Den fineste indflyttergave

Jeg fik den fineste lille indflyttergave i går: Et Tempeltræ. Også kendt som Ginkgo Biloba. Ok, måske også den mest besværlige indflyttergave. Det er nærmest et spædbarn i planteudgave.

“Den skal have masser af vand og masser af lys, og hvis du tager på ferie, skal du tage den med”, fortalte den glade giver mig i går, da hun overrakte mig vidunderet. Men jeg er altså vild med den alligevel.

Især fordi jeg er ved at være helt bidt af grønne planter. Her ligner efterhånden en hel lille jungle. Men også fordi der er noget lidt fint over sådan et lillebitte træ, ja nærmest en stikling, og at jeg måske kan få den til at blive en stor og flot plante. Hvis jeg ellers evner at passe den godt nok.

Vidste I i øvrigt at ginkgo er et nærmest magisk træ? Ikke nok med at den, som en af meget få planter, har været med i stort set uændret form siden dinosaurenes tid, har blade der er formet som et tværsnit af menneskehjernen og kan bliver over 1000 år gammel, så er den også et udbredt og anerkendt kosttilskud, der bl.a. skulle have en gavnlig effekt på både hjernen og fertiliteten.

(Visited 3.594 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Du må få den passet samme sted, som du får passet Penny! Glæder mig ellers til sommerinspiration i “100 ting jeg vil lave i juli”-indlægget :-)

  1. Haha… god idé :)
   Så dejligt at høre! Listen kommer i morgen, men tror vi nøjes med 10 ;) klem Emily

 2. Jeg har selv en Gingo Biloba i haven: ca. 100 år gammel og 10 meter høj :-)

  1. Av det ved jeg desværre ikke, men hvis jeg kender hende der gav mig den ret, så er den købt i Guldblomsten på Guldbergsgade :) klem Emily

 3. Hej Emily,

  Har også altid været meget fascineret omkring tempeltræet.

  Mine forældre har et stort og flot træ I deres have. Kan huske at allerede som lille fortalte min far mig, den utrolige historie omkring træet og hvordan det som det eneste træ havde overlevet Hiroshima.. se udsnit nedenfor.

  …Tempeltræet har ingen naturlige fjender hverken insekter, virus, svampe eller bakterier, og selv mennesker har svært ved at skade den. Det siges, at der stod et stort tempeltræ i Hiroshima i Japan, hvor der som bekendt blev tabt en atombombe under 2. verdenskrig. Tempeltræet blev brændt ned som et halmstrå som alt andet i flere kilometers omkreds, men allerede året efter havde det friske skud, som den eneste plante overhovedet.

  Mere om træet finder du I efterfølgende link:

  http://bibliotek.science.ku.dk/life150/haven/ginka_balboa/

  Håber at dit træ bliver stort og flot engang – pas godt på det!

  Knus
  Cecilie

  1. Wow sikke en historie, tak for den :)
   Det håber jeg virkelig også, vil forsøge så godt jeg kan. Klem Emily

 4. Heej Emily … Hvor er den nuttet ;-) Jeg forstår godt, at du er glad for den – held og lykke med den lille nye plante :-) Kh Maiken Charlotte

 5. Sikken fin lille en. Præcis som en stikling! Minder mig om, at jeg må have flere grønne planter… Så hygsomt…