Det er vist hverken nogen hemmelighed, at jeg er (mere end) glad for kaffe eller at jeg har en (meget) sød tand. Og de ting hænger også lidt sammen. Jeg vil nemlig ofte gerne have lidt sødt til kaffen, især om eftermiddagen. Ja, ja jeg er lidt af en mormor indeni ;)
Ofte er det et stykke chokolade, der ledsager min eftermiddagskaffe, men forleden fik jeg lyst til at gøre lidt mere ud af min ‘kaffesnack’ og tænkte at det kunne være skægt selv at prøve at bage biscotti.
Det er et lidt tidskrævende projekt, idet de skal i ovnen ad to omgange og køle af derimellem, så man skal kunne være ved dem i et par timer, men derudover er det dødnemt (virkelig!) og kan snildt kombineres med en aften med tv-serier, foran computeren eller lignende.
Der bliver en hel del ud ad denne portion og i et pænt glas (med bånd om), vil de helt sikkert bringe lykke som en sød, hjemmelavet værtindegave :)
KLASSISKE BISCOTTI – ca. 65 stk.
6 dl mel
3 dl sukker
2 tsk bagepulver
1/2-1 tsk salt
4,5 dl mandler
3 store æg + 1 til at pensle med
evt. 2,5 dl tranebær*
erstat evt. nogle af mandlerne med usaltede pistacienødder
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Bred mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og rist dem let (5-10 min). Rør i dem undervejs. Dette trin kan udelades.
- Hak mandlerne ganske lidt. De skal være grove og ‘chunky’.
- Rør alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål.
- Rør æggene i og fortsæt med at røre til dejen er fast og ensartet. Ælt den eventuelt sammen med hænderne, det syntes jeg var nemmere.
- Altsammen kan også køres på røremaskine, hvis man er heldig at have sådan en :)
- Form dejen til to ca. 30 cm lange ‘brød’ og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Mas og form dem til de er ca. 35 cm lange, 6 cm bredde og 2 cm høje.
- Pensl hver ‘pølse’ med sammenpisket æg.
- Bag dem ved 175 grader til de er faste og ganske let gyldne. Ca. 30-35 min.
- Lad dem køle af på bagepladen ovenpå en bagerist ca. 40 min.
- Sæt ovnen på 150 grader i mellemtiden.
- Skær dem i ca. 1 cm tykke skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad.
- Bag dem til de føles tørre, ca. 30 min.
- Lad dem køle helt af (min. 30 min.) og opbevar dem herefter i en lufttæt bøtte i op til en måned.
* Variationsmulighederne er mange. Man kan bruge stort set alle slags nødder, chokolade, tørret frugt osv. Jeg brugte mandler, usaltede pistacienødder og tørrede tranebær.
Hej :-) De ser meget lækre ud, så dem må jeg hjem og bage :-) De er perfekte til en kop kaffe eller the … Kh Maiken
Er også (alt for) glad for kaffe og kage, og biscotti har jeg aldrig prøvet at lave selv før. Før nu :-D
De blev simpelthen så overdrevet lækre! Jeg havde tilsat ristet mandelsplitter, tranebær og hakket mørk chokolade, og det svinger for vildt! Tak for opskriften.
Nu skal de pakkes og gives i værtindegave (altså dem der er tilbage) :-)
Ih hvor er det bare dejligt at høre! Tak for feedback <3