Rare steder at gå tur i og omkring København


HAPPY CAMPERS IN THE WOODS

For nogen tid siden spurgte en læser mig, om ikke jeg ville dele mine yndlings-gåtur-steder omkring og i København med jer. Og der er ikke noget jeg hellere vil :) For hvis der er noget, jeg har gjort de sidste mange år som hundeejer, så er det at have gået ture og udforsket nye steder. Listen finder I nedenfor og I må hjertens gerne tilføje jeres egne favoritparker, -skove og -pletter i kommentarfeltet.

OG så må jeg hellere tilføje, at der altså er tale om dejlige steder for alle der har lyst til lidt natur og at strække benene og ikke kun for dem, der har en firbenet laban med.

ENGLISH RECAP: Out for a walk in the woods with my (very happy) doggy partner in crime and my fave Hunter boots.

Gode steder at gå tur (m/u hund) i og omkring København:

 • Søndermarken og Frederiksberg Have (der er et lille fritløbsområde i Søndermarken)
 • Hareskoven* (der er en stor hundeskov tæt ved Skovbrynet Station)
 • Utterslev Mose
 • Bellahøj (fritløbsområde, nok lidt kedeligt med mindre man har hund med)
 • Damhusengen og Damhussøen (hunde må være løse på Damhusengen)
 • Amager Strand
 • Amager Fælled*
 • Kalvebod Fælled
 • Fritløbsområdet ved Ugandavej langs med Kalvebod Fælled (mest interessant med hund)
 • Kongelunden
 • Valbyparken (her må man også have løs vaps og der er masser af små skægge oplevelseshaver m.m. virkelig sejt, stort og overset sted)
 • Fælledparken
 • Bernstorffparken (løs hund tilladt i hele parken og den er stor, er man ikke så vild med hunde er dette IKKE stedet at tage hen)
 • Rude Skov*
 • Geels Skov* (løs hund ok)
 • Dyrehaven (masser af bambier = hund i snor)

*Her er det også fedt at køre mountainbike.

hunter7

Yndlingsgummistøvlerne. Jeg kan allerbedst lide helt korte jodphurgummistøvler så længe det stadig er lunt, da man så ikke får det for varmt (eller fugtigt) op langs benet og da de er lidt mere anonyme og cool at blende ind. De er også geniale om sommeren på festival og lignende. Er det køligere (og vådere/mere mudret) hopper jeg i en lidt højere model som her. Men eftersom jeg ikke selv er en høj model, så foretrækker jeg de korte eller mediumlange fremfor helt langskaftede gummistøvler.

Kaffe til den tobenede og bold til den firbenede (manden fik en is) og alle er glade.

“BOLD BOLD BOLD”

De her to <3

(Visited 63.003 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

42 Kommentarer

 1. Sikke en god liste! Hudson (min chokoladebrune cocker spaniel:-)) og jeg vil fluks arbejde os igennem listen. Vores favorit skov/park, er Charlottenlund Slotspark – her må hunde også løbe fri og bade i den lille sø;)

  1. Håber du og Hudson får nogle dejlige ture :) Tak for tippet med Charlottenlund Slotspark, der har jeg aldrig været men det lyder rart. Klem Emily

 2. Dejligt indlæg, elsker især at gå lange turer på denne årstid – men øv, hvor er jeg ked af at læse du ikke har din hund i snor, steder som det er påkrævet. Har så sent som i dag været i skoven, og det er så frustrerende at se hvor mange der ikke overholder reglerne. Resten af skovens dyreliv er altså lige så vigtigt som ens egen hund. Selvom alle, som ikke har deres hund i snor hvor det er påkrævet, mener at deres hund yderst velopdragen, og ikke kan te sig forkert og det dermed er sikkert, så er det nu engang stadig på denne måde uheldene sker. Derudover kan det også være super ubehageligt for folk som ikke er begejstrede for hunde, især mindre børn. Så når der nu er deciderede områder, hvor man kan lade sin hund boltre sig så voldsomt som den vil, kan man som hundeejer med snor-fobi, så ikke holde sig til dem? Hver sød at tænke over det i fremtiden, jeg er selv kæmpe hunde-elsker, men det er ikke alle som er det :)

  1. Synes netop jeg pointerer at hun ikke generer nogen hverken dyr eller mennesker. Hun går ikke hen til nogen med mindre hun får lov og går lige ved mig. Og jager ikke andre dyr :) Jeg kalder hende altid på plads og dækker hende af (eller tager hende i snor) hvis jeg fornemmer at der kommer mennesker imod os der ikke er trygge ved situationen. Men det er nok de færreste hunde der er sådan, så kan godt se at det måske ikke er så smart at jeg på sin vis opfordrer til det. Også selvom det ikke var intentionen. Kh. Emily

   1. Ps. Har slettet den del nu, kan godt se retrospektivt, at det ikke var så smart skrevet ;)

    1. Tak for at tage det til efterretning, er dejligt at føle man blive lyttet til på sådan en stor blog! Er ked af hvis jeg virkede for sur – kan se Maja nedenunder har formuleret sig lidt bedre :) Rigtig dejlig dag til dig, i dette smukke sensommervejr.

     1. Synes ikke du lød sur og helt ok. Forstår godt hvad du mener og jeg møder også løse hunde, der frustrerer mig ;) Tusinde tak og i lige måde. Klem Emily

 3. Sikke et fint lille ordspil ;)

  Der er bare intet mere afslappende og nærmest meditativt end sådan en skøn tur blandt træer, jord og gerne lidt vandløb. Munke Mose og Eventyrhaven er begge perfekte små pletter her i centrum af Odense, som jeg knuselsker til alle gåture. Hvis bare jeg også lige havde en firbenet makker at tage med mig, så ville det være perfekt. Som det er nu, må jeg bare nøjes med ham den tobenede :b

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. ;)

   Åh ja, I har også nogle virkeligt dejlige steder i og omkring Odense (Penny er fra Seden, så har været lidt på de kanter). Men ja, det er næsten allerbedst med firbenet, men godt at du har en tobenet som erstatning ;)

 4. Hej Emily :) Det var mig der efterspurgte indlægget for nogen tid siden, og jeg vil bare sige dig mange tak for, at du tog emnet op. Som naturelsker er det fedt, at jeg nu kan udforske nye områder nær København. Tusind tak for en lækker blog!! De bedste hilsner fra Line

  1. Hej Line, jamen selv tak for at efterspørge det, det var jo alletiders idé :) Håber du får nogle dejlige ture. Klem Emily

 5. Jeg er sikker på at Penny er en sød og velopdragen hund.
  Jeg er selv blevet bidt af en løstgående hund for ca 6 år siden på en løbetur – og jeg synes det er meget utrygt for mig når hunden ikke er i snor hvor de burde.
  DU ved at Penny er sød og aldrig ville gøre nogen fortræd. Men det ved JEG ikke.
  Så en lille bøn til hundeejere i kommentarfeltet: hvis I er i et område hvor hunde skal være i snor så vis venligst hensyn til andre, der ikke kender jeres hund eller jer. Der er så mange ‘hundelegepladser’ i Kbh som man kan bruge (se selv den fine liste).

  1. Åh det er jeg ked af at høre Maja, det forstår jeg godt bliver siddende i dig og din bøn er hermed taget til efterretning. Tror man glemmer at tænke sådan, netop når man selv har en rar (og velopdragen) hund. Jeg har slettet det afsnit med at hun er løs, så jeg ikke ligefrem opfordrer til det ;)
   Kh. Emily

 6. Hej Emily
  Dejligt med lidt inspiration til gå-/lufteturene, tak :)
  Jeg har selv en virkelig skøn (finsk lapp)hund, som elsker at komme i skov og park områder. Desværre er han ikke god med andre hunde, og kommer oftes op og toppes med dem han kommer i nærheden af. Vi har virkelig forsøgt alt hvad vi kunne for at få det ud af ham, men det er desværre ikke lykkedes. Jeg har desværre oplevet mange hundejere gå med løse hunde, som de ikke kan styre og så kommer hundene løbende over til min hund, og det synes jeg er enormt frustrerende. Det er ikke møntet på dig, for så længe de kan holdes til dig, er det jo fint ( jeg får dog altid lyst til at gå en anden vej når jeg ser en løs hund, for jeg ved jo ikke om det er en af dem, som der ikke er styr på, og detver lidt irriterende) nå laaang historie, min kommentar var egentlig for at høre, om der er nogle steder udover Dyrehaven, hvor du oplever at stort set alle hunde er i snor som de skal? For så vil jeg da gerne udvide vores gåturs oplevelser :)
  Og tak for en skøn, hyggelig og positiv blog. Du er både min inspirationskilde og humørbombe :) Rigtig god dag!

  1. Selv tak :)
   Æv, det må være hårdt for jer og ikke mindst for ham. Godt at I prøver at undgå situationerne, så I ikke skal være i konstant konflikt.
   Penny er en lidt stille/genert hund, når det kommer til fremmede hunde (hun vil faktisk helst ikke hilse på nogen hun ikke kender, så hun løber aldrig hen til andre hunde), så vi synes bestemt heller ikke det er et hit, når løse hunde kommer løbende over til os, så forstår dig godt.
   Nå, for at svare på dit spørgsmål: Frederiksberg Have (men der er ikke stå stort og mange hunde, dog i snor, så måske ikke optimalt), Amager Fælled og især Kalvebod Fælled vil være super for jer, dem har man nærmest for sig selv. Og så ellers skovene (altså udenfor de områder hvor der er hundeskov og Utterslev Mose. Håber I får nogle dejlige nye gåturoplevelser :) Og selv tak og tak for at du læser med!
   Klem
   Emily

 7. Hvor er hun bare skøn at se på ! Man kan næsten mærke hendes glæde på de dejlige billeder af hende

 8. Sikke nogle smukke billeder! :)
  Herhjemme elsker både hund og mennesker også at gå ture i skoven og vi bor heldigvis kun 10 minutter derfra.

  1. Åh det lyder dejligt Tina :) Ja, der er både fordele men bestemt også ulemper ved at bo i København. Gid det var mig, der havde en skov i baghaven :) Klem

  1. De er fra Selected. Totalt yndlingsjeans for tiden. Hvis du kigger på en af de seneste outfit-posts (bare rolig vasker dem altså af og til ;)) har jeg dem på og der er der et direkte link til dem :) Kh. Emily

 9. Sydhavn tippen ved valbyparken er også et vidunderligt sted. Sydhavn er for mig at se generelt ret overset. :)

 10. De er så cool, de korte hunter gummistøvler. Har du taget samme størrelse som de andre hunter du har (dem har jeg nemlig også)?

 11. Hej søde Emily
  Hvor ser det bare hyggeligt ud!
  Kan læse på facebook at din kæreste er allergisk overfor hunde, hvilket min også er, men er selv vokset op med hund og vil virkelig gerne have en. Hvordan holder I lejligheden ren? Det går an at have besøg af en firbenet, men de kan ikke være her i længere tid. Har hørt man kan tage nogle piller, men virker de? Nogle siger også deres hund sover i et bur i løbet af dagen og at det tager en del, men det virker bare ikke super hyggeligt for hunden?
  Kram!

  1. Hej Sarah Louise,
   Tror ikke der er nogen helt rigtig opskrift og det afhænger nok meget af hvor voldsom allergi det er. I det her tilfælde var der jo allerede en hund og så har vi måtte få det til at fungere. Jeg ville nok lige konferere grundigt med læge/allergilæge og evt. have en plan b (familie/venner) der kan tage fra inden I kaster jer ud i det. Og så kan I jo overveje en af de mere allergivenlige racer som bomuldshund, puddel eller lign :) Tag evt. ud og besøg nogen der har sådan en og se hvordan han reagerer.

   Men jo meget rengøring og udluftning, ikke sove sammen med hunden osv. Have helt hundefri zoner (soveværelse, badeværelse, kontor eller lign.). Det med buret er en fin idé, men det kræver at den er vænnet til det på en rar måde (du skal nok snarere tænke ‘hule’ end fængsel ;)). Jeg kender en dame der har hundeallergi og som har tre hunde, de har ingen gulvtæpper eller gardiner i hele huset og hundene er i bryggerset (fungerer som deres ‘bur’) i løbet af dagen, når hun og familien er væk + om natten. Men så sørger hun ellers også for at de har det hyggeligt og aktivt i den resterende tid. Ved ikke om det er optimalt, men det virker for dem. Vi er i gang med det helt store desensibiliseringscirkus (vaccinationer mod det man er allergisk overfor) og så er Penny også en hel del hos mine forældre for at det ikke bliver for voldsom eksponering. Så har hele tiden dem som back-up når/hvis det går galt.
   Håber I finder en løsning der passer til jer :) Klem Emily

 12. Kan varmt anbefale Charlottenlund skov og fort og Øregaardsparken i Hellerup. Alle tre steder er gode, små og hyggelige steder at gå de lidt mindre ture. Både i Charlottenlund skov og fort kan man gå løs med hunde

  1. Hej Louise, desværre ikke men nærmeste forhandler kan oplyses på 49262646 og de hedder Original Chelsea :) Kh. Emily