Deodoranteksperimentet

I’VE SWAPPED MY REGULAR DEODORANT FOR SOME GREENER ONES

I slutningen af sommeren besluttede jeg at stoppe helt med konventionel antiperspirant med aluminiumsalte. Jeg har tidligere prøvet at skifte til noget andet, men det umiddelbare resultat var så ubehageligt, at jeg lynhurtigt røg tilbage på antiperspiranten.

Antiperspirant er jo temmelig udskældt i disse dage og får skylden for at gøre alskens dårlige ting ved kroppen. Noget af kritikken har måske sin rigtighed, mens noget sikkert er myter. Jeg er ikke ekspert, så lad os blot sige, at der for mig var mange grunde til at stoppe med at bruge sådan en bandit. Måske i særdeleshed bare fordi det ikke føles naturligt helt at ‘stoppe afløbet’ så at sige. Og fordi jeg ofte oplevede, at det kløede under armene.

english med grey2

By the end of the summer I decided to stop using deodorant with aluminum salts. I’ve tried to stop before, but the result wasn’t pretty (or smelled like roses) so I quickly went back to my trusted old antiperspirant.

Antiperspirant is under the radar at the moment. I’m no expert and as some of the critique might be true some of it might not, but for me it at least feels unnatural to completely ‘clog the drain’ so to speak. And well, my armpits were often so itchy.

Således smed jeg min gamle deo ud og gik i stedet i krig med nogle mere skånsomme alternativer. Og så svedte jeg ellers en hel masse, for nu at kalde en spade for en spade. Og det duftede ikke dejligt. I en periode på ca. 3 uger vaskede jeg mig under armene 1-2 gange om dagen (ud over bad) og skiftede af og til også t-shirt derefter.

Hvis ikke det var fordi, jeg denne gang havde lavet min research, så havde jeg helt sikkert kastet håndklædet i ringen i løbet af den første uge. Men jeg havde læst, at det tager ca. en måned for kroppen at vænne sig til, at der ikke er lukket helt af for svedkirtlerne længere.

Og ganske rigtigt. Det er nu 5 uger siden, at jeg droppede antiperspiranten og nu sveder jeg markant mindre under armene (dvs. stort set ikke) og lugten er væk – selv når jeg løber eller træner. OG kløen under armene er væk. Jeg må hellere tilføje, at det var værst den første uge og så blev gradvist bedre. Jeg skifter mellem de tre deodoranter på billedet. Alle er gode, synes jeg og der er lidt for enhver pengepung.

english2lyse

So I threw out my old deodorant and started using some more gentle and natural alternatives. And then I started sweating to be quite frank. And it wasn’t pretty and it didn’t smell nice. During the next 3 weeks I washed my armpits 1-2 times a day (+ the daily shower) and changed my t-shirt during the day as well.

If I hadn’t done my research I would have given up within the first week. But I had read that it would take approximately a month for the body to adapt.

And it (luckily) turned out to be true. It’s has been 5 weeks since I used a deodorant with aluminum salts for the last time and I hardly sweat any more and the odour is gone – even when I go for a run or work out. Oh, and no more itchy armpits. Mission completed :)

(Visited 6.003 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

29 Kommentarer

 1. Hej Emily!

  Håber du kommer med en follow-up på disse deodoranter, så vi andre kan blive lidt klogere ;)

  Tak for en altid god og spændende blog!

  1. Selv tak :)

   Jeg kan bedst lide den fra Rudolph Care, men synes også at de andre gør det de skal :)

  1. Kan ikke lige se det på den, men mindes at du har ret, men at det er i en meget, meget lille mængde.

   Tak for link til indlæg :)

 2. Hvor er du sej.. Jeg kastede håndklædet i ringen og nappede den første og bedste Nivea anti stress efter 14 dage og 4 hudvenlige og sunde deo’er var blevet afprøvet… Faktisk har jeg aldrig haft så mange forskellige deo’er i mit toiletskab… Øh måske jeg skulle prøve igen ?

  1. Synes det er forsøget værd i alle tilfælde. Jeg troede heller ikke helt på det, men valgte at hænge i og gøre forsøget og det gav altså pote :) Klem Emily

 3. Det er super fedt at du har prøvet det.
  Jeg vidste faktisk ikke at det tager noget tid før kroppen vænner sig til det.
  Jeg vil prøve at finde en aluminium fri deo efter min nuværende er brugt op.

  1. Næ, det var jeg heller ikke selv klar over inden, men er glad for at jeg fandt ud af det, ellers havde jeg helt sikkert givet op ;)

 4. Jeg er faktisk ret sikker på, at Rudolph deo’en indeholder aluminium. Det var i hvert fald derfor jeg droppede den i sin tid :)

  Nu bruger jeg en deo, jeg fandt over nettet, fra et mærke, der hedder Phresh – og de er uden alting ondt, og virker rigtig fint. Man sveder stadig, det lugter bare ikke :)

   1. på nettet :) amazon har dem. Men jeg fandt dem også på en helse-hjemmeside, jeg har glemt navnet på

 5. Super fedt indlæg :) Jeg leger selv med tanken om at smide min konventionelle deo i skralderen.
  Jeg har læst en del om en hjemmelavet deo bestående af kokosolie og natron – har du erfaring med det?

  Mvh. Signe

  1. Det har jeg, og det fungerer upåklageligt! Faktisk har jeg droppet natron og bruger nu ren kokosolie – det dufter dejligt og er skånsomt for både mig og miljøet.

  2. Nej det har jeg endnu ikke prøvet, men det lyder da som et hit. Kokosolie duer åbenbart til alting :) Sejt at du har gode erfaringer med det Pernille :)

 6. Hej Emily

  Du har formentlig nok deodorant til det næste lange stykke tid ;-) Men når du engang skal have dig en ny, kan jeg klart anbefale en deodorant fra Real Purity, som man kan købe i Holly Golightly (har været ude for at man skal spørge efter den fordi pigerne i butikken simpelthen synes, emballagen er for grim til at have stående fremme, hæhæ.)
  Den er uden aluminium og dufter mildt og rart
  http://www.hollygolightly.dk/beauty/real-purity-deodorant-roll-on.html

  1. Haha… ja ikke?
   Men tak for tippet (og skægt at man skal bede om den ;)! Klem Emily

 7. Organic Circle deo (fås i Rema1000) er uden almuminum, parabener, parfume og allergifremkaldende stoffer (tjek evt Tænks test) – OG jeg lugter ikke af sved:-)

 8. Jeg gjorde det samme for nogle år tilbage men har ikke fundet en god deo herhjemme – men er vild med en fra La Vanilia jeg købte i NY – nu kan man købe den på Amazon uk – bare et lille tip den med vanilje og grapefrugt dufter himmelsk!!!

  1. Uh det er nærmest min yndlingsduftkombi, sådan en må jeg vist bestille :) Tak for tippet <3

 9. Måske jeg bare skal bide tænderne sammen og hænge i.
  Jeg har prøvet både Madara og Rudolph, og jeg har kapituleret hver gang, for jeg synes, at svedlugten bliver uundgåelig.
  Men dit indlæg giver mod på flere forsøg.

  1. Giv det et skud og måske evt. med nogle af de deodoranter der bliver foreslået her i kommentarfeltet, der er i alle tilfælde mange gode bud :)

  1. Tak for link :) Så må man hellere holde sig fra den, hvis man er bekymret for at få eller har tendens til allergi :) Jeg er nu meget glad for den og skifter mellem den og de andre (det gør jeg med alle skønhedsprodukter med parfume), for at undgå overeksponering :)

 10. Jeg har lige et spørgsmål som jeg håber at du vil svare på: Lugtede du meget af sved inden eksperimentet? Jeg går i bad hver morgen og bruger antiperspirant, og sveder og lugter af sved hver dag.

  1. Hej E, nej ikke meget. Kun hvis jeg anstrengte mig meget/dyrkede sport og så kunne det også svinge lidt i forbindelse med min cyklus… Kh. Emily