Venindebog: Stine Bramsen

STINE BRAMSEN98647 V1 A

I dag slår jeg dørene op for en ny serie her på bloggen. Venindebog hedder den og her vil I fremover kunne lære nogle seje damer lidt bedre at kende. ‘Venindebogen’ består af en række klassiske venindebogsspørgsmål og efterfølgende et lille interview med 5 spørgsmål om relevante og aktuelle sager.

Første deltager er dygtige Stine Bramsen, der er albumaktuel med Fiftyseven (der faktisk udkommer lige akkurat i dag). Albummet, der er Stines første som solist, byder bl.a. på nummeret ‘Woman’, der er en kærlig opsang til alle om ikke at fokusere på uopnåelige kropsidealer og i stedet elske den man er. Mægtigt fint synes jeg.

VENINDEBOG MED STINE BRAMSEN
Kælenavne: Strunt, Lillen, SB, The Brams
Yndlingsfarve: Blå, især petroleumsblå
Livret: Grøn risotto med sprød chorizo og evt. frisk tomatsalat
Hvis du kun kunne tage en slags slik med på en øde ø: Engelsk vingummi
Drinken du bestiller igen og igen: Whiskey and Ginger
En restaurant eller café du kan anbefale: Uformel til en særlig aften ude. Fantastisk mad.
Yndlingssang: “I say a little prayer”, Aretha Franklin
Bedste bog du har læst: “Terningemanden” af Luke Rhinehart
Yndlingsfilm el. tv-serier: Dancer in the Dark og The Machinist
5 ting i din taske: Telefon, min læbepomade, Nilens Jord duoconcealer, banan, pung.
Hvad gør dig glad: Når folk har lært mine tekster og kan synge med. Når min søn griner.
Det værste du ved: Uretfærdighed. Jeg kunne tude over den nuværende flygtningesituation.
Kendis-crush: Dylan Mckay (ja, jeg kommer mig nok aldrig helt over Beverly Hills)
Guilty pleasure: Beverly! Og “Say Yes To Dress” på TLC.

5 SKARPE
ES: Lige nu taler vi om life/work balance på bloggen og jeg er interesseret i at høre om, hvordan du får kabalen til at gå op? Den sejeste karriere, barn, hund, mand og tilmed eget hudplejemærke. Hvad er hemmeligheden bag at have mange jern i ilden uden at brænde ud?
SB: Jeg har haft et ret vildt år må man sige. Men alt hvad jeg har sat i verden, er noget jeg brænder for og jeg synes faktisk, det har været vildt spændende at blive min egen boss og selv stå med en masse beslutninger og hele tiden reagere på min mavefornemmelse, i stedet for at skulle tage hensyn til fem andres mening og nå frem til kompromisser.

Jeg tror netop, at min base i min mand, vores hus og hund og baby giver mig tryghed nok på hjemmefronten til at turde søge udfordringerne. Uden Kasper havde det ikke kunne lade sig gøre. Og jeg elsker ham uendeligt højt for at støtte mig i min sære levevej og alle mine vilde drømme og skøre eksperimenter. Selvfølgelig har det været pisse hårdt nogle dage, at jeg har valgt at blive mor samtidig med, at jeg er ved at bevise mit værd som solist, men jeg blev nødt til at følge mit hjerte og tage de skridt jeg følte var nødvendige og naturlige. Jeg hungrede efter at blive mor og jeg er så lykkelig for, at jeg gjorde det nu. Jeg har fået en masse hjælp fra min egen søde mor mht. babysitting og jeg har sørget for at lukke ned for mailen en dag eller to når det hele blev lidt for meget. De der små timeouts er guld værd. Men vigtigst af alt skal det være passionen, der driver en. Så kan man mere end man tror.

ES: Hvordan kunne en typisk dag se ud for dig?
SB: Der er ikke noget der hedder en typisk dag for mig. Mit erhverv er mere som en cyklus, hvor nogle perioder består af lange dage i studiet med sangskrivning eller indspilninger. Andre med tourliv; en masse lange køreture til landets spillesteder og lydprøver og koncerter og svaren på mails og kommentarer fra fans. Og så den periode jeg er gået ind i nu, hvor jeg er gået i gang med ny kampagne op til release af album og bruger meget tid på sociale medier, mails, interviews og forberedelser inden næste tour i november.

ES: Apropos eget hudplejemærke, hvad betyder skønhedspleje for dig og hvorfor var det interessant for dig at lave dine egne produkter? Hvilket produkt er din favorit?
SB: Jeg har altid forsøgt at finde hudpleje, som var velegnet til min sensitive hud og ikke fyldt med alt mulig stads og jeg har aldrig rigtig fundet et mærke, jeg var fuldt ud tilfreds med. Så det var en drøm at få tilbudt en speciallavet hudserie lige efter mit hoved. Da projektet startede var jeg gravid og det var ekstra vigtigt for mig, at produkterne skulle være naturlige og økologiske. Og generelt har jeg brug for masser af fugt og beroligende ingredienser, for at min hud har det aller bedst. Jeg synes serien fungerer rigtig godt som helhed, men hvis jeg skal vælge et ud er det nok min Face Spray. Den fungerer både fremragende før serummet om morgenen og er dejligt forfriskende senere på dagen.

ES: Hvordan ser din egen skønhedsrutine ud? 
SB: Hver morgen vasker jeg natten af i badet og bruger så 57 serien i rækkefølgen Face Spray, Serum, Day Creme. Sidstnævnte tilføjer jeg en dråbe foundation inden påførelse. Ellers skrubber jeg ansigtet ca 2 gange om ugen og bruger en fugtgivende maske over natten mindst 1 gang om ugen, efter behov. Derudover er det gode gamle trick om at huske at drikke vand virkelig noget jeg fokuserer på, for jeg synes jeg kan mærke tydelig forskel på min hud og mit generelle velvære.

ES: Du har netop startet en kampagne på de sociale medier (#smuksomjeger), hvor du opfordrer kvinder til at være stolte af deres udseende (og ‘fejl’). Hvad vil du gerne sætte fokus på med sådan et tiltag?
SB: Jeg synes det er så vigtigt at sende et signal til (især) de yngre piger om, at skønhed er mange ting og det der med at stå foran spejlet og se en masse ting vi ville ønske var anderledes, er noget næsten alle kvinder oplever. Vi skal blive bedre til at acceptere vores særheder og lade dem fylde meget mindre i vores selvopfattelse. I stedet skal vi fokusere på de ting vi godt kan lide ved os selv og kigge os i spejlet og sige “jeg er smuk og dejlig”, for så føler man sig meget lækrere og har en meget bedre udstråling. Woman handler også netop om det: Vi skal bære os selv med selvtillid og få det bedste ud af den krop vi nu en gang er født med.

 

(Visited 7.786 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

  1. Godt at høre at du kan lide det Sofie og ja, hun er virkelig, virkelig cool hende Stine :) Klem Emily

 1. Spænende tiltag :) og virklig en fantastisk kvinde du har valgt at starte ud med. Hun har så ret i at man skal være glad for sig selv, og vi kan helt sikkert alle sammen blive bedre til det, og ikke hænge os i småfejl. :)

 2. Jeg synes ellers jeg følger ret godt med, mendet er gået min næse forbi at hun har lagt navn til et hudplejemærke. Google hjælper ikke, og du skriver heller ikke hvad det hedder:)

 3. Sikke et hyggeligt nyt tiltag :D I love it!
  Og jeg må sige, Stine Bramsens musik har aldrig været mig, men jeg bliver nød til
  at sige at jeg synes hun er mega cool. Og ja, hvor skal vi værdsætte de ting ved os selv vi godt kan lide, det gør virkelig underværker for ens selvtillid når man beslutter sig for at se sådan på sig selv. Spread the word! <3

  1. Så hyggeligt at du kan lide det Anna og ja, jeg kunne ikke selv være mere enig :) Klem