Fredagscocktail: Damernes Negroni

Hallo fine mennesker, det er fredag! Og ikke en hvilken som helst fredag for mig. I eftermiddag glæder jeg mig til at skåle og shoppe weekenden ind med nogle af jer hos Ganni i Aarhus (kig endelig forbi, hvis I er på de kanter) og i morgen tidlig rejser jeg til Marokko. Se så kan det kun blive en meget flot fredag.

Uanset om I skal fejre weekend på den ene eller anden måde, så byder jeg hermed på en pigeversion af den klassiske cocktail Negroni (lige dele Campari, gin og rød vermouth), denne er med hyldeblomstlikør for en mere aromatisk drink og så synes jeg den er god toppet op med tonic. Er man ikke en hund efter bitre drinks, så tag et kig blandt de forgående fredagscocktails her, der er noget for enhver smag.

Rigtig god weekend <3

english med grey2

It’s friday and not just any old friday on my part. I’m hosting a shopping event in one of Gannis stores this afternoon and tomorrow morning we’re heading to Morocco for surf and vacation. This friday can only turn out sweet.

No matter what (unless you’re driving) your plans are I think you should make this ‘Ladies Negroni’.

Have a lovely weekend <3

Jeg fik endnu engang assitance af min kærestes lillebror, Emil, der er bartender på Gilt og som har Mobilbar. Han kom på denne liflige dameversion af Negronien og lærte mig tricks med citronskal (se nedenfor). Skal man holde en større fest med fri bar og gode cocktails, så kan jeg på det varmeste anbefale Mobilbar :)

english2lyse

I made the Ladies Negroni together with my boyfriends younger brother, Emil, who’s a bartender. He came up with the variation of the classic cocktail and learned me a trick with the lemon zest.

DAMERNES NEGRONI – pr. drink
1 del Campari
1 del gin
1 del hyldeblomstlikør
(gerne 30 ml af hver)
evt. tonic
citronskal

 • Bland Campari, gin og hyldeblomstlikør (Giffard laver en lækker en, der kan fås i mange vinhandlere og velassorterede supermarkeder) i et glas over rigeligt is.
 • Bliver denne for kras så top endelig op med tonic for en ekstra frisk og let bitter drink.
 • Garnér med citronskal*.

*Oprindeligt pyntes Negroni med appelsin, men grundet hyldeblomsten bruges der citron, da disse passer rigtigt godt sammen og giver en mere frisk drink.

english2lyse

LADIES NEGRONI – per drink
1 part Campari
1 part gin
1 part elderflower liquor
(approximately 30 ml of each)
tonic water, optional
lemon zest

 • Stir Campari, gin and elderflower liquor over lots of ice.
 • Garnish with lemon zest (see how further down).
 • Optional: Top of with tonic.

Vrid først citronskallen over glasset for at frigive nogle af citrusolierne og gnid den derefter langs glassets kant for ekstra fin citronsmag. Brug gerne en usprøjtet citron.

english2lyse

Squeeze the lemon zest over the drink to release the citrus oils and then rub it on the side of the glass for lots of delicate citrus flavor. 

En rigtig voksendrink men vældigt god ikke desto mindre :)

english2lyse

A real grown ups drink but very good indeed :)

Top den op med tonic hvis det trods alt er lidt for skrappe sager. Det syntes jeg i alle tilfælde virkelig var et hit.

english2lyse

Top it of with tonic if you want a fresher and less strong drink. I really liked it that way.

(Visited 3.498 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

3 Kommentarer

 1. I stedet for citron så prøv at bruge en økologisk appelsin, og når du har taget noget af skallen, så pres den ene halve ned i cocktailen. Det giver en sødme som komplimenterer den ellers lidt tørre og bitre smag rigtig fint.

  Et godt råd til at lære, at drikke tørre og bitre drinks, er ved at fugte overlæben og derefter “slikke” det af, så får man ikke så stort et chok.

  1. Men citronen er med vilje ift hyldeblomsten jvf teksten :) men vil prøve med appelsin en dag også. God weekend, knus Emily