2 hårfavoritter

hair1

At jeg er storforbruger af tørshampoo kan nok ikke længere komme bag på nogen. Jeg vasker kun mit hår hver 3. dag og min rutine er – helt kort –  som følger: Dag 1 vasker jeg det, dag 2 børster jeg det om aftenen (med en Mason Pearson-børste) og kommer tørshampoo i, dag 3 gør jeg ingenting og derefter starter jeg forfra.

Før i tiden brugte jeg tørshampoo om morgenen på dag 3, men jeg synes det fungerer bedre at gøre det allerede om aftenen på dag 2. Så slipper man for det der lidt ‘støvede’ look og alt hvad der skal absorberes er blevet det, når man slår øjenene op.

Jeg har prøvet mange tørshampooer, dyre som billige og mine favoritter er fortsat fra Batiste og Klorane. Og nu også fra Colab, som jeg faldt over før jul. Specielt deres Sheer & Invisible, der faktisk holder hvad den lover og ikke kan ses, men stadig gør det den skal.

english-med-grey21

I’m addicted to dry shampoo and as I only wash my hair every third day my routine looks like this: Day 1 I wash my hair, day 2 I comb it in the evening (with a Mason Pearson brush) and use dry shampoo, day 3 I do nothing and then I start all over again. Easy peasy. I find that it works better to use the dry shampoo in the evening on day 2 instead of in the morning on day 3.

I’ve just recently stumbled upon the Colab dry shampoos and their ‘Sheed & Invisible’ is now in rotation with my other favorites from Batiste and Klorane.

hair2

En anden uundværlighed til mit hår er Gun-Britt’s Deep Treatment Blonde, som jeg har brugt det seneste års tid. Det er en plejende hårkur propfuld af blå farvepigmenter, der får lyst (eller hvidt) hår til at synes køligere i tonen og som tager det der lidt gule look, som man nemt får som blond.

Mit hår har fra naturens side masser af varme/rødlige pigmenter i sig, så for at undgå at det ser gult ud, når nu jeg er så glad for at få lysnet spidserne, må der noget blåt og koldt til. Tidligere har jeg brugt en silver-shampoo til formålet, men jeg synes resultatet bliver bedre, når de blå pigmenter er i en kur eller balsam. Denne her er den bedste, jeg har prøvet, eneste minus er, at den ikke dufter så godt, men det er heldigvis ikke noget, der hænger ved, når først den er skyllet ud.

english2lyse

As my hair has a lot of warm/reddish pigments by nature and therefore tends to get a little yellow when highlighted I use a deep treatment with lots of blue pigments every week to make the color more cool and crisp. This one from Gun-Britt is my favorite.

 

(Visited 2.934 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Tak for tips! Tørshampoo er genialt, men nøj hvor kvaliteten svinger.

  Hvad hedder planten på billedet?

  1. Ved ikke hvad den hedder på dansk, men der står Calathea Orbifolia på etiketten på potten :)

 2. Hej Emily

  Hvad gør du så når du løber? Mit problem er nemlig at jeg træner mere end hver tredje dag, og enten skal jeg helt droppe at vaske det eller vaske det med sæbe. Det med bare at skylle det holder overhovedet ikke, og mit hårs struktur er meget lig din (af hvad du har beskrevet og hvad jeg kan se på billeder) :)

  1. Jeg bruger tørshampoo efter træning (hvis ikke det er på en hårvaskedag), men først når håret er helt, helt tørt :)

   Men ja, det er lidt en bitch med det der sved/træning ift ikke at ville vaske hår for ofte.

   Før i tiden kunne jeg nøjes med at vaske hår 1-2 gange om ugen, men synes ikke det fungerer, når man træner og har tykt hår…
   Knus

 3. Uha. jeg synes simpelthen ikke jeg kan få det til at fungere med tørshampoo. ( Også selvom jeg har fulgt dit tidligere guide med tørshampoo)
  Jeg synes mit hår hurtigt bliver fedtet og jeg vil så gerne kunne strække hårvasken af flere forskellige årsager.
  Nu har jeg købt en Mason Pearson børste og håber den kan hjælpe på vej (selvom jeg indtil videre kan jeg ikke se en forskel efter 1,5 mdr. – håber jeg er for utålmodig?! :) )

  Min frisør sagde at børsten ikke måtte blive våde, at jeg ikke måtte bruge den i vådt hår. Men sådan jeg forstår indlæssedlen (på engelsk) skal børsten gøres ren i/med vand.
  Så jeg bliver nysgerrig på hvordan du gør med børsten? :) Om det er min frisør der har misforstået noget?

  1. Hvad/hvordan fungerer det ikke?
   Fedter dit hår hurtigere end hvis du lader være?

   Jeg synes egentlig du har været ret tålmodig med din børste og at du burde kunne begynde at se en forandring nu… Her tog det kun et par uger. Bruger du den om aftenen? Og kommer du helt ned i hovedbunden ved hvert strøg? Hmm… mystisk at du slet ikke oplever en forskel.

   For at være helt ærlig har jeg endnu til gode at vaske min, men vil gøre det i lunkent vand og mild shampoo og så lade den tørre på et håndklæde, hvor den ‘står’ på børsterne (så vandet ikke bliver i selve børsten).

   Er dog helt enig med din frisør i at den ikke er god i vådt hår, men det er mest for hårets skyld, da det knækker nemmere når det er vådt…
   Kh. Emily :)

   1. Tak for svar :)
    Jeg ved ikke om det fedter hurtigere end hvis jeg lader være med at bruge tørshampoo, men jeg synes bare ikke det absorbere det hele og de gange hvor det virker til at det absorbere stort set det hele, synes jeg det går hurtigt inden det ser fedtet ud igen.
    Men vil sige at før jeg læste din guide om tørshampoo, så kunne jeg slet ikke få det til at fungere. Så jeg fik mod på at prøve det igen, efter jeg læste guiden. Så lidt har den hjulpet :) Jeg mangler bare at knække det sidste stykke. :)

    Men samtidig vil jeg også helst undgå at putte/bruge for mange kemikalier i mit hår og derfor købte jeg børsten, så ved ikke om jeg har for store forventninger til at børsten kunne hjælpe på det fedtet hår?! ;)
    Men jeg synes dog mit hår er blevet blødere, så jeg har oplevet en forskel, det opdagede jeg nok efter et par uger.

    Jeg prøver at børste både morgen og aften hver dag. Jeg er nok bedst til at huske det om morgen og flere gange samme sted. Jeg synes jeg kommer helt ned i hårbunden, men vil lige tænke ekstra over det, så jeg er sikker på at få det gjort ved hvert strøg.

    Men jeg tror måske, jeg vil prøve, som du har beskrevet ovenfor med 3 dage. Det er nemlig også de antal dag jeg går efter med hårvask.
    Men bruger du så kun børsten den ene gang over 3 dage?
    :)

    1. Det var så lidt…
     Der er jo ikke noget rigtigt og forkert (hår er SÅ forskelligt) og det gælder om at finde den metode, der virker for dig og dit hår. Så egentlig gør du ret i at prøve dig lidt frem og se hvad der fungerer (og ikke fungerer) for dig :)
     Mht. tørshampooen synes jeg der er stor forskel på dem og jeg oplever også at nogle af dem nærmest får håret til at blive mere klasket/hurtigere fedtet… Så måske det er et forsøg værd at skifte mærke.
     Og ja, jeg er ikke så flittig med børsten og bruger den kun om aftenen og kun hver anden/tredje dag… det fungerer her, men det kan sagtens være noget andet, der er det rigtige for dig :)

 4. Hej Emily

  Jeg har heller ikke rigtig forstået fidusen ved tørshampoo, jeg har blond nordisk skulder lagt hår med ægte krøller, jeg bader hver morgen og gør håret vådt inden det bliver stylet med føntørrer/difusser. Jeg vasker hår hver anden dag for at skåne det, hvis jeg bruger tørshampoo kan jeg så stadig gøre det vådt om morgen? eller hvad er det du gør, jeg føler ikke jeg bare kan stå op og så ikke gøre noget ved håret, jeg kan ikke rede det med en børste, så vil krøllerne blive til uld, du må meget gerne skrive mere om det.

  Mange hilsner fra Lene

  1. Hej Lene,

   Jamen hvis din rutine fungerer og dit hår er pænt, så er der ingen grund til at lave om på det :)

   Tørshampooen er god, hvis man vil springe en hårvask over. Men den er desværre ikke god at kombinere med vand.

   Hvis du vil undgå at gøre håret helt vådt kan du evt. sprøjte det med en forstøver med vand eller saltvandsspray om morgenen for at give krøllerne bounce og samle dem + efterfølgende.

   Men igen, hvis det du gør nu fungerer godt for dig, er der ingen grund til at lave om på det. Hår er så forskelligt og det handler om at finde ud af hvad der duer for en selv :)

   Kh.
   Emily

 5. Hej Emily! :)
  Jeg er selv flittig bruger af silvershampoo, men måske jeg skulle prøve Deep Treatment Blonde? Hvor tit bruger du den og hvor lang tid lader du den sidde? Jeg synes, at silvershampoo udtørrer håret sindssygt meget – gør denne treatment også dette?

  Mange knus og tak for en fantastisk blog!

  1. Hej Mille,

   Nej tvært imod, så plejer den håret og gør det lækkert :) Havde samme oplevelse med silver shampoo som du, det smadrede simpelthen mit hår og derfor stoppede jeg med at bruge det. Davines og Revlon har også gode hårkure/balsamer med blå pigmenter i :) Knus

 6. Hej!

  Jeg ville bare lige dele et lille tørshampootip til de træningsglade: Trines Wardrobes After Workout tørshampoo er super smart, hvis man ikke vil vaske hår efter træning, men gerne vil have sveden ud.

  Modsat almindelig tørshampoo kan man nemlig bruge den i fugtigt hår. Den styler ikke håret (altså tilfører fylde eller struktur), dem fjerner bare sved og lugt.

  Også virkelig smart hvis man cykler på arbejde, navnlig hvis man bruger cykelhjelm. Eller hvis ens pandehår har det med blive fedtet før resten af manken – med mindre man altså holder af det dér firserlook, almindelig tørshampoo tilfører pandehår..

  1. Det er så rigtigt Laura, den har jeg også selv haft engang og var glad for den :) Tak for at minde mig om den! :D

 7. Jeg er også fan af tørshampoo, men manglede faktisk en måde for hvordan man bedst bruger den, og din måde er en ad de bedste jeg har hørt. Det virker! :)

  1. Ih det er jeg glad for at høre :) Dejligt når mine tips er brugbare for jer. Klem

 8. Kære skønne dig.
  Har fulgt dig længe, og elsker dine opslag. Lige nu er jeg dog en smule forvirret? Læseren andet sted om dine hår rutiner, som ikke stemmer overens med tidligere opslag. Har brug for troværdighed fra de blogger jeg følger, da jeg selv afprøver en del. Ved hvilken magt blogger har, og derfor vigtigt for mig at jeg finder det troværdigt. Så mit spørgsmål er hvilken shampoo vender du altid tilbage til af dem du har afprøvet? De kærligeste hilsner fra Pernille

  1. Hej Pernille,
   Hvordan synes du ikke det stemmer overens? Mine hårrutiner har ikke ændret sig det store de sidste par år, men omvendt har de nok ændret sig lidt i løbet af de snart 7 år jeg har blogget, så hvis du har fat i et tidligt indlæg kan det være derfor? Mht. produkter, så elsker jeg at prøve nye ting og hvis jeg finder dem gode, så tipper jeg jer om dem. Som det er tilfældet her :)
   Dette indlæg handler ikke om shampoo, men om tørshampoo og hårkur til blond hår. Men jeg vil hjertens gerne fortælle dig hvilken shampoo jeg bruger igen og igen :) Allergladest er jeg for Shampoo 0 fra Purely Professional, men jeg bruger også Conceived by Nature, John Masters og så en hel masse andet, når jeg tester forskellige nye ting. Knus Emily

   1. Hej igen Emily, og tusind tak for svar. tror det er et gammelt indlæg jeg er rendt over, hvori du nævner heste shampoo’en. Forstår godt du elsker at afprøve nyt, det gør jeg også selv. Kærlig hilsen Pernille

 9. Hej Emily!

  Så fandt jeg indlægget, hvor jeg synes det gav mening at smide en kommentar! Syntes nok det her lå her et sted…

  Jeg har det sidste årstid forsøgt ret intensivt at reducere antallet af hårvaske. Tidligere spillede jeg rigtig meget håndbold (næsten hverdag) og det var lidt som om at håndbold, harpix og hårvask bare ikke rigtig var en god treenighed. Det betød jeg var nødt til at vaske hår stortset hverdag med shampoo for at kunne få harpixen ud af håret… og den vane hang så ligesom ved, da mit hår efterfølgende bare hurtigt blev fedtet.

  Idag vasker jeg håret hveranden (eller hvertredje dag hvis jeg arbejder hjemmefra og ikke skal se nogen ;-)) med en sulfatfri shampoo. Hvis ikke du kender til sulfatfrie shampooer, så er det virkelig et bekendtskab vær! Tørshampoo har aldrig fungeret helt for mig, og så anbefalede min frisør mig at forsøge med en sulfatfri shampoo og nu er jeg totalt afhængig!

  MEN: Nu har jeg lidt overvejet om det sidste step mod de få hårvaske er en Mason Pearson børste. Jeg synes bare virkelig det er en peberet fætter – og så for en hårbørste! ;-) Derfor ville jeg spørge dig ærligt om du ser børsten som en ekstra luksusting i hverdagen eller om den virkelig er så fantastiske og undværlige som nogen siger?

  Klem Christine

  1. Hej Christine,

   Jeg er også KÆMPE fan og tilhænger af sulfatfri shampoo, bruger stort set ikke andet, så er så enig med dig :)

   Det nyeste jeg er begyndt på er ‘rensemælk’ til håret, har tre forskellige (Shu Uemura, Goldwell og One). Altså en slags rens og balsam i en. Skummer ikke og er mega skånsom. Se evt mere her: http://emilysalomon.dk/2016/06/30/skoenhedsfavoritter-juni/

   Jeg er meget glad for min Mason Pearson. Virkelig. Jeg ved ikke om den er uundværlig, men jeg ved i alle tilfælde at det er suverænt den bedste naturhårsbørste jeg har prøvet. Så hvis du vil have en naturhårsbørste, så er det den. Man kan også få nogle til 4-5-600 kr. men de kan slet ikke det sammen, så hellere gå all in, hvis du vil have en.

   Pøj pøj med projektet :)

   Knus Emily

   1. Tusinde tak for din vildt hurtige kommentar! Tænker at jeg må ud og inverstere i en Mason Pearson – måske en lille eksamensgave til mig selv ;-)

    Spændende med rensemælken – det skal da helt sikkert afprøves på et tidspunkt! :-)

    God aften og sensommer til dig :-)