At glæde sig til at blive gammel

oldie

Jeg ved ikke, om jeg er alene om at have det sådan, men jeg glæder mig altså lidt til at blive gammel. Ikke at det behøver at ske lige foreløbig, jeg glæder mig bestemt også til alt det ind imellem, men jeg ser også frem til min alderdom, når den tid kommer.

Og ja, det er nok et lidt romantisk billede, jeg har af det at blive gammel og ja, det tager nok ikke helt hensyn til skavanker og dårligdomme og virkeligheden generelt.

Men i min fantasi skal jeg være en sød, men også lidt fandenivoldsk gammel dame. Jeg tror, jeg skal ryge cerutter og jeg skal helt sikkert drikke portvin og holde kaffeslabberas i tide og utide. Jeg skal læse ugeblade og spise flødeskumskager. Og jeg skal strikke og pløje mig gennem tykke romaner og se film fra gamle dage. Og så skal jeg selvklart have en lille hund. Eller to. Og være lidt sær på den hyggelige måde.

Måske det i øvrigt skulle være et tema for en venindekomsammen snart? Altså portvin, flødeskumskager, kaffe, ugeblade og strikketøj. Man kan jo godt tage lidt forskud på glæderne ;)

english2lyse

I don’t know if it’s just me and maybe it’s a romantic idea, but I actually look forward to grow old. Not that I’m in a hurry at all, I’m looking forward to everything in between as well, but in my fantasy I’m going to drink port, knit, read gossip magazines and great novels and eat cake all day long when I become an old lady. Well and tend to my little dog (or little dogs) of course. The dog version of an old cat lady so to speak.

 

(Visited 2.931 times, 5 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Det er altså sjovt du siger det….for jeg siger altid at når jeg bliver 70 skal jeg begynde at ryge igen, flytte til Sydfrankrig og sippe hvidvin og jeg gider slet ikke bekymre mig om kalorier. Dét glæder jeg mig til!

 2. Ja, det bliver i hvert fald smadder rart, at have al tid i verden, til at gå helt i dybden med alle de ting, man normalt ikke helt bruger alverden på. Jeg tænker også masser af bøger, film, kortspil, banko og hvad man ellers elsker til den tid.
  Og forresten lyder den komsammen mega grineren, på en helt original måde :D

  1. Ja det bliver skønt ;) Ej, hvor er det herligt (og så sandt!) det lille digt :) Kram!

 3. Jeg glæder mig også, rigtig meget til at blive gammel (hvad er alternativet ;-))

  Jeg glæder mig til at gå på pension og til at have masser af tid til alle de sjove ting, som jeg ikke har tid til i dag…

  Det eneste jeg frygter ved alderdommen er at blive ramt af demens… Tænker ofte, hvor forfærdeligt må det være at glemme sine elskede børn, mand, familien, vennerne… og måske også sproget, som man har talt de sidste mange år… Oh, nej…
  Der må dyrkes daglig forebyggende “hjernegymnastik” :-)

  http://www.bydianawi.com

 4. Jamen du må da holde en tema-fastelavnsfest, fastelavnsboller er jo også flødeskumskager :)

 5. Ha ha, åh jeg er vild med det! Jeg drømmer også om at blive gammel med veninderne, når vi hver især har lagt minimum to mænd i graven ;) Jeg vil have en madkæreste og tage på charterferie iført marineblå badedragt og margueritøreringe. Og så vil jeg ligesom min kære afdøde farmor se mit snit til at røre ved hver en ung mandelig ekspedient, som jeg kan komme i nærheden af. Det bliver skønt!

 6. Haha, jeg kender det så godt! Når jeg møder søde, gamle mennesker, bliver jeg altid lidt inspireret og kommer selv til at tænke på, hvordan jeg gerne vil være, når jeg forhåbentlig bliver gammel. Nemlig også lidt skør – hende med røverhistorierne, portvinen og hende, der strikker strømper til andre, laver sneengle i sneen og synger lidt for højt i badet. Og ja, jeg øver mig allerede, omend jeg kun kan strikke huer og tørklæder. ;)

 7. Jeg tror, du bliver en god “sød og fandenivoldsk gammel dame” ;-)

  Det kunne i øvrigt, når nu vi er i den boldgade, være interessant at læse et indlæg fra dig om din filosofi/holdning til det at holde alderen fra døren… Hvor langt vil du gå, tror du ? ;-)

  1. Taaaaak <3

   Av ikke særligt langt. Lidt gode cremer og ansigtsmassage og ikke så meget mere, må vist blive det kedelige svar herfra ;) Kram