To hudtricks i kulden

vintertricks3

Min hud går helt i spagat over frostvejr, kold blæst og ikke mindst radiatorvarme. Den er med andre ord ikke så glad for vejrtilstandende for tiden. Men jeg har heldigvis efterhånden fundet et par tricks, der hjælper den til at arte sig nogenlunde og ikke tørre for meget ud. Kig med nedenfor :)

Ps. Det er også en alletiders idé at skrue ekstra op for olieindtaget. Spis avocado og fede fisk. Og fiskeolie, hørfrøolie, kæmpenatlysolie osv. I kapsler eller – for de hardcore – flydende. Jeg er glad for Lysi flydende fiskeolie, der kan købes i både Brugsen og Matas.

english-med-grey21

It is freezing here in Copenhagen (again) and my skin really dislikes the cold weather in combination with the dry radiator heat inside. But I’ve picked up a few tricks over the years to make my skin stay hydrated and calm.

vintertricks

Boost barrieren
Brug et par dråber på nyrenset hud inden dagcremen. Faktisk gerne på fugtig hud, så har olien nemmere ved at trænge ind. Brug evt. en face mist umiddelbart inden. Eller bland et par dråber i din dagcreme. Olien hjælper din hud med at holde på fugten. Lige nu bruger jeg Sisleys Black Rose Precious Face Oil, men jeg er også glad for den fra Rudolph Care og den fra Rønsbøll Clinic.

Godnatmaske
Brug en fugtmaske et par gange om ugen om aftenen. Og lad den gerne sidde på natten over! Mange fugtighedsmasker kan med fordel få lov at komme med i seng, så du kan vågne op med fin og fugtmættet hud. Gelmasker duer ikke til formålet, men dem der har creme-konsistens kan som regel fint blive siddende på huden. Fjern evt. overskydende produkt med en vatrondel eller smør masken ekstra godt ind inden du lægger hovedet på puden. Jeg sover næsten med Avènes fugtmaske på hver nat for tiden i stedet for creme og går også gerne i seng med Beauté Pacifiques fugtighedsmaske.

english2lyse

Lock the moisture in
Use a few drops of facial oil after cleansing your skin and before applying day creme to seal in moisture or simply add a few drops to your day creme. Preferably use it on damp skin (or use a face mist just before) as that helps the oil to penetrate the skin instead of just staying on top.

Goodnight mask
Use a hydrating mask a couple of times a week and go to sleep with it on. Just remove any excess product with a cotton ball before laying your head on the pillow or simply massage it in. This works great with most creamy moisture masks, but I wouldn’t recommend it with a gel based one. If in doubt start with just leaving the mask on for an extended period of time.

vintertricks2

 

(Visited 3.054 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Hej Emily

  Lækkert indlæg med en masse brugbart information! Jeg har selv tør hud og det er ikke kun om vinteren, så her i kulden bliver det endnu værre, så tak for en masse gode råd.

  Må lige høre dig: Hvordan og med hvad redigere du dine billeder? Jeg er stor fan af, at du gør bestemte ting skarpe på dine billeder. Det kan også være det er dit kamera, der har den funktion, men bliver nødt til at spørge for de er så professionelle dine billeder.

  Jeg håber du har en god dag!

 2. Elsker simpelthen din blog og alle de fine tips du deler, tak for det hele :)

  Hvor er din smukke lyseslukker fra?

  1. Åh hvor dejligt at høre Natacha :) Tak for at du læser med <3

   Lyseslukkeren er fra Kop & Kande og kostede en 20'er.

   Klem

 3. Dejligt og brugbart indlæg! Jeg har lige købt både en facemist og en ansigtsolie for første gang nogensinde og hold nu op det gør underværker for min hud! Det med at sove med en fugtmaske vil jeg også prøve, det lyder som en god ide.
  Lige et (måske lidt dumt) spørgsmål: Sådan noget fiskeolie der ikke er i kapsler – smager det af fisk? Eller er det nemt nok at få ned?

  1. Det smager ikke dejligt, lad os sige det sådan. Jeg køber en med citrussmag og så holder jeg mig for næsen imens og tager så en bid æble eller lignende lige bagefter. Det er lidt en vanesag tror jeg :) Knus

 4. Jeg er vild med olie om vinteren. Det gør virkelig underværker for min hud! Jeg blander faktisk tit et par dråber olie i min dagcreme, og så bruger jeg olien rent, hvis jeg har virkelig tør hud. Olie er helt klar et must om vinteren! God weekend, Emily :)

 5. Jeg blander tre dråber ren hybenkerneolie i min dagcreme hele vinterhalvåret, og bruger det ellers efter behov – det kan varmt anbefales, og giver en flot glød :)

 6. Min hud kan slet heller ikke klare det kolde vejr. Den bliver tør, rød osv. Samtidigt er den enormt sart og der skal ikke meget til, før produkter fremkalder svie eller lign.
  Jeg har prøvet maaange cremer. Og en af de bedste, jeg endnu har prøvet er repair creme fra purely professional. Den er genial til mine tørre og røde kinder (og hænder).
  Bare et tip :)
  Og tak for en dejlig blog – varme hilsner fra Thailand

  1. Den er så god, elsker den til hænderne, men må da også lige prøve den på de tørre kinder :)
   Selv tak, dejligt at du læser med :) Mmmm… Thailand, det lyder rart, nyd det <3 Kram

 7. Hej Emily

  Hvad er din konkrete hudplejerutine morgen og aften? Hvordan afrenser du, og hvad putter du på bagefter? Facemist, øjencreme, serum og creme?

  Og kan du anbefale en god mist, og hvordan man egentligt bruger den helt konkret? Og en god øjencreme, der kan fjerne de begyndende fine linjer om øjnene (fylder 27 i år – gys!).

  Kh.:)