Flot hud i trediverne

annonce u baggrund1clarins3

Min ‘indvendige’ morgenhudpleje.

Jeg fejrede min 30-års fødselsdag i sommer og selvom det selvfølgelig ikke skete fra den ene dag til den anden, så kan jeg godt mærke (og se!), at min hud ikke opfører sig helt så tilgivende længere, som den gjorde, da jeg var i tyverne. Hvis jeg skulker lidt for meget med min hudpleje og ikke mindst søvn og kost, så kan jeg se det på min hud. Med tilbagevirkende kraft.

clarins6

Clarins har netop lanceret Multi-Active Jour & Nuit en ‘non-stop’ hudplejeduo til travle og aktive kvinder i 30’erne.

Min hudplejefilosofi er ret holistisk og selvom jeg elsker at passe på min hud med lækre cremer og masker og dullegrej en masse, så tror jeg på, at det er mindst lige så vigtigt at have indersiden med. Altså nok søvn, vand, (sundt) fedt, vitaminer og mineraler og motion ikke mindst.

Det kan måske lyde lidt uoverskueligt, men jeg har prøvet at samle nogle af mine bedste tips hertil i indlægget. Med fokus på min morgen- og aftenrutine. For det kan være lidt svært altid at have kontrol over, hvad der sker i løbet af dagen, men ens morgener og aftener er man som regel selv herre over. De af jer der har børn, må gerne erklære jer uenige ;)

clarins8

Som med så meget andet så tror jeg ikke på fanatisme. Der skal også være plads til skæg og ballade, sene eller søvnløse nætter, sukkerstads og andet der ikke giver point på hudplejekontoen. For hvis basen er i orden, så går det nok.

Og så findes der heldigvis også cremer som dem her i indlægget, der kan hjælpe lidt på vej og sørge for at ens hud ser frisk ud, selv når man har arbejdet lidt for meget, været oppe at amme 9 gange i løbet af natten eller har spist bland-selv-slik til aftensmad.

Pssst… Kig forbi ChriChri her og læs mere om Clarins Multi-Active cremer og om hvordan Christiane Schaumburg Müller og andre spændende, travle damer i trediverne passer på deres hud.

clarins2

Godmorgen
Hver morgen starter jeg dagen med at rense min hud let, påføre serum eller olie og derefter mætte den med fugt og pleje og dermed beskytte den i forhold til dagens strabadser. Sol og mangel på fugt er de allerstørste banditter, når det kommer til at ælde ens hud.

Den seneste måned har jeg testet Clarins nye Multi-Active dagcreme. Den findes i 4 forskellige varianter og jeg har brugt den til tør hud, hvilket har holdt min hud blød og fugtmættet hele dagen. Og tilmed bidraget med fin glød. Og den har ellers været lidt tør og træls ovenpå vinteren, så jeg er glad.

Efter rens, serum og creme står den på morgenmad. Mit yndlingsmåltid!

Det er ikke altid at resten af dagens måltider er helt så eksemplariske, men om morgenen forsøger jeg at spise noget, der (også) er sundt for huden. Gode olier, proteiner, vitaminer og antioxidanter. Min morgenmenu ser stort set altid nogenlunde således ud:

 • Skyr, køleskabsgrød eller smoothie bowl med nødder, frø, nøddesmør og frugt. Og ekstra antioxidanter eller superfoods som acai- eller spirulinapulver.
 • Et blødkogt æg. Eller smilende. 7-8 minutter er perfekt :)
 • Et olieshot. 1-2 spsk sundt fedt. For tiden er det hørfrø- og kæmpenatlysolie (den fra Urtekram), i andre perioder er det fiskeolie (Lysi fra Brugsen). Jeg skifter, når jeg er færdig med flasken. Hav gerne en æble- eller appelsinbåd klar at tygge i lige efter for at tage smagen/konsistensen.
 • 2 store glas vand. Det første lige når jeg vågner.
 • Matcha te er jeg lige begyndt på. Det kvikker dejligt og er sprængfuldt af antioxidanter.

clarins1

Og husk endelig at drikke nok vand i løbet af dagen også. Krydderurter og frugt i vandet kan gøre det mere attraktivt. For tiden laver jeg forskellige slags vand med smag i syltetøjsglas, skruer låget på og lader dem stå og trække i køleskabet natten over. Favoritten er citron, ingefær og mynte.

clarins5

Godnat
Inden jeg går i seng renser jeg mit ansigt grundigt for makeup og snavs og påfører derefter en god, plejende creme med aktive stoffer som Clarins Multi-Active natcreme. Så jeg kan vågne og se lidt glattere og mere veludhvilet ud ;)

Og så prøver jeg ellers at gå i seng i ordentlig tid, da mangel på søvn er noget af det, der gør mig allerkedeligst at se på. Og fordi jeg elsker at sove. Desværre kan jeg af og til have lidt svært ved at falde til ro efterhånden, men nedenstående hjælper mig og så er det om ikke andet en hyggelig måde at koble af inden sengetid.

 • Ingen telefon i sengen/soveværelset. Altså med mindre jeg bruger nogle af de app’s, jeg nævner nedenfor.
 • En kop afslappende godnatte med kamille, brændenælde, lavendel eller lignende umiddelbart inden jeg hopper under dynerne. Jeg er glad for Pukkas ‘Night Time’.
 • En pust Deep Sleep Pillow Spray på hovedpuden (i kanten/hjørnet). Dufter beroligende af bl.a. lavendel.
 • At læse i en god bog. Virker meget mere søvndyssende (på mig) end at se tv eller dimse med telefonen.
 • Af og til laver jeg en meditationsøvelse med app’en Calm eller falder i søvn til app’en Deep Sleep (Andrew Johnson).
 • Og så er jeg altså lidt glad for min Save my face pudeEller ‘krabbepuden’ som min kæreste kalder den. Den skåner ansigtet for tryk og sørger for at det ikke er hovedpuden der ‘drikker’ al den gode natcreme.

clarins4

 

(Visited 9.015 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

26 Kommentarer

 1. Jeg er helt enig i din tilgang til skønhedspleje. Det er absolut mere end bare dyre cremer. Og så er jeg absolut også fan af Save My Face Pillow. Jeg troede at det var løgn, da jeg først hørte om den, men jeg sover simpelthen bedre med den. Sjovt nok har jeg netop skrevet om puden på http://awayandtogether.com i dag.
  xx A

  1. Ja for mig er det lidt af det hele. Både indvendig og udvendig. Vil ikke være foruden de (dyre) gode cremer, men heller ikke søvn, vand, gode fedtstoffer osv. :) Haha… ja det er en skør sag, men er også helt vild med min <3 Knus Emily

 2. Hej Emily! På din instagram postede du forleden et billede af en (meget lækker) burger og noget om en London guide, som skulle være kommet på bloggen for nylig. Måske er det bare mig, men jeg kan simpelthen ikke finde den.. Vil du linke her? :)

  Derudover, tak for en god blog! Og bare af nysgerrighed: Hvor skifter du mellem olier om morgenen?

  Kh Emilie

   1. Tusind tak for svar. Gad vide, hvorfor jeg ikke har kunnet finde den… Nu vil jeg i hvert fald læse og lade mig inspirere!

    Og så gik det vist lidt hurtigt med min første kommentar.. Jeg mente hvorFOR du skifter olietype, ikke hvor(når)? :)

    God aften!

    1. Dejlgit at høre :)

     Hehe… helt ok. Jamen det er fordi jeg gerne både vil have fiskeolie og planteolier, men synes det er lidt omstændigt at skulle tage to forskellige slags, så jeg gør det over tid i stedet for. Den ene måned fiskeolie den næste planteolierne. Og spiser også fisk osv. simultant, så det er ikke fordi det er helt skarpt opdelt. I nogle perioder tager jeg også kapsler der indeholder både hørfrøolie, kæmpenatlysolie og fiskeolie, så det skifter generelt lidt :) Knus Emily

     1. Igen, tak for dit svar :) Det giver god mening. Jeg tager Livets Olie, som er hørfrø og natlys. Gør fiskeolie noget andet end dem? Jeg troede egentlig, det hele bare var omega-forskellige-numre og så var man meget godt dækket ind hvis man tog en eller anden form ;)

      (Måske kan du ikke svare… jeg synes selv, det kan være svært at finde rundt i alle de der kosttilskud og råd – uanset hvad, så i hvert fald rigtig god aften!)

     2. Nej der bevæger vi os vist lidt udenfor min ekspertise, så du må hellere også spørge andetsteds og/eller læse op på det, men er ret overbevist om at det der fiskeolie kan noget, det andet ikke kan (og omvendt), så det er godt at spille på flere heste :) Knus Emily

 3. Jeg er kun nok kun 22, men derfor kan jeg jo godt bruge dine gode råd. Jeg tænker, at det er lige så vigtigt for mig at passe på min hud. Jeg bliver jo også 30 en dag ;) Tak for de gode tips – især søvnen skal jeg vist blive bedre til!

  1. Det gør du nemlig ;) Jeg ville gerne selv have været bedre til det med søvnen… Man ser det ikke så længe man er super ung, men pludselig begynder det at hævne sig… Sov god ;) Kram Emily

 4. Hej Emily :-)
  De der fine lyserøde vatpinde… (De er da så girl-ish)… hvor har du fundet dem??
  Venlige hilsner fra Helle

  1. Hej Helle, det er (desværre) ikke vatpinde men hårnåle/klemmer og de er fra COS :) Knus

 5. Det lyder som nogle dejlige rutiner. :)
  Når man sover på ryggen som undertegnede, giver “krabbepuden” vel ikke så meget mening? Jeg går ud fra, at det er hvis man sover på siden?
  Bedste hilsner Luna
  baermonster.dk

  1. Nej, det vil jeg ikke mene. Så du kan trygt sove videre på en regulær pude :) Klem Emily

  2. Hej Luna,
   Vil bare lige nævne, at Save My Face puden giver mindst lige så meget mening, hvis du ligger på ryggen – den giver en støtte og fasthed som er vidunderlig ;)
   Bedste hilsener, Christina

 6. Hej

  Hvad skal man være opmærksom på når man skal ud at købe en ny natcreme og er ovenstående den du vil anbefale eller har du andre farvoritter?

  Skøn blog – elsker at læse dine indlæg

  1. Hej Titi,

   Jamen det er lidt afhængig af hvad man søger og hvilken hud/behov man har. Jeg vil gerne have en natcreme der både plejer (gode olier og fugtbevarende ingredienser) og indeholder aktive stoffer (det kunne være retinol, frugtsyrer/AHA, generelt noget der stimulerer cellefornyelsen og collagendannelsen), der arbejder med/i huden mens jeg sover og den regenererer.
   Jeg er ægte begejstret for denne og det er den eneste jeg har brugt den sidste måned, men inden da har jeg brugt mange andre. Rudolph Care, Avène, Mario Badescu, Bioeffect m.fl. Jeg elsker at prøve nye sager ;)
   Ih det er jeg vel nok glad for at høre! Knus Emily

 7. Hej Emily
  Jeg har også overvejet at købe matcha te – kan du anbefale et mærke eller har du nogle gode råd vedr. tilberedningen? Tak ivrigt for en supergod blog!

  1. Jeg er (stadig) lidt doven og bruger bare den i breve fra Pukka. Men kunne godt tænke mig at eksperimentere lidt mere med det :) Selv tak og dejligt at du læser med. Klem Emily