I håndbagagen til flyveturen

annonce u baggrund1

avenefly1

Vi rejser mod Bali i weekenden og jeg er så småt begyndt at pakke mine sydfrugter. Og noget jeg er ekstra omhyggelig med at have styr på, er min håndbagage. For mig er det nemlig alfa og omega at selve turen (især når den er så lang) bliver så behagelig som muligt. Så kan man nemlig kan komme nogenlunde frisk frem og være klar til at nyde sin ferie med det samme.

Og så har jeg også altid en lille toilettaske med om bord, med forebyggelse og førstehjælp til flyvetræt hud. Denne gang er den pakket med mine favoritter fra Avène. Jeg vil nemlig gerne beskytte min hud mod at blive tørret helt ud, sådan at den også er fin og ferieklar, når jeg kommer frem. Dehydreret, tør hud er ret og slet mindre modstandsdygtig og det er en skidt måde at starte på næsten uanset destination (ski, sol, storby med forurening).

Kig med hvad jeg pakker i min håndbagage nedenfor.

avenefly4

I min ‘bring on board’ toilettaske:

 • Kildevandsspray. Spray i ansigtet undervejs efter behov
 • En god og beroligende ansigtscreme. Påfør under turen 1-2 gange. Gerne umiddelbart efter du har brugt kildevandsspray
 • Læbepomade
 • Evt. fugtmaske (en der ikke behøver blive vasket af). Har lovprist denne tidligere bl.a. her. Er helt afhængig af den. Kom den gerne på i stedet for dagcreme inden flyveturen + evt. undervejs.
 • Mascara. Jeg rejser altid uden makeup (hverken på hud eller øjne), men jeg vil gerne kunne komme lidt mascara på, lige inden jeg ankommer
 • Solcreme. Skal selvklart ikke på før eller under flyveturen, men det kan være rart at have en lille en ved hånden, når man ankommer.
 • Tørshampoo. Også til lige at blive frisket lidt op ved ankomst
 • Håndsprit
 • Evt. tandbørste og tandpasta
 • Hårelastikker
 • Kontaktlinser/briller

Det fede ved at have sådan et survival kit med om bord, er at man heller ikke er helt på den, hvis ens bagage er væk/forsinket.

Andet jeg har med i håndbagagen:

 • Penge og pas
 • Magasiner
 • Bog
 • Gode podcasts og høretelefoner
 • Pastiller eller tyggegummi
 • En snackbar, nødder eller lign. Dejligt at have hvis flymaden ikke er et hit eller til nødsituationer, når man er fremme. Har ikke tal på hvor mange gange nødder har reddet mig fra at blive ‘hangry’.
 • Sovemaske
 • Et stort, tyndt tørklæde. Læg det over hovedet mens du sover, så danner der sig en lille ‘fugthule’ (lyder klamt, er godt!) pga. udåndingen og din hud og slimhinder vil elske dig for det. Virker også bedre end noget ‘do not disturb’-skilt på (lidt for) snaksalige medpassagerer ;)
 • Melatonin eller baldrian. Naturligt søvndyssende
 • Solbriller. Rare at have ved ankomst

avenefly3

 

(Visited 3.346 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. God tur :-)

  Hvis der er noget, jeg virkelig også kan anbefale, så er det noise cancelling ørebøffer. Åh, det er SÅ skønt at slippe for fly-motor-brummen. Virker også fortrinligt på snakkesagelige medpassagerer ;-)

  1. Takker! Hehe… det ender med at blive lidt af en heftig oppakning, men det er noteret :) Kram Emily

 2. Nogenlunde det samme, jeg tager med – dog ikke Avene’s spray men hjemmelavet spray med Kamille i stedet pga budgettet ;) Vil dog også anbefale dig at tage vådservietter med – både til hænder før og efter mad samt til at friske op ved mellemlanding/landing. Og så selvfølgelig deo.

  Ørepropper er også godt og ‘hyggesokker’, så du ikke behøver at sidde med sko på under hele flyveturen. God ferie!

 3. Øjendråber for Guds skyld!
  Luften i flyet tørrer nogle gange øjnene helt ud – specielt hvis du bruger kontaktlinser.
  Jeg har altid er par små ampuller med saltvand uden konserveringsmiddel med i toilettasken :-)

 4. Hvor får du fat i melatonin henne? Synes ikke det er til at få, så mange steder her i DK.. Hav den bedste tur til Bali!! ville ønske det var mig <3

  1. Nej det er i alle tilfælde svært at få stærkt nok herhjemme, så må indrømme at jeg snyder og køber det, når jeg er i udlandet :) Tak <3

 5. Sådan en kildevandsspray lyder virkelig smart, synes godt man kan bruge et eller andet til at friske op under en lang tur (fly eller bil), så kunne da godt være, man skulle overveje at forsøge sig med sådan en.
  Skønt med en bagage-guide! :)

 6. Det er meget væske at pakke i håndbagage, overstiger det ikke de 100ml man have med? El er reglerne ændret, el er det fordi I rejse temmelig langt? Jeg vil også gerne pakke lignende til sommer når vi rejser sydpå, så er kun lidt misundelig;-) Rigtig god rejse

  1. Hej Anja, man må have 1000 ml (eller 1 l) med i alt. Men i enheder af max 100 ml pr. stk. Dvs. at det er ok at have 10 x 100 ml med, så det giver lidt at lege med :) Rigtig god tur til sommer. Kh. Emily