Sparsom hårvask (og træning)

annonce-u-baggrund11
hair3

Da nærværende blog endnu var meget ung, skrev jeg en hel del om mine – dengang – noget aparte hårplejerutiner. For på daværende tidspunkt, for seks år siden, var det altså stadig ret mærkeligt for mange, at jeg ikke vaskede hår mere end 1-2 gange om ugen. Og jeg brugte krudt på både at forklare og forsvare det :)

I dag er der mange, der praktiserer sparsom hårvask og som kan mærke at deres hår bliver pænere, stærkere og mindre slidt som følge deraf.

Mine egen hårplejerutine har ikke ændret sig det store siden dengang i ‘tidernes morgen’ (det føles altså som lang tid siden, jeg begyndte at blogge) og så alligevel. Først og fremmest er jeg blevet noget mindre rabiat og vasker nu håret flere gange om ugen, ligesom jeg børster det og også er lidt mere open-minded i forhold til hvilke produkter jeg bruger. For mit hår kan (også) godt lide variation, har jeg fundet ud af.

hair5hair2

Og heldigvis er produkterne på markedet også fulgt med, hvilket L’Oréal Paris’ nyeste skud på Elvital-stammen er et fint eksempel på. Den lyder navnet Extraordinary Clay og den har jeg testet på egen manke de seneste par uger.

Med et mægtigt fint resultat.

Serien består af en shampoo, balsam og tørshampoo (alle er uden silikone, hurra!) og lover at håret er friskt og pænt i 72 timer takket være 3 slags ler – bl.a. kaolin, som I garanteret kender fra dybderensende ansigtsmasker.

hair8hair7

​Det​ syntes jeg lød ret tillokkende, for jeg må blankt erkende, at efter jeg det seneste års tid er begyndt at træne stort set hver dag, har jeg fundet det sværere og sværere at trække tiden mellem hårvaskene. Det er oftere og oftere blevet hver anden dag i stedet for hver tredje eller fjerde.

Og er der noget, der (bogstaveligt talt) får mit hår til at stritte og kruse, så er det for hyppig hårvask.

Jeg har vasket hår 2 gange om ugen med de her banditter og det har stort set været tilstrækkeligt. Hvis håret er begyndt, at blive lidt tungt på 3. dagen, har jeg brugt tørshampooen, men ellers har det holdt sig fint og friskt, på trods af at jeg træner dagligt.

hair6hair1

Og mht hårvask (eller mangel på samme) og træning, så er her et par tricks, der i alle tilfælde virker for mig:

 • Jeg løber ofte med løst hår, evt. sætter jeg pandehåret i en klemme. Synes det bliver mindre fugtigt og varmt på den måde.
 • Når jeg træner på hold i fitness har jeg håret i en hestehale eller knold, men tager elastikken ud så snart vi er færdige, så der kan komme luft til hovedbunden og det kan tørre.
 • Lad håret tørre 100% efter træning (når du ikke vasker det) inden du kommer tørshampoo i. Ellers kan du ende med dejlignende tilstande ved hovedbunden og det er ikke flot til nogen ;)
 • Planlæg hårvask efter træning. Jeg prøver at lægge mine ugentlige hårvaske efter de hårdeste træningspas (eller omvendt), så jeg ikke spilder en hårvask på en ‘ikke-trænings-dag’.

Hvor ofte vasker I hår og træner I også?

hair9

 

(Visited 9.110 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Tak for nogle gode hår-fif! Jeg har de sidste mange år trænet stort set hver dag, og det er endnu ikke lykkedes mig at knække koden med hvordan man undgår ditto daglige hårvaske. Men nu vil jeg da lige prøve dine metoder, så jeg forhåbentlig kan nøjes med vask hveranden dag :)

 2. Jeg træner også næsten hver dag, og er lidt af en sveder, så har også vasket hår hver dag. Generelt har jeg haft svært ved at lade der gå mere end halvanden dag mellem vaske, og har ellers virkelig prøvet at komme ned i antal hårvaske. Mit hår fedter bare hurtigt. Men vil da prøve tippet med at få det luftet efter træning og måske skifte shampoo og se om det har en effekt :)

 3. Jeg vasker kun hår 2-3 gange om ugen, ofte bliver de 2 gange, og jeg træner også, og finde ikke at det er noget problem. Jeg har også erfaret at det er bedst at tage elastikket ud lige så snart jeg er færdig med at træne.

 4. Jeg tester p.t. no poo af med vask i rasul-ler. Er kommet ned på hver 4. eller 5. dag med hårvask, og det har klart hjulpet, at jeg har skiftet over til en sulfatfri shampoo. Og måske snart rasul-ler mere permanent, men skal lige prøve det lidt mere af. :)

 5. Jeg synes det med hårvask og træning er svært! Jeg træner næsten hver dag, og er derfor endt med at vaske hår hver anden dag, da jeg elsker følelsen af nyvasket hår, og mit hår sidder også bare bedst når jeg lige har vasket det :)

 6. Jeg vasker hår 2-3 gange om ugen. Og når håret begynder at ‘kede sig’, vasker jeg det hver dag i ca en uge, og vender så tilbage til 2-3 gange om ugen. Det virker fint til mit hår. Jeg kender også de ovenviste produkter, ja jeg har dem rent faktisk, og jeg ELSKER dem virkelig. Er faktisk rigtig meget forelsket i alt der står L’oreal på, samt samt Maybelline som de jo også producere. Jeg skifter ikke mærke så sådan, kun de forskellige variationer som L’oreal laver. Jeg bruger helst ikke noget uden parfume, da alle dem jeg har prøvet faktisk gør mit hår utrolig tørt. Har du også oplevet det? Det er også sjældent jeg bruger hårtørre og ligende. Nu mangler jeg bare at blive bedre til at gå til frisøren. Prøv endelig også deres Extraordinary Oli Creme til håret, den lugter lidt af herreparfume i tørt hår, men fantastisk i vådt hår.

 7. Tak for at skrive “sponsoreret” i teksten, så vi der læser bloggen via fx Feedly eller andre readere også kan se det, man kan nemlig ikke se “annonce”-billedet i en reader, kun hvis man går ind på bloggen

 8. Åh jeg ville så gerne praktisere færre hårvaske!

  Problemet er bare at mit hår kun sidder pænt den dag det bliver vasket…når først jeg har sovet på det; “hej uoprettelige sove-folder!” I så fald smider jeg det i en hestehale på andendagen (det står bare ikke til at redde, så har det kun løst den dag jeg vasker) Jeg kan slet ikke finde ud af at træne med løst hår, og hvis det først har været i en elastik så får det permanente folder!

  Så jeg kører hårvask hver/hveranden dag…jeg kan bedst lide at have mit hår nede og løst, og hvis det skal det skal det være nyvasket ellers ser det for funky ud! ;)

 9. Åhhhh….. Hvem der havde tid til træning hver dag !!! Men så når jeg i stedet en lang cykeltur til jobbet, det må gøre det

 10. Jeg vasker mit hår hver anden dag/lader der gå halvanden dag imellem, da jeg så synes mit hår ser fedtet ud og føles fedtet.. Har lige skiftet til en shampoo uden silikone, hvilket har gjort mit hår meget mindre tørt! :-) Håber lidt efterhånden at kunne nedbringe antallet af hårvaske, men det kunne da være jeg skulle prøve L’oreals shampoo :-)

 11. Jeg træner stort set hver dag – forskellig træning, skal lige tilføjes, men jeg sveder pænt meget ved både konditionstræning og løb, så sveden driver af mig, og så vasker jeg altså hår. Vasker dog kun hår hver anden dag, men længere imellem hårvask kan jeg ikke gå, for så bliver det slasket og fedtet – og virkelig lidt pænt. Mit hår er meget langt, meget fint og helt glat. Jeg er en dør til at sætte mit hår op i andet end en hestehale eller en alm. fletning (på de heldige dage – og nej, jeg gør ikke mig selv dårligere til håropsætning, for jeg har aldrig brugt tid på at lære det, og fordi mit hår er så fint, og jeg nægter at bruge en hær af produkter (fordi min hårbund reagerer med kløe af dem), kan det være svært at styre).
  Er dog pga. din omtale af tørshampoo blevet lidt nysgerrig.

 12. Hej Emily. Træner også meget og prøver også at ligge hårvask på de dage hvor jeg ved jeg sveder ekstra meget. Men da jeg har langt hår ligesom dit vasker jeg det det kun ca 3 gange om ugen. Det fungerer godt i kombination med klorane tør shampoo til mørkt hår som indtil nu har været den bedste jeg har prøvet. Kender du den? Og hvordan er den fra loreal i forhold til evt? alle andre jeg har prøvet har givet det der “støvede” grålige look som jo ikke er sååå pænt i et helt mørkt hår. Hvad tænker du i forhold til den du netop har testet i forhold til det. ? Kh. Tanja

  1. Åh ja Klorane laver altså en god tørshampoo! :) Jeg bruger faktisk ofte de hvide tørshampooer eller en farveløs som denne også er (synes den er god) og ryster/ ‘puffer’ det overskydende ud af håret efterfølgende. Gerne med hovedet nedad. Kender også mange der børster det overskydende ud efterfølgende. Har tidligere brugt nogle med farve, men efter at have ødelagt for mange hvide t-shirts (kunne ikke administrere det hehe) bruger jeg kun de hvide/farveløse nu og synes det fungerer fint på trods af at jeg er ret mørk i bunden :)

 13. Hej Emily,
  Jeg ‘vasker’ mit hår hver dag, men kun med vand. Det vender simpelthen helt forkert når jeg har sovet på det, så det er blevet det nemmeste for mig. Til gengæld har jeg kun shampoo i én gang i ugen, nogle gange endnu sjældnere. Det har jeg gjort i flere år nu, og det fungerer rigtig godt for mig, men jeg ved ikke om det tæller med som hårvask at skylle håret? Hvad tænker du om det?
  Kh. Sara
  PS: Jeg træner også, både styrketræning, løb og yoga og jeg har ALTID mit hår sat op i hestehale eller knold. Andet dur slet ikke for mig. Til gengæld sveder jeg ikke noget særligt i ansigtet/hovedbunden, så det er ikke noget problem ift. svedigt hår og efterfølgende trang til hårvask.

 14. Man kan sagtens vaske håret med vand efter træning uden håret tager skade af det. Så får man skyllet den dårligt svedlugt væk og håret bliver mindre fedtet. Det fungerer godt for mig :)

  1. Også en god idé :) Mit hår bliver tørt og bikset ved kontakt med vand uanset om det er med shampoo eller ej, men det er helt bestemt en god idé at prøve sig frem og gøre det, der fungerer godt for én selv :) Knus Emily

 15. Hej Emily :) Jeg er stor fan af både shampoo og balsam fra denne serie, men jeg kan simpelthen ikke få tørshampooen til at fungere.. Jeg bruger normalt tørshampoo fra mange andre mærker uden problemer, men lige præcis denne her fjerner slet ikke det fedtede fra mit tykke hestehår. Hvordan bruger du den? :)

  1. Ej hvor skægt, synes den er meget lig andre tørshampooer jeg bruger (hvilket er godt) og bruger den ligesom jeg bruger de andre: Deler håret i skilninger og sprøjter tørshampooen på i ‘baner’ nedefra med en afstand på 20-30 cm. Og så ryster/puffer jeg det overskydende ud bagefter med hovedet nedad :)

 16. Ja, jeg forstår så slet ikke, hvordan man kan træne og ikke behøve hårvask :(
  Jeg træner (helt bevidst) hårdt og meget intenst, så jeg KAMPsveder til en grad, hvor mit hår drypper af sved, og kan vrides. Og mit hår/hovedbund lugter af svedig armhule, hvis jeg ikke vasker det.
  Jeg synes virkelig, det er tricky, for mit hår er klart slidt pga. vask, men jeg gider heller ikke gå rundt og lugte decideret af sved fra hovedet…

  1. Ej det kan jeg godt forstå. Jeg har det også MEGET varmt når jeg træner (specielt på hold/indendørs i center) og det er som regel efter det, at jeg ligger mine ugentlige hårvaske. Men løber jeg udenfor (med løst hår), så går det at lade håret luftørre efterfølgende og så evt. friske det op med tørshampoo. Min erfaring er også at man kan vende håret/hovedbunden til det over tid, så du kan evt prøve med en mild nedtrapning :)

 17. Jeg træner også dagligt, og vasker helst heller ikke hår for tit. Jeg sveder også (alt for) meget, og kan ikke træne med løst hår. Og jeg er typen, der ikke kan gå i bad lige med det samme, fordi min krop skal køle af – længe.. ellers sveder jeg stadig når jeg kommer ud af badet.

  Men jeg synes klart at det hjælper, at lade håret være løst, lige efter endt træning. Så ligesom min krop skal køle af, skal hovedbunden også, og så synes jeg ikke håret fedter.

  Nogle dage, skyller jeg bare håret i vand, altså uden shampoo, og bruger tørshampoo når håret er tørt – det synes jeg også gør sig godt :)

 18. Hej Emily
  Jeg vil gerne prøve at bruge shampoo uden silikone, men er også blevet optaget af at bruge (flere) produkter uden parfume, evt. øko. Kan du mon anbefale nogle der? Jeg er nemlig blevet lidt bevidst omkring hvor mange forskellige produkter, jeg egentlig bruger, og hvad der egentlig er i..