Fredagscocktail: Baileys med rabarber

annonce-u-baggrund11
baileys rabarber2

Rabarber i din fredagscocktail? Jo, det tror jeg nok. Jeg er vild med rabarber og savner altså lidt min kæmpe rabarber i min gamle have i Brønshøj, nu hvor vi rammer sæsonen for de herlige stængler. Den blev bare ved og ved med at give og jeg væltede mig i rabarber og måtte finde på adskillige steder at afsætte dem. Både til søde mennesker, men også i dejlige sager som muffins, kompot, syltetøj, vaniljebagte til alt fra morgenmad til is osv. osv.

Hvis jeg bare havde vidst, at jeg også kunne komme dem i min cocktailshaker. Det ved jeg heldigvis nu og selvom jeg ikke længere er selvforsynende med rabarber, så vil jeg smutte ud at købe nogle, så jeg kan nyde denne lækre cocktail igen i aften.

Den er sød og dekadent og chokoladen og de syrligt-søde rabarber spiller så fint sammen med vaniljen. Virkelig en lækker dessert-cocktail.

Skål og rigtig dejlig weekend til jer <3

Ps. Kig meget gerne forbi vores hyggelige loppemarked på søndag. Jeg har mange flotte ting med og jeg er billig ;)

baileys rabarber1

Hermed tredje og næstsidste cocktail i min serie med Baileys (se de første to her) og mesterbartender Hardeep Rehal. Og I kan godt glæde jer til den sidste, den er nemlig ret vild og tilmed min favorit af de fire.

BAILEYS MED RABARBER – pr. drink
3 cl Baileys chocolat lux
5 cl Vaniljevodka*
3 cl Rabarber pure/marmelade (2-3 spsk)
Garniture: Rabarber

  • Kom alle ingredienser i en shaker, og shake sammen med isterninger.
  • Sigt cocktailen over i et afkølet cocktailglas. Glasset kan lægges i køleskabet eller fryseren inden brug.
  • Garnér med en rabarberspiral. Brug en kartoffelskræller og lave en lang skræl fra en frisk rabarber, rul den tæt rammen og lad den folde sig ud som en spiral.

* Vaniljevodka: Tag en frisk vanilje stang. Skær den over og læg den i en flaske vodka. Lad den trække i min. 24 timer, og ryst omhyggeligt.

RABARBER PURE/MARMELADE
500 g rabarber
250 g sukker
2,5 dl vand

  • Skær rabarberne i 1-2 cm tykke skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker og vand.
  • Lad det koge op og herefter simre til sukkeret er fuldstændig opløst og rabarberne er møre.
  • Blend hele molevitten i en blender og sigt det herefter gennem en fin si.
  • Køl af og sæt derefter på køl.
  • Smager også dejligt på en bolle eller scone med smør.

Gider man ikke alt det pjat, så går det fint an at købe en færdig rabarbermarmelade.

I tvivl om noget eller bare interesseret i hvor slap jeg er til at shake? Kig med nedenfor :)

Læg lige mærke til hvor lidt skum, der er på min vs. hvor flot Hardeeps (den på billederne) er. Hmm… Må vist hellere træne mine shake-skills lidt…

baileys rabarber3

Skulle også hilse at sige at Baileys Chocolat Lux smager helt dejligt som den er. Eller over vaniljeis. Bare et forslag. Jeg er en gris… I know…

baileys rabarber4

 

(Visited 2.497 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar