Pizza Night

pizza pizza6

Hvis I også følger med på nogle af mine sociale medier, så har I nok luret, at vi spiser hjemmelavet pizza ret ofte. Ja, faktisk cirka en gang om ugen. Det skyldes både, at jeg er mægtigt begejstret for pizza i almindelighed, men også at jeg bor sammen med en særdeles talentfuld pizzabager og -‘slapper’, der i sine unge dage gjorde karriere på Dominos.

Og så er pizza altså drønsmart, synes jeg, fordi det jo reelt set blot er en varm, åben sandwich, der kan varieres i det uendelige.

Bager I pizza selv? Del hellere end gerne jeres favoritfyld eller opskrift på dej i kommentarfeltet, hvis I lyster. Så bliver jeg glad :)

Find min (ok, drømmemandens) opskrift på pizzasauce og -dej samt forslag til fyld nedenfor.

pizza pizza10

Og som I måske har spottet, så spiser den ene halvdel af husstanden ikke ost. Hvilket er helt i orden, for det betyder mere ost til mig ;)

pizza pizza5

Pizza Sauce – til 2 pizzaer (eller mere)
1-2 fed hvidløg
1/2 løg
1 dåse hakkede, flåede tomater
1 tsk oregano
evt. 1/4-1/2 frisk chili
1-2 spsk ketchup
salt og peber

 • Hvis du er doven/har travlt: Blend alle ingredienserne til saucen. Smag til med salt, peber og ketchup. Voilà, den er klar til at fordele over pizzaerne.
 • Hvis du føler dig ambitiøs: Svits hvidløg og løg i lidt olie og hæld tomater og krydderier over. Lad simre mens du laver resten. Smag til med salt, peber og ketchup.

Pizzadej
Vi er ret glade for denne opskrift, men har vi travlt (eller er weekenddovne), så køber vi en klump dej eller to af det lokale pizzaria. Sidstnævnte er dog den kostbare måde at gøre det på, da pizzariaerne ofte sælger dejen til overpris. Hvilket på sin vis er fair nok…

Forslag til fyldpizza pizza8

PIZZA 1
Tomatsauce
Revet mozzarella (køb en god, det gør hele forskellen)
Italiensk, kogt skinke
Frisk (ca. 2 skiver) ananas i stykker
Evt. frisk chili i tynde skiver
Oregano
Pynt gerne med frisk basilikum

pizza pizza2

PIZZA 2
1 porre i tynde ringe
1/2 løg i tynde skiver
Bacontern
Revet mozzarella
Evt. frisk chili i tynde skiver

 • Forvarm ovnen (og gerne en bagesten) til 220 grader varmluft.
 • Rul, tryk eller ‘slap’ dejen ud til en rund pizza (der kan være på din bageplade).
 • Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Eller på bagsiden af en bageplade eller et spækbræt, så du nemt kan ‘slide’ den over på bagestenen i ovnen.
 • Fordel tomatsauce og fyld på pizzaen og bag den i ca. 10-20 minutter alt afhængig af tykkelsen på bund, mængden af fyld osv.

En anden favorit er en klassisk Margarita, men med bøffelmozzarella og friske blommetomater og ‘pyntet’ med lidt god olivenolie og frisk basilikum efterfølgende.

Og så er jeg også meget glad for en ‘hvid’ pizza uden tomatsauce, men med mozzarella, tynde kartoffelskiver, rosmarin og evt. gedeost og/eller bacon.

Vi spiser som regel en simpel grøn salat til (eller på) vores pizzaer.

Velbekomme :)

pizza pizza3pizza pizza4

 

(Visited 7.870 times, 6 visits today)

Skriv en kommentar

32 Kommentarer

 1. Åh vi skal også i gang igen! Vi havde en gang sådan en fin tradition med at spise hjemmelavede pizzaer søndag aften, når børnene var puttet og vi så DRs søndagsserie – så gik vi i flere dage inden og planlagde, hvad vi skulle have på hver vores pizza :D
  Jeg drømmer lidt om at få en vaskeægte pizzaovn, nu hvor jeg har fået terrasse og have – det er da næsten oplagt med sådan én :)

 2. Elsker pizza! Min yndlings:

  Bunden pensles med olie, og dækkes med helt tynde skiver kartoffel. “Pynt” med små “klatter” (dumt ord men kunne ikke finde på andet :)) grøn pesto og mascarpone og drys med groft salt. Når pizzaen er ca. halvt færdig drysses med pinjekerner. Velbekomme :)

 3. Pizza <3
  Min favorit er spinat, feta og løg. Hankønnene i familien – 4stk – skal have KØD på deres pizza. Vi gemmer leftovers fra div stege, kylling mm i fryseren til de ugentlige pizzaer. Lavede engang pizza med rester af Mortens aften anden – overraskende lækkert!

 4. Pizza er det bedste!
  Hjemme hos os har vi en tradition med “mandags-pizza”. Mandag er bare lidt sjovere og nemmere at komme igennem, hvis den krydres med ekstra ost.

  Min yndlingspizza er en klassiker: tomatsovs, mozzarella og kapers.
  Der skal nok egentlig ikke kapers på en traditionel margherita, men det har vi altid fået hjemme hos min mor og far. Jeg er vild med det. Prøv det!

 5. Vi laver en kæmpeportion tomatsovs og fryser det ned i portionsstørrelser . Det fungerer godt på travle dage – også som pastasovs eller grundsovs med fx kødboller i eller rester fra gode grillpølser (pil selve kødet ud og rist det, hæl så tomatsovsen på – mmmh).

  Mit yndlingsmenneske er ved at bygge en pizzaovn i sine forældres have – hvor sejt og hulemandsagtigt er det lige?! Det kan man kalde hjemmelavede pizza!

   1. Hej Ea

    Nej desværre. Han siger at de bare har youtubet sig til det på forskellige youtubekanaler! Den første pizza skal bages i weekenden, så krydser vi fingrer for at den virker :-)

    Hav en god weekend! Kh

  1. Hej Rosa!

   Sikke en god idé!

   Har du gode tips til, hvordan man nemmest fryser tomatsauce ned i portionsstørrelser?

   KH/ Susanne

   1. Hej Susanne

    Jeg fryser den ned i fryseposer, som jeg sørger for at ligge ned, når jeg binder knuden – på den måde ligger sovsen sig fladt ned og overfladen bliver større, hvilket betyder, at den tør langt hurtigere op end hvis den nedfryses som en klump. Når den fryses som en klump/kugle, er der også risiko for at plastikken fryser med i revnerne, så den er sværere at få ud af posen. Ellers hold den kort under den varme hane og så skulle den være lige til at glide ned i en pose.

    Hav en dejlig weekend, Kh Rosa

 6. Bruger den samme opskrift til dej som dig men bruger altid italiensk tipo 00 og honning – så bliver den bare bedst.
  Min ynglings er hvid pizza – næsten som du beskriver den men prøv næste gang at brug mascapone under kartoffelskiverne! Det er en fantastisk kombi

 7. Jeg er kæmpe stor fan af pizza!

  Jeg har tre favoritter:
  Marscarpone eller tomatsovs, kartoffelskiver, løg i små tern, røget bacon i små tern og mozarella

  Tomatsovs, stærk pølse, løg i tern, grøn peberfrugt og cheddar

  Tomatsovs, peberoni (eller en god skinke, hvem opfandt skinkestrimler? Han/hun burde komme over knæet!) og ananas og ost!

 8. Jeg elsker, at noget så snasket og fedtet som pizza kan blive så lækkert og luksuriøst under jeres kærlige behandling. Pt forsøger jeg desperat at forklare kæresten, at det ikke er nødvendigt med fire slags svin på én pizza. Det skal nok lykkes en dag, haha! :D

  // http://www.moonlitmadness.dk

 9. Jeg ELSKER pizza! Og vi får det også rigtigt ofte hjemme ved os. Ofte ender vi ud i en oksekødspizza med soltørredetomater, ost, majs og alt godt fra skabene. Der er altid godt med fyld. Dog er jeg også ret vild med kartoffelpizza med rosmarin, goudaost, rødløg.

  Du har virkelig fået min craving til pizza til at vokse helt vildt. Næste pizza jeg har i tankerne må gerne byde på dadler, serrano skinke, pesto og mozzarella, haha. ;)

 10. Er også vild med hvide pizzaer, specielt når det kommer til de hjemmelavede, da jeg godt synes bunden kan blive lidt for våd af tomatsauce.
  Plejer at bruge ricotta som bund for de hvide.
  En anden favorit for mig er en bund af Hj.sort oliventapanade, tyndtskåret italiensk kogt skinke, artiskokker, mozerella og løg… Evt lidt bacon eller panchetta i micro tern

 11. Min favorit for tiden er : pizzasauce, løg, spinat, aubergine (stegt på pande med olie, salt og peber), tomater (bagt i ovn), mozzarella og pesto
  Mmmmmh, den er så god og smagfuld!

 12. Mmm min livret! Vi laver altid dejen af en blanding af groft og lyst speltmel, synes speltmel har en virkelig dejlig smag. Mit yndlingsfyld er en god basilikumspesto, bøffelmozerella, tynde skiver kartoffel og squahs, oliven, artiskokker og hvidløg :-)

 13. Jeg fik lyst til pizza så det skal vi have i morgen har jeg bestemt. En pizza med rucula, serano skinke og chili olie…. Mmmh

 14. Hvor ser de lækre ud, Emily!

  Bruger I en bagesten? Og hvis ja, gør den en stor forskel?

  Tak for inspiration;-)

  1. Jep vi bruger nemlig en bagesten (har en gammel en fra Jamie Oliver, men har hørt at en haveflise også kan gøre det) og det giver en meget sprødere bund og bedre skorpe :) Knus

 15. Pizza må næsten være min livret, og hvis man bytter noget (eller det hele) af den normale hvedemel i dejen ud med tipo 00, så bliver de altså lige det bedre!

 16. Hehe, herude hvor jeg bor, har jeg de gange jeg har spurgt pizzamanden om en klump dej, fået det gratis :D velkommen til Vestjylland!

  Vi er blevet kæmpe fans af vores pizzabagesten herhjemme! Fyldet varieres nærmest fra gang til gang, men jeg er altid fan af en ostepizza, som toppes med rucola når den kommer ud.
  Ellers har jeg også haft succes med tomatsovs, løg, kylling, mozzarella, frisk ananas og nogle klatter grøn pesto!

 17. Den ultimative pizza hjemme hos os er med tomatsovs, bøfmozzarella, bøffer skåret i skiver, bløde løg og stegte svampe toppet med hjemmelavet bernaise!

  MÅ OG SKAL prøves.. Heaven på en sprød bund :)

 18. Hej Emily,
  I really really like the white plates with the dark edging. Where are they from? :-)
  Tusind tak!
  Lena

  1. Hi Lena, me too ;) They are from Broste Copenhagen and I think you’ll be able to find them in Germany :) Selv tak. Hugs Emily

   1. Thanks a lot – a really nice label, as most of the Danish design labels! :-) Hilsner fra Tyskland!

 19. Forslag til Pizza fyld meget tyndt lag tomatsovs eller græsk yoghurt. meget tynde skiver rå kartofler, tynde skiver parmaskinke rives lidt i små stykker og afsluttes med en kugle mozzarella i plukker i småstykker. kom tørret chili og oregano ovenpå sørg for at der ikke er noget fyld på kartoflerne , de skal blive sprøde :-)

 20. Hej Emily!
  Jeg skal klart prøve den pizzadej – sovs! Jeg kan rigtig godt lide pizza med tomatsovs, spinat og mozzarella (eller feta). Dertil kan man jo altid OVERDYNGE med champignoner eller røget laks!