Fredagscocktail: Pomegranate Spritz

pomegranate drink3

Det er fredag og jeg havde lyst til, at vi skulle skåle i noget forfriskende og yndigt, der ikke var for bikset at lave. Og så ville jeg gerne, at det skulle være noget med granatæblekerner, for de er nemlig yndige om noget og tager sig godt ud i et glas. Er man ikke i cocktailhumør er de også gode bare i danskvand, sammen med lidt granatæblejuice og isterninger. Opskriften er nedenfor.

Jeg har festet både tirsdag og torsdag i denne uge, så jeg planlægger at tage den helt med ro her i weekenden. Sofahygge, en god film, måske en Drømmemandspizza hvis jeg er heldig og så bare et par småprojekter herhjemme. Og så bliver det nok også til nogle arbejdstimer foran computeren. Jeg er nemlig lidt bagud ovenpå en uge, der mest har været ude af huset.

Rigtig god weekend allesammen <3

pomegranate drink7

pomegranate drink1

POMEGRANATE SPRITZ – pr. drink
3 cl vodka
3 cl granatæblesaft, friskpresset eller fra flaske
1 spsk simpel sirup*
ca. 5 cl mousserende vin (alternativt danskvand for en mildere drink)
Granatæblekerner til pynt – se hvordan man piller et granatæble her

 • Bland vodka, simpel sirup og granatæblejuice i et højt glas.
 • Fyld med isterninger.
 • Top op med mousserende vin.
 • Pynt med granatæblekerner og nyd fluks.
 • Skål og god weekend :)

*Simpel sirup laves ved at blande 2 dl sukker og 2 dl vand (eller mere bare i samme forhold) i en lille gryde og lade det småkoge til al sukkeret er opløst. Rør lidt undervejs. Lad det køle af efterfølgende. Er man doven kan man også blot opløse ca. 1/2 spsk sukker pr. drink i granatæblejuicen og lade det stå et par minutter.

pomegranate drink2pomegranate drink8pomegranate drink6

De her popcorn er SÅ gode. Har købt dem (lidt for mange gange) i Irma. De koster kun en 10’er, men der er heller ikke så mange i (måske meget godt). Må prøve at lave selv snart!

pomegranate drink4pomegranate drink5

 

(Visited 6.637 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Årh, ja tak! Granatæbler er helt ærligt et hit i alle afskygninger, hvis du spørger mig. Men hvor finder du det på flaske? Det synes jeg alligevel aldrig jeg har set før. Hvilket er en skam, for det smager jo fantastisk :)

  God weekend!
  // http://www.moonlitmadness.dk

 2. Den skal prøves til fødselsdagen næste weekend!!
  Men hvor mange drinks/glas får du af den her opskrift? Glassene på billederne er selvfølgelig lidt store, så det er måske bare en drink? :-)

  1. Opskriften er til 1 drink. Så du ganger blot op hvis du skal lave flere :) God fornøjelse. Knus Emily

 3. Hej Emily
  Nu kommer jeg lige med et spørgsmål der ikke vedrører fredagscocktailen – selvom den ser virkelig god ud

 4. Hej Emily
  Her kommer lige et spørgsmål til dig der ikke vedrører din fredagscocktail, selvom den ser god ud

  1. Jeg kan desværre ikke få resten af teksten med…
   Mit spørgsmål er vedr. Min nyindkøbte fingerfilodendron. Der kommer vanddråber på bladene som drypper ned på mit plantetræbord og tæppe. Hvordan tackler du dette? Og hvor stiller du sådan en plante, så den ikke laver skjolder på trægulve etc.?

   1. Ej hvor skørt med kommentaren, godt at det lykkedes. Min har kun de der dråber meget sjældent, stort set ikke længere faktisk. Ved ikke helt hvad det skyldes, men er helt med på hvad du mener. Dengang den gjorde, tørrede jeg dem blot af med lidt køkkenrulle. Har aldrig oplevet at den ligefrem dryppede/plettede. Håber du finder en løsning :) Klem Emily