Sommerfornemmelser

pepsi3

Ja, det er jo ikke ligefrem fordi det kræver nogle særlige forudsætninger eller kraftanstrengelser, at komme i sommerhumør for tiden, men ikke desto mindre er jeg fuldstændig sommerkulret og længes efter ferie.

Og kan stadig mærke alle forventningssommerfuglene i maven fra da jeg var barn og den store, fantastiske skolesommerferie begyndte. 6 ugers muligheder, evige dage og små, storslåede oplevelser.

pepsi2

Jeg har tilbragt næsten samtlige af min barndoms somre i vores sommerhus i Hornbæk og selvom ferien ‘bare’ stod på strandture, rødgrød med fløde, hulebyggeri, ture i skoven og på stranden med hest og hund, skovjordbær, brætspil, makrelmadder og læsning, så var det ren magi.

Dagene var uendelige (på en god måde) og vejret var altid godt. Frøsnapperen vi spiste på stranden efter morgendukkerten smagte bedre, pindeisene var større og kostede tilmed ingenting.

pepsi1

Bortset fra det med ispindene, så er det andet nok ikke helt rigtigt. Men det føles sådan. Og det er bl.a. noget af det, jeg selv glæder mig til ved at få børn, at få lov at opleve det igen gennem dem. Og ikke mindst skabe deres sommermagi.

Inden det sker, så glæder jeg mig også bare til nærværende sommer. Vi har endnu ikke planen helt klar, men pønser på lidt surf i Klitmøller om vejrguderne vil det, sommerhus i Hornbæk og så måske et smut til Biarritz for at surfe i august. Og så gad jeg også virkelig godt en weekend i Stockholm, så måske vi også skal have presset sådan en ind.

Hvad skal I i ferien?

pepsi5pepsi4pepsi6

 

(Visited 3.274 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Tak for lige at hive os med en tur ned a memory lane. Husker levende den der magiske fornemmelse i kroppen fra når det ringede ud for sidste gang inden ferien, og man netop var færdig med at skråle ‘Ferie, ferie, ferie. Slap nu af du har fri og syng en glad melodiiiii.’ Fantastisk følelse! Mine somre gik med spejderlejre og dansk folkeferie. Der lyder håbløst umoderne, men dansk folkeferie var altså lig med t-shirt-maling, bolchekogning, pool-liv og gerne en udflugt til en af landets forlystelsesparker. Og is hver aften selvfølgelig! Skønne, skønne minder (:

  1. Åh ja ‘Ferie, ferie, ferie’- sangen <3 <3 <3
   Det lyder vel nok også dejligt med dine sommerminder, pyt skidt med om det klinger umoderne så. Kram Emily

 2. Hvor eller hvem surfer I med i Klitmøller? Må have lidt surfing-abstinenser stillet.. :)

  1. ps. og btw vild med din Bali guide! Glæder mig til at prøve det hele af senere på året!

  2. Jeg tror ‘bare’ vi kommer til at gøre det på egen hånd. En del af min kærestes venner tager til Klitmøller og surfer, så tror vi udfritter dem for tips og så ellers afsted. Så skal ud at have købt et longboard weeeeee :D Klem Emily

   1. Vi skal holde sommer i Klitmøller. Så hvis du kommer forbi Klitmøller i løbet af sommeren, så kig endelig forbi vore lille butik med egne designs — og evt få et par tips om hvilke surf spots der virker.

    God sommer — Håber vi ses i Klitmøller :)

    1. Hej Benthe, tak for din søde besked! Det vil jeg bestemt gøre, hvis vi ender på de kanter. Det håber jeg sådan vi gør. Knus Emily

 3. Vi har et sommerhus ved Henne Strand ved Vestkysten – her skal min datter på 3 år opleve alle de skønne ting, som du beskriver så fint fra din barndoms sommerferie. Det er en fantastisk måde at holde ferie på med børn:-) God sommer. PS. Er helt vild med din t-shirt.

  1. Åh hvor dejligt og hvor lyder du som en god mor Mette :) Rigtig dejlig sommer til jer også. Knus Emily

 4. Vi skal på bryllupsrejse 3½ uge i Colorado, Wyoming og Montana, over for at se den sydlige del af Rocky Mountains. Pt. glæder jeg mig nærmest mere til dét end til brylluppet (men det holder jeg mest for mig selv :-))

  1. Okay hvor lyder det også bare fantastisk Trine! Haha… det kan jeg godt forstå, sådan ville jeg også have det;) Rigtig god tur OG hav et fantastisk bryllup. Kram Emily

 5. Uhm, sommerferieminderne er de bedste! Min mormor og morfar lejede altid det samme sommerhus i Vejers ved Vesterhavet hver eneste sommer, hvor min søster og jeg var med, og det var vidunderligt. Hele dage ved havet med mormors fantastiske madpakker (seriøst, den kvinde havde alt i de køletasker!), en tur ned til bolchekogeriet, hvor vi både købte hjemmelavede bolcher og isvafler for mormors 10-kronesamling, og selvfølgelig timevis af udflugter i klitterne. Jeg har seriøst tigget min familie, om ikke vi snart skulle tilbage dertil i årevis! Det må ske en dag ;)

  // http://www.moonlitmadness.dk

  1. Bedsteforældre er altså noget af det fineste og de er ret gode til det der med sommerferier <3 Dejlige minder Lisbeth <3

 6. Åh, sikke en fin beskrivelse af den danske sommer Emily.

  Jeg har selv et hav af små nostalgiske sommerminder fra barndommen. Duften af nyslået græs, gyldne kornmarker og lange dage på stranden med frisk frugt, hjemmelavet flute og kold kartoffelsalat.

  Min sommer i år skal nydes flere steder. Dels skal jeg på en uges ferie med min kæreste og et vennepar i Nice i Frankrig. Vi har lejet en stor lejlighed gennem Airbnb på 5. sal med udsigt udover Nices kyst. Det glæder jeg mig helt vildt til. Bare ren afslapning i godt selskab med masser af lækre franske oste, kølige bobler og lange filosofiske samtaler til langt ud på natten.

  Derudover skal jeg bruge en del tid i min dejlige by Aarhus, og der er nu noget helt særligt over Smilets By, når temperaturen kommer over de 20 grader, og der er fuld sol på programmet. Vil gerne besøge de forskellige naturområder, der er knyttet til byen, da jeg ikke når det så ofte som jeg gerne vil i hverdagen.

  I slut juli drager jeg og kæresten mod KBH, hvor vi skal babysitte en af vores gode venners lejlighed på Frederiksberg (lige ved siden af Frederiksberghave), så det glæder jeg også meget til. At udforske den danske hovedstad lidt mere, prøve nogle af alle de skønne brunch steder af I KBH bloggere ofte beretter om, løbeturer rundt om søerne i ægte københavner stil, og drikke læskende cocktails på de lokaler barer.

  Dejlig sommerdag til dig :)

  1. Avra for nogle dejlige sommerferieplaner Anne, det kan vist kun blive en fabelagtig sommer for dit vedkommende :) Tak for at du havde lyst til at dele (synes det er SÅ hyggeligt også at lære lidt om jer) og så håber jeg at du får nogle dejlige dage i København. Løb endelig også en tur i Frb. Have + Søndermarken (der er sammenlagt 5 km rundt) det er en af mine yndlingsløberuter, der er lidt bakket. Kram Emily

 7. Så dejlige minder om den danske sommer… Om sommerferien hvor der var sol, is, strand og masser af tid… I år står den nok på roadtrip måske til Berlin igen… Elsker Berlin… Og så lige et spørgsmål: hvor finder jeg den fine Pepsi T-shirt ?

  1. Åh Berlin OG roadtrip er begge plusord i min bog, det kan kun blive godt. Rigtig god fornøjelse :)
   Den er fra Zara såmænd. Klem Emily

  1. Og sig endelig til hvis I får brug for en lokal guide , så skal jeg nok hjælpe jer godt på vej :-) her er dejligt i Thy og særligt i Klitmøller :-) kh Katrine

 8. Mine barndomssommerminder er spejderlejre, leg i haven, campingferie med mine bedsteforældre og teltferie (af og til også kanoferie) med min familie.

  De sidste seks (!!!) somre har jeg nydt rundt om i verden med min kæreste. I år kører vi Østeuropa tynd hele juli måned i vores skønne gamle golf 2. Jeg glæder mig til alle de nye oplevelser og at prøve kræfter med klatring, vandring, mountainbike, vandski, wakeboard osv osv, men jeg glæder mig virkelig også til køreturen og snakkene og tiden sammen – bare os to.