Omsorgsdag

omsorgsdag

I morges da jeg kom hjem efter træning, var jeg helt mast. Ikke på grund af træningen. Jeg havde bare en off-dag. Ikke at jeg var ked af det, jeg orkede bare ingenting. Overhovedet. Jeg svinger normalt i samme frekvens som en Duracell-kanin, så det er lidt fremmed og førhen var det også en kende ubehageligt for mig, at have det sådan.

Da jeg var yngre blev jeg altid meget bekymret og troede at min energi var forsvundet for bestandig og blev derfor ret trist over ingenting at nå, når jeg af og til havde en off-dag.

Nu prøver jeg i stedet at omfavne det. For intet er heldigvis statisk og ligesom der er dage, hvor man er en superblæksprutte og får klaret hele verden, så er der altså også af og til dage, hvor man ikke magter det store. Sådan er det i alle tilfælde for mig. Og det er ok. Det går nok lige op i længden. Og jeg tænker, at det er kroppens og hovedets måde at bede om et pusterum på. Når jeg kigger tilbage i min kalender de seneste par uger, så forstår jeg også godt hvorfor.

hyggekrog1

Opgradering af mit læsehjørne.

Så i morges spiste jeg morgenmad i lang tid. Og tog en ekstra kop kaffe, tændte et duftlys og bladrede i et blad i stedet for i min telefon. Bagefter tog jeg et langt bad, puttede hårkur i håret og talte pænt til mig selv og min krop.

Og så gjorde jeg det, der altid får alting til at blive meget bedre for mig og får hele kabalen til at falde på plads igen: Jeg vaskede op, ryddede op, gjorde rent, vaskede tøj, lagde rent på sengen, flyttede lidt rundt på et par sager og sørgede for at alting blev pænt og ordentligt igen herhjemme efter en periode hvor vi begge har haft meget travlt.

Efterfølgende lavede jeg te og frokost og læste det sidste af Skæbne og Hævn.

Og vupti, havde jeg atter lyst til at klø på med de opgaver jeg egentlig skulle have haft fra hånden i dag og mit energi og overskud var tilbage – omend på middel styrke. Det er nemlig det pauser kan. Også selvom det var en relativt aktiv pause ;)

Om lidt vil jeg fortsætte min omsorgsdag med pasta med masser af ost og grønne asparges med ham jeg holder af og så vil jeg gå tidligt i seng og læse, for det kan jeg mærke, at jeg trænger til.

flowertales cph

Med helt perfekt timing fik jeg en overraskelsesbuket af søde Ditte fra Flowertales Cph i dag <3

Jeg ved godt, at det ikke er alle forundt lige at hive sådan en ‘omsorgsformiddag’ ud af kalenderen og at det er et privilegium ved at arbejde hjemme og for sig selv. Ja, langt de fleste dage med møder og aftaler er det faktisk heller ikke en mulighed for mig. Men måske I alligevel kan tage min lille beretning med jer og spejle jer i den, næste gang I har en off-dag, hvor det ikke lykkes at præstere som sædvanligt. Og i stedet finde en ro i det, for det er ok, at have sådanne dage af og til. Og det hele ser altid fuldstændig anderledes ud den følgende dag :)

 

(Visited 4.340 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Jeg kender det udmærket, og det tror jeg egentlig, de fleste gør. Det er bare ikke så tit, man taler højt om det, så det er dejligt, at du skriver om det. :)
  Jeg er også selv blevet bedre til at forstå, at det er en ret naturlig måde at reagere på, når jeg har presset citronen lidt for hårdt lidt for længe.

 2. Håber virkelig jeg ser sådan på tingene om 5-6 år. For lige nu er jeg sø stresset, at jeg på vej hjem fra arbejde havde lyst til at lægge mig i fosterstilling på fortovet. Fandt i stedet en bænk med skygge og trak 5 minutters frisk luft meget langt ned i lungerne. Av. Kan pludselig huske, hvorfor jeg plejer at starte min sommerferie med en uges charter. Det kræver vitterligt ingen hjernekapacitet,og selvom det ikke er synderligt eksotisk, er det bare virkelig effektivt. Nuvel. Ikke i år. I år skal jeg bare arbejde, arbejde og… arbejde.

  1. åhh Marianne – pas på dig selv! Men var ved lige præcis hvordan du har det, og det er bare ikke fedt..
   Håber der er lyse tider på vej til dig…

 3. Du siger det på en en hel del pænere både end mig – jeg plejer nemlig at kalde det “at råbe røv”. :) Nogle dage flyder ordene bare ikke, og koncentrationen er lig nul (hvilket ikke rigtig duer i mit job), og så er det både bedre og nemmere at råbe røv end at blive siddende og lade det påvirke resten af dagen.

 4. dejligt indlæg :-) Vi bør alle passe på os selv…
  Jeg bliver nød til at spørge hvor de/den flettede puf/bord i dit læsehjørne er fra – de er rigtig fine :-)

 5. Jeg kender alt til det, du skriver, Emily. Nogle gange har vi bare brug for at trække stikket lidt ud og trække vejret ind, så vi er klar til at ånde ud igen. Jeg har lært at elske min off-dage og bruge dem konstruktivt, som du tydeligvis også gør. Det er så vigtigt at passe på sig selv og lytte til kroppen. Tak for et rigtig fint indlæg :)

 6. Det er bare så vigtigt at lytte til din krop – skønt, at du er så god til at minde os om det.

  Havde selv lidt sådan en dag i går, men med BA-forsvar i dag var der bare ikke tid til ro, så i stedet tog jeg et par minutters meditation i soleb, og selvom jeg stadig er novice inden for det felt, så hjalp det uendeligt på energien! Bare et lille tip herfra :)

  // http://www.moonlitmadness.dk

 7. En off-dag er noget, der bare er nødvendigt af og til, og som de fleste nok kan relatere til.

  PS. Hvor har du købt dit marokkanske gulvtæppe? Det er SÅ fint!

 8. Kære Emily.
  Hvor er det dejligt at høre du passer godt på dig selv med gode “værktøjer”. Det glemte jeg desværre selv i et års tid og det er usundt og med travlt job gav det stress.
  Jeg har fundet mit “værktøj” frem de seneste 2-3 måneder og som dig har jeg bla glæde af at tale pænt til mig selv. Mindfulness synes jeg virker for mig, det får mig til bedre at kunne sige pyt til ting og sortere i hvad der er vigtigst. Jeg har nogle gode øvelser til mindfulness, men ved du af nogle, kunne det være dejligt at høre om, da jeg trænger til lidt fornyelse.
  Nyd en dejlig dag.
  Glade hilsner fra Kristina

 9. Pudsigt, sådan en dag havde jeg tirsdag. Med kaffe, blade og lydløs telefon, og så var jeg ladet op igen. Det er vigtigt med den slags dage :-)

 10. Kender det alt for godt, og hvor er det egentligt forfriskende, at du skriver om det. Selvom man måske nok ved, at alle har off-dage engang i mellem, er det alligevel rart lige at blive mindet om, at det er helt okay! :) Jeg har selv altid 1000 bolde i luften, og på off-dage kan jeg ikke lade være med at tænke ‘ej hvad sker der? kommer jeg til at være sådan her i lang tid?’ :)

  Elsker din blog!

 11. Det er så fint du lytter til din krop :-) Man kan kun holde til et presset tempo i så lang tid. Og så siger kroppen fra – på den eller eller den anden måde.

  Jeg fik stress i efteråret og når jeg i dag er lidt for kæk og for ignoreret kroppens signaler, så er der kontant afregning ved kasse 1. Min stresstærkel er bare blevet markant lavere. Når jeg har omsorgsdag, så laver jeg dog ingen af de ting, du laver :-D Ingen oprydning, rengøring eller tøjvask til mig, men ren og skær hygge, mormortempo og rare ting (ja, jeg ser ikke oprydning som en rar ting som sådan.. hehe).

 12. Tak tak tak for alle jeres dejlige kommentarer <3 Og for jeres omsorg overfor mig og ikke mindst hinanden! Jeg glæder mig til at svare jer alle sammen snarest muligt. Jeg er bare lige en lillebitte smule bagud på grund af den der off-dag ;)
  Kram Emily