Søndagsro

Jeg har det som om, jeg er blevet kørt over af et tog. Fysisk og mentalt. Siden jeg kom hjem fra Thailand for tre uger siden, har jeg ikke trukket vejret helt ned i lungerne eller fået en ordentlig nats søvn. Jeg kom hjem til en grim overraskelse, masser af arbejde på den ene og den anden front, til nyheden om at jeg havde fået den lejlighed, jeg havde søgt og så er jeg begyndt at se en sød én.

Selvom de tre sidste ting er gode (de to sidste rigtig gode endda), så overskyggede og overskygger den grimme overraskelse det hele: Min mor har fået brystkræft. Hvilket ingen mødre skal have. Og hvilket gør mig meget bange og ret så ked. Jeg mistede min far, da jeg var 16 og tanken om at min mor er syg eller at der sker hende noget, er helt ubærlig.

Hun blev opereret i forrige uge og vi får svar på, hvor fremskredent forløbet var/er og hvad der så skal ske i den kommende uge. Og jeg har en god fornemmelse og tror på, at det hele nok skal gå godt. Det skal det.

I dag er første dag de sidste tre uger, hvor jeg ikke har nogen planer eller noget, der skal gøres. Første dag, hvor jeg bare skal passe på mig selv og hygge lidt om mig. Det var tiltrængt, men så er der pludselig også plads til at tænke og føle og få det psykiske klask, som jeg godt vidste ville komme, men som jeg har udskudt, fordi jeg skulle så meget andet og være der for andre.

Så jeg græder. Hører musik og kigger ud i luften. Læser de sidste dyrebare sider i Emma og drikker kaffe. Pakket ind i varme uldsokker og blødt tøj. Og har været ude at løbe en lang tur (min alleryndlingstur på Voldene, Islangs Brygge og Amager Fælled), hvilket er den bedste terapi for mig. Efterfulgt af morgenmad i timevis. Og ja, det er ret meget smør, der er på det brød. Jeg er en smørgris.

Weekenden har i øvrigt behandlet mig pænt (det gør den egentlig også i dag, tror det er sundt og tiltrængt at have tid til at blive ked) og startede fredag med dejlig morgenmad med min bedste AnneAtelier September. Bagefter var jeg ude at se min nye lejlighed og have (som jeg takkede ja til ubeset, mens jeg var i Thailand, lidt af et sats), der heldigvis var et hit. Siden besøgte Penny og jeg min mormor på plejehjemmet, der ligger 500 meter fra vores nye residens. Så spiste jeg napoleonshatte med ham den søde og tog derefter til fredagsbar på mit arbejde. Og derfra ud at spise med mine forældre på Madklubben Steak i Pilestræde, der var et nyt, rart bekendtskab for mig og som gjorde mig stopmæt med en perfekt caesar salat, rib-eye og peanutbutter sundae. De sidste timer af fredag blev brugt på at pakke flyttekasser og drikke rødvin med pigerne herhjemme. Og i går rykkede den ene tredjedel af pigekollektivet ud, så dagen gik med at slæbe kasser og møbler og køre dem fra Amager til Nørrebro og op på fjerde sal og grine og blive vemodige og spise fastelavnsboller. Og gå tur med en kær veninde og hendes lille søn i Frederiksberg Have og Søndermarken og for første gang nogensinde blive en lillesmule skruk, da jeg trillede afsted med barnevogn og Penny gik lige så fint ved siden af ned ad Frederiksberg Allé.

Men i dag er det omsorgstid. Boglæsning, en lur eller to og virkelig tiltrængt rolig søndag oven på nogle uger, der har overvældet mig fuldstændig på den gode måde og den ret så ubehagelige måde og som nok bare har været alt for meget på én gang. Den slags er man bare ikke herre over, så jeg er taknemmelig for de rare ting og tror på at de grimme ender godt. Og passer på mig selv og tager den lidt med ro herfra. I alle tilfælde i dag.

Ønsker jer alle en dejlig søndag. Pas på jer og dem I holder af.

Klem

Og jeg har selvfølgelig hende her ved min side. Hun er helt med på en søndagsslapper og ligger og bobler i vindueskarmen.

(Visited 1.690 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

95 Kommentarer

 1. Godt at høre at du omringer dig med gode ting, når man går igennem nogle ubehagelige ting i livet. Jeg er sikker på at din mor nok skal klare den, det var jo godt at det blev opdaget og at de kunne tage handling. Min mor har også selv været igennem noget lignende, dog blev det opdaget så tidligt at hun nu har det strålende :) Så krydser fingre for jer også! Der er heldigvis mange som kommer igennem, så hvorfor ikke hende også :)

  Lyder ellers dejligt med en ny sød én samt en ny bolig – sæt fokus på det! :)

  God søndag kære Emily

 2. Puha! varme tanker herfra, har selv haft kræft tæt inde på livet – det burde ingen opleve. <3 håber I kommer sikkert igennem det.

 3. Sødeste Emily, livet er så fyldt med kontraster, glæde og sorg, og at give plads til begge dele er en nødvendighed. Jeg lever selv efter citatet: “God won’t give you more than you Can handle” og jeg håber alt det bedste for din mor, og for dig, tro på at det hele nok skal gå, og tillad dig selv at være ked af det, når du har brug for det. Vær stærk for dem der står dig nærmest, samtidig med at du passer på dig selv.
  “Kærligheden overvinder alt” er der vist nok nogen der engang har skrevet og sunget en sang om;) De bedste tanker fra mig til dig:) Bettina

 4. Er rigtig ked af at læse om din mor :( – jeg håber på positivt svar for jer!
  Det er godt at du kan passe på dig selv og gøre ting som gør dig godt. Det er vigtigt at du har noget ekstra at give af, når du skal være der for din mor.

  Spændende med ham den søde – det håber jeg også bliver godt :)

  Også en dejlig søndag til dig! Kærlige hilsner og tanker her fra.

 5. Hvor er jeg ked af at høre det med din mor. Det må virkelig ikke have været sjovt at komme hjem til – jeg håber, det endnu ikke er så fremskredent, og at din mor har det godt trods alt. Dog er jeg også glad på dine vegne over, at der heldigvis også er nogle glade ting og oplevelser samtidig :)

 6. Hvor væmmeligt, jeg føler med dig og sender opmuntrende tanker. Min mor har også haft brystkræft, det slog mig helt ud og jeg kunne nærmest ikke være i min egen krop og slet ikke fokusere på at skrive eksamensopgaver. Det hjalp mig meget at være der for hende, tage lange snakke og græde og grine sammen. Heldigvis er hun nu helt rask, og det håber jeg også for din mor!

 7. Jeg sender masser af positive og varme tanker til dig! Livet er til tider pisse uretfærdigt. Det kan jeg i hvert fald skrive under på.

 8. Årh, Emily. Hvor er jeg ked af at høre, at endnu en mor er blevet ramt. Min egen mama fik også brystkræft for år tilbage, og det gør ondt helt ned i maven at læse dit indlæg. Men det skal nok gå. Ligesom min kommer din mor helt rask og stærkere ud på den anden side. Men selvfølgelig er det ikke spor sjovt for nogen lige nu. Godt du husker at passe på dig selv også og omgiver dig med rare ting og mennesker. Og dejligt at læse, at du der er flyttet romantiske sommerfugle ind i din mave… <3 ;)

  Masser af varme tanker og tak for en smuk (yndlings)blog.
  Kh Maria

 9. Kære Emily.

  Jeg kommenterer normalt aldrig på blogs (selvom jeg læser hundredevis af dem), men dit indlæg rørte mig meget. Sikke en fantastisk evne du har til at udtrykke dig! Mine to mødre (mor + svigermor) har begge været ramt af brystkræft. Det er en hård omgang – både for den med sygdommen og familien omkring. Mit bedste råd til dig er at vende det til noget positivt. Selvom det er svært. Brug så meget tid sammen som muligt, og “udforsk” sygdommen. Min svigermor ændrede sin livsstil fuldstændig – trodsede alle læger, og gik på jagt i den alternative medicinske verden. Mega sejt. Min egen mor, søster og jeg gik på parykjagt sammen, og for hver gang hun tog en ny sjov paryk på, grinte vi så tårerne sprøjtede ud af øjnene på os. De kom begge godt ud på den anden side – stærkere end nogensinde – og det er jeg sikker på at din mor også gør ligemeget hvad.

  Jeg føler med dig, og håber på det bedste for dig og din familie.

  God søndag.

  Mvh Josefine.

 10. Der er en fin og uendeligt rammende balancegang i dette indlæg. Man taler altid om at “tage det sure med det søde”, og jeg har nok aldrig helt tænkt så meget over det, som jeg har i dag. For livet er jo netop en forvirrende og uigennemskuelig blanding af det hele. Surt og sødt.
  Og måske er det også det mest hensigtsmæssige, når det kommer til stykket. Så der er små lyspunkter i kaosset, og lidt jordfornemmelse i de flyvske øjeblikke. Balance..
  Det ændrer dog ikke på, at man sommetider er omgivet af flere modstridende tanker, end man kan bære. Sommetider er det helt surrealistisk, hvor mange følelser der kan være i en enkelt krop på samme tid.

  Du har virkelig evne og øjne for begge dele, og jeg beundrer dig så umådeligt for at skrive så åbent og samtidig så konstruktivt omkring det hele.
  Jeg håber virkelig det bedste for din mor og din familie, og at svaret I venter på, bliver det bedst mulige. Ventetiden hvor verden er en gråzone, og man ikke rigtig ved, hvad der skal ske, må virkelig også være noget af det styggeste.

  Og så håber jeg, du får en god søndag med et let tryk på pauseknappen midt i al travlheden. At du lige får et lille pusterum. Det fortjener du.

  <3.

 11. Det gør mig ondt at læse om din mor. Kræft er en ond sygdom og en sygdom som jeg jo desværre også lever med. Måske kan min kræftdagbog på min blog, hjælpe dig med nogle tanker osv.

  Mange hilsner
  Birthe

 12. Jeg sender kærlige tanker til dig, søde emily!
  Samtidig er jeg glad for, at du ser en sød en! Er så glad på dine vegne! God bedring til din mor! <3 Og dejligt med et længere indlæg med tekst! Det elsker jeg.

 13. Puha, sikke en nyhed at komme hjem til :-( Jeg er selv lige blevet syg på den uhelbredelige måde, og sådan nogle helbredsproblemer kan virkelig slå luften ud af én. Heldigvis er lige præcis brystkræft en af de kræftformer, der har de allerbedste prognoser, og med lidt held er din mor del af det store flertal, som overlever. Jeg krydser i hvert fald alt, hvad der krydses kan, for jer.

 14. Åh, du får det største cyberkram! Tag dig god tid og giv dig selv lov til at være ked af det. Og nyd de gode ting der også lyder til at ske.

 15. Det gør mig ondt at høre om din mor. Kræft er en frygtelig sygdom og det er super hårdt for både den kræftramte og de pårørende. Man venter meget på svar fra prøver eller på hvordan det går.
  Min mor har lunge- og nyrekræft. Der er gået et halvt år og det er på samme tid meget virkeligt og svært at forstå.
  Mange tanker til dig og din familie.

 16. Puha, sikke en mavepuster! Jeg håber alt det bedste for din mor og håber du tager dig tiden til at være der hvor du har brug for at være fysisk og psykisk. <3

 17. Puha, Emily, sikke mange følelser på én gang – både de gode, rare, glade og de mere tunge og triste. Jeg er rigtig glad på dine vegne med alle de gode ting, der sker for dig med ny bolig (med have!!), sød fyr, gode veninder og spændende begivenheder og trofast hund ved din side. Men det gør mig rigtig ondt at høre om din mor – jeg krydser fingre for hende og håber på det bedste, og sender dig her en virtuel krammer: … *kram!*…”.

 18. Puha, sikke et indlæg. Krydser fingre og håber det bedste for din mor, det er så hårdt, og man skal huske at passe på sig selv, men det virker som om du giver dig selv plads. Masser af tanker og omsorg fra en læser på den anden side af skærmen. Klem tilbage til dig.

 19. Bedste tanker herfra. Har selv kræft i familien lige nu, dog i en mild form, men blev så berørt af din historie. Håber det bedste.

 20. Kære Emily,
  Alt det bedste – jeg kan virkelig godt forstå det er svært – jeg krydser fingre for at det hele er gået godt og ender på en god måde for jer alle sammen.
  De bedste hilsner
  Mette

 21. Sikke en kedelig nyhed. Og så lige som foråret kommer.
  Min far har selv været syg, så jeg er udemærket klar over, hvad du og din mor skal igennem. Godt at du tager dig tid til at slappe af og være dig, bare for en stund :)
  Godt at der er nogle andre ting, som kan lysne den kommende tid lidt :) Især en sød én – de er gode at have sådan nogle <3

  Ps: fint indlæg med pæne billeder.

 22. Åh nej dog. Brystkræft er noget l”’! Mistede min mor til sygdommen da jeg var lille pige, og jeg ved at der er sket så meget udvikling på behandlingsområdet siden dengang, så jeg er sikker på at din mor er i de bedste hænder. Varme tanker herfra.

 23. Ingen ord kan fjerne smerten i hjertet, men du skal alligevel have en kærlig tanke og et klem. Og de er oprigtigt dybfølte.

 24. Åh Emily. Du sætter ord på så mange af mine tanker med dit indlæg.
  Min mor har selv haft brystkræft – min mormor er lige blevet opereret for tyktarmskræft og i torsdags fik jeg selv konstateret skjoldbruskkirtelkræft.
  22 år gammel har jeg selv fået kræft og oplevet de to bedste kvinder i verden blive syge.. Det er ikke sjovt – det bliver det aldrig. Men det nytter at tro på det gode. Jeg har stadig både min mor og min mormor. Og på tirsdag ligger jeg mig selv på operationsbordet, så jeg også kan blive frisk. Og fortsætte livet mer min kæreste. Få børn, købe lejlighed og blive færdiguddannet. Det hele ordner sig, hvis man tror på det <3

  1. God bedring, Louise! Jeg håber, at du bliver rask snart, så du hurtigt kan komme tilbage til dit almindelige liv! Kram til dig.

  2. Kære Louise,

   Har sådan tænkt på dig og håber at det gik godt i går! Og selvfølgelig skal du alle de dejlige ting du skriver <3

   Mange tanker og klem
   Emily

 25. Sikken forfærdelig “nyhed ” at komme hjem til , jeg ønsker det bedste og for dig og din mor , kræft er en væmmelig sygdom , har lige været igennem hele ture med min far og heldigvis fik vi gode nyheder efter operationen , og det samme håber jeg at i for med din mor , de varmeste tanker herfra <3 Og velkommen til Nørrebro :-)

 26. Øv øv øv! Krydser fingre og håber alt det bedste for dig og din mor, Emily! Virtuel krammer til dig…

 27. Puha det var da den værste besked at komme hjem til – ingen burde skulle igennem den slags. Bare tanken om at miste sin mor er den værste i hele verden. Godt at det er blevet opdaget trods alt – jeg er sikker på at hun nok skal klare den. Det skal hun jo! Heldigvis sker der også rigtig gode ting for dig og hvor lyder det dejligt med ham den søde. Det er synd at du ikke bare kan få lov at svæve på en lyserød sky men i det mindste er der gode ting til at opveje (ikke at det kan opveje det) den frygtelige sygdom der har ramt din familie.

  De bedste tanker herfra
  Sabrina

 28. Kæreste Emily!
  Jeg får helt en stor klump i halsen af at læse dit indlæg!
  Jeg sender dig alverdens positiv energi, tanker og store kram!

 29. Åh, hvor trist med din mors sygdom. Det er ikke retfærdigt, når slemme ting rammer éns nærmeste og dermed river verden lidt fra hinanden. Det er dejligt, at du har gode venner, familie, Penny og en sød én ved din side.

 30. Åh kære Emily! Jeg fik en lille klump i halsen, da jeg læste det her indlæg! For søren da, jeg sender en håndfuld positive tanker din vej og håber på at det hele ender godt. Jeg ville slet ikke kunne bære tanken om at der skulle ske min mor noget, efter selv at have mistet min far til kræft som 16 årig. Vi må tænke på at de heldigvis bliver klogere og klogere for hver dag der går og jeg er sikker på at din mor nok skal klare det.
  Så en rar søndags krammer herfra en trofast læser <3

 31. Jeg fik kyldegysninger over hele kroppen da jeg læste dit indlæg. Det er en forfærdelig besked at få og ens verden går mest af alt i stå – det gjorde min i hvert fald. Jeg har fået samme besked vedrørende min mor – hele to gange. Første gang var det hele så uvirkeligt, tanken havde aldrig skænket mig, at det kunne ske for MIN mor. Men det gjorde det og jeg skulle finde mig tilpas i en hverdag med kræft og kemo som en del af mit ordforråd, en hverdag jeg aldrig havde forestillet mig. Jeg boede på det tidspunkt sammen med mine forældre og kunne aldrig rigtig flygte fra tingene, hvilket jeg altså fik brug for en gang i mellem. Men min mor blev altså rask og vi fejrede det og kunne ånde lettet op! 1,5 år senere, jeg var lige kommet hjem fra sommerferie og får beskeden om, at det er kommet tilbage og hendes tilstand er værre end første gang, da det er blevet opdaget meget senere denne gang til trods for jævnligt tjek op. Tanken om at det skulle komme tilbage havde heller aldrig ramt mig. Jeg var sikker på, at det var et overstået kapitel, men det var det altså desværre ikke. 1 år med kemoterapi, strålebehandling, operation og hvad der ellers hørte til og så kom min mor rask ud på den anden side igen. Vi var lykkelige og lettede, igen. En hård kamp – begge gange. En sygdom jeg ikke ønsker skal ramme nogen som helst anden, men det sker jo desværre ofte. Så er det godt, at vi er så langt fremme i udviklingen og hele tiden bliver dygtigere til at helbrede. Jeg håber alt det bedste for dig og din mor og jeg sender jer masser af god energi og tror på, at det hele nok skal gå!

  Mange tanker herfra

 32. Av for pokker da, det gør mig ondt med din mor! :(
  Jeg kender alt for godt følelsen af at skubbe problemerne foran sig, tage ting ind i kalenderen, som kan fylde tænkepauserne ud og så når der pludselig bliver stille, så kan det pludselig overvælde en. Det seneste år er der sket lidt for mange “spændende” ting i min familie. I starten af December kørte min fætter galt på knallert og lå i koma i en uge, han er først lige blevet udskrevet i forrige uge, men må ikke begynde at gå på venstre ben før tidligst til april. Min mormor faldt nytårsaften og brækkede hoften og skulderen – hun kommer hjem fra rehabilitering på tirsdag. Mens jeg var på skiferie i uge 5 med min familie, blev vi pludselig ringet op hjemmefra, at min onkel var faldet om med en blodprop i lungen og var død lige pludselig. Jeg har skubbet tingene foran mig og påtaget mig en masse opgaver, som kunne fylde tiden ud, så jeg var fri for at tænke. Men da der så pludselig blev stille igen, så ramlede det hele også bare og jeg fik en ordentlig tudetur! Det gør ondt. Men sådanne dage er bare nødvendige, for at komme igennem livet.

 33. Øv, Emily. Det er virkelig ikke en rar ting at få af vide, at ens mor er syg. Håber at det er blevet opdaget tidligt, så det hele kan gå i orden igen.
  Men er glad på dine vegne, at der både er en lejlighed og en mand som er god ved dig. Og selvfølgelig Penny. Er sikker på at det i sidste ende løser sig.
  Du må have en god og stille søndag, som behandler dig pænt.

 34. Du får de varmeste tanker herfra med ønsket om, at det ikke står så slemt til med din mor. Jeg synes det er et utroligt ærligt og modigt blogindlæg – respekt for det. Jeg kommenterer ikke så tit – men det her indlæg afspejler meget flot din blog, hvor der er plads til refleksion og ikke kun overflade. Hos mig gik det i denne uge i stykker med en sød fyr, som jeg virkelig troede kunne blive noget godt, han ville ikke i samme retning som mig, men sådan går livet jo op og ned, og jeg håber bare, der stadig findes flere søde derude :)

 35. Kære Emily.
  Du har helt ret, ingen mor, eller nogen anden for den sags skyld, bør få brystkræft. Jeg håber din mor er i bedring.
  Mange tanker og et ønske om at du får en skøn dag!

 36. Mange varme tanker herfra!
  Min mor fik også brystkræft og det endte desværre ikke godt. Heldigvis bliver de fleste med brystkræft i dag raske igen – jeg håber og tror på, at det ender godt for jer.
  Held og lykke med det hele og ham den søde :)
  Kram

 37. Varme tanker din vej! Jeg kender det alt for godt- mistede min far for 2,5 år siden og frygten for at der skal ske min mor noget er ubærlig. Det lyder sundt at tage en slapper og trække vejret og tænke, selvom det også er hård kost. Alt det bedste (og tillykke med hus, have og ham den søde),
  Karoline

 38. Det er mange ting på en gang! Det lyder som om, du godt ved, hvordan du skal passe på dig selv, så jeg skal afholde mig fra, at komme med gode råd. Bare opfordre dig til, at følge dine egne anvisninger :-) Jeg håber, det bedste for din mor og for dig selvfølgelig. Mange hilsner fra en af dine stille læsere, der ikke kommenterer så ofte, men er meget glad for din blog og dermed også dig.

 39. Kære fantastiske Emily,
  Puha – fik helt ondt i hjertet og i maven af dit indlæg. Mistede også selv min far tidligt og tanken om at min mor eller bror skulle komme noget til er den værste tanke i verden. Kræft har jeg også haft inde på livet og det er en ond og dåm spasser sygdom. Hold fast ved de små gode ting og husk at forkæle dig selv og giv følelserne plads til at være der. Alle de varmeste tanker herfra.

 40. De bedste tanker til dig og ikke mindst din mor. Ens familie betyder alt og kræft er ikke noget, som burde ramme nogle.

 41. Åh Emily jeg sidder her med den mest blandede følelse i maven. Jeg får lyst til at sige tusind gange tillykke ned alt det gode og give dig et kærligt klem for at trøste. Det er så væmmeligt når der sker ens forældre noget… Pas godt på dig selv.

 42. Tusind tak for din ærlighed, kære Emily. Det er stort at du også deler livet sorger her på bloggen. Og endnu engang skinner din optimisme og dit positive sind igennem – både i billeder og tekst. Stor respekt herfra og god bedring til din mor!

 43. Kære Emily. Jeg elsker, elsker, elsker, at følge med i din blog. Ønsker dig alt det bedste.

 44. Kære Emily,
  Sikke en ærgerlig og dum besked at få midt i alt det rare. Min egen mor har haft brystkræft 3(!) gange. Og oven i den sidste omgang som indebar, at venstre bryst blev fjernet, dukkede en omgang tarmkræft op. Det virker ikke fair overhovedet. Mødre forbindes med godhed og omsorg. Det virker fuldstændig banalt, at så gode mennesker kan blive syge.

  Men vi skal også huske, at mødre er seje. De er slet ikke sådan at få ned med nakken. Min mor er rask og hun har nu fået fjernet begge bryster, og fået dem bygge op på ny igen. Og hun har stomi. Alligevel har hun aldrig haft mere livsgejst, og nyder alt i hverdagen. Jeg kender ikke et mere positivt menneske.

  Mødre kan. Og jeg er sikker på, at din mor nok skal klare den modstand hun måtte møde. Hurra for verdens stærkeste skabninger.

  Knus til dig.

 45. Kæreste Emily. Hvor synes jeg du er sej, når du vælger at skrive et så ærligt indlæg omkring noget så personligt og svært. Som alle kommentarerne viser er der mange hjerter med derude – og helt sikkert også mit. Kræft er forfærdeligt, urimeligt og noget de fleste desværre har inde på livet. Så jeg vil bare skrive tak, fordi du altid er så god til at få mig som læser til at sætte pris på de små ting her i livet – de er ekstra vigtige at huske, når man udsættes for noget så forfærdeligt som kræft.
  Jeg krydser fingre for at din mor, og alle andre med kræft, kommer sikkert igennem forløbet! Ingen fortjener denne sygdom. Tak for din ærlighed, Emily. Det har givet mig en masse stof til eftertanke.
  Hilsen Ida

 46. Hold da op. Den grimme nyhed fik virkelig ram på mig. Sidder med tårer trillende ned ad kinderne og skrev en sms til min mor, bare for at sige at jeg elsker hende. Føler virkelig med dig. Min faster har haft brystkræft og er kommet godt ud på den anden side, men det er virkelig ikke rart, når det rammer ens nære. Jeg sender en masse varme (forhåbentligt helbredende) tanker til dig og din mor – og en masse kram, især til dig. Håber på det bedste for jer begge. <3

 47. Tanker din vej fineste Emily; ind i mellem møder man vist uretfærdighed i en sådan grad, at man kun føler magtesløshed, det har jeg selv oplevet! Jeg ønsker det bedste for dig og din mor!

 48. Åh, der er ikke noget værre end frygten for at miste nogen, man holder af. Det gør ondt helt inde i hjertet. Heldigvis virker det som om, du holder hovedet højt og også sørger for at tænke på de gode ting. Det er en stor hjælp, selvom man selvfølgelig også skal give sig selv lov til at reagere på den frygt, man har. Det giver dig sikkert også overskud til at være stærk og hjælpe din mor.

  Jeg håber, resultaterne viser sig at være gode, og at i kommer godt igennem det sammen.

  Jane Austen er en af mine yndlingsforfattere, og ‘Emma’ er helt klart min favorit. Jeg elsker den udvikling, Emma går igennem, og jeg beundrer Austens måde at skildre datidens samfund på.

 49. Jeg er så fascineret over dit livssyn og din åbenhed på din blog, Emily. Men for hulen, altså, nej, mødre skal ikke blive syge. Store, virtuelle krammere herfra.

 50. So sorry to hear about your mother… wishing her health and happiness… Glad that you are taking a bit of time for yourself. It is important too :)

 51. åh altså, jeg simpelthen så ked af at høre det med din mor. Det må være forfærdeligt trist og skræmmende. Jeg håber alt muligt godt for hendes helbred, for dig og dine kære. P.s. Dejligt at høre at der er en sød en at holde i hånden. Og franske anemoner , et rart hjem og gode venner hjælper altsammen.

 52. Bang – det var noget af en dårlig nyhed at få. Jeg har selv stået i samme situation. Jeg havde været 2 måneder i Sydøstasien (Thailand også, sjovt nok), og da jeg kom hjem fik jeg at vide – i bilen på vej hjem fra lufthavnen – at min elskede stedfar havde kræft.
  Heldigvis er der mange som kommer sikkert igennem brystkræft! Og jeg synes det er inspirerende at du får slappet af og endda siger, at det også er sundt at have en tudedag. Det er en god indstilling!

 53. Det gør mig virkelig ondt at høre, at din mor er syg! Tror, alle kan sætte sig ind i, hvor forfærdeligt det må være – jeg kan i hvert fald ikke lade være med at få tårer i øjenkrogene, når jeg tænker på, det kunne være min mor :-( Sender en million positive tanker af sted til dig og din mor! <3

 54. <3 til dig kære Emily. Håber det bedste for dig og din mor. Det må være en svær tid for jer. Det er godt at høre at der er en sød en i dit liv igen :-)

 55. Jeg sender de varmeste tanker i din og din mors retning! Af alt dårligt kommer noget godt. Husk det lige meget hvor uoverskueligt alt virker. <3

 56. Øv altså :-(
  Min mor er også syg, det er psykisk, og det er alvorligt, så jeg kan sagtens sætte mig ind i dine følelser og tanker. Jeg har ligesom dig kun min mor, min far har aldrig været en del af mit liv, så jeg er også bange for, at hun skal blive mere syg.
  Nogle dage kan være rigtig hårde, mens andre kan være dejlige og sjove, og dem nyder jeg, og det samme råd kan jeg kun give dig. Derudover trækker jeg meget på min kæreste, uden ham havde jeg slet ikke kunne holde mig selv så godt sammen.
  Jeg føler med dig, og jeg krydser virkelig fingre for, at din mor er rask nu, og kommer godt ud på den anden side! Knus og kram! <3

 57. Hvor er det barskt :( ved næsten ikke hvad jeg skal sige. Så mange ting på en gang. Det er enhver datters mareridt, at ens mor bliver syg. Håber af hele mit hjerte hun snart er ovenpå igen. Mange knus sender jeg i din (og hendes) retning.

 58. Fik sådan en sug i maven og en tåre en øjenkrogen af at læse det her indlæg. Føj for den lede hvor er kræft bare den mest modbydelige sygdom!! Jeg håber sådan at du og din familie får gode nyheder angående din mor! Rigtig mange virtuelle tanker til dig, nyd godt af masser af selskab, lidt forelskelse og ikke mindst af hundekærlighed (min hund er altid en stor trøst når jeg er ked af det – selvom de ikke kan tale, så er de der bare og kan fornemme stemningen)!

 59. Tanker herfra. Det har jeg også prøvet, og det er ikke sjovt. Alt det bedste til dig og din mor.

 60. Og stort klem til dig !

  Det bedste jeg ved er dage som din søndag. Stille dage hvor tv’et ikke larmer, hvor jeg bladrer alle de (gratis-)blade, aviser og kogebøger jeg er faldet over ugerne forinden igennem, putter under dynen, kigger på den blå himmel, og lader følelser og tårer pible frem, imens “min søde” sørger for varm te, hold-om-mig-tid og følelsen af at være elsket.

  På sådanne dage er mit motto: “det hele skal nok løse sig”, og det gør det som oftest også … også for dig. God bedring til din mor, tillykke med din “søde” og dit nye sted at bo. God mandag og masser af god energi herfra.

 61. Vil blot lige sende min dybeste medfølelse og et virtuelt kram, håber på alt det bedste for din mor og dig.

 62. De varmeste tanker herfra. Idag er det præcis 5 år siden min elskede elskede mor måtte opgive kampen mod kræften…og netop nu sidder min far og får 5. kemokur – og strålekur nr 21…og han vinder den her kamp – det ved vi alle!!! Jeg håber det bedste for din mor og Jer pårørende.

  Kærligst
  Trine

 63. Sikke et smukt, ærligt og ikke mindst modigt indlæg! Det er noget af det jeg bedst kan lide ved din blog – din ærlighed. Håber det bedste for din mor <3

 64. Det gør mig ondt Emily. Men det er stærkt, at du deler det. Jeg har selv mistet min far til kræften for nylig, og jeg kender alt for godt følelsen af, at nu må der bare ikke ske noget med min mor!
  Jeg håber det bedste, og jeg synes, det er godt du tager dig tid til gode ting og eftertænksomhed også. :)
  Kh.

 65. Hej Emily
  Normalt kommenterer jeg ikke på blogindlæg, men dette er et undtagelse.
  Virkelig fint indlæg som udstråler, at der ligger dybe og velfunderede tanker bag.
  Din mor skal nok komme igennem det selvom det måske virker håbløst lige nu.

  Min mor fik selv brystkræft for et par år siden og kom som mange andre skriver at de har oplevet, ud på den anden side som et stærkere og mere positivt menneske.

  For en måned siden mistede jeg min elskede far, så jeg forsøger også at fokusere på de positive ting i livet og de gode mennesker som jeg har omkring mig.

  Men det er rigtigt som du skriver, at man skal huske også at give sig selv tid og plads til at være ked af det.

  Varme tanker herfra

 66. Hvor er jeg ked af at læse at din mor har fået brystkræft, jeg kan godt forstå at det gør dig bange og giver dig en masse uro i maven, men forhåbentligt får I et positivt svar i denne uge og “ham den søde” samt Penny kan forhåbentligt passe på dig og opmuntre dig. En masse varme tanker til dig og din mor, søde Emily <3

 67. Åh, det er jeg virkelig ked af at høre. Jeg håber, det er gået godt med operationen og at din mor kommer sig helt og hurtigst muligt.
  Masser af varme tanker, kram og god energi til jer.

 68. Søde Emily – mange tanker herfra og tusind tak for at du deler dine skrøbelige følelser. Foråret er på vej – og jeg er sikker på at det er en god tid for din mor. Men sådan en rutsche-tur er aldrig sjov. Knus M

 69. Desværre er brystkræft blevet en ret udbredt sygdom – men heldigvis er chancen for at overleve større end nogensinde. Min mor fik fjernet sit andet bryst den 4. December, faktisk nærmest på 20års dagen for at hun fik fjernet det første. Det hele handler om at tro på det nok skal gå, fokusere på det positive, og ikke mindst at tale om det, være åben og IKKE behandle mutti som om hun er døende – vær selvfølgelig opmærksom på at hun nok ikke kan så meget som hun plejer, især hvis hun skal ha kemo, men tal til hende og behandl hende som du plejer og ikke mindst LYT til hende og hendes ønsker/behov.

  Krydser alle lemmer og sender de bedste tanker.

  Helene

 70. Hvor er det flot og ikke mindst rørende skrevet Emily.
  Jeg er ked af at læse om det sygdomsforløb din mor såvel som du og den øvrige familie står overfor. Jeg håber du har noget familie og nogle tætte veninder som står bag dig, klar til at gribe dig, når du er ved at miste balancen. For selvfølgelig kommer der perioder, hvor du vil skulle lede efter fodfæste. Men du virker heldigvis både fattet, stædig og sej, og på den baggrund er jeg sikker på at du nok skal komme ud på den anden side i ét stykke.
  Jeg mistede selv min søster som tre-årig og min far som otte-årig, og min største frygt er stadig at der skal ske min mor noget. At frygten bliver til virkelighed, som den er for dig, må være forfærdelig. Jeg sender dig de aller varmeste tanker Emily. Og selvom det er en ringe trøst, så sender min svigerfar, som er overlæge på en afdeling for netop brystkræft rigtig mange patienter hjem med godt nyt. Husk det. Pas på dig selv Emily.

 71. Den rammer hårdt, den der lede kræft. Og når man mindst venter det.
  Min mor har haft hudkræft, min far en svulst bag øjet. De klarede den og er her begge endnu. Det er en hård omgang, men du kommer ud på den anden side.
  Kram fra Amager