En velduftende samling

perfumes3

Lige siden jeg købte min første parfume (Davidoff’s Coolwater, jo jo) da jeg var 13, har jeg været hooked. Min næse bliver dog fascineret af og foretrækker nogle lidt andre noter nu ;) Men jeg interesserer mig fortsat passioneret for dufte – det være sig parfumer, som duftlys og deslige.

Faktisk drømte jeg som yngre om at blive professionel ‘næse’ og komponere fabelagtige parfumer. Studievejlereden på min skole kom desværre lidt til kort, da jeg udtrykte den fremtidsplan og siden fandt jeg på et hav af andre ønskeprofessioner. Jeg var meget lidt trofast og overvejede alt fra frisør til børsmægler.

Men tilbage til ‘næseriet’…

perfumes5

Jeg kan lide at prøve og undersøge nye dufte, som andre går til en vinsmagning (det kan jeg nu også godt lide) og jeg kan blive helt barnligt begejstret over at opdage en ny parfume, som jeg synes om.

Tip: Hvis du skal dufte til flere parfumer umiddelbart efter hinanden, så hav lidt kaffebønner med (eller spørg efter dem i parfumeriet, de har dem ofte). Kaffeduften ‘nulstiller’ din lugtesans, så du kan skille de forskellige parfumer ad. Husk også at prøve parfumen på din hud (hvis du ellers kan lide den). Den dufter nemlig anderledes på dig end på en papirstrimmel.

perfumes2

Jeg går med parfume stort set hver eneste dag, men jeg har sjældent den samme på to dage i træk, for jeg holder af selv at kunne dufte den og vil helst ikke blive ‘blind’ overfor en duft, som det er tilfældet, hvis man altid går med den samme.

Og så mikser jeg ofte. Det er slet ikke så farligt som det lyder og alletiders måde at lave sin helt egen signaturduft på. Der findes masser af tommelfingerregler indenfor det (og måske det kunne blive et indlæg i sig selv?), men jeg er gladest for både de træagtige dufte samt blomsterdufte og de gør det rigtigt godt sammen også.

Går I med parfume? Hvilken er jeres yndling?

perfumes4

Min – noget omfattende – samling af yndlingsparfumer

 • Balenciga – Paris. Favoritten over dem alle. Er på 4. eller 5. flaske. Dufter bl.a. af viol, cedertræ og patchouli.
 • Frederic Malle – Dominique Ropion Carnal Flower. Min ‘gå ud parfume’. Det er en heftig unisex-sag, der dufter af bl.a. tuberose, musk, kokos. Min mest komplekse og interessante duft i samlingen, men også en der kræver lidt. Som en ganske særlig festkjole.
 • Aqua di Parma – Rosa Nobile. Subtil rosenduft i den bedst tænkelige forstand og med lidt underspillet pæon, peber, citrus og viol.
 • Le Labo – Rose 31. Nyeste duft i samlingen og kunne meget vel blive en konkurrent til Balenciaga’en. Rosenduft og masser af trænoter i én og samme flaske. Jeg er kæmpe fan!
 • Clean Reserve – Sueded Oud. Træduft, musk, magnolie, ruskind og andet spændende i en herlig og velduftende (unisex) cocktail.
 • Chloé – Eau de parfum. Den klassiske Chloé-duft bliver jeg aldrig træt af. Men hvem bliver også træt af roser, pæoner og magnolier med et lille hint af cedertræ?
 • Diptyque -Philosykos. Mit yndlingsduftlys (det er vist ikke gået nogens næse forbi) ‘Figuier’ fra Diptique som parfume. Super ‘grøn’ parfume, der dufter af friske, grønne planter og så selvfølgelig figentræ.
 • Custommade – Custom Blend 4. Masser af ‘træduft’ af bl.a. cedertræ og sandeltræ gør denne duft anderledes og interessant. Denne bruger jeg både solo eller sprøjter den ovenpå en af mine blomster/rosendufte
 • Zarkoperfume – Molécule 234.38. Den dufter forskelligt fra person til person (det gør alle parfumer egentlig, men molekuledufte i særdeleshed) og jeg er vild med hvordan den dufter på mig. Krydret og spændende unisex-duft.
 • & Other Stories – Crinoline Body Fragrance. Dufter af rent, frisk sengetøj, der har hængt til tørre i solen :)

perfumes1

 

(Visited 5.934 times, 3 visits today)

Skriv en kommentar

18 Kommentarer

 1. Jeg har altid været fuldstændig vild med parfumer. Jeg går ikke med makeup, sætter hår eller nogle andre tøseting, men parfume har aldrig kunne stå for.
  Min kæreste er særligt vild med en af mine parfumer og kommentere gerne højt og klagende, når jeg skifter til andre – så der kan godt gå dage i mellem jeg skifter, efterhånden (;

  – Kit

 2. Jeg er især begejstret for rosendufte. Stella McCartneys “Stella” og Paul Smiths “Rose” ( her foretrækker jeg Paul Smiths eau de perfume i forhold til eau de toilette, da de dufter virkelig forskelligt). Ellers elsker jeg også Stella McCartneys Stella, baseret på en engelsk rose. Jeg ønsker mig en perfume fra Nasengold næste gang og Balenciagas “Florabotanica”

 3. Jeg er total solgt til CLEAN – bade enkeltvis og sammen, hvilket samlingen (der tæller; Air, Rain, Shower Fresh, Skin og Summer Sailing) også bevidner..:)

 4. Vildt fedt med inspiration. Ren nostalgi med Cool Water. Jeg brugte den også samt Light Blue og Tommy girl ;) Århh. Dufte vækker dejlige minder!
  Ret interessant at du mest bruger lidt mere alternative dufte, fremfor dem man lige kan købe i Matas. Må ud at dufte dem alle :)

  1. Og nårh ja glemte lige yndlingsduftene. Det er også
   Molecule – men pink. Ellie Saabs Le Parfum – eu de toilette udgaven, da eu de Parfum’en dufter helt anderledes og ikke nær så god.

   Og så ELSKER jeg ceruttis 1881. Hvilket er lidt sjovt, fordi den er ældre end mig. Min mor gik altid med den, og nu passer den vildt godt til mig. Den er billig og jeg får altid komplimenter, når jeg har den på. Folk tror, det er en ny og dyr duft ;)

 5. Wauw for et velduftende lager! Jeg har nærmest kun de blomstrede parfumer, dog med forskellig bund og intensitet: Dior J’adore, Chloe – Eau de Parfum og Elie Saab – Le Parfume. Sidstnævnte er ret tung, men virkelig en lækker og sexet festduft. Jeg er noget så kræsen med parfumer i dag; jeg kan dufte 20 dufte igennem i Magasins parfumeafdeling og ikke finde én, jeg er på, haha. Skulle jeg have en mere, kunne det dog være spændende med noget mere træ-agtigt og unisex – eller molecule-parfumerne. :)
  Jeg bruger dog nærmest kun parfume til festbrug, primært fordi jeg helst ikke vil udsætte min krop for parfume for ofte. Sprøjter det dog som regel på tøjet alligevel, så måske skal jeg ikke være alt for bange. :)

 6. Jeg er helt klart til søde, sommerlige og rosen-agtige dufte ;)
  Min favorit er Oh Lola af Marc Jacobs. Ellers er jeg som regel altid temmelig vild med, hvad end Escada har af parfumer.

 7. Hvor fint med inspiration til nye dufte – de må prøveduftes ved lejlighed.
  Jeg har prøvet et hav af parfumer gennem årene (det har været en dyr fornøjelse!), og min absolutte yndlingsparfume er ‘Coco’ fra Chanel. Den er tung og helt fantastisk :-) Jeg bruger den gerne til både hverdag og fest.

  Derudover er jeg ret begejstret for Chloé og Gucci Rush.

 8. Hvor køber du parfumen fra OtherStories – den er ikke på hjemmesiden? Og kan du huske prisen?

  1. Hej Camilla, har købt den inde i butikken (for 4-5 måneder siden tror jeg), og mener at den kostede ca. 200 kr. Klem Emily

 9. Hej Emily,
  For tiden vokser Zarko’s Pink Molecule virkelig på mig. Synes den er frisk, feminin og samtidig med lidt kant :-)
  Må jeg spørge, hvor du foretrækker at købe parfume? Især Frederic Malle fangede min opmærksomhed.

  Kh Mathilde

   1. Det lyder rimeligt, må på udkig når det en gang bliver tid til at rejse igen. Men jeg kender slet ikke duften på Carnal Flower, og er nok desværre ikke modig nok til at købe sådan en duft, du beskriver uden at have duftet til den inden ;-) Så håber jeg støder på den en dag.

    Jeg er ret vild med Lys 41 fra Le Labo, men må helt sikkert prøve Rose 31 også.
    Suede Oud er også rigtig lækker, meget varm og perfekt til efteråret.

    Tusinde tak for hurtigt svar!
    Kram

    1. – Er i øvrigt vildt misundelig på din samling, da jeg også er lidt af en duftnørd ;-)

     1. SÅ hyggeligt med en fellow parfumenørd! Og tak for tippet med Lys 41, den må jeg dufte til snarest muligt :) Kram