Min sommerlæsestak

sommerbogstak1

Min sommerlæsestak, som skal underholde mig mange timer i løbet af ferien. Her er lidt af hvert. En biografi, en debatbog, en krimi, kogebøger (jeg er sådan en der også læser kogebøger fra ende til anden), romantik, noget nyt og (forhåbentlig) spændende, lidt (mode)inspiration m.m.

Og jeg har altså gang i flere af dem på én gang. Det er sådan jeg godt kan lide at læse og jeg kan bedst sammenligne det med at man også kan have lyst til at se både en krimi, en romantisk komedie og et madprogram i fjernsynet samme aften. Men måske ikke lige har lyst til en hel dag i selskab med bare én af delene.

Hvad læser I i ferien?

sommerbogstak2

(Visited 2.842 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Det var mange på en gang ? Jeg har gang i “The lake house” af Kate Morton og har både “Mig før dig” af Jojo Moyes og Sara Blædels nyeste til at ligge. Så masser af dejlig sommerlæsning til mig.

  1. Ja, jeg er en sulten læser ;) Men har som regel kun gang i 2-3 samtidig, så det er ikke helt så voldsomt, som det måske ser ud. Det lyder også godt Anne, rigtig god læselyst :) Knus Emily

 2. Sikke dog en stak! Det er skønt at have så mange fristende titler liggende, som bare venter på at blive læst :)

  Jeg har selv en masse krimier på sommerprogrammet, og ser især frem til endelig at få tid til at læse den kæmpe store succesroman “Byen Brænder”, som har stået og lokket i månedsvis. Der er et eller andet i mit hoved, der konsekvent forbinder sommerlæsning med krimilæsning, så i år går jeg all in. Der er dog også et par afstikkere i stakken, så det ikke kun bliver mord og mysterier :P

  // http://www.moonlitmadness.dk

 3. Jeg har lige læst Fødselsdagsgaven af Sue Monk Kidd (den var go’!), og blev i går færdig med Hypnotisørens kærlighed af Liane Moriary. Har bestilt noget mere hjem fra hende, så håber, det snart kommer. Plejer at læse krimier, men er gået lidt død i den genre, så nu prøver jeg lige at skifte spor en smule. Dejligt med noget inspiration! :-)

 4. Jeg læser Emma af Jane Austen. Elsker hendes bøger og har læst Pride og Prejudice så mange gange efterhånden. Emma har jeg dog aldrig fået læst (selvom jeg har set mange film og serieversioner af den), så nu skulle det være :-)

  1. Og bogen er lysår bedre (altså Emma). :-) Ingen af filmatiseringerne har i mine øjne formået at nå bogens mange finurlige personager til sokkeholderne (de er blevet for karikerede, desværre, i filmatiseringerne).

   Pride & Prejudice er nok min favoritbog over dem alle. Nøøøj, jeg har læst den meget, analyseret den på uni, genlæst den, osv., osv. Jeg forstår til fulde din fascination.

 5. Jeg har lånt en ordentlig stak på biblioteket i går. Ti dage i Italien + turen derned i bil kræver masser af læsestof ;) Jeg gik faktisk tilbage i dine arkiver, og låne et par bøger fra læseklubben: Den om Ana Ivan, Hvor Blev Du af Bernadette, Hambros Alle samt Utroligt Højt og Ekstremt Tæt På :D Derudover et par stykker af de letlæselige fra Sophie Kinsella, et par krimier og så har jeg “gemt” En Mand Der Hedder Ove + de to andre af samme forfatter til ferien. Så der er noget at gå i gang med :D

  1. Ej hvor dejligt at høre Emma, håber du får nogle gode læseoplevelser :) Kram Emily

 6. Pt. er jeg i gang med P.D. James krimi “Døden kommer til Pemberley”. Hvis der er en klokke, der ringer, er den god nok, det er Pemberley kendt fra “Stolthed og fordom”. Og med personerne fra samme.
  Det er meget sjovt, men den er lidt omstændeligt skrevet. Dog en del bedre end en rædselsfuld film, jeg så, som jeg ikke kan huske navnet på.

 7. Intet så skønt som en sommer med næsen i en bog :-)

  Er lige blevet færdig med New York af Edward Rutherfurd. Historie og fiktion i en skøn blanding! Overvejer at begynde på Hillary Clintons erindringer, og så skal jeg have læst lidt om Vietnam, gerne både fag- og skønlitteratur, inden turen går derud til november.

  God ferie!

 8. Sikke en dejlig stak bøger!
  Jeg har allerede læst et par stykker her i ferien: “Der hænger en engel alene i skoven” af Samuel Bjørk. Den var god! Har nr 2 liggende klar. Den kan klart anbefales. Jeg har også læst “Jeg lader dig gå” af Clare Mackintosh, den var også virkelig spændende. Læste de sidste 200 sider på en eftermiddag, kunne ikke stoppe igen.
  Lige nu er jeg igang med “Folkets skønhed” af Merete Pryds Helle, hvilket tegner til at blive en af de helt store danske romaner. Foregår i 1930’erne på Langeland. Glæder mig til resten. Måske et bud til din læseklub?

  Om et par dage rejser jeg på solferie i Spanien, så der skal jeg have “Brudekjolen” af Pierre Lemaitre og “Maestra” af L.S. Hiltion – psykologiske thrillere skal der til. Elsker det skidt.

  God ferie, Emily!

  1. Tusinde tak Line og tak for god læseinspiration, må se at kigge nærmere på Folkets Skønhed. Knus Emily

 9. Elsker også at læse og gør det flittigt i sommerferien når der er et ledigt øjeblik. Pt læser jeg “Europa i forandring. Grundbog om EU’s politiske og retlige system”, Wind, M. et. al. EU er en betydningsfuld og kompleks størrelse, som jeg ønsker at blive klogere på, også med Retsforbehold og Brexit i bakspejlet. Tænker at snuppe noget mere letlæseligt og afslappende skønlitteratur bagefter :) God sommer!

 10. Hvad synes du om Sommeren jeg mødte dig og Deliciously Ella Every day? Jeg overvejer at købe begge to, men nu kan jeg da lige høre dig, om de er værd at læse, inden jeg farer ud og køber dem ;)

  1. Dét kan du roligt gøre Heidi. Har allerede lavet en masse af opskrifterne fra Ella (synes faktisk den er bedre/mere brugbar end den første bog) og er halvvejs i ‘Sommeren jeg mødte dig’ og glæder mig kun til at læse mere :) Klem Emily

 11. Jeg er i gang med “Min Geniale Veninde”, første bind i Elena Ferrantes serie, og glæder mig ved tanken om, at der venter flere bind bagefter. Og så er jeg lige blevet færdig med Delphine de Vigans “Baseret på en sand historie”, som jeg synes var virkelig interessant. Der er mange spor i den – hvordan håndterer man succes, hvordan skriver man “den svære toer”, relationer mellem kvinder, misundelse og jalousi, børn der flyver fra reden. Jeg læste hendes “Alt må vige for natten” baseret på din anbefaling på bloggen, og det er en helt uforglemmelig bog, så tak for det :) En lille advarsel: Pierre Lemaitres “Irene” er fuld af grafisk udpenslede beskrivelser af tortur og mord på kvinder. Jeg lagde den fra mig halvvejs igennem, syntes det var for modbydeligt. Ikke hvad jeg vil beskrive som afslappende sommerferielæsning, så er du advaret.

 12. Jeg er i gang med at genlæse alle mine skønlitterære bøger – det er pænt mange og kommer nok til at tage et år eller to, men det er også for at få ryddet ud i dem, som jeg havde glemt er knapt så gode. For at opretholde gejsten er jeg dog startet med nogle af de bedste:

  Smertefælden (om Simone de Beauvoir og Nelsen Algrens lidenskabelige forhold)

  Livet i Mine Mænd (af Suzanne Bjerrehuus)

  Prioritaire (af Iselin Herman, en romantisk og lidenskabelig brevveksling mellem en dansk, ung kvinde og en ældre, fransk kunstner)

  Otte opbyggelige fortællinger om kærlighed og mad og fremmede byer (af Jan Sonnergaard, skønne noveller med rejseskildringer fra forskellige liv)

 13. Jeg har fået anbefalet “min geniale veninde” af Elena Ferrante af min svingermor og kæreste og “Erindringer om kærlighed” af Kirsten Thorup – så nu glæder jeg mig til at få afleveret mit speciale og komme i gang med læsningen! Jeg vil også lige sige at jeg var vild med “Forestillinger om Ana Ivan”!! Det er altså min nye yndlings bog og jeg glæder mig til at genlæse den når der er gået lidt tid :)

 14. Sikke mange bøger :-)
  Jeg læser selv alt for sjældent – desværre – men er netop gået i gang med Mountain Shadow – en ordentlig moppedreng på knap 900 sider. Er ikke nået så langt i den endnu – men den ser lovende ud – har dog også høje forventninger, da forgængeren Shantaram er en af mine absolutte yndlingsbøger.

  God læselyst!

 15. According to Yes – af Dawn French har jeg læst (meget let læselig), og jeg har læst A Year of Living Danishly (af Helen Russel – noget mere interessant opsætning og indhold). I mandags gik jeg i gang med Joanne Harris bog Peaches for Monsieur Le Curé (sidste bog i trilogien, der startede med Chocolat) – en bog jeg i mange år har haft ønsket mig men aldrig har fået i gave. Et hjerte knust i atomer gjorde, at jeg klikkede den hjem fra Waterstones. Jeg er dog ikke kommet videre end den meget spæde start i mandags.

 16. Tak allesammen for at I havde lyst til at dele jeres sommerlæsning med mig og de andre. Så hyggeligt at høre om og så blev der også tilføjet lidt (mere) til min læseliste <3

 17. Uh en masse bøger! Har du købt dem alle på én gang? Det må være en dyr stak! Hvor mange penge bruger du bøger om måneden? :D

 18. Åh, sikke mange fine bøger du har gang i, Emily! :)
  Jeg har lige færdiggjort Alt må vige for natten (wow, for en læseoplevelse, kan slet ikke slippe den fra mine tanker!) og netop begyndt på Sommeren jeg mødte dig. Er også startet på Hvalernes sang, men synes desværre den er lidt kedelig… Og så havde jeg i tankerne at NU var tiden inde til at jeg fik læst Fifty shades, men har købt den på engelsk, da jeg desværre slet ikke kumme udstå oversættelsen ;) hvad jeg ellers finder på denne sommer, kommer helt sikkert :)

  Klem Sofie

 19. Det kunne være så dejligt med en liste over dine ynglings bøger! Mangler noget inspiration ☺️

  1. Hej Sandie, prøv at klikke på ‘oplevelser’ i menubaren og så ‘bøger’, så skulle der gerne være masser af inspiration til god læsning :) Kram Emily

 20. Hej Emily.

  Hvad syntes du om Pierre Lemaitres bog Iréne? Jeg mangler en rigtig god krimi til min kommende ferie :-)