Læseklub i august: Den anden hånd

chris cleave3

Selvom bloggen (og undertegnede ikke mindst) stadig er i feriemodus, ville jeg lige tjekke ind og tippe jer om næste måneds bog i læseklubben, sådan at I har en reel chance for at nå at få fingrene i den, inden kalenderen skriver august.

I næste måned skal vi læse Den anden hånd af Chris Leave. Jeg fik den af en veninde i fødselsdagsgave i forrige uge og ikke nok med at den fik hendes varmeste anbefalinger, så er jeg også allerede selv både fuldstændig fanget og begejstret efter at have læst en lille håndfuld kapitler om flygtningepigen Lille Bi. Spændende, velskrevet og ikke mindst (desværre) ret relevant læsning.

Jeg håber, I har lyst til at læse med, og i så fald rigtig god læselyst :)

Se mere om hvordan læseklubben fungerer lige her.

Ps. I kan også stadig lige akkurat nå at være med i læseklubben i juli.

Pps. Hvis I vil følge lidt med i ferielivet, så er der daglige opdateringer på både Instagram (@emilysalomon) og Snapchat (emily.salomon) :)

chris cleave2

Fra bogens bagside:

Lille Bi er 16 år og fra Nigeria. Hun har tilbragt to år på et asylcenter, men nu er hun på vej ud i friheden – ved en fejl. Hun har forberedt sig: Hun har lært sig at tale engelsk som dronningen, og hun ved, hvordan man gør sig uattraktiv i forhold til mænd. Det er overlevelsesstrategier. 

Og så står hun der – i friheden –  og det eneste holdepunkt, hun har, er et kørekort, fundet på en strand i Nigeria, tilhørende en engelsk mand.

En roman med noget på hjerte, fortalt, så man ikke lægger den fra sig – og Lille Bi er heldigvis svær at glemme.

chris cleave1

(Visited 1.716 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Åh, jeg læste den for nogle år tilbage, og jeg elskede den! Fik læst en hel del mere i mine sabbatår end som studerende, men bøger som denne gør, at jeg rigtig gerne vil have læsning med som en del af min hverdagsrutine igen, så det hele ikke kun går op i faglitteratur og videnskabsteori.

  1. Dét kan jeg kun bifalde Laura. En 15-20 minutters hyggelæsning før sengetid er noget af det bedste jeg ved :) Knus E

 2. Jeg vil lige tippe om Skæbne og Hævn af Lauren Groff, som jeg har læst sommerferien – jeg var vildt med opbygningen, skrivestilen, referencerne, sproget. Og selvfølgelig handlingen. Og så var den også lidt fræk – tror lige det ville være noget for læseklubben ;-)

   1. Nå for den – ja, det kan jeg godt forstå. Det var også kun to måneder efter den danske udgivelse, kan jeg se. Tak for linket :-)

 3. Den lyder godt nok spændende og er fluks blevet bestilt på mit all time favourite biblliotek, Statsbiblioteket med bøger bragt til døren. Mit eneste frynsegode ved at være uniansat, der virkelig batter :)

  Jeg fik for øvrigt læst Hambros Allé 7-9-13. Desværre en noget flad fornøjelse, synes jeg. Ville hellere have læst om tiden efter hans selvmord.

  1. Haha… men sikke en frynsegode :)
   Ja, det stoppede (lidt for) brat med Hambros Allé… Krydser fingre for en 2’er. Knus Emily

 4. Den er helt fantastisk.

  Et lille, men centralt tip, hvis man er sprognørd som jeg: læs den på engelsk! Jeg forsøgte mig med den danske version, da jeg læste den anden gang, og jeg gik meget hurtigt tilbage til den engelske, som har et helt andet spil efter min mening.

 5. Ihh. Jeg glæder mig til at læse med! Vil også lige tippe om “Spejl, skulder, blink” af Dorthe Nors + “Americanah” af Chimamanda Ngozi Adichie. KH Marie

 6. Glæder mig til at læse med :-) Kan, som en anden skriver, også anbefale “spejl, skulder, blink” Lidt Helle Helle agtigt, men alligevel noget for sig. Rigtig god bog, synes jeg i hvert fald.