For The Record

jenniferaniston

“This conditioning is something girls then carry into womanhood. We use celebrity ‘news’ to perpetuate this dehumanizing view of females, focused solely on one’s physical appearance, which tabloids turn into a sporting event of speculation.”

Har I mon læst Jennifer Anistons åbne brev på The Huffington Post? Og hvad synes I i så fald om det?

Jeg synes (desværre) pointerne omkring hvor meget vi stigmatiserer kvinder i forhold til udseende, om de har en kæreste/er gift og om de har børn er spot on…

Også uden egentlig at ville det. Så jeg vil øve mig i at tænke i andre baner… For jeg skal blankt erkende, at jeg (lidt for) ofte kommer til at spørge mine singleveninder “om de har mødt en sød fyr?”.  Velvidende at jeg nok var den første til at få det at vide, hvis det var tilfældet. Og i stedet for at virke omsorgsfuld og interesseret (som jeg gerne vil), kommer jeg til at lyde som deres liv ikke er komplet uden en kæreste.

Det stopper jeg lige med.

(Visited 4.803 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

15 Kommentarer

 1. Jeg synes det er så spot om, det hun beskriver.
  Jeg er selv (meget frivilligt) single og mor til 2, og jeg elsker det, og har ingen ønsker om at ændre på det. Jeg bliver gang på gang mødt med, at jeg da snart skal have en kæreste. Nej tak, jeg har haft en lang og sej skilsmisse, og set i bagklogskabets lys, har jeg bare ikke været god til at vælge mænd der var gode for mig. Derfor, og fordi jeg virkelig trives med at være single, har jeg ingen intentioner om at ændre på den status.
  Det er der bare ikke mange der forstår, og jeg skal forsvare mig selv igen og igen. Selvom vi er en verden, hvor singletilværelsen ikke hører til sjælenheder mere, så tror alle at man ikke har valgt det selv, og synes også det er så synd for os…..

 2. Jeg synes at hun har tjent en stor pose penge på at se godt ud; der er også mange billeder af hende som forførende dame. Er det ikke lidt sent at komme med disse udtagelser. Seriøs skuespiller er hun i hvert fald ikke.

  1. God/seriøs skuespiller eller ej – hun er på forsiden af de amerikanske sladderblade HVER uge, som skriver at nu er hun gravid og viser papparazzi-billeder af hende i bikini. Derudover breder hun debatten ud til at handle om alle (kvinder) og ikke kun hende selv.

   Helt enig med Emily og Aniston i øvrigt.

   1. Hmm… det tænker jeg ikke umiddelbart har noget med sagen at gøre Lene…
    Hørt Agnes. For mig handler det slet ikke om hendes præstationer eller udseende (ville det i øvrigt være mere berettiget hvis hun var grim og dygtig?), men om at være noget værd netop ud over udseende/social status/om man har børn eller ikke. Knus til jer begge Emily

 3. På vegne af alle singleveninderne vil jeg gerne sige tak Emily, det er rigtig sødt af dig, at have truffet den beslutning. Jeg får rigtig ofte spørgsmålet, og selvom jeg ved at det er så velmenende som noget kan være, så er det stadig irriterende.
  Men derfor synes jeg stadig, at du virker rigtig sød og rar ;)

 4. Hvis jeg havde en krone hver jeg fik det spørgsmål ;) Og dog, på trods af at jeg selv finder det irriterende til tider kommer jeg selv til at stille det af og til.. :-/ Det skal også være slut nu!

 5. Hmm
  Må indrømme at jeg blir lidt langhåret hver gang de der totalt lækre,veltrænede groomede rige kendte kevinder udtaler sig om kvindesyn og det at stå ved sig selv.
  Hvis de gjorde det ville de jo ikke se sådan ud i en alder af 50 eller mere. Så stå ved sig selv er vel netop det. At kunne lide sig selv-som man er uden fake det ene eller andet, med og uden fejl med og uden alt det udenom..

  1. Umiddelbart tænker jeg ikke at der er noget modstridende i at stå ved sig selv og passe på sig selv/sit udseende. Men når det er sagt, er det egentlig ikke så meget det hendes opråb handler om, synes jeg. Jeg synes det handler om, at vi er noget værd som kvinder/mennesker i kraft af os selv og ikke i kraft af om vi har en partner/børn/har tabt os/taget på :)

 6. Indtil jeg læste Jennifers brev, havde jeg altid troet hun GERNE ville have børn, men var infertil. Efter at have læst hendes brev, er det gået op for mig at jeg jo kun kender mediernes fremstilling – og den er at alle kvinder altid gerne vil have børn. Ligesom både læger og straffefanger altid får stedordet “han”.

  Det spørgsmål, du selv er inde på, kalder jeg “nej-svar”. Spørgsmål hvor modparten bliver tvunget til at sige nej -og måske er ked af sit nej: Er du gravid? Har du en kæreste? Fandt I katten?
  Man kan jo sagtens være en god veninde og engagerer sig i hinandens liv uden at skabe tabuer enten af emner, man ikke taler om. Man skal bare stille åbne spørgsmål :)

 7. Hej Emily, lidt irrelevant ifht. denne post, men jeg så dig i Elmegade i går, hvor du havde sådan noget pænt tøj på – blåt og rødt, trøje og nederdel – kommer der mon en post med dit outfit? :-) Dette fik mig til at tænke på, at du jo også selv er en kendis, og det synes jeg, at du tager godt vare på med din tilgang til sundhed, krop etc. :) God sommer!

  1. Hej Maja, helt ok. Nej ikke lige umiddelbart, eller det blev i alle tilfælde ikke foreviget den dag, men kan jo lave en remake ;). Både nederdel og strik var fra Custommade. Tak Maja, det gør mig meget, meget glad at læse! Kram og rigtig god sommer til dig også. Klem Emily

 8. Det samme er i øvrigt tilfældet med børn… Når man når i en vis alder og har været i et forhold tilpas længe, mødes man konstant af spørgsmålet om børn. Selv fra folk som man ikke har set i årevis. Ofte bliver det negative svar endda efterfulgt af et “Jamen, så må I da hellere komme i gang!” Jeg hader det og synes, det er så upassende! Dertil kommer den der manglende forståelse for, at børn ikke er til ultimative mål i livet for alle.

  1. Haha… ja har ikke tal på hvor mange gange jeg er blevet spurgt om jeg var gravid i løbet af det sidste års tid ;) Lidt skægt og tænker det kommer fra et sødt sted. Men på sin vis også lidt upassende… Klem Emily