Play

ski play6

På de sidste knap halvandet år har jeg lært at stå på ski, at surfe, at svømme crawl og at køre på skateboard. Jeg er bestemt ikke særligt god til nogen af delene. Endnu. Men det har rykket helt vildt ved min selvopfattelse og mit forhold til at kaste mig ud i noget nyt, få undervisning og at jeg rent faktisk har haft succes (i forhold til mine egne realistiske kriterier) med ovenstående.

Jeg havde tidligere et billede af, at jeg var lidt af en kylling og at jeg ikke var specielt fysisk intelligent eller god til at lære noget nyt, når det kom til bevægelse. Hvilket var lyv. Heldigvis. Og det allerbedste er, at jo mere nyt jeg lærer, jo nemmere bliver det.

Det føles helt igennem herligt at lære (igen). Også selvom man er over tredive. Og at lege ikke mindst.

Hvilket bringer mig tilbage til gårsdagens lommefilosofi om samme. For jeg er så glad for, at have fundet nogle sportsgrene, hvor jeg vitterligt føler, at jeg leger og i tillæg får store naturoplevelser, mens jeg er fysisk aktiv. Og at det er noget jeg kan være fælles om med mine venner og min kæreste.

Når vi surfer, synes jeg at dét er sjovest og når vi er på ski, synes jeg pludselig, at dét er skæggest. En ting er i alle tilfælde sikkert, der kommer nok primært til at være aktive ferier på menuen fremover :)

Husker I at lege? Og i så fald hvad?

ski play1ski play3ski play2ski play4ski play5

(Visited 4.359 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. JA! Elsker det – du/I er så inspirerende på det punkt! Jeg har aldrig prøvet at stå på ski, men er også vild med vandsport – og klatring/hiking/bjergbestigning (i det små). MEGET hellere dét end daseferie på all-inclusive! ;-)

  1. Så sejt med klatring! Det gad jeg godt prøve. Hmm… det må være næste punkt ;) Knus Emily

 2. Sikke et livsbekræftende, skønt og inspirerende indlæg! Som læser ser jeg dog nok bare som født aktiv og én, der altid har rent med ski, surfbræt og det hele under armen. Men det er fantastisk det med at have modet ti at kaste sig ud i nye ting og successen i at lykkes og have det sjovt i læringsprocessen :)

  1. Dejligt at høre Line :) Haha… nej jeg har nærmest været helt imod al sport, men jeg er heldigvis kommet efter det her på mine gamle dage ;) Knus Emily

 3. Du er altså også så mega sej! Får helt lyst til selv at prøve en skiferie! :D Jeg har det lidt sådan med crossfit. Troede aldrig det ville være noget for mig, men nu synes jeg bare det er helt vildt sjovt – selvom jeg måske ikke lige er den bedste til det ;)

  1. Hvor fedt at du er blevet så glad for crossfit. På den konto er jeg en kylling, tør ikke hoppe op på den boks der ;) Kram Emily

 4. Sikke et skønt indlæg Emily – og et indlæg, der giver stof til eftertanke hos mig.
  Min mand er præcist, som du beskriver din kæreste gennem dit indlæg i går – han er aldrig stoppet med at lege, og jeg kunne virkelig ikke have ønsket mig en bedre far til mine børn – de elsker det jo!
  Han bliver også altid overfaldet af samtlige børn i børnehaven, fordi de kan være sikre på, at han gider at lege – og har mine børn legeaftaler hjemme, så sidder han pludselig og nyser kogt spaghetti ud af næsen eller laver andet fis og ballade.
  Det betyder også, at han – som din kæreste – er tosset med at stå på ski. Han har arbejdet som skiinstruktør i flere år og i det hele taget er det bare en kæmpe passion.
  Mig, derimod, jeg er en kæmpe klumpedumpe og har aldrig helt haft mod på at give det en chance -fordi jeg, netop som dig – har tænkt, at det lærer jeg aldrig!
  Så NU må det være – nu skal jeg give det en chance – så han også kan få givet sin ski-glæde videre til vores børn, inden de bliver alt for gamle.
  TAK! ♥

  1. Dét var så lidt søde Lisbeth, men hvor er jeg glad, hvis det var det skub der skulle til. Tror nemt man kommer til at putte sig selv i kasser (måske også fordi andre har gjort det gennem ens opvækst). Med chance for at lyde som verdens største kliché, så handler det jo mest om at have det skægt sammen og imens man står på ski/surfer/danser/whatever. Jeg er en klumpedumpe og et klods, men så meget desto mere grund til at udfordre mig selv på den konto. Og det virker heldigvis. Jeg bliver mindre klodset og bedre med min krop. Jeg bliver aldrig super dygtig til de ting vi laver, men jeg har det virkelig skægt og nyder det :) Kram E

 5. Du (og jeg!) har fat i den lange ende! Jeg skriver netop nu speciale om legepladser til voksne. Snart er der videnskabelig bevis på, at det er vejen frem :-)

  1. Sådan! Vil meget gerne prøve en legeplads for voksne. Findes sådanne? Og i givet fald hvor? Klem E

 6. Jeg får helt lyst til at lære at stå på (rulle)skøjter og svømme crawl af det her indlæg. Og ski!

  Nå, men jeg leger hver uge. Tegning på aftenskole og dancehall med verdens bedste underviser. Det er fantastisk hjernen er bare helt anderledes frisk bagefter, sammenlignet med at se middelmådige tv-programmer en hel aften.

  Mere af det!

  1. Det er bare at komme i gang :D

   Og hvor er det cool og spændende med tegning og dancehall. Og helt enig meget hellere leg end tv! Klem Emily

 7. Det lyder så mega fedt og helt vildt inspirerende :)
  Må jeg spørge hvad str. du har jakken i?
  Og sælger du ikke ud af alt dit lækre ski tøj ;)

  1. Så dejligt at høre Simone :) Jakken er en medium, den kunne godt have været small, men det havde de ikke i den farvekombi… Hehe har ‘kun’ to jakker, så dem beholder jeg, har brug for begge :) Knus Emily

 8. Ja, det gør vi helt sikkert herhjemme. Vi er helt tossede med at snorkle – verden folder sig ud på en helt anden måde, når man er under vandoverfladen. Og så leger vi meget i skoven, når vi løber trail eller o-løb, det er fantastisk hvordan man kan træne så hårdt igennem, mens man har det sjovt. Vores årlige ferier til ClubLaSanta er også én stor leg, selvfølgelig er det hårdt osv, men når man griner, er i selskab med dem man holder af, solskinsvejr, god musik, fantastiske instruktører mv. ja så er det ren legeferie for voksne (og børn) :-)
  Dejligt indlæg og fantastiske billeder – det ser ud til at I har haft en god ferie ;-)
  Kh Katrine

  1. Wow, så inspirerende at læse om Katrine. Gang i jer :D
   Og dét havde vi så absolut. Knus Emily

 9. Hvor er din sorte hætte/trøje der er trukket over din hjem fra ? :-)
  Vil også gerne vide hvor handskerne er fra :-) ?

  1. Hej Emily, det kunne jeg også rigtig godt tænke mig at vide. Har den samme Burton-jakke som dig (ikke den på billederne selvf.), men syntes den gaber lidt i halsen, så det dér hals/hætte-game du har kørende ser helt perfekt ud :-)

 10. Hej Emily,
  Jeg er vildt imponeret og har lidt lyst til selv at komme i gang med at lære at stå på ski. Hvad var dit udgangspunkt inden du lærte det? Jeg er nemlig super bange for at falde og slå mig, og det gør det altså lidt svært både at lære, men også at have det sjovt med det. Men måske skulle jeg alligevel kaste mig ud i det igen.
  Jeg er i øvrigt vild med din blog!

  1. Jeg havde stået lidt på ski i gymnasiet (men det er 10+ år siden), så det er bare at komme i gang. Og gerne med en god lærer, så man ikke indlærer for mange fejl fra start :) Pøj pøj med det :)