Sommerferieplanlægning

tumblr_lp0eobTjf21qzn0deo1_1280

Jeg rejser en del og har rejst mere end sædvanligt i år. Sidstnævnte især fordi jeg gerne lige vil løbe ‘rejsehornene lidt af mig’, inden der måske kommer flere til i vores lille familie indenfor de næste par år.

Og jo, jeg er med på, at man snildt kan rejse med børn også. Men jeg tænker nu alligevel, at det nok bliver noget andet. Både afhængig af hvad det er for et slags barn man får og ikke mindst hvad slags forælder, man selv bliver. Og det er altså ikke altid givet på forhånd, har jeg erfaret, når jeg ser på mine venner.

Børn eller ej så er det NU, man skal begynde at planlægge sommerferien, hvis man vil have mest muligt for pengene og mest muligt at vælge mellem.

Der er bestemt ikke noget af det, der er raketvidenskab, men jeg har samlet mine 9 bedste tips til ferieplanlægning nedenfor.

Hvor drømmer I om at holde sommerferie?

9 tips til ferieplanlægning

 1. Bestil ferien så tidligt som muligt. Dvs. at det slet ikke er dumt at planlægge næste års sommerferie nu. Så er drømmerejsen måske ikke så uopnåelig endda.
 2. Vær fleksibel med rejsetidspunktet. Både ift. fly og hotel/lejlighed. Sæt søgemaskinen til 2-3 dage +/- din ønskede rejsedag og hjemrejsedag.
 3. Bestil din flyrejse eksempelvis om tirsdagen + rejs om tirsdagen og spar penge på flybilletten (gælder ikke for pakkerejser, kun flybilletter). Lørdag er derimod den dyreste dag. Skal du flyve, så kig også gerne på den samlede rejsetid og eventuelle stop/layovers. Din ferietid er også noget værd, så det er ufedt at bruge unødig tid i luften/lufthavne. Jo mere direkte fly desto bedre ift klima også. Så der er flere parametre at tage hensyn til. Charterfly der altid er fyldt op og flyver direkte er den mest miljøvenlige måde at flyve på.
 4. Sammenlign priser hos flere rejsebureauer og søgemaskiner – og husk at kigge på totalprisen, der kan være stor forskel på billetprisen og den pris, du skal betale, når skatter og afgifter mm. bliver medregnet.
  Vi bruger Expedia, Momondo, Hotels etc.
  HUSK at sætte din browser på ‘privat browser’ – cookies kan gøre rejsen dyrere, hvis du vender tilbage til de samme søgemaskiner/rejsebureauer.
 5. Bestil en ungdomsbillet. Selvom jeg ikke selv kan det længere, er der nok en del af jer, der kan drage nytte af det. Er man under 26 år kan man nemlig ofte rejse billigere. SAS og Norwegian har for eksempel denne type billetter. Og ellers er gode gamle Interrail altså også et hit, hvis I spørger mig. Det var min foretrukne rejseform, da jeg studerede.
 6. Dobbeltbook og afbestil. Hvis du ikke er fleksibel, kan det måske betale sig at booke fly og hotel med afbestilling – så har du mulighed for at slå til, hvis du finder et bedre tilbud, og kan dermed stadig spare penge
 7. Husk leveomkostningerne. Der er stor forskel på, hvor meget det koster at leve i de forskellige lande. Tænk derfor altid leveomkostningerne med, når du skal finde ud af, hvilken destination du vil vælge.
  Overvej eventuelt all-inclusive, hvis du kan lide at rejse sådan. Det kan godt være billigere end at skulle betale alle måltider osv.
 8. Undersøg, om rejsen er billigere fra en alternativ lufthavn, på skæve tidspunkter eller med et andet rejseselskab.
  Skal du fx rejse med TUI, kan det nogle gange betale sig at bestille rejsen gennem deres svenske selskab osv.
 9. Overvej transporten. Måske det umiddelbart virker hurtigst at flyve, men når man medregner transport til og fra lufhavnen, check-in m.m. kan det ofte svare sig både tidsmæssigt og økonomisk at rejse med tog, bus eller bil. Selvfølgelig afhængig af hvor man skal hen.

Har I flere gode tips, så byd endelig ind i kommentarfeltet :)

(Visited 3.758 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

17 Kommentarer

 1. Det klinger lidt hult at lave et indlæg om tips til billige fly, og så trække miljøvenligheden ind, når bare en enkelt flyvetur har så højt et aftryk.
  Derfor synes jeg dog det er nogle gode tips alligevel. Jeg har selv kæmpe dårlig samvittighed over netop rejsedelen ift en semi-bæredygtig livsstil. Jeg vil nemlig også gerne løbe “rejsehornene” af mig, eller bare tage de muligheder der kommer.

  1. Der er jeg nu ikke helt enig :) Tror ikke folk stopper med at rejse, men tror måske godt de kan blive bedre til at tænke over og forvalte hvordan de rejser. Lidt har også ret. Dette er hverken et for- eller imod-indlæg, men blot for at inspirere til at planlægge sine rejser i god tid, så er der måske også mulighed og overskud til at bestille de direkte ruter, der alt andet lige er en hel del bedre. Ligesom at det ikke er realistisk at alle bliver vegetarer, men at de fleste klarer en kødfri dag hist og her. Alle kan gøre noget, men ingen kan gøre alt :) Knus Emily

 2. Fedt indlæg. Jeg/vi står faktisk lidt i samme situation herhjemme. Vi planlægger også en masse rejser inden for det næste år, fordi vi vil prøve at skabe en familie om et års tid. Vores rejser er både udenlands og indenlands – det glæder jeg mig SÅ meget til. At rejse er at leve, og rejser for mig gælder både rejser i andre lande og den indre rejse, efter min mening :-) Dine tips er virkelig brugbare, for vi ender ofte ud i nogle dyre løsninger fordi vi ikke kan være så fleksible på rejsedagene, så det er klart der, vi kan sætte ind og spare nogle penge, der kan bruges til nogle fede oplevelser på destinationen (ja, sådan er min rejse-logik altså, ha ha ).
  Mit mål med vores “rejseår” er at jeg bliver så mæt, at jeg kan “holde til” at være hjemme i en lang periode, når jeg engang skal på barsel :-)
  Jeg ser frem til at følge dine og jeres rejser her på bloggen :-) Kh Katrine

 3. Hej søde Emily :) Jeg forstår ikke helt selv den med at løbe rejse hornene af sig, blot fordi man har planer om børn engang i fremtiden. Jovist, jeg forstår da godt tankegangen bag, men jeg synes i stedet, vi som samfund bør tale op om, alle de muligheder der er med børn – selvom en rejse med en baby selvfølgelig aldrig er det samme som en rejse uden. Synes bare tit at børnesnakken kommer til at handle om begrænsinger eller et fravalg af noget fremfor alt det fantastiske små børn bringer med sig. Jeg synes, at der er så mange fantastiske forgangspersoner i Danmark netop i forhold til at rejse med børn. Eks. den seneste dokumentar på DR om familier, der flytter til udlandet af den ene eller anden årsag. Flytte til udlandet og rejserundt er selvfølgelig to forskellige ting, men alligevel lidt ned i samme boldgade. Ens rejselyst bliver jo heller ikke mindre af, at man får børn. Det er jeg ihvertfald ret overbevist om, at den ikke gør for mit eget vedkommende. Derimod så tænker jeg, at jeg virkelig vil glæde mig til, at vise mit (måske) kommende barn/børn verden og hvor fantastisk et sted den er. Og vise dem den forskellighed der er på godt og ondt. Selv følger jeg meget den amerikanske blogger Naimo fra LoveTaza, som har tre små børn, og har rejst med dem både da de var to børn, men også nu hvor de er tre. De har rejst mange forskellige steder i verden. Fra Peru til Europa til rundt i USA. Super inspirerende! Selvfølgelig bliver det på nogle andre vilkår, når man rejser med børn, men er det ikke også et sted, derfor at man får dem? Altså at man gerne vil ændre sit liv bare en smule, ved at bringe nyt liv ind i det? Lang smørre. Synes bare vi har et ansvar som kvinder (og mænd) for at tale mulighederne med børn op, i stedet for at vi taler om fravalg med børn. Hvor der er vilje, er der vej – det er min tilgang :-)

  1. Jeg tror mere hun mener, at man jo ikke ved hvad fremtiden bringer ;)

   Nu har jeg selv haft et kolik barn og tro mig, man har ikke lyst til at rejse eller overhovedet overskud til at tænke på det imens det står på.
   Hvis man har en “nem” baby, så er det selvfølgelig noget andet. Men det er ikke alle der har lyst til at rejse langt, når børnene er små, mens andre gerne vil gøre det. Og der er også forskel på at rejse med en baby og et lidt størrere barn :)

  2. Meget enig med dig Anne. Selvfølgelig kan man ikke vide, hvilken slags forældre man bliver – men jeg kan sige ud fra min personlige erfaring, at det vi satte pris på før vi fik barn er også det vi sætter pris på efter. Rejser har altid fyldt meget for os og vi har ikke skruet ned for aktiviteten efter vi fik barn. Tror vores datter var 4 mdr. første gang vi var i udlandet med hende (hun er fem nu). Det er selvfølgelig dyrere at skulle tre eller fire af sted i stedet for to, og der er ingen tvivl om at vi rejser anderledes – i et roligere tempo og med flere indlagte legepladser :-) men det er bare noget, vi gerne vil som familie. Og ja, så finder man ud af at gøre det, er min erfaring. Sætter også pris på at vise vores datter verden og forskellige måder at leve på.

  3. Har du selv børn, Anne?

   Selvfølgelig kan man rejse med børn. Men det som folk sjældent tænker på, er at børn er forskellige. Man kan simpelthen ikke regne med, hvad det er for et barn man får. Og børn skal lære det at rejse: at sidde længere og længere i bilen, flyve længere og længere ture… Og så er det bare ikke det samme ;-) Børn er dejlige, JA, og man kan meget med børn. Men hvis man insisterer på, at ting ikke må ændre sig, når man får børn, så bliver man enten meget skuffet (når det ikke lykkedes) eller meget stresset (når det lykkedes). Så er det nok alligevel bedre at man forholder sig til, at Lalandia eller Vestjylland pludselig bliver både nogle meget attraktiv og ligeledes overskuelige rejsemål :-)

   Min søn viste sig at være et utroligt nemt barn at flytte rundt i verden, han er 6 nu. Han kan sidde stille i timevis i en bil,, fly eller tog. Bare han har en iPad og lidt lækkerier med sig. Han var bare ofte lidt svær at have med ude, blev nemt overstimuleret og havde det svært med ny mad. Min søn viste sig også at have autisme. På trods af det rejser vi nu stadig. VI fløj 10 timer til LA i sommers og han sad bare så sødt HELE turen. I USA gik vi så rigtig meget på McD, for det kender han ;-) Man tilpasser sig, og han er faktisk en af de mest berejste børn, jeg kender. På trods af, at han slet ikke når Emilys rejseniveau :-D

  4. Hej Anne :) Tror måske du misforstår mig her. Jeg planlægger helt bestemt også at rejse med børn, men jeg er også ret sikker på, at det bliver på en anden måde og på nogle andre(s) præmisser. Jeg tror slet ikke at mit liv stopper, når jeg får børn. Tvært imod. Men omvendt er jeg også helt på det rene med (og ok med) at nogle ting bliver meget anderledes. Og at man netop ikke ved hvad for et barn man får (nogle børn har brug for at blive skærmet mere end andre) eller om man selv bliver en småhysterisk pylremor ;) Kram Emily

 4. Jeg er selv ret dårlig til at få booket i ordentlig tid og det er desværre ofte dyrere. Men ja at slette cookies og undgå lørdage er bestemt gode tip.

  Vi rejser en del med vores tre børn og det giver en anderledes oplevelse at rejse med børn. Tempoet er for vores vedkommende noget langsommere, hvilket giver en anden ro og vi når det vi når.
  Vores børn er ret åbne og det giver nogle oplevelser med lokale, som vi aldrig havde fået uden dem.

 5. Hej Emily
  Synes det kunne være spændende at høre dine overvejelser om, hvordan vi kan mindske vores klimaaftryk ift. fx forbrug og rejser. Også inspireret lidt af dit indlæg om Signe W om bl.a. bæredygtighed. Jeg læste en artikel om, at en flyrejse tur retur til New York pr. person svarer til et års forbrug af kød, så man kan hurtigt komme op på et stort klimaaftryk alene baseret på flyrejser. Det er et svært emne, men jeg synes det er interessant og meget aktuelt og er noget, jeg diskuterer med venner og familie ofte. Det er nok desværre ikke nok at vi alle gør lidt, for så tror jeg ikke rigtig, vi kommer nogen vegne :-)

 6. Tak for et godt indlæg – jeg havde ikke overvejet at tænke miljøvenlighed med i flyvalget, men det vil jeg da tage med næste gang.

  Jeg venter selv barn lige nu, og kan helt sikkert genkende tanken om, at jeg gerne ville rejse så meget som muligt, både med venner og med min kæreste inden – for jeg er slet ikke i tvivl om at det bliver noget helt andet når først der er en baby at tage hensyn til. Lidt mere planlægning, og lidt mere børnevenligt tempo og valg af aktiviteter.

  Jeg nyder altid at følge dine rejser i billeder, btw! KH

  1. Hej Bjørk,
   Selv tak :) Og hvor spændende med baby på vej og hyggeligt at høre at du har haft samme tanker som mig.
   Kram Emily

 7. Jeg forstår ikke helt det med At dobbeltbooke, hvis man ikke er fleksibel, er det vel svært at finde noget bedre og billigere i sidste øjeblik? Det kræver vel at man netop er fleksibel?
  Jeg skal til New York til maj og flybilletten er købt! Glæder mig :)

  1. Man skal dobbeltbooke i god tid og så aflyse den, der (evt.) ikke passer :) For mange er det svært at vide præcis hvornår de har ferie osv. når der næsten er et år til, så det er for at helgardere sig :)

   Lyder dejligt med NY, rigtig god tur! Knus E

 8. Hej Emily. Nu det er første gang jeg kommenterer et indlæg, vil jeg starte med et kompliment: din blog er super smuk og inspirerende! Som en person med stor interesse for bæredygtighed synes jeg der er mange rigtig gode budskaber fra din blog, der viser hvordan bæredygtighed også kan være lig med et fedt liv: kvalitet frem for kvantitet, kærlighed til naturen, glæden ved de små ting i dagligdagen osv. Virkelig inspirerende. Men i det her indlæg rør du ved et af de STØRSTE personlige dilemmaer i mit liv: flyrejserne. Jo mere jeg har læst om klima og bæredygtighed, jo sværere har jeg ved at sætte mig i en flyver med god samvittighed. Flyrejser udleder bare så vanvittig meget CO2, som du nok også ved. Men samtidig elsker jeg at rejse. Virkelig! Så for mig er rejser nu et evigt dilemma. Er der alternativer til fly? Skal jeg offsette mine rejser? Skal jeg begrænse til x antal rejser om året? Er det overhovedet mit ansvar? Det kunne være rigtig spændende at høre dine tanker om det. Fylder det noget hos dig? Glæder mig til at høre en anden rejseaddicts tanker om det emne :)

  1. Hej Mette,

   Tak for alle roserne. Virkelig <3

   Mht flyrejserne så er det ikke noget, der (endnu) hjemsøger mig i mine drømme, men omvendt er det altså heller ikke noget jeg slet ikke tænker på. Tidligere har jeg ikke rejst så meget med fly, men i år har jeg været en superskurk på den konto.

   Fremover kunne jeg godt tænke mig at forsøge at planlægge mit rejseår lidt bedre og mere hensigtsmæssigt. Og tænke flere tog- og bilrejser ind, men jeg kommer nok ikke til at stoppe med at rejse (med fly). Dog er det værd at overveje netop charterrejser med direkte (og fyldte) fly, da det trods alt er bedre end flere stop og halvtomme afgange.

   Klem Emily