Bøger: Min påskelytteliste

MIN MOFIBO-PÅSKELYTTELISTE. LYDBØGER TIL FERIEN.

Da det på et tidspunkt, da jeg var barn, gik op for mig, at jeg aldrig ville kunne nå at læse alle de af verdens bøger jeg egentlig gerne ville, blev jeg oprigtigt ked af det. Det var lidt samme følelse af afmagt, som der rammer en, når man finder ud af, at ens forældre ikke ved eller kan alt. Eller som da det senere gik op for mig, at jeg ikke når at se alle de hjørner af verden, som jeg gerne vil.

Jeg har i mellemtiden sluttet fred med alle tre ting. Omend jeg stadig giver det med både verden og bøgerne et indædt forsøg. Måske jeg ikke kan nå alle læsværdige bøger eller alle seværdige steder uden at skulle gå på kompromis med de enkelte oplevelser, men jeg kan i alle tilfælde prøve at nå så mange som muligt. Jeg er så sulten på ord og indtryk :)

Påskeæg til dig: Prøv Mofibo gratis i 30 dage og lyt til alle de bøger du vil. Opret dig her og brug koden EMILYSALOMON – god lyttelyst <3

Så jeg prøver ihærdigt at tage mig læsetid. Og når jeg ikke selv kan læse aktivt, så lader jeg gladeligt andre læse op for mig. Lydbøger er for mig et genialt supplement til min læsning og jeg synes det er så dejligt, at jeg kan lytte til nogle af alle de bøger, jeg også gerne vil læse, men ellers ikke ville kunne nå, mens jeg løber eller går med Penny. Eller når jeg vasker op, gør rent eller endda arbejder. Selvfølgelig ikke når jeg skriver, men lydbog og billedredigering, går meget fint hånd i hånd.

Rejsetip: Når jeg rejser, sørger jeg for at downloade de bøger, jeg vil lytte til på forhånd. Så kan jeg også høre dem, når jeg er offline.

MIN PÅSKELYTTELISTE

 1. Papmachéreglen af Hella Joof. Så rigtig og så morsom. Og læst op af Hella selv. Ret hyggeligt.
 2. Mirakelmanden. Krimier hører sig (også) påsken til og Julie Hastrup skriver, efter min mening, nogle af de bedste danske af slagsen. Mirakelmanden er nyeste skud på stammen i serien om politimanden (-kvinden?) Rebekka Holm.
 3. Born to Run. Den ligger på Mofibo både på dansk og på engelsk. Den engelske version er læst op af forfatteren selv, Bruce Springsteen. SÅ sejt. Jeg er (endelig) ved at være færdig med bogversionen, men jeg kan ikke lade være med at supplere med at lytte til et par kapitler hist og her og nyde Bruces sprøde røst. Det giver læseoplevelsen en ekstra dimension.

Noget andet jeg holder af, er slet og ret at lytte til lydbog uden at lave andet imens. Måske udnytte at jeg ikke skal holde bogen og strikke lidt imens, eller bare drikke kaffe (og spise påskeæg!) og kigge ud på himmelen. En virkelig rar pauseform, jeg blev forfalden til, da jeg havde hjernerystelse forrige år og som jeg har praktiseret siden.

Og så er lydbøger en virkelig hyggelig måde at være sammen om en bog på. Min kæreste og jeg forsøgte i en periode at læse højt for hinanden om aftenen, men det fungerer endnu bedre, at lade en anden om det og jeg er i den sammenhæng også virkelig glad for Mobibos sleep timer-funktion, der gør, at man kan sætte oplæsningen til at stoppe, inden man for alvor sover. En slags omvendt vækkeur af den bedst tænkelige slags.

Der bor Hollywoodstjerner på vejen ligger der også, hvis man har dén lille perle til gode.

Rigtig god læse- og lyttelyst i påsken :)

(Visited 3.345 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Endnu er hyggeindlæg fra dig :-)
  Jeg hører rigtig mange lydbøger, da jeg desværre ikke kan holde bøgerne mere(skulder problem). Det er en fantastisk måde til stadig at kunne læse, hvad jeg altid har gjort meget. Lige nu er jeg i fuld gang med Harry Hole, jeg elsker ham!! og den er fuldstændig lige så god, tosset og sjov som de plejer at være. Den med Hella Joof lyder som den næste jeg skal kaste mig over. Jeg er så privilegeret at jeg på grund af handicap kan høre bøgerne på Nota.dk – det er en fantastisk service, jeg har endda oplevet at jeg ikke kunne finde den bog jeg gerne ville læse, så blev den læst ind – selvfølgelig ikke kun for min skyld, mange andre ville sikkert også gerne læse den. Men tænk at man kan skrive ind med et ønske – det er service!!! God ferie og god læselyst til dig.
  Jeg efterlader lige mit link i håb om at du får lyst til at kigge ind til mig og Vega. KH Susanne
  https://www.bloglovin.com/@petblitz/mine-2-bedste-venner-med-pa-tur

 2. Sikke et dejligt påskeæg til os :)
  Jeg har straks oprettet mig, og glæder mig nu endnu mere til påskefridage, klædeskabsoprydning, lange gåture og kaffestunder i sofaen, med gode bøger i ørerne :)
  Tak!

 3. Skøn gave, Emily <3. Der står dog 14 dage og ikke en måned, når man følger linket.
  God påske
  Mette

  1. Jep, men hvis man signer op og bruger ‘min’ kode, så er det 30 dage :) God lyttelyst :) Kram

 4. Uh, en god påsketreat. Min 2016-udfordring var at læse 100 bøger på et år, og jeg ville aldrig været nået i mål uden masser af lydbøger :)

 5. Åh jeg er selv helt vild med Papmachéreglen, den er så god. Jeg er selv virkelig træt af ikke at have tid til at læse så meget, som jeg gerne ville. Jeg er selv overvejet MOFIBO, men har aldrig fået begyndt på det. Så jeg nupper da lige den 30 dages prøve periode, så må jeg se om jeg får det brugt.