Læseklub i april: Transfervindue

Denne læseklubs første bog var Maria Gerhardts debutroman, Der bor Hollywoodstjerner på vejen og den var I virkelig begejstrede over. Jeg havde således hele tiden tænkt at nyeste og desværre sidste skud på hendes forfatterskabs stamme, Transfervindue, også skulle være en del af læseklubben og med hendes alt for tidlige død forrige uge skulle det altså være nu.

Min lillebitte hyldest til Maria Gerhardt og hendes fine, fine men alt for korte forfatterskab.

Således læser vi (dvs. de af jer der har lyst selvfølgelig) Tranfervindue i løbet af april måned og snakkes så ved om den i starten af maj.

Bogen er på bare 90 sider, så alle kan være med. Mig selv inklusiv, host host jvf. updaten på februar måneds bog i går

Jeg håber, I har lyst til at læse med <3

Fra bogens bagside:

“Transfervindue” er en utopisk fremstilling af Nordsjælland som et stort luksuriøst hospice, hvor de dødeligt syge lever afsondret fra resten af samfundet.

På hospicet går alle klædt i hvidt. New age-nonner dyrker medicinsk cannabis på stranden. Internet og musik er forbudt, men overlægen har arrangeret vinterbadning.

På trods af de luksuriøse omgivelser i “Transfervindue” er der indimellem ætsende tilbageblik til livet som terminal kræftpatient. Vores hovedperson bruger dog det meste af sin tid sammen med vennen Mikkel. De går ture, taler om firserne og om, hvordan de gerne vil dø.

(Visited 2.320 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

11 Kommentarer

 1. Var overbevist om at den faktisk allerede havde været i læseklubben, og at det var her jeg havde hørt om den! Nå men bortset fra det, så glæder jeg mig til at læse med. Har i mange år arbejdet i en kræftafdeling, og har mødt mennesker med alle former for kræft, i alle former for stadier af bedring. Der er så mange historier gemt, og nogle gange når et forløb stopper tænker man, “Hvad blev der mon af [patient]?”

 2. Jeg har lige bestilt bogen i går og kan modtage den i morgen, så jeg er med. Jeg er spændt på at læse bogen. Jeg kendte ikke Maria, men når man læser hendes tidligere bog “Der bor Hollywoodsjerner på min vej”, og læser om hende som person, så bliver man på en måde draget og facineret af hendes personlighed.

 3. tak fordi du har valgt denne bog. hun var genial til ord, så ser frem til læseklubbens diskussion af dette mesterværk. vh katrine

 4. For en gangs skyld, tror jeg søreme jeg kan være med! Er snart færdig med min igangværende bog og har Transfervindue på lager :)
  Jeg har lige læst Hollywoodstjerner i skyggen af en palme og hold nu op, hvor var den stræk og rørende og vittig og hjertevarm. Jeg glæder mig til denne, selvom omstændighederne er yderst triste!

  1. Jo den skal da så! Er frygteligt bagud med bogklubben, men det er på toppen af min ‘to do’ :) Kram E

   1. Hej Emily
    Kunne du evt. overveje at smække en klassiker på til en kommende bogklubbog? jeg er selv begyndt at læse en masse af disse og kan klart anbefale flere fra bl.a. disse forfattere: Leif Panduro, Virgina Woolf, Karen Blixen, Klaus Rifbjerg, Fay Weldon, Emily Bronte, Hans Scherfig og Sylvia Plath :-)

    1. Hej Tine, det synes jeg er en rigtig god idé. Det er alle dem jeg har læst på studiet (har læst litteraturvidenskab), så det kunne være så hyggeligt :) Måske i sensommeren :) Kram E

     1. Præcis! Er selv gammel Nordisk-pige fra AU, så det glæder også altid mit litteraturhjerte at læse eller genlæse klassikere :-)