Lucky Number

Mit lykketal er tretten. Jeg kan også godt lide syv (men det kan alle vist?), men tretten er altså den klare favorit. Hvorfor har man det sådan? Hvorfor er der et eller flere tal, man favoriserer over andre?

Under alle omstændigheder viste nummer tretten, på en hyggelig, lille gade i Port Andratx på Mallorca, sig at være et nysseligt, lille hus, med både et citrontræ og en gigantisk kaktus i gården. Her kunne jeg godt bo.

Og jeg skæmter altså ikke helt. Jeg drømmer – som jeg vist har nævnt mange gange før – om at bo (delvist) i udlandet på en eller anden måde. Noget der godt måtte blive virkelighed en gang. Men så er det selvfølgelig ‘bare’ at gå efter bolden. Som med så meget andet.

Er I mon nogle der læser med, der bor udenfor Danmark? Og er det i så fald helt og aldeles på eget initiativ eller fordi det er en del af jeres job? Eller begge dele?

Som den vakse læser måske bemærker er jeg hoppet i gamle kendinge. Elsker de stykker tøj, man bare altid ved fungerer. Det i øvrigt også de bedste at pakke i kufferten på rejser. Sandt at sige går jeg nok med 30% af min garderobe, 70% af tiden. Akkurat som de fleste andre. Også selvom jeg prøver at rotere flittigt, så er der altså bare nogle yndlinge, der bliver båret mere flittigt. Og hurra for det.

I den ideelle verden havde man en garderobe udelukkende med dem, men det er nok en slags work in progress. Prøver i alle tilfælde at blive dygtigere, hvad et angår.

Dress |  Munthe
Jacket |  Envii
Bag |  Leowulff
Sandals |  Ivylee

(Visited 3.874 times, 4 visits today)

Skriv en kommentar

49 Kommentarer

 1. Åh, den kjole er simpelthen smadder fin! ?
  Nu ved jeg godt, at det er nemmere sagt end gjort, men man kan jo sige, at du har alle forudsætninger for, at kunne bo i udlandet et stykke af året. Fordelen ved at arbejde som blogger, det kan gøres overalt! Hvis du en dag tager skridtet, er jeg dæleme spændt på at se, hvor det kommer til at være. Under varmere himmelstrøg, eller vælger du snedyngede bakker? Det er vel næsten kun drømmene og pengepungen der sætter grænsen ;)
  Jeg har faktisk selv en lille drøm om, bare et år engang, at prøve at bo i udlandet. Først og fremmest har jeg søgt praktik i London og 5 måneder, og så må vi se om jeg kommer af sted.
  Forsat god ‘ferie’ på dejlige Mallorca ?

  // http://www.jannifromtheblog.dk

  1. Ja, næsten. Har dog en bedre halvdel, der er knapt så fleksibel, så skal lige have løst den del ;) Klem Emily

 2. Jeg kunne også godt bo på Mallorca en dag! Jeg har boet i Berlin i tre år og er nu flyttet tilbage til København. Det kan virkelig anbefales! Og man kan jo altid flytte tilbage til DK igen ;) I’d say go for it!

  1. Modtaget :) Og enig. Fungerer det ikke, så kan man jo rykke teltpælene op igen. Kram E

 3. Jeg har engang boet i England i 4 måneder i forbindelse med et praktikophold. Det føltes som om, jeg boede hele mit liv i England dengang, men i virkeligheden er 4 måneder jo super kort tid. I hvert fald har de 4 måneder haft uendelig stor betydning for mig. De bedste venskaber blev skabt, turen går til England et par gange om året og som et plus er mit engelske blev tåleligt at høre på ;)
  At bo i udlandet giver stor forståelse for, hvad/hvordan/hvorfor Danmark og danskere er som de er. Det er en kæmpe gave at få tilføjet lidt perspektiv til livet. Og så bliver men helt utroligt patriotisk.
  Det er en kæmpe gave at have muligheden for at bo i udlandet – Det bliver mere omstændigt når livet begynder at indeholde børn, faste jobs, købt ejendom, købt bil osv., så kom afsted jo før, jo bedre :)

  1. Ja, det med børn osv. kan jeg kun forestille mig, er en ekstra logistisk udfordring i den ligning. Jeg har boet 1 år i Bruxelles tidligere og kan nikke genkendende til alt du fortæller :) Klem Emily

 4. Hvor ser du bare fin og sommerglad ud, Emily!
  Jeg bor pt. i Hamborg, hvor jeg arbejder og studerer – og jer elsker det! Flyttede for 1,5 år siden og har på intet tænkeligt tidspunkt fortrudt. Det giver så meget at opleve et andet land, en anden kultur, andet sprog og andre mennesker, og man oplever en helt anden glæde og stolthed over sine danske rødder.
  Og så er Hamborg simpelthen bare en fantastisk by :-)
  Jeg tror, at det er sundt for de fleste at bo i udlandet for en kortere eller længere periode, og synes du skulle tage springet hvis du vil og kan!
  Solrige hilsner fra Hamborg

  1. Hamborg lyder ikke tosset, det er også dejligt tæt på. Så skal jeg bare lære tysk ;) Knus Emily

 5. Jeg er udlandsdansker og har været bosat i Amsterdam de sidste fire år. I vinteren 2010/2011 var jeg skilærer i Østrig og blev der (grænseløs) forelsket i en hollænder. Efter 10 måneders backpacking sammen gennem Asien, Australien og NZ (perfekt ‘holdbarhedstest’ ;)), tog jeg med ham til Holland, da det var nemmere for mig at studere i udlandet, end det var for ham at finde job i Danmark på det tidspunkt. Har nu netop afsluttet mit studie og skal til at søge job, men planen er helt sikkert at vende snuden hjem til Danmark igen om et par år. Min kæreste vil hellere flytte i dag end i morgen, men jeg er ikke helt klar til at savne mit Amsterdam endnu.
  Drømmer dog også om et par år i Kina – et af mine yndlingslande!

  Glæder mig til at følge jeres roadtrip-moon! Kan varmt anbefale det nordlige Spaniens smukke natur og Portugal for surf, lækkert mad, rare mennesker og en af Europas fedeste hovedstæder!

  Tak for en skøn blog!

  1. SIKKE et eventyr Fie, det lyder fantastisk altsammen, og hvor er det sejt at du er gået efter dit hjerte på den måde. Meget inspirerende.

   Har aldrig før været i Portugal, men er ret lun på tanken, specielt ift surfen. Men hvis der også er spændende byliv er det jo kun et kæmpe plus, tak for tippet.

   Selv tak og tak for at du læser med :) Kram E

 6. Jeg bor i udlandet, nærmere bestemt Schweiz. Jeg er flyttet herned for at være sammen med min (schweiziske) kæreste. Har tidligere også boet i Frankrig i forbindelse med studiet og på Gibraltar i forbindelse med arbejde.
  Dét at bo i udlandet sætter så mange ting i perspektiv og man lærer utrolig meget om sig selv og sin danskhed egentlig også. Det er vildt spændende, men til tider også hårdt, når man savner dem derhjemme. Det er til gengæld så også ekstra dejligt når de kommer og besøger en eller når man selv er hjemme på besøg, det er virkelig kvalitetstid der vil noget! Efter min mening er man nødt til bare at springe ud i det med lukkede øjne og går det ikke, så ved man jo at man altid kan vende tilbage til kære Danmark.

  1. Det var gode råd Louise og hvor dejligt med Schweiz. Det er på min liste både pga sprog (altså fransk for mit vedkommende) og bjergene. Og dejligt centralt. Måske vi ender som naboer, hvem ved :) Klem Emily

 7. Jeg drømmer også om at bo delvist i udlandet engang. Specielt når “foråret” opfører sig som det gør lige nu. Går altid med seriøse flyttetanker i slutningen af februar. Jeg kan desværre ikke bryste mig af at bo i udlandet, men i efteråret 2018 flytter jeg med min kæreste og vores datter til New York i 9 måneder pga. hans arbejde. Jeg glæder mig som et lille barn til at prøve at bo i min yndlingsby!

 8. Jeg har næsten kun prøvet at bo i udlandet – 15 år i Bruxelles som barn og nu bosat i London på 12. år. Jeg studerede i København, og selvom jeg elsker byen, trives jeg nok bare bedst som “udlandsdansker”.

  Det føles lidt som bland-selv-slik, forstået på den måde at jeg tager det bedste fra forskellige kulturer til mig, og sorterer det fra, som jeg egentlig ikke identificerer mig med længere.

  Nyd skønne Mallorca! <3

  1. Dét synes jeg lyder som en herlig livsfilosofi Anne! Bland-selv-slik, så fint <3 Klem Emily

 9. Jeg boede i Paris i lidt over et år og fulgte flittigt med på bloggen. Jeg elskede at bo i Frankrig, det giver et helt andet blik på Danmark og danskerne at bo i udlandet. Før det boede jeg et par måneder i Spanien, som au pair, hvor jeg lærte utrolig meget om mig selv, om Spanien og ifik en god portion spansk (og en god tan ;)) med da jeg flyttede.

  Lige nu sidder jeg faktisk i London, jeg er i England for at besøge nogle universiteter som jeg er kommet ind på og jeg regner derfor med at flytte herover til sommer og blive de næste tre år. Kan næsten ikke vente! :-)

  Kunne være mega spændende at høre mere om dine tanker i forhold til at bo i udlandet – mon du vil bosætte dig nede i varmen eller et sted med masser af sne og ski? :-)

  1. Seje dig Sophie, så spændende altså og sikke dejlige steder du har haft adresse.

   Hmm… Altså i den ideelle verden så var det både i nærheden af bjerge og den franske riviera ;) Men ellers kunne det også være lidt på ‘deltid’. Altså bjergene i vinterhalvåret og så måske længere sydpå forår og efterår. Og så Danmark derimellem og om sommeren. Men nu må vi se. Det er stadig bare drømme.

   Klem Emily

 10. Jeg bor i Tyskland sammen med min kæreste (som er tysker ;) ). Jeg er igang med mit speciale mens jeg er i praktik hos en virksomhed i Hamburg, men jeg er flyttet herned for at blive. Jeg kan tysk og min kæreste kan ikke dansk, så det var oplagt at der er i Tyskland vi skulle finde noget sammen. Jeg synes både det er en udfordring og en kæmpe positiv oplevelse at være flyttet, men hovedårsagen er selvfølgelig min kæreste :)

  1. Kan levende forestille mig at det både er op og ned. Men hvor lyder det spændende :) Knus Emily

 11. Jeg har boet i Berlin lidt over et år, hvor det var fuldstændig på eget initiativ og blot fordi, jeg havde (og stadig har) en veninde, som bor der og som tilfældigvis manglede en at bo sammen med :-) Det var det fedeste at bo i udlandet, også selvom det kræver en del administrativt kedelighed (som ikke gøres lettere af, at ingen kunne engelsk på deres Bürgeramt/borgerservice) ;-)

  Til sommer står jeg uden job, og derfor bød muligheden for at flytte til udlandet sig igen. Derfor er jeg i øjeblikket ved at planlægge at rygge teltpløkkerne op og flytte til Island med min kæreste. Island har jeg – siden mit første besøg – altid forgudet, så nu skal jeg altså finde ud af, om det er der, jeg (og ikke mindst min kæreste) hører til.

  Jeg har også taget et par udlandsophold af tre – fire måneder i England, første gang bare for sjov, og anden gang i forbindelse med uddannelse. Og hver gang er jeg blevet bekræftet i, at man får utrolig meget ud af at opleve og leve i et andet land og en anden kultur. Især de mange ubehagelige retninger vi ser for tiden med fremmedfrygt og fremmedhad gør, at man bliver ked og skræmt af den udvikling, verden virker til at have. Men når man selv er afsted og oplever den kærlighed og lyst der er overalt til at lære andre og andres kulturer at kende, så bliver man altså bekræftet i, at verden ikke er helt forfærdelig.

  Jeg beklager den lange stil haha. Men det ligger mit hjerte meget nært, og jeg kan slet ikke forestille mig, hvordan jeg ville have været, hvis ikke jeg havde haft de udenlandsoplevelser i bagagen. Held og lykke med dine rejsedrømme! Jeg håber, du og din kommende mand for dem realiseret på et tidspunkt <3

  1. Hej Ida

   Synes kun det var hyggeligt med dit lange skriv <3 Og Island, så fantastisk, det forstår jeg godt. Håber I får det fantastisk deroppe, mon ikke :)
   Kram og god weekend, E

 12. Min mand og jeg boede i Asien i en periode. Helt på eget initiativ, men vi søgte (og fik) begge jobs hjemmefra. Kan kun anbefales – spring ud i det! Og du er ovenikøbet så priviligeret, at du kan tage jobbet med :-)
  PS har 4 som yndlingstal – og har aldrig hørt, at mange godt kan lide 7? Men kender flere, der har 13..

  1. Det må jeg gøre ja, kommende mand er desværre ikke helt så fleksibel som jeg, så den skal vi lige have løst først ;)
   Knus Emily

 13. Jet bor I Chicago med min mand, vi flyttede her over pga. hans arbejde, men jeg fik hurtigt noget relevant. Jeg er helt vild med at bo i USA og karrierer mæssigt har det kun været et plus for os begge, selvom jeg nok aldrig have taget springet selv. Kan dog godt mærke at tanker om at få børn væk fra min familie og danske veninder er hård, så vi vender nok også mod Danmark når den tid er :)

  1. Spændende med Chicago og kan sagtens forstå både plusser og minusser og det med at det ikke er for evigt. Knus Emily

 14. det er sjovt for jeg synes faktisk at du allerede bor lidt i udlandet med alle de rejser og udlandsture du tager på både privat og arbejdsrelateret. Men forstår godt at det kunne være spændende og sjovt at bo i udlandet i en længere periode. Kh Katrine

 15. Jeg tog til Italien for 8 år siden for at studere. Fandt en italiensk kæreste og fik efter endt uddannelse først job i Italien og siden i Schweiz.

  Nu har min kæreste og jeg så et barn sammen, hvilket naturligvis gør det hele lidt mere fasttømret. Men jeg har aldrig fortrudt! Har lært utrolig meget om mig selv og ikke mindst, hvad det vil sige at være (en priviligeret) dansker. Det gavner at se det hele lidt udefra.

  Jeg vil ikke sige, det er nemt, men det er absolut en oplevelse på godt og ondt – dog mest på den gode måde ;) Og med dit positive sind kan jeg ikke se, det skulle kunne gå galt. Jeg håber, det lykkes for dig en dag!

  1. Tusinde tak Irene. Spændende hvordan mange af jer skriver om, hvordan det lærer en noget om at være dansker også. Det kan jeg levende forestille mig. Mange klem Emily

 16. Lige om lidt tager jeg en måned til Frankrig for at arbejde derfra. Jeg arbejder freelance med kommunikation og har også længe haft en drøm om at kunne tage det arbejde med mig overalt – nu skal det afprøves :-) Pøj pøj med dit projekt!

 17. Jeg bor i Kbh pt., men drømmer også om at rykke teltpælene op (gerne permanent, men dog vil jeg altid have en base i DK). Jeg har boet 7 år i Spanien og det er selvfølgelig noget, der i høj grad definerer hvem jeg er.
  Kunne som udgangspunkt bosætte mig hvor i verden det skulle være for en periode, bare for oplevelsens skyld.
  Det er sandt, at når man har børn, så vejer hensynet til famile etc højere, men byder der sig en god chance, så er jeg sikker på, at vi tager springet :-)

 18. Delvis at bo i udlandet og Danmark lyder enormt tillokkende.

  Jeg var på udveksling i Japan i et år som 17 årig og det var startskuddet for mig. Jeg rejste derefter en del dertil og mødte min (nu) tyske mand i Tokyo. Jeg var heldig at kunne skrive speciale i Tyskland for en dansk virksomhed. Da jeg var højgravid med vores første flyttede vi til USA og alle vores tre børn er amerikanere. Det kunne ikke være anderledes i situationen, men hold nu op det har faktisk været hårdt, at vi reelt stod alene med det hele så langt væk fra vores egen familie.

  Det er min mands arbejde der har været vores omdrejningspunkt og vi bor nu i Beijing.

  Elsker at bo ude men forsøger at holde fast i mange danske ting og traditioner. Alt fra at bage varme hveder, halsen der skæres over på kagemand, danske flag i overflod, MGP fest med børnene osv.

  Vi (primært børnene og mig) skal for første gang nogensinde tilbringe det meste af børnenes sommerferie i DK og det er lidt en test, om vi selv skal købe sommerhus. Ønsker at børnene skal opleve lidt mere af Danmark også selvom ferie ikke ligefrem kan sammenlignes med en hverdag.

  Jeg satser i øvrigt på at vi rejser så meget med børnene, at de bliver så mætte, at de bare har lyst til at bo i nærheden af os, når vi bliver gamle ?

  1. Wow sikke en historie Mette, du er lidt af en verdensborger.

   Og kan virkelig godt forestille mig at det må have været hårdt at få 3 børn langt væk fra hjælp og netværk.

   Haha… held og lykke med at rejse dem mætte ;)
   Knus Emily

   1. På vores skole har vi haft et seminar om “third culture kids” og selv miine børn har svært ved at sige, hvor de kommer fra.

    På en ferie til Thailand i sommers, kom en dame hen til mig og sagde. Din datter ved ikke hvor hun kommer fra og virkede forundret. Min datter som lige var fyldt 5 havde svaret “somewhere in the World” Jeg syntes det var et sødt og egentlig genialt svar ☺

 19. Jeg har boet i Peru i et år. Rigtigt fedt – og hårdt. Mit spansk blev flydende, men de har langt fra den samme tillidskultur, klart pga. fattigdom og ulighed, så det tog mig lidt tid at omstille mig. Nu har vi to børn, men vi taler faktisk om at flytte til Island et par år, fordi min mand kan få arbejde der. Jeg vil dog ikke gå hjemme, i hvert fald ikke hele perioden, så er lige nu i gang med at undersøge mine muligheder.

  1. Spændende med alle jer, der overvejer Island. Det er også et fantastisk sted. Krydser fingre for at du også kan finde noget :) Klem Emily

 20. Jeg bor i Berlin og tilbringer derudover cirka halvdelen af tiden i resten af udlandet – jeg er freelancejournalist og skriver om international politik, så bor i en kuffert halvdelen af tiden og i min dejlige lejlighed i Berlin resten af tiden. Især når man er freelancer og dermed selv er herre over sin tid er det overraskende nemt at have flere baser, også fordi mere og mere arbejde jo er location independent – jeg behøver kun en computer og en god internetforbindelse for at kunne udføre størstedelen af mit arbejde. Det kan klart anbefales, og som freelancer er det jo om at nyde fleksibiliteten og friheden (især fordi man jo ofte giver afkald på stabiliteten og den økonomiske sikring en fast lønseddel giver).

  1. Er så enig Michelle, må vist blot sørge for at min kæreste også bliver freelancer asap så vi kan rykke teltpælene op ;) Knus til dig

 21. Well, Mit ulykkestal er 7. Skarpt efterfulgt af 13.

  Alt dårligt i mit liv (seriøst!) er sket på de to datoer, især syv ! Så kan ikke helt tilslutte mig den med at det er alles yndlingstal…..

  Tilgengæld har jeg boet i Schweiz og det har givet mig en konstant udlængsel i forhold til at gøre det igen. Så det gør jeg, er planen :-)

  1. Haha… ok jeg tager dem og du holder dig fra dem så.

   Sejt med Schweiz og god plan <3
   Kram

 22. Hej Emily. Hvilken størrelse har du den fine kjole i. Tænker jeg måske skal have 34 men kunne godt tænke mig lidt mere længde på så måske 36 kan gå. Har du bare en top under din for den er åben foran ikke? Kh. Tanja

  1. Hej Tanja, jeg har en 38 (og er 165 høj) og der er godt med plads i den. Der følger en underkjole med. Kh. Emily

 23. Tak for svar Emily. Jeg har ønsket mig happy bag i fødselsdagsgave . Har haft mange tasker i overvejelse men kan se at du bruger din rigtig meget og tænker jeg bliver ligeså glad for den. Nu har jeg jo noget med at taske og en lille pung gerne må passe sammen. Ligesom de øvrige tasker jeg har. Har du et forslag til en lille fin pung der kunne være fin til tasken ? Kh. Tanja

 24. Jeg bor lige for tiden i USA og har gjort det i tre år nu. Regner med at bliver her et år mere, og så skal jeg tilbage til dejlige København. Jeg kan klart anbefale det, det er en kæmpe oplevelse og man vokser simpelthen så meget som menneske. Jeg er flyttet hertil for at spille basket mens jeg tager min bachelor og det har været en af de bedste beslutninger jeg har taget i mit liv indtil videre.

  Elsker din blog!

 25. Hej Emily,
  Jeg bor i Grønland, og selvom det ikke er varmt, så tanker jeg hver dag op i den smukke natur, som er lige udenfor vinduet. Man skal være uheldig, hvis man i Grønland bor i en bolig, hvor der ikke er udsigt til havet. Og jeg elsker det!
  – Du kan se billeder herfra på IG under @btajna :)
  Kram