Op og ned

HAPPINESS IS HOMEMADE

Selvom man er en jahat og prøver at tage det meste muntert, så betyder det jo ikke, at alting altid er fuldstændig fjong. Ugens op- og nedture.

Ned:

At jeg af en eller anden årsag binder væske som en gal for tiden. Og nej, er ikke gravid. Jeg føler, jeg er hævet til dobbelt størrelse og kan ikke passe mine sko (i alle tilfælde ikke de spidsere af dem) eller få mine ringe af. Og mine øjenlåg er så puffy, at jeg nærmest ikke kan kende mig selv om morgenen.

Ikke mere GOT for denne gang.

Når planlægning og tidsoptimisme ikke går hånd i hånd og jeg kommer for sent (igen, igen). Må. Stoppe. Nu.

Vasketøj. Formerer det sig egentlig dernede i vasketøjskurven?

Op:

Det er sæson for friske figner. Åh og sprøde, danske æbler.

At der ligger en spritny Camilla Läckberg-krimi og venter på mig til weekenden.

Ismageriets nye butik ved Tietgenkollegiet, et spytkast fra hvor jeg bor. Både godt og farligt.

Store striktrøjer. Det er nu altså lidt hyggeligt, når de bliver aktuelle igen.

Nye løbesko. Svæver. Nærmest.

(Visited 8.855 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

31 Kommentarer

 1. Hej Emily, Jeg havde på et tidspunkt for 3 år siden så mega meget væske i hele kroppen, at på 7 dage havde jeg taget 4 kg på i væske – og det var i ansigtet(kinder og øjne), på maven(+10 cm i taljen) og hele vejen ned af benene(de eneste bukser jeg kunne have på var mine løseste natbukser!). Jeg tog til lægen fordi det skræmte mig så meget. En blodprøve viste, at jeg havde mange hvide blodlegemener, så det var sandsynligvis en infektion i kroppen som gjorde at min krop reagerede ed væskeophobning – på trods af at jeg ikke følte mig syg overhovedet.. Jeg har oplevet det én gang senere hvor jeg havde en virus/halsinfektion af en art ( det var så på ferie med svigerfamilien – mega ufedt at være syg, fyldt med væske og så skulle i badetøj). Ville bare lige dele disse oplevelser med dig – der kan være et eller andet din krop forsøger at ‘bekæmpe’ siden du oplever væskeophobning. Håber det snart går væk! Kh

  1. Hej Amanda, puha sikke en grim forskrækkelse, det må have været. Men godt at du gik til lægen, det burde jeg nok også se at få gjort. Tak for at du delte <3 Mange kram Emily

 2. Åh, hvor jeg hører dig og føler med dig. Render pt med 7 ekstra kilo i væske og ligner faktisk en strandvasker, fordi jeg er så hævet og puffy. En strandvasker, der har fået tæsk, faktisk.

  Jeg ved, at mit skyldes et stofskifteproblem og nu skal man jo ikke sidde og hverken fjerndiagnosticere eller trække egen sygdom ned over hovedet på andre, men hvis jeg skal være konstruktiv, vil jeg foreslå dig, at få tjekket dit stofskifte, især fordi du også flere gange har nævnt, at du er meget træt, og det er en klassiker på området, sammen med væskeophobningerne.

  Få lægen til at tjekke T3 og T4 og ikke kun TSH som er standardproceduren. TSH kan nemlig godt være normal, og så ser det ud til, at stofskiftet er normalt, selvom T3 og T4 er for lave. Og eftersom det er de aktive hormoner, så skal man tjekke dem også for at være sikker. (lærte jeg på den hårde måde…)

  1. Puha, det lyder godt nok slemt. Her et det kun et par kilo vand og det er slemt nok, kan slet ikke forestille mig, hvordan det er med 7 kg. Din stakkel <3 Jeg har lægetid mandag og insisterer på at få tjekket hele molevitten. Tak og kram E

  1. Hej Christine,
   Jamen jeg er sådan lidt “if it ain’t broken, why fik it”, så har købt et par nye af dem jeg havde før (de gamle var helt flade efter mange, mange km). Det er Nikes Zoom Odessey, der kompenserer for pronation.
   Knus Emily

 3. Svaret er JA. Vasketøj formerer sig nede i kurven.
  Sådan må det ganske enkelt forholde sig..: ??

  1. Ahmen jøsses altså. Vi er kun to og jeg synes jeg vasker hele tiden. Og det er fyldte maskiner…

  1. I knoooow :'(
   Uh, det er da også rigtigt at den kommer. Vi må sætte vores lid til den så ;) Knus

 4. Mine opture:
  Dagens veloverstående SUP-tur
  At jeg netop har købt to Rip Curl shorty-suits efter din anbefaling

  Mine nedture:
  At jeg først skal SUP’e igen på tirsdag
  At jeg skal vente på, at mine lækre Rip Curl-dragter bliver sendt fra Spanien – giv mig, giv mig, giv mig!! ;-D

 5. Du er altid så smuk! <3 Virkelig fint med den hyggelige og hjemlige baggrund :) Uha, jeg læser i nærheden af Ismageriets nye butik, men jeg har aldrig smagt deres is. Mon ikke det skal prøves snart? ;)

  1. Tak hvor er du rar Amy. Jamen hvis du læser på KUA eller ITU, så er det jo nærliggende liiiiige at slå et smut forbi. En lille belønning efter undervisningen måske ;) Klem Emily

 6. Jeg får væskeophobning i forbindelse med menstruation – men det lyder alligevel som om du måske skal et tjek hos lægen :-) og det skriver jeg, mens jeg spiser ostemad med figne! Bedste sæson-vare lige nu

  1. Ja, det plejer jeg nu også at få, men slet ikke i denne her grad. Læge it is.
   Mmmmm det er nu også en dejlig mad. Klem E

  1. Heksen! GLÆDER MIG til at komme i gang med den :)

   Det er Nike Zoon Odessey. Samme som jeg havde sidst, men det er de bedste sko jeg har haft (pronerer ganske heftigt), så ville bare gentage succesen ;) Klem Emily

 7. Hej Emily, mod væskeophobninger kan anbefales følgende: trampolintræning (skånsomt, sjovt og hopperiet sætter gang i kredsløbet) og bindevævsmassage (hjælper kroppen med at give slip på væske og udrense affaldsstoffer.) Og så skal man mærkeligt nok drikke meget vand for at få vand ud af kroppen – er man lettere dehydreret holder kroppen på al den væske den har…

 8. Altså jeg har et KÆMPE figentræ i haven og jeg aner ikke hvad jeg skal stille op med de figner, mine børn gider ikke spise dem og jeg er nu heller ikke så vilde med dem, så de sidder egentlig bare på træet og rådner!! Jeg burde vist skamme mig ?

 9. Hej Emily.
  Hvilke model Levis er det du har på. De har den helt rigtige blå farve her til sensommeren.
  Mvh Line

 10. Dine problemer kan skyldes sygdom, som foreslået, men der kan være andre grunde.
  Fødder bliver noget større, når man dyrker løb.
  Jeg kan også se, at du kommer en del ud, restaurant/cafemad er noget mere salt end vi har brug for. Og udover at skabe væske i kroppen, avler salt salt, så for at smage skal der mere salt til. Det er noget med saltkoncentrationen i ens spyt.
  Så kan man også være arvelig disponeret for hævelse.
  Personlig er jeg det ikke, men det er min mand og min ene datter.