Fredagscocktail: Lumumba

Nuvel. Det er bestemt ikke raketvidenskab det her. Endsige som sådan en cocktail. Det er ‘bare’ varm kakao med rom i. Men efter at have fået genopfrisket mit bekendtskab med lumumbaen, noget så eftertrykkeligt i de østrigske alper i forrige uge, har jeg ikke helt kunne få den ud af hovedet og syntes således den fortjente en plads her. Det er alletiders alternativ (eller supplement) til gløgg. Tror næsten alle kan lide lumumba (også de der ikke kan lide varm kakao ellers) og holder man bare lidt af romkugler, så er det altså et must. Do it! Drik en lumumba i dag og bliv julelykkelig. Det var så lidt.

Jeg synes selvfølgelig der skal flødeskum på sådan en (og refill hen ad vejen), men er man ikke til flødeskum (why??), så lader man selvfølgelig bare være. Vil man have den ekstra julet (det vil man), kommer man et drys kanel i sammen med kakaopulveret. Lykke i en kop og balsam for sjælen.

Lumumba
– 1 person

2-4 cl mørk rom eller cognac (jeg synes rom er bedst!)
1-2 dl varm kakao
1 knivspids kanel
2 spsk letpisket fløde

  • Varm kakaoen og kom evt. kanel i.
  • Hæld varm kakao i et glas eller en kop.
  • Kom rom eller cognac i. Kan også gøres omvendt, det spiller ikke den store rolle
  • Top op med flødeskum og nyd.

Man kan selvfølgelig snildt bruge færdig kakaomælk og ellers er det også ret nemt at lave den selv:

Kakaomælk
6 dl mælk
2 toppede spsk kakaopulver
2-3 tsk sukker

  • Rør kakao og sukker ud i en lille smule mælk i en kop eller meljævner. Hæld det sammen med resten af mælken i en lille gryde og varm op. Smag til med kakao og sukker.

Vil man rigtig kræse for sin lumumba (og den man skal drikke den med), så brug denne opskrift til den varme kakao.

Og har man lyst til at eksperimentere, har jeg hørt at Malibu og Baileys også skulle være lækkert i en lumumba.

(Visited 5.424 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Næææh sikke en god idé!

    Jeg har en småsørgerlig rest Kahlua stående – må snarest teste om det ikke også fungerer (undlader bare at komme sukker i den naturligvis hjemmelavede kakao)!