Læseklub i december/januar: Blækhat

December er altid en lidt skør måned mht. læseklub. For selvom den i teorien er stopfuld af hyggemoments, hvor man sidder rullet ind i en plaid, har læsebrillen hængende elegant på næsetippen og læsebenzin i form af kaffe og småkager lige ved hånden, så er det bare sjældent sådan i praksis. Det er ikke en læsemåned. Det er en trængsel-og-alarm-og-gaveindlæg-og-100-arrangementer-måned. I alle tilfælde indtil man rammer d. 26. december. Derefter er ovenfor beskrevne scenarie langt mere sandsynligt, ja faktisk nærmest givent.

SÅ derfor gør vi det på denne her måde. Månedens læseklub er forskudt en anelse og tæller både for slut december og hele januar og derfor har jeg også tilladt mig, at nappe en bog, der er lidt længere end hvad vi sædvanligvis læser. 500 sider. Den håber jeg I er med på :) Man kan jo eventuelt ønske sig bogen i julegave.

Og den føles altså ikke som 500 sider. Tvært imod. Jeg er halvvejs og sluger den råt og det på trods af, at det ikke er en krimi. Men derfor er den nu dødspændende alligevel. Og i tillæg også bevægende og fin. Og så holder jeg altså forfærdeligt meget af Sissel-Jo Gazans romaner og denne, nyeste er indtil videre ingen undtagelse. Og jeg er ikke alene om begejstringen. Den ligger på bestseller-listerne og har fået flotte, flotte anmeldelser.

Vi læser Blækhat i juleferien og i januar og ‘diskuterer’ den efterfølgende her på bloggen (jeg kommer med et diskussionsoplæg) allersidst i januar.

Der er en snas fra bogens bagside nedenfor. Rigtig god læselyst!

Fra bogens bagside:

Rosa vokser op i Aarhus i 80’erne blandt hippier, grafittikunstnere, BZ’ere og venstreradikale. Hun bor sammen med sin mor, der går meget op i svampevidenskab og i kampen mod kapitalismen og mindre op i, hvem Rosas biologiske far er.

Som voksen forsker Rosa i street art og har specialiseret sig i den anonyme street art-kunstner Blækhat, der provokerer og fascinerer hele verden med sin humoristiske, politiske kunst. Efter et forlist kærlighedsforhold rejser Rosa i Blækhats fodspir og ender i Berlin, hvor hun pludselig kommer megt tæt på gåden om, hvem hun selv er.

Blækhat er en rørende og overraskende roman om familiehemmeligheder, om oceandybe venskaber og livskraftig kærlighed og om de politiske ekstremer, der enten skiller os ad eller binder os sammen.

(Visited 2.267 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

9 Kommentarer

 1. Den lyder virkelig god. Jeg har set flere anmeldelser af den. Og som Aarhus-pige med Berlin som min yndlingsby i hele verdenen, så er det vel næsten et must-read? ;-)

 2. Godt at høre, Blækhat lever op til de foregående bøger fra hendes hånd. Så vil jeg krydse fingre for, at den kommer fra min ønskeseddel og til en pakke under træet d. 24. :-)

 3. Er kommet med lidt sent, men er godt igang. Den lever allerede op til mine forventninger. Hvornår er deadline?

  1. Sådan :) Jeg regner med at lægge diskussionsoplæg op næste weekend. Men du kan snildt læse færdig i ro og mag og så lægge din kommentar til diskussionen (hvis du har lyst, der er også mange der læser med uden at kommentere) efterfølgende. Kram Emily

 4. Får stadig ikkke læst nok (har små børn ….), men jeg glæder mig til dit oplæg? God weekend!

 5. Hej

  Har jeg misset dit oplæg til diskussion af Blækhat?
  Har læst med og ville gerne høre hvad I andre har af tanker om den :-)

  Knus Laura

  1. Hej Laura
   Nej det har du ikke, jeg sidder lige og er ved at brygge det færdigt og det kommer i weekenden :) Kram Emily