Bind selv vinter(brude)buket

Den smukkeste brudebuket til vinterbruden. Eller bare til at pynte her i højtiden eller have med som en flot og ‘hjemmelavet’ værtindegave. Den er nemlig lige til at binde selv og det er slet ikke svært. Er den ikke til en brudebuket, så udelader man bare ‘slæbet’ og har den flotteste vinterbuket.

Min søde veninde, smykkedesigneren Julie Wettergren, viser her (med mig bag kameraet) hvordan man kan binde den yndigste vinterbrudebuket. Og ja, fremgangsmåden er selvfølgelig helt den samme, hvis man i stedet vil binde en buket at forære som værtindegave eller til at pynte hjemme hos en selv.

Det er nemlig slet ikke så svært og så kan jeg godt lide, at man helt selv bestemmer hvad der skal i buketten, hvor høj og tæt den skal være osv. For slet ikke at tale om hvor hyggeligt det er at bikse med. Ren krea-terapi ♥

Buketten er sat i en vase og det er en ret smart måde, at ‘binde’ blomster på. Man skal ikke stå og holde buketten og man kan hele tiden overskue den.

Start med en vase, der matcher den størrelse buket, du vil ende ud med. Klargør de blomster og grene du vil bruge.

Start med at nippe blade af stænglerne, så ‘håndtaget’ på brudebuketten kan blive slankt og nemt at gribe om.

Det gælder også for en sædvanlig buket, der skal i vase. Buketter holder længere, hvis det kun er ‘clean’ stængler der er under vandet og ikke en masse grønt, der begynder at forgå.

Snit alle stænglerne, så de er i samme længde. Gerne med en skarp kniv og et skråt snit.

Til en brudebuket er det smart at vælge blomster, der holder godt (uden vand) og at lade dem stå og drikke rigeligt inden buketten bindes.

Hvis buketten skal have ‘slæb’, så brug grene med hængende blade eller som her fra en ponteplante, der har blade der hænger ned.

Nip bladene af på den del, der skal ned i vasen.

Placér slæbet i den ene side.

Fortsæt til der er den ønskede mængde.

Begynd nu at stikke de resterende blomster og grene i vasen.

Det der hviler mod vasens kant, kommer til at være yderst i buketten.

Byg på med næste type grene.

Brug gerne blomster med en stor krone à la disse eller hortensia.

Stik mindre blomster ned i buketten.

Supplér med flere grene og blomster, hvor der mangler, så buketten ser harmonisk, men også gerne (hvis I spørger mig) lidt tilfældig ud.

Når du er tilfreds, tages buketten op af vasen.

Saml den og bind den med sejlgarn.

Vikl det et par gange rundt og afslut med en god knude.

Er der god tid til buketten skal bruges, så lad den stå og drikke sådan.

Umiddelbart inden den skal bruges (hvis det er som brudebuket), kan man samle stænglerne yderligere ved at binde sejlgarn eller silkebånd hele vejen ned langs med dem, således at bruden får et slankt ‘håndtag’, at holde om i stedet for en masse viltre stængler. Lad evt. stænglerne titte ud for neden, så den evt. kan sætte i en vase ind imellem. Også selvom det i følge bryllupsovertro er no go. Det giver efter sigende et kort ægteskab. Men lad den under alle omstændigheder gerne stå i vand, helt frem til bruden skal bruge den.

Skal buketten bruges hjemme eller som værtindegave eller hjemme, er der selvfølgelig ikke nogen grund til at binde stænglerne ind.

Voilà!

(Visited 6.103 times, 7 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Fingernem veninde, hvor er den smuk!
  Mon man kan få fat i hvide hortensiaer på denne årstid? Havehortensia ville også være smuk og let i, men de fåes kun om sommeren

  1. Ja, hun er så dygtig! Hvide hortensiaer skulle være til at få fingrene i, men ja, havehortensia skal man vente længere på. Rigtig glædelig jul. Kram Emily

 2. Wauw den er flot!
  Hvilken blomster og grene er der brugt?
  Hilsen en kommende vinterbrud :)

 3. Så smuk hvilken blomster er der brugt? Så man kunne gøre det lidt nemmere for sig selv når man Skull ud og jagte blomster til næste år i feb :)

  1. Kan ikke navnene på dem alle, men der er i alle tilfælde eucalyptus, snebær, hortensia og kløver. Hvor spændende med vinterbryllup næste år <3

   1. Undskyld have simpelthen ikke set du havde svaret ! Tusind tak ?? ja det blir mega spændende – den 8 februar

  1. Det er Julie Wettergren (se tekst og link), der har bundet den og købt blomster ind, så der må jeg være dig svar skyldig. Kh. Emily