Yndlingsduft

Udover vores bugnende bogreol (der om noget bringer mig glæde og værdi), så er der også i alle tilfælde ét andet punkt, hvor jeg nok får svært ved at blive mere minimalistisk anlagt, nemlig min parfumesamling. Jeg elsker dufte og nørder dem til den store guldmedalje. Og selvom jeg har nogle aller-alleryndlings, så har jeg en ny duft på hver dag. Eller sagt på en anden måde, jeg har ikke den samme på to dage i træk.

Over tid kan man nemlig blive duftblind overfor det, man lugter til hver dag og det er næsten noget af det sørgeliste, jeg kan forestille mig. Derfor er mine parfumer i rotation, sådan at jeg også selv kan blive ved med at dufte og nyde dem.

Jeg har ikke noget særligt system, for hvornår jeg har hvad på, men ser det som en duftgarderobe, hvor jeg vælger parfume efter lejlighed, humør og årstid. Og lige for tiden er jeg aller-allergladest for Oud Fleur fra Tom Ford, der også har begået en af mine andre yndlingsparfumer, nemlig Soleil Blanc, der er min foretrukne sommer- og ferieparfume.

Oud Fleur er en unisex-parfume (det er som regel dem jeg bedst kan lide, eller endda deciderede herredufte) og er oplagt om vinteren og til aftenbrug med sine varme trænoter iblandet blandt andet rose og patchouli. Det er en vild og dominerende duft og den er der også stadigvæk dagen efter man har kommet den på.

Jeg bruger i øvrigt næsten altid kun parfume på hår eller tøj og sjældent direkte på huden.

Hvordan bruger I parfume? Og bruger I den samme hver dag eller skifter i mellem forskellige?

(Visited 5.179 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

24 Kommentarer

 1. Jeg mixer ofte mine parfumer. Jeg er vild med at blande mine mere blomstrede dufte, med en unisex duft. Jeg stort set heller aldrig den samme parfume flere dage i træk, men skifter også meget. Kan du ikke lave et indlæg med top 10? Trænger til inspiration <3

  1. Hej Line, åh ja det er også lækkert at mikse. Det gjorde jeg meget i en periode, men er kommet lidt fra det igen. Tak for at minde mig om det. Jo god idé med en top 10. Kram E

 2. Kan du virkelig blive ved med at dufte dem , når du skifter? Selvom jeg skifter ofte synes jeg jeg mister meget af duftoplevelsen efterhånden , det er ligesom det aldrig bliver det samme som den første gang, suk…

  1. Ja, det synes jeg. Men skifter også meget ;) Alternativt bruger jeg dem måske mere hyppigt i en periode og så tager jeg ellers en kold tyrker. Klem E

 3. Jeg har netop købt mit livs FØRSTE parfume! Det tog 24,5 år at finde den helt rigtige (er meget duft kræsen) – men Jo Malone med English Pear og Freesia tog mit hjerte med storm, og på trods af at den tog halvdelen af mit underholdnings-budget for en måned på SU, så er den det hele værd!
  Føler mig som den lækreste i verden når jeg sprayer den i håret og forestiller mig hvordan alle der giver mig en krammer lige får lidt med.
  Hvor mange spray bruger du? Jeg bruger 1, maks 2 – men har jo aldrig brugt parfume før, så jeg føler det dufter ret meget, men ved ikke rigtig om andre overhovedet ænser det.

  1. Sikke en hyggelig historie Amalie og kender godt duften, den er så god ♡ Jeg bruger nok 3-4 fordelt. Men 1-2 er også så fint. Kram E

 4. Bliver de ikke for gamle, inden du får dem brugt op? Jeg bruger to, som jeg skifter mellem, og jeg troede faktisk, at det allerede var for mange at have åbne, hvis de skal holde duften, til de er brugt op. Hvor længe kan man have parfumer/EdT stående åbnet, inden de mister deres duft?

  1. Altså, jeg tror man som udgangspunkt siger 1-2 år, så kan de begynde at miste lidt af deres ‘kraft’, men jeg synes ikke de bliver dårlige. Jeg har parfumer jeg har haft i 4-5 år, og jeg synes stadig de dufter fint :D

  2. Hej Laura, godt spørgsmål. Jeg har stadig selv til gode at en parfume er blevet decideret dårlig eller har ændret duft. Jeg har dem stående (ret mørkt, ingen vinduer) i gangen, hvor der heller ikke er specielt varmt. Måske nogle af dem har mistet lidt ‘kraft’, men de dufter stadig dejligt. Majoriteten af en parfume er jo alkohol og det konserverer noget så godt :) Kram til jer begge

 5. Men når en lækker striktrøje etc. så dufter af en parfume og du så ikke vasker trøjen, så skal man huske og tage den samme parfume på næste gang den samme strik skal på eller?

  1. Synes ikke jeg har parfumer der er så kraftige, at de bliver siddende i tøjet på den måde. Det er kun Le Labos Santal 33 (af dem jeg har prøvet) der er nærmest umulig at slippe af med. Ellers er der måske lidt tilbage, men så tager jeg altså gladeligt en ny ‘ovenpå’ for en helt unik duft. Det tænker jeg ikke så meget over :)
   Men kan godt huske min mormors tørklæder (hun brugte den samme parfume i mange, mange, mange år), der altid duftede meget kraftigt af parfume, så kan godt forstå din bekymring. Men det er altså ikke noget jeg oplever. Eller også kan jeg bare ikke dufte det, haha.Kram E

 6. Jeg sværger til CLEAN parfumerne og har 6 forskellige af dem – sammen med en hel masse andre, men de er og bliver favoritterne..?

 7. Jeg har som dig rigtig mange, jeg skifter mellem. Og så har jeg dufte efter, om det er sommer/vinter og hverdag/fest.
  Selvom jeg ville elske at have dem fremme, så har jeg dem i skabet med låge. Parfumer holder nemlig meget længere, når de står mørkt. Og de har jo i forvejen en begrænset levetid. Ligesom med neglelak, som jeg har i køleskabet. Så smart. Får dine dufte egentlig ikke for meget lys i det skab?

  1. Mine parfumer står også fremme, dog i soveværelset og et sted hvor de ikke rigtig får lys. Tænker måske også det er tilfældet her?

   Desuden er det med neglelak i køleskabet ikke helt godt. For der er risiko for, at der bliver dannet kondens i flasken. Så hellere opbevare dem et mørkt sted i soveværelset. Bare et lille tip ?

  2. Hej Maria og Maria :)
   Mit parfumeskab hænger nemlig i vores gang, hvor der er bælgmørkt undtaget når vi lige tænder lys. Der er ingen vinduer, så det er helt optimalt.

   Ja, den med neglelak i køleskabet er desværre et tveægget sværd. Men omvendt har jeg nu aldrig selv oplevet problemer med det. Til gengæld voksede min neglelaksamling så meget, at det slet ikke gik at have den i køleskabet, hvis vi også skulle have mad ;) Kram Emily

 8. Jeg har i lang tid kun brugt SKIN fra Clean. Som jeg virkelig elsker. Jeg har det generelt svært med meget kraftige parfumedufte – især på andre – så duftene fra Clean er bare fantastiske, fordi de er så milde. Jeg oplevede dog, at jeg ikke længere rigtig kunne dufte den og blev lidt duftblind, som du skriver. Savnede samtidig en duft til særlige lejligheder, når jeg skulle ud eller andet, så har længe kigget efter en ekstra duft. Så nu har jeg fået den nye Elisabeth Arden, White Tea, sidste år i fødselsdagsgave og den er jeg rigtig glad for. Så meget anderledes end Clean og det passer mig egentlig rigtig fint. Men jeg tror dog jeg skal have endnu en til samlingen.

  1. Åh men det er også gode dufte begge to. Men kan godt forstå hvis du vil udvide, netop så der er lidt at veksle mellem. Klem E

 9. Jeg er ret parfumekræsen og har kun tre favoritter jeg skifter imellem. Change fra Chanel, Daisy fra Marc Jacobs og en lyserød sag fra Jimmy Choo. De er søde og friske på en gang. Har brugt den fra Chanel i 4-5 år, tømt to flasker og er heldigvis ikke blevet træt af den endnu ;)

  1. Det lyder nu også godt. Jeg har Balenciagas Paris som storfavoritten jeg aldrig bliver træt af. Har brugt 5 flasker op efterhånden. Kram E

 10. Jeg er ekstremt duftkræsen og har først lige fundet en sag jeg kan holde ud (jeg elsker den!). Sweet Harmony hedder den og er fra Tromborg. Jeg forsøger ellers virkelig at finde andre, så jeg ikke bliver nødt til at hænge i den samme, men jeg bryder mig ikke om langt de fleste parfumer. Det må blive et livsprojekt at finde dufte jeg kan bruge til forskellige lejligheder..

  1. Den kender jeg slet ikke, den må jeg prøve at dufte til, næste gang jeg støder på den. Pøj pøj med projektet, det lyder nu også meget hyggeligt med en lille duftrejse. Kram E

 11. Åh en fin samling – jeg kan godt lide din pointe med ikke at blive duftblind – sådan har jeg ikke tænkt på det før!

  Jeg bruger også Jo Malone (Wood Sage & Sea Salt) – den er forholdsvis ny, men jeg er virkelig glad for den!

  Derudover har jeg netop forelsket mig i Nomenclature “Adr-ett” – så meget, at jeg glæder mig til at tage den på om morgenen pt – meget delikat og unik :)

  En helt gammel favorit, som nok er den parfume jeg i årenes løb har fået flest komplimenter på – og som på ingen måde er fancy eller ser flot ud på hylden, er Jennifer Lopez “Still”… Lidt en anden kategori end de to andre – men den kan altså noget ;)

  1. Dejligt hvis det kan bruges som inspiration ♡

   Ahmen den er også så god. Og faktisk også vildt god til ‘layering’ sammen med andre parfumer.
   Haha hvor sejt! Den ved jeg slet ikke hvordan dufter, men den må jeg stikke næsen i næste gang lejligheden byder sig. Stort knus Emily