Små ting

{Glad gris x 2}

Kæmpe stort ja tak til at starte ugen på en strålende mandag med ægte vinter. På trods af at jeg er århundredets frossenpind og uden tvivl fungerer optimalt i tropisk klima (bliver jo ikke kaldt Tukanen for ingenting), så ELSKER jeg også vinter. Med sne og frost og de der klare, sprøde dage, hvor man får så meget lys ind i hovedet, at man bliver helt kulret. Der er noget helt urnordisk over det og jeg kan mærke at jeg kommer lidt mere i kontakt med min indre viking, når vejret er som nu.

Sådan som vinteren var, da man var barn. Og også bare for 10 år siden for den sags skyld. Men planeten Jorden bliver jo desværre varmere og vinter på vores breddegrader, kan snart blive en saga blot. Og hvor sørgeligt det end er (!!!), så gør det altså ikke, at jeg vil nyde det mindre, når der nu er vinter i et par dage. Tvært imod.

For det mindste man kan gøre, er at nyde tingene, mens man har dem. Min mor, der bekymrer sig meget – og om næsten alt – spurgte mig i dag, hvordan jeg er blevet “sådan en glad julegris”? I bedste mening og møntet på, at jeg tager det meste lige oppefra og ned og sjældent bekymrer mig. I alle tilfælde ikke på forhånd. Og mens jeg nok ER mere dur end mol i min forprogrammering, så gør jeg altså også en hel del aktivt. Holder af og passer på mig selv, er taknemmelig hver eneste dag (også de dage, hvor det til at begynde med er svært, at finde noget at være taknemmelig for) og så prøver så godt jeg kan, at give det videre. Fortælle folk når de er seje (og der er MANGE måder at være sej på, husk endelig det), være forstående og smilende overfor dem, jeg møder (også selvom de ikke er det retur) og lade være med at svælge i sammenligning, uretfærdighed (og her taler vi ikke om fordelingen af verdens ressourcer – for den er uretfærdig! – men mere i genren “hvorfor har hun noget, jeg ikke har”) og at tale dårligt om andre. Det sidste skal vi tale mere om i Ugens Udfordring senere.

Mens sidste uge var en farvestrålende hvirvelvind med modeuge, bryllup og festivitas på tapetet, så bliver denne her uge noget så almindelig, stille og rolig. Rugbrødsmadder, hverdagstrummerum, en børnefødselsdag og måske en tur i biffen. Mellanmjölk som de siger på svensk. Det udtryk savner jeg lidt på dansk. At man har et enkelt ord, der perfekt beskriver når noget er hverken eller. Bare sådan helt neutralt og midtimellem. Man kunne selvfølgelig begynde at sige “det er sådan letmælk”, men er ikke sikker på at folk ville forstå det?

Jeg håber, at I også får en fremragende, ny uge, hvad end den bliver letmælk eller den fedeste fløde ♥

{Pastafest på Mosto}

{Haleputning}

{D’Angleterre}

{Kaffepause}

{Smukkeste vinterbryllup}

{Bryllupsgæst}

{Ugens buket: Brudens}

{5 billeder, 5 forskellige sæt lukkede øjne. Så tager man det, hvor det er en selv. Det donerede beløb er til gengæld lige til at juble over}

{At gå hjem en vinternat gennem København med ham man elsker. Og ovenikøbet i et tyndt lag nysne}

(Visited 3.438 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

27 Kommentarer

 1. Hej

  Bruden til brylluppet så simpelthen så smuk ud – ved du tilfældigvis hvor hendes brudekjole er fra?

 2. Åh, hvor ser den uge bare fremragende ud på flere planer. Og sikke en smuk kjole bruden har iført sig. Kan godt forstå, at brudgommen ser så betaget ud ;)
  Dejlige vise ord på sådan en solskinsfyldt frostklar mandag, fra din side af. Inspirerende at huske på at stoppe op, og værdsætte lige netop det vi selv ejer og har, og ikke kigge skævt til sidemanden, fordi man ikke har nøjagtig det samme.
  Jeg ønsker dig en god kommende uge, uanset om den et letmælk eller ej ;)

  1. Haha… ja, han kan vist kun være tilfreds ;)
   Det er jeg vel nok glad for at du kunne finde lidt guldkorn i, det giver selvklart mening i snørklerne i min hjerne, men derfra og til at det så også giver mening for jer, er der trods alt lidt vej, så bliver taknemmelig over at høre når det lykkes <3 Knus Emily

  1. Ind til Bane Danmarks hal i Vasbygade på Vesterbro. Ved ikke om det er for sjov eller om der rent faktisk er de options for medarbejderne ;) Klem Emily

 3. Det er fedt at være en glad julegris med et optimistisk livssyn – sådan er jeg også og mange synes at det er for meget, men jeg ER bare sådan:-)
  Det er ikke noget man skal ændre på, vel?

 4. Kendte ikke udtrykket mellanmjölk, men det er da skønt; vil jeg prøve at få indført i mit ordforråd.
  På svensk, det lyder bare meget bedre end det danske letmælk ;) Men kan godt være jeg kommer til at skulle forklare mig hver gang jeg bruger det?

  1. Ja betydningen er også bare bedre/mere iørefaldende på svensk. Men ja, du slipper nok ikke for forklaringen, men det er måske heller ikke så skidt endda ;) Kram

   1. Ja, det svenske udtryk giver lidt bedre mening :)
    Jeg og min omgangskreds plejer at sige leverpostej. Det er en leverpostejsuge – helt almindelig.

 5. Haha, letmælk! Det er jo det sjoveste, skønneste udtryk længe! Det bør vi altså arbejde for at indføre. Letmælk er jo også lækkert, altså. Håber du får en skøn letmælksuge :)

  Knus

  1. Mange tak Lisbeth og er glad for at I også er andre, der vil være ambassadører for udtrykket ;) Klem E

 6. Tak for at dele dit positive livssyn – det smitter;-)

  Meget overdådig og fin hovedbeklædning, du har på på D’Angleterre…?

  Måske jeg spørge – altså ikke for at snage, men mere hvis de har været åbne om det – hvilke overvejelser, der ligger bag valget om vinterbryluppet (altså valget af årstid)?

  God uge til dig!

  1. Dejligt at høre Susanne <3

   Haha... jeg så det slet ikke selv, før min mor gjorde mig opmærksom på det ;)

   Tror mest det handlede om, at de har mødt hinanden om vinteren (på ski i Alperne). Lige tilbage! Klem

 7. Nogle forskere vil hævde, at vinteren – særligt i norden – vil blive endnu koldere, som konsekvens af global opvarmning (is der smelter, golfstrøm der kortslutter). Så kan man selv vælge, hvad man er mest til :P

  1. Puha, det er vist pels eller kolera. Bare vi kunne skrue tiden tilbage/temperaturen ned. Klem Emily

 8. Haha, så fint at du kan lide mellanmjölk-udtrykket fra det svenske :) Danmark må begynde at producere mellanmjölk, så udtrykket også giver lige så god mening her. For det er jo smart – jeg brugte det i hvert fald en del, da jeg stadigvæk boede i Sverige.