Weekly Wanted: Basisgarderobe

Indrømmet. Jeg er slem til at købe en blomstret nederdel eller en t-shirt med et skægt print. Og knapt så god til at indlemme en ‘kedelig’ hvid skjorte (eller det der par sorte bukser, jeg altid står og mangler!) i garderoben. Jeg er blevet lidt bedre og jeg tænker mere og mere over det. Købe noget jeg mangler og som er holdbart både i kvalitet og i garderoben over tid. Noget jeg kan (og vil!) bruge igen og igen. Og prøver derfor at bevæge mig lidt i retning af at have en basisgarderobe eller måske endda en såkaldt capsule wardrobe om man vil. Og inden glorien begynder at stramme, så lad mig lige understrege det der med ‘i retning af’, for jeg er ikke engang halvvejs. Det er en rejse, der for mig handler om at prøve at tage lidt bedre valg. Det meste af tiden :)

Jeg har efterhånden en del gode basissager i mit klædeskab. Ækvivalenter til dem jeg har vist ovenfor (med undtagelse af de sorte bukser, som jeg altid mangler). Og sammenligner jeg med for 5-6 år siden hvor mit tøjstativ mere lignede en cirkusgarderobe end det repræsenterede, det jeg rent faktisk gik med (det meste af tiden), så er jeg på rette spor.

Men når det er sagt, så skal der altså stadig også være plads til lidt fis. For selv om det er nemmest med et relativt neutralt lærred à la ovenfor (en lyserød strik er der dog plads til ;)), så skal der også mikses lidt farve, blomsterprint, leopard eller zebra i af og til. Eller et farvepop på læber eller negle. Bare som lidt krydderi og så det hele ikke bliver helt beige eller gråt og ferskt.

Reklamelinks:

 1. Frakke i uldblanding fra Day Birger et Mikkelsen
 2. Hvid t-shirt i bomuld fra & Other Stories
 3. Trøje med rund hals i merinould fra COS
 4. Sorte ankelstøvler fra Bianco (elsker de her! Har slidt et par op og er nu på par nummer 2)
 5. Trøje med høj hals i økologisk merinould fra Dilling
 6. Skinny jeans 501 fra L’evis
 7. Trekants-bh fra Organic Basics
 8. Sustain Yearly magazine fra Sustain Daily. Crowd-fonded magasin om bæredygtig livsstil. Skynd dig at forudbestille dit eksemplar og vær med til at sikre næste nummer.
 9. Sweater i genanvendt cashmere fra Arket
 10. Lyserød sweater i cashmere fra Filippa K
 11. Hvide sneakers Gazelle fra Adidas
 12. Hue i uldblanding fra Aiayu
 13. Bukser i løst fit med bindebælte fra H&M Conscious
 14. Læderjakke fra Anine Bing
 15. Hvid skjorte med stretch fra Filippa K
(Visited 6.272 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

13 Kommentarer

 1. Så fint og brugbart opslag – kan godt lide hvordan du har valgt noget i alle prisklasser.

  Du ved det sikker i forvejen, men eller så tjek Res Res overfor Empire bio ud, næste gang du er der . De har virkelig også nogle fine ting fra bæredygtige mærker :)

  Bedste hilsner,
  Cecilie – som er vild med den nye fokus på bæredygtighed, uden hellighed ;)

  1. Godt at høre Cecilie! Nej, den kendte jeg faktisk ikke og det er jo ellers lige i det hood hvor Nikolajs butik ligger, må derhen og kigge snarest <3 Klem

 2. Tak for top fin inspiration. Er meget med på at gå den bæredygtige vej og tænker ikke, at din glorie strammer :-). Er ved at være lidt træt i garnet af blogs med ekstrem fokus på forbrug, boligindretning og nyt nyt nyt flere gange om ugen. – tænker at man måske kan bruge sin gode energi på meget andet mindre forbrugsfokuseret og mere menneske. Men slet ikke i mål her heller, men i proces. Vil sætte øko bh’en på marts-indkøbslisten på mobilen :-).

  1. Tak du er sød ;) Ja, den ser rar ud gør den ikke? Den tror jeg også jeg skal have fingrene/brysterne i. Knus

 3. Det er lidt lige som at lægge om til økologisk landbrug, det tager tid at opbygge en “sund” gaderobe. Man skal nogle gange spring 3 billige fristelser over, for at kunne slå til når den mere langtids holdbare (både i snit og kvalitet) kommer forbi.
  God weekend

 4. Skønt indlæg, Emily! Jeg håber på endnu mere inspiration til basisgarderoben fremover.

  Som der allerede er nævnt, er jeg også vild med at du fokuserer på bæredygtighed uden at det tager overhånd og at der er noget i alle prisklasser, så der både er mulighed for inspiration til her-og-nu køb og til ønskesedlen :)

  1. Det var vel nok fin feedback Thilde. For det er jo lidt en balancegang. Vil fortsat gerne inspirere og kunne ‘snakke’ om mode, men omvendt heller ikke (kun) være med til at opfordre til hovedløst forbrug. Knus Emily

 5. Hej Emily
  Uhh jeg beundrer altid folk som dig der kan have en spraglet garderobe og som orker at sætte nye spændende ting sammen hver dag. Men at have en basisgarderoben er alfa omega for mig så mange tak for gode links – jeg havde faktisk min første tøjkrise nogensinde da jeg var gravid og pludselig ikke kunne passe min basis garderobe! Fuuuuk http://www.ninamarquardsen.dk/2163/toejkrise/

  1. Men jeg beundrer så omvendt din basisgarderobe/uniform. Det lyder godt nok både smart og rart. Og ret hyggeligt historie mht graviditeten omend jeg sagtens kan sætte mig i dit sted og forstå frustrationen. Godt at balancen blev genoprettet ;) Mange knus Emily

   1. Tak – det er super smart, når det virker! Jeg var helt på skideren, he he! (undskyld sproget)

    Men jeg læste også den anden dag at mænd og kvinder shopper meget forskelliget, mænd mærker meget mere på stoffets kvalitet hvor kvinder tænker mere i outfits osv.. ret spændende. Rigtig god dag. Kh N