Små ting

{Ugens blomster og passet fremme, klar til afgang}

Jeg tænker fortsat. Altså mere end sædvanligt ;) Over vores fremtid i eller uden for byen, på hvad jeg (også) gerne vil lave (skrive flere artikler til magasiner – og måske endda skønlitteratur, ikke lige nu, men på sigt) og ikke mindst bloggens fremtid. Jeg luftede jo mine tanker om at gøre bloggens fokus lidt mere ‘grønt’ i takt med, at det er noget, der optager mig mere og mere. Det vil jeg gerne snart uddybe, men jeg skal lige finde ud af, hvor udtalt det skal være.

For jeg elsker det her univers, som jeg (og I) har opbygget gennem snart 9 (!) år. Og jeg vil stadig beskæftige mig med de samme emner, som jeg hele tiden har gjort. Mode, skønhed, kultur, rejser, indretning, mad, hverdagen og personlige grublerier. Jeg holder nemlig af diversiteten og fornemmer, at I har det lige sådan. Så det bliver ikke pludselig en blog om bæredygtighed. Men snarere en livsstilsblog, sådan som det hele tiden har været, med et grønt islæt eller undertone, om man vil.

Derudover vil jeg også gerne dykke lidt mere ned i emner som træning og sundhed, noget der også fylder mere og mere i mit liv nu, kontra dengang jeg startede bloggen.

Det skal være et underholdende, hyggeligt fristed uden løftede pegefingre, hvor der både er plads til at gå med neglelak, rejse ud på eventyr og drikke fredagscocktails, men hvor man også kan blive inspireret til at bruge det samme tøj på kryds og tværs (arbejder stadig med capsule wardrobe-idéen eller endda noget à la Project 333), bevæge sig en masse og ikke mindst blive opdateret på hudpleje og sminke, der virker, men som er uden ting, jeg ikke vil have på eller i kroppen.

Og så vil jeg lige sige jer en KÆMPE TAK for alle jeres lange, grundige og kloge kommentarer til sidste uges Små ting, hvor jeg luftede flyttelængslen og -tankerne. Det var så dejligt, at læse om jeres tvivl, erfaringer og succeser. Det glæder mig uhørt, når I ikke bare hjælper mig på vej, men tilmed ‘snakker’ sammen indbyrdes i kommentarerne. Sikke et fint, lille forum vi har her ♥

Denne uge er jeg i Norge på en pressetur mandag til onsdag og ellers skal dagene bruges til at komme på plads på det nye kontor og på lidt møder. Med streg under lidt. Sidste uge fik jeg mast lidt for meget ind per dag, med det resultat at jeg blev lidt for mast. Og når jeg nu engang er så priviligeret, mere eller mindre at kunne planlægge min egen tid, så er det dumt at brænde lyset i begge ender. Også selvom man er pleaser og perfektionist af natur.

Heldigvis bliver jeg bedre og bedre til både at tænke og sige “Nå, pyt skidt, det kan jeg ikke lige nu, men nu lægger jeg mig lige her, med en baby på maven, og lader op.”

Jeg håber, at I også får en dejlig uge. Der ikke er for travl, men stadig tilfredsstillende og måske endda med en baby på maven ♥

{Det hyggeligste i hele verden. Også selvom han tissede på mig, efter vi havde ligget og puttet i en times tid. Velkommen til verden Storm}

{Nu må det gerne snart blive forår, men hold nu op, hvor har de seneste par uger også bare været smukke. Er altså lidt vild med forårsvinter…}

{His & hers. Shrek-skåle à la Emily til morgenmad}

{Pakket godt ind i fuskefår og med gyldne støvler for at gøre det bare lidt festligt i al den sne og slud. For måske det ser smukt ud med isflager i havnen, men jeg savner nu altså at kunne smide (lidt af) tøjet og ikke mindst til at man kan tage billeder udenfor og i nogenlunde lys. Synes altid blog og instagram lider et knæk på det visuelle henover vinteren}

{Onsdags-daten var i Nikolajs favør på Den Originale Burgerrestaurant . Burgere (og frikadeller) er vejen til hans hjerte. Jeg fik en vegetarversion på kikærtebøf og fritter af søde kartofler der var helt overdrevet gode}

{Penny har moret sig med at bygge snemænd den seneste tid}

{Til den fineste middag hos Cathrine i anledning af, at hun har designet en smuk venindehalskæde sammen med Tine Lindhard}

{Når møder ser sådan her ud, er det en sand fornøjelse. Kunne godt flytte lige ind}

{Weekendens polterabend. Med Mc D, gospel, podcast og Beyonce-bingo. Blandt andet…}

{Måske hun ligner en, der synes jeg fylder, men i virkeligheden er hun altså fan af konceptet resting bitch face til trods}

(Visited 7.109 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

34 Kommentarer

 1. Hej Emily. Tak for, at du deler så meget ud af dig selv her for tiden – det føles så fint og rart at få et større indblik i dit liv og dine tanker, også selvom det må være lidt svært for dig, hvis du ikke lige er på toppen for tiden. Men tak som læser :-)

  1. Søde dig, tak for rosen og ikke mindst forståelsen og omsorgen. I er altså bare de bedste ♡

 2. Jeg ville være kæmpe fan af en mere ‘grøn’ blog! :) Er selv optaget af det, og det ville være skønt med inspiration uden at det bliver for helligt.

 3. En mere “grøn” blog!? -du har min fulde opmærksomhed (igen). For selvom jeg stadig kigger ind fra tid til anden, er vi gennem de sidste år vokset fra hinanden … men nu, NU kan vi måske godt “hænge ud” på daglig basis igen.

  Glæder mig til at høre mere …

  hilsen hende som tog springet og flyttede fra København og direkte ud på det fladeste og mørke land. Jeg har ikke fortrudt en eneste gang ;)

  1. Dét er jeg glad for at høre Gitte. Og hyggeligt, hvis vi skal til at ‘date’ fast igen.
   Mange knus Emily

 4. Jeg er simpelthen VILD med dine tanker omkring bæredygtighed. For nej, det skal ikke være en straf. Det handler om, at der findes et fantastisk godt liv i nøjsomhed og omtanke.
  En ide omkring capsule wardrobe: Der findes også sådan nogle 10×10 udfordringer, hvor man sammensætter 10 outfits på 10 dage af 10 dele. Se fx på bedremode.nu :-)

  1. Det er jeg glad for at høre Mette. Og dejligt at du (også) ser sådan på det. Synes hurtigt det kan komme til at fokusere meget på afsavn og/eller at slå folk oveni hovedet og det fremmer ikke noget godt (som jeg ser det). Tak for inspiration :) Kram

  1. Haha… i stedet for at råbe tal op, så bliver der spillet Beyonce-sange og man skal så lytte efter, hvilket nummer det er, for at kunne markere om man har det på pladen. Så det kræver både at man kender sangene og at man har det på pladen. Knus

  1. Hov beklager det sene svar! Den er fra Munthe og perfekt her til forårsvinteren ;) Knus

 5. Hej Emily, – jeg har sjældent kommenteret, men på trods af det, elsker jeg at læse din fine blog, som jeg synes bærer dejligt præg af din personlighed. Det lyder rigtigt spændende hvis du vil gøre mere ud af bæredygtighed. Jeg synes selv, at det kan være svært at finde en grøn vej, der både er bæredygtig OG sjov/pæn etc. Jeg er selv medlem af noget der hedder “Grøn Stue” – en online klub hvor man får tonsvis af tips til en grøn hverdag, og jeg har lært helt utroligt meget af det (jeg er på ingen måde associeret med den – det er blot et tip, du måske kan tjekke ud). Stort set alt min makeup og hudplejeprodukter, har jeg f.eks. udskiftet siden jeg blev medlem, og har fået viden om en masse grønne ting, jeg faktisk ikke skænkede en tanke før. Bl.a. at det meste regntøj indeholder giftige flourstoffer, og meget mere.
  Jeg har på fornemmelsen at der er et ret stort gap imellem inkarnerede øko-mennesker og andre, der ikke orker det, og tror at en person som lige netop dig, kan være med til at gøre grønt lidt sjovere og mere hipt :-)

  1. Hej Maria
   Tak for den rare kommentar, så kan jeg svæve ind i weekenden og tak for tippet med Grøn Stue.
   Og mht det sidste du skriver er jeg så glad for den kompliment. Men også lidt enig forstået på den måde at det ofte bliver ‘enten eller’ altså enten skal man være fuldstændig asketisk og have kompost på altanen og aldrig købe noget eller også er det bare hovedet under armen og uden at skænke miljø eller økologi en tanke. Det kunne være sejt at være med til at bygge bro over det gap. Knus og kram Emily

 6. Et mere grønt islæt ville kun gøre bloggen endnu bedre! Jeg bruger meget tid på at lede efter bæredygtige produkter til mig selv og min familie, og jeg oplever, at det bare bliver bedre til os voksne inden for plejeprodukter, men det halter lidt på tøjsiden. Derimod oplever jeg, at der er et kæmpe fokus på bæredygtighed til baby og børn, hvor jeg let finder tøj og andre produkter, jeg er ude efter. Jo flere vi er, som efterspørger bæredygtighed, des lettere bliver det forhåbentlig at få flere grønne produkter på markedet :-)
  Til slut vil jeg bare sige, tak for en super blog! Som jeg er flittig læser af.

  1. Nemlig Anne og sejt at du går sådan op i at finde gode ting til og træffe gode valg for din familie.
   Selv tak, er så glad for at du læser med ♡ Stort klem Emily

 7. Jeg må tilstå mig nogle af de andre kommentarer. Du deler ufattelig meget ud af dine tankestrømme for tiden, og det er en kæmpe fornøjelse at følge med i. Især fordi meget af det, er nogle tanker jeg selv tumler lidt med at finde hoved og hale i.

  Idéen om at gøre din blog mere ‘grøn’ er jeg sindssygt meget tilhænger af! Det er kun fedt at blive inspireret, få lidt mere indhold og muligvis fikse idéer til, hvordan man selv kan tænke anderledes. Det er noget af det, som har gjort mig skeptisk omkring blogsfæren for nylig, at der er så mange forskellige blogs, og mange af dem med fokus på salg af diverse ting. Nogle mere nødvendige end andre, men stadig en opfordring til, at bruge penge på noget, man måske kunne have været foruden. Interessant debat, i min optik.
  Men uanset hvordan du gør din blog ‘grønnere’, så er det et dejligt tiltag og jeg glæder mig til at følge med :)

 8. Jeg kan bestemt kun bifalde en mere ‘grøn’ og bæredygtig vinkel på bloggen. Det vil jeg glæde mig til, hvis du beslutter at følge den idé. Jeg forbinder nemlig ikke det du deler på bloggen pt med en særlig grøn eller bæredygtig livsstil – flyrejser, bær uden for sæson, afskårne blomster en masse osv. Men jeg forstår selvfølgelig også, at det ikke skal være en “straf” at leve, men.. man kan måske lære at holde af nogle andre ting :-) følger med i udviklingen

  1. Dejligt at du er klar på at følge med i udviklingen og ‘på rejsen’. For ja, Rom bliver ikke bygget på en dag og tænker heller ikke at vende alt helt på hovedet, men vil gerne blive bedre og mere opmærksom og derved træffe bedre valg. Og har allerede delt en hel del her i det nye år, især omkring mere grøn og ren skønhedspleje, så der ligger noget allerede :)

   Dog ved jeg ikke hvor bærrene udenfor sæson kommer fra? ;) Har ikke købt bær siden der var danske/svenske i butikkerne i efteråret sidste år. Men har af og til spist nogle, hvis jeg var ude og fik det serveret.

   Flyrejserne er jeg MEGET opmærksom på og har minimeret kraftigt fra de seneste par år. I år kommer vi til at køre (og sammen med andre i en fuld og benzinøkonomisk bil), når det er muligt og så ‘nøjes’ (ja ja ved godt det ikke er en menneskeret og stadig et privilegie :)) vi med en enkelt lang tur, som til gengæld bliver længere (ikke flere svipture til den anden side af jorden) og kombineret med arbejde for at få mest muligt ud af det mens jeg er derovre. Vil på sigt gerne flyve endnu mindre endnu, men dette er en start.

   De afskårne blomster har du dog helt ret i. Der er jeg kæmpe skyldig ;) Og kommer nok også lidt til at være det fremover. Men har netop (og takket være din kommentar) forsøgt mig med at tørre buketten, man kan se i dette indlæg i håbet om at den så kan holde og pynte et par uger.
   Knus Emily

 9. Halløj,
  Yay! Jeg ville elske at høre noget mere om bæredygtighed. Elsker når man får et indblik i mennesker som forsøger at gøre hvad de kan’s livsstil. Fx emmaslebsager.dk. Det er virkelig inspirerende. Det synes jeg også du er x1000, så derfor ville det gøre mig meget glad.

  Kæmpe knus, du er sej

  1. Tak hvor er du bare mega flink Caroline :D Hav den bedste weekend. Stort kram Emily

 10. Også grøn fan her. Men som Anne skriver får du udfordringer. Jeg tænkte også straks på fly-problematikken, ha ha. Kun kærligt ment, for jeg har en klar fornemmelse af, at du netop ikke går den hellige all in vej :-). Jeg er dog ret stor fan af bedre mode m.fl. som egentlig går ret langt og beskriver alle de overvejelser, det medfører. Og så er hendes modeindæg forbløffende gode, selvom det samme tøj går igen ofte. Imponerende. Er selv opvokset med en mor, som altid har lever på en sten og læst, gået til koncerter på biblioteket osv. Ikke af nød, men hun har bare få materielle behov. Jeg har arvet det i ret høj grad, og giver frihed, når man ikke stræber mod (dyre) ting og oplevelser hele tiden – glæder mig til at høre mere.

  1. Oh yes. Jeg ved det. Men du har også ret i at jeg ikke har nogen ambitioner om, at det skal medføre et totalt fravalg af alt det jeg plejer. I alle tilfælde ikke til en start. Men jeg prøver at blive bedre. Tænke mere, planlægge og agere smartere. Har uddybet lidt mere i svaret til Anne ovenfor :)
   Jeg tjekker dygtige Johanne ud og er glad for din kommentar om din mor, hun lyder sej og det er et godt sæt værdier at have fået med. Klem og god weekend

 11. Skønne billeder og tanker som altid – inspirerende og tankevækkende. Jeg har den seneste tid gjort mig mange tanker omkring træning og sundhed. Besluttede i efteråret 2017 efter en lang periode som “pligtløber” (2 x løb/ugentlig, som pludselig blev en sur pligt frem for mit frirum i en travl hverdag med børn, kæreste, job og veninder) at det var tid til at tænke anderledes omkring træning. Det skulle blive mit frirum igen – et sted med plads til at have det sjovt, at være sammen med mennesker, jeg ellers aldrig ville have mødt og endelig at udfordre min krop og motorik på varierende og nye måder.
  Mit udgangspunkt var, at jeg ville variere min træning og tænke det ind i hverdagens aktiviteter (en tur til supermarked – hvor mange skridt?) en sjov cross-fit træning sammen med en god veninde, hvor venindetiden ikke “blot” (selvom det er enormt hyggeligt også) er frokost, shopping m.v. Det gode ved den måde at tænke på er at holde fokus på at gøre alt i hverdagen på en sund måde. Ex. rengøring kombineres med en “pause” til 10 situps med 30 minutters mellemrum.
  Jeg lavede et forsøg i 14 dage med registrering af alt motion (gang, løb, styrke, løft, grinemusklen (ikke at forglemme ;-) og pludselig blev det en sport i sig selv at lægge dette ind i alle gøremål – og gøremålene er ikke bare sur pligt længere men noget det kombineres med motion og velvære. Hvormange squats kan man tage mellem hvert stykke tøj, man tager ud af vaskemaskinen? Efter tre uger var jeg i stand til omkring 10 – og har man vasket 10 stykker tøj, har man jo pludselig taget mange :-)))))

  Mens jeg læser dit indlæg kommer jeg til at tænkte på, at det samme må kunne lade sig gøre med et bæredygtigt blik ind i hverdagen og dens gøremål. Jeg tror meget på forandringer via løbende registreringer af, hvad jeg i dag aktivt har gjort, som har fremmet “min bæredygtige profil”. Det vil jeg bruge noget tid på at lave registreringer på for at bevidstgøre og motivere mig selv til at tænke det ind i mine hverdagsrutiner.

  1. Kæreste Tina, sikke en spændende tilgang til forandringer. Den synes jeg så godt om og vil prøve den på egen hånd, det er en skæg måde at se det på, i stedet for at fokusere på afsavn, pligt eller straf. Tak for den fine kommentar og indgangsvinkel. Og tror du har helt, helt ret i at jo mere man registrerer, jo mere bliver man også opmærksom og mærker efter. Stort knus og rigtig god weekend ♡

 12. Det ville være ret fantastisk hvis du gik en mere grøn vej med bloggen!
  Særligt fordi mange blogs med direkte fokus på bæredygtighed skræmmer mange væk, så hvis én, der når så bredt ud som du vil gå i den retning, tror jeg det rykker.
  Men det bliver garanteret hårdt: når først du har udmeldt det som et slags mål, så vil kritikken sikkert hagle ned over dig omkring alle de ting du IKKE gør ‘godt nok’. Men altså, jeg tror på du kan finde en balance!

  1. Er meget enig, det er SÅ svært og måske især i Danmark. Frygter også lidt (for nu at være ærlig) at det snarere kommer til at handle om NÅR jeg rejser med fly eller hvis jeg drikker en to-go kaffe fremfor alt det der rent faktisk er gjort med større omtanke. Men tror nu jeg vover pelsen alligevel ;) Og ved at jeg har nogle meget kloge og fornuftige læsere, så mon ikke det nok skal gå. Stort klem E