Små ting

 

{Tre små grise på tur}

Jeg har Gnags Boller i Cairo på hjernen på 3. døgn. Det er mildest talt lidt frustrerende. Og nej, jeg hørte den ikke frivilligt (selvom det faktisk er en sjov sang), men fik den ubevidst ind, da jeg hørte P4 i weekenden. Det ved jeg ikke helt hvad I skal bruge til, men det fylder meget i mit hovede pt. ;)

Men apropos weekenden så havde jeg virkelig en god en af slagsen. Der var helt bestemt flere faktorer i spil, men en væsentlig en af dem, var at jeg slettede min Instagram og Facebook app lørdag morgen. Det gav simpelthen den vildeste ro. Da jeg lige var kommet mig over de værste abstinenser forstås. Og i tillæg føltes lørdag og søndag næsten dobbelt så lange (ok, kun næsten), når de var uden selvvalgte distraktioner hele tiden.

Det kan måske lyde lige vel drastisk ligefrem at slette dem, men da jeg havde besluttet at tage en SoMe-fri lørdag (noget jeg var meget flink til tidligere, men er kommet lidt ud af trit med) og som det første lørdag morgen – nærmest per automatik eller refleks – åbnende Instagram, da jeg egentlig skulle skrive en besked til en veninde, jeg skulle mødes med senere den dag, tænkte jeg at nu kunne det f***** være nok. Og så slette jeg app’en og tog også Facebook og mailen med i faldet.

Og efter at tommelfingeren havde famlet rundt, de næste par gange jeg åbnede telefonen, så gik det faktisk overraskende let derfra. Så let at jeg mandag morgen lige måtte tage mig sammen til at downloade eksil-apps’ne igen. Og det var bestemt hyggeligt med et gensyn, men det var også dejligt at jeg egentlig ikke følte jeg var gået glip af noget.

Det kommer jeg helt bestemt til at gøre igen. For lige så meget som jeg elsker sociale medier, lige så lidt bryder jeg mig om, hvordan de alt for nemt stjæler vores opmærksomhed fuldstændig og distraherer os i det uendelige. Til man til sidst har flimmer for øjnene og en underlig tom fornemmelse indeni.

I går talte jeg med min agent om den gode JOMO (joy of missing out) oplevelse, jeg havde haft og hun fortalte mig, at hun sletter Instagram hver aften, for så at hente app’en igen om morgenen. Måske det – og det jeg gjorde i weekenden – kan virke, som om man virkelig har et problem (og det har vi måske også), men om ikke andet er det så aktivt, at tage hånd om det, afskære sig selv muligheden og være til stede der hvor man er.

Og det var rigtigt rart.

Hvor sidste uge primært blev brugt på pressetur i Norges storslåede natur, inviteret af Biotherm, så er denne uge lidt mindre spektakulær og lidt mere letmælk (husker I?). Men med yin-yoga, date night med Tobias Dybvad (altså vi skal se hans show på vores onsdagsdate, skal ikke på date med Dybvad) og afslutningsvis en tur i sommerhus med mine søde forældre på ugeprogrammet, så skal den nok blive mindst lige så vidunderlig.

Jeg håber, at I også får en vidunderlig uge. Hvad end den bliver spektakulær eller letmælk eller skal bruges på SoMe eller ude i virkeligheden. Eller lidt af det hele ♥

Ps. Alle kommentarer fra sidste uges Små ting er besvaret, beklager at jeg var lidt sløv til det i denne omgang, men I skal vide, at jeg som udgangspunkt besvarer – og som minimum læser alle jeres gode tanker og tager dem til efterretning – alt omend det af og til tager et par dage eller mere :)

Pps. Ugens Udfordring kommer i morgen.

{Yndlingssættet. Også selvom croissanten var lige vel lille. Så kunne man heldigvis supplere med flere. Og jo jeg elsker chiagrød og smoothiebowls og bananpandekager og alt hvad jeg ellers plejer at stoppe i mig, men lige det her kit er der altså næsten intet der slår}

{Udsigten over fine Aalesund. 468 trappetrin oppe. Eller noget i den dur. Tænk sig sådan at have bjerge i baghaven. Kan mægtigt godt lide Danmark og især vores usammenlignelige kystlinje, men synes godt vi også lige kunne have haft et lille bjerg eller to}

{På helikoptersafari ud over fjordene og fjeldene. Det var første gang jeg har fløjet helikopter og sikke en oplevelse. Eller måske ikke helt første gang, for har fløjet med forsvarets redningshelikopter indtil flere gange som barn, da min far var læge på den, men den er jo et stort skrummel, så det var skægt med sådan en lille, livlig sag som her}

{Ude i fjeldene løb vi på Lola. 4 måneder gammel blanding af border collie og amerikansk staffordshire. Jeg var fuldstændig solgt og tæt på at stjæle Lola og hendes bløde, lille hvalpemave med hjem til Penny. Er dog ikke sikker på at sidstnævnte ville sætte pris på den souvenir}

{2 timers hike opad på snesko og så var det her belønningen. Plus en laksesandwich og en banan, der smagte himmelsk lige der. Jeg kan VARMT anbefale en tur til Sunnmørsalpene, hvis man vil have storslåede naturoplevelser}

{Efter en hel dag udenfor i bjergene var det tid til spa og jeg snuppede chancen til at farvekoordinere seancen. Produkterne er en gave fra Biotherm}

{Sådan et set-up vil jeg have, når jeg bliver voksen og vi bor i bjergene og står på ski hver dag om vinteren ;)}

{Og så vil jeg i samme åndedrag gerne have denne her udsigt fra mit soveværelse. Fuldstændig magisk. Nu var vi godt nok også heldige med vejret. Det regner vist også en god sjat i Norge. Men alligevel…}

{Vel hjemme igen og til fredagskalas med poke-bowls, vino rosso og bland-selv med damerne. Så skal der faktisk ikke mere til at indgyde et skud fredagslykke}

{Icecream Club står der på blusen og hvor jeg altså længes efter bare fødder, store iskager i solen og at kunne mærke mine tæer igen, når jeg er udenfor. Men det kommer nu. Ikke også?}

{Lørdagsdaten. Min bedste selfie-ven, Cornelia (og hendes mor). Og vi ligger altså nærmest ned. Derfor ser vi ekstra funky ud. For man kan jo godt tage selfies med sine babyvenner selvom man holder insta-fri. Den slags skal man ikke snyde sig selv for. Trods alt}

(Visited 4.956 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

30 Kommentarer

   1. Er det mon lang tid siden du har købt den? Jeg synes ikke jeg kan finde den på deres webshop…

    1. Nej helt ny, så måske den ikke er kommet på deres web endnu. Tror det er derfor :)

 1. Jeg kan i den grad følge dine tanker om JOMO og sociale medier og alt det der. Jeg har ind i mellem holdt pauser på op til 3 måneder af gangen fra Facebook, men det er faktisk svært, fordi der er så mange steder, at Facebook bliver brugt til koordinering og planlægning. Ahr!
  Men jeg har så gjort det, at jeg har installeret og købt pro-versionen af App’en Moment. Jeg får en reminder hvert kvarter om hvor lang tid jeg har brugt på min telefon indtil nu den dag, og efter to timer giver den et ordentligt BUZZ hvert kvarter fremefter (hvor man selvsalgt får et kæmpe chok og smider telefonen fra sig, haha). Man kan selv installere hvor lang tid der skal gå inden buzz’et (daily limit, hedder det) og hvilket lyd. Man kan også give app’en lov til at forhindre adgang til telefonen efter X tid, men det har jeg ikke turdet endnu ;-) Og ja, i den gratis version kan man tracke ens tid og se, hvilke apps man bruger.
  Og jeg får ingen penge for at fortælle om Moment, jeg synes bare det er skidesmart :-)

 2. Hvor ser det bare ud til at være en fantastisk tur til Norge, du har været på!
  I 2016 besluttede jeg mig for en december måned uden FB og Insta. Men da december var veloverstået, havde jeg slet ikke lyst til at vende tilbage. Jeg har ikke været på siden, og jeg synes det er skønt! Kan virkelig anbefales -jeg siger det bare?

  1. Sejt altså! Det er ikke heeeelt en option for mig, når jeg nu også lever lidt af instagram, men tror fortsat jeg vil slette app’en i kortere eller længere perioder, når jeg har brug for at være offline :) Knus E

 3. For 3 måneder siden fik jeg også nok af de sociale medier. Så jeg slettede min snapchatkonto og Instagram appen, og jeg har på intet tidspunkt savnet det. Friheden er det fedeste! Jeg har ikke behov for at tjekke min telefon hvert andet minut, som jeg havde førhen. Jeg er meget mere nærværende nu, og tillader mig selv at KEDE mig. Det har jeg ikke gjort i så mange år, fordi der jo er den vildeste underholdningsmaskine lige i lommen.

  Jeg kan virkelig anbefale det! :)

  1. Sejt at du tog en helt kold tyrker. Og at du keder dig af og til. Det sidste tror jeg er så sundt. Klem E

  1. Den er fra Hosbjerg :) Er også så glad for den og glæder mig til at kunne bruge den med bare ben :) Klem

 4. Jeg fin automatisk en detox fra Facebook, Instagram osv., da jeg druknede min mobil i weekenden.. Nu overvejer jeg, om jeg kun skal have de medier på computeren, så fanger de ikke så ofte min opmærksomhed ?

  Hvor er de mørke jeans fra? Og hvor har du købt dine New Balance?

  1. Haha… ja, det er jo også en måde at gøre det på ;) Men ja, det er altså slet ikke dumt, det med ‘kun’ at have (nogle af) dem på computeren. God idé :)

   Bukserne er fra Levi’s (modellen Wedgie Fit) og skoene er købt i Rezet, men sidste år. Både de og Packyard har samme model også i år :)

   Kram

 5. Veldig morsomt at du har vært i min by :) jeg kan si meg enig i den vakre utsikten, selv om jeg savner mer storby fra tid til annen.

  Jeg har som deg slettet en god del apper fra telefonen. Faktisk fikk Instagram forsvinne ut i sin helhet – der slettet jeg ganske enkelt profilen og alle bildene mine med det. Det er flere grunner, men blant annet det at jeg kunne bruke flere timer på å scrolle og etterpå kun føle meg utilstrekkelig og mislykket. Sammenlignet med HVA? Det er på sitt beste en inautentisk fremstilling av livet, og jeg kjente at det fikk være nok tid brukt på det.

  Så nå har jeg lagt om hele telefonen. Bort med Facebook og Bloglovin’ og snapchat osv (alle disse kan jeg sjekke på dedikert tid på dataen) og alle andre apper på stille, unntatt telefon, kalender og SMS. Jeg tar meg selv i å sjekke mobilen fortsatt, men det er jo ingenting der. Det sier en hel del…

  1. Åh så hyggeligt at du bor i Aalesund, så fin by!

   Wow hvor vidt (men også cool) at du sådan har været helt konsekvent, vældig inspirerende.

   Og ja, jeg tager også af og til mobilen op og kigger på den og ved slet ikke hvorfor. Meget tankevækkende.

   Mange klem Emily

 6. Hej Emily. Sjovt som vi ligner hinanden :) havde netop tænkt på den blomstrede kjole fra Instagram. Den måtte jeg eje. Og så har du den på. Skal høre omkring størrelsen. Den sorte kjole fra other stories som du også har( den med stjerner) den lange du viste i en video. Den har jeg i en 36 og den er så fin over skuldre og på arme men da jeg er 1.70 høj var den selvfølgelig ikke helt så lang som jeg helt gerne ville have haft. Men stadig rigtig fin. Hvilken størrelse har du valgt i denne kjole. Måske jeg er nødt til at vælge 38 og få lange ærmer for at få maxi længden med. Kan du hjælpe. Knus fra Tanja

  1. Hej Tanja,
   Så hyggeligt :)
   Min er en 36 og jeg synes den er godt lang, men jeg er jo også lidt kort, så ja, måske en 38 ville være et hit :)
   Klem E

 7. Ps. :) skal nemlig nok bestille på nettet. Vi tager en tur til København i påsken men kunne jo godt frygte at kjolen er udsolgt på strøget

 8. Og ved du om jeg kan ombytte varer fra nettet i den fysiske butik. De tager nemlig ikke imod reklamationer købt fra nettet i de fysiske butikker. :(

  1. Av, nej det ved jeg desværre ikke. Men er sikker på at du kan spørge hos deres kundeservice :)

 9. Den fine bikini på billedet, og den karrygule bluse/kjole, hvor er de fra? Har du evt. link? :)

 10. Hej Emily. Måske et totalt underligt spørgsmål… men var hunden ejerløs? Så bare, at den intet halsbånd havde på og blev helt nervøs for, at den rendte rundt alene i sneen :-(
  (Sorry, har en adopteret gadehund fra grækenland på sofaen ved siden af mig, så det er bare mit hundehjerte, som lige slog en ekstra gang, da jeg så den søde hunni).

  1. Nej nej den havde skam en sød familie, der netop informerede om alder, ‘race’ osv. Vi kom forbi deres gård på vores vandretur og så kom den pludselig rendende ud og ville hilse :) Men forstår præcis den slags, når man har er hundemor, så er man lidt ekstra følsom med den slags <3 Og hvor dejligt at du har en sød græker hos dig. Klem

 11. Jeg kan anbefale at ændre skærmfarverne på din telefon hvis du kan. På IPhone kan du gøre skærmen grå. Farverne på diverse apps er lavet så de tiltrækker os, og gør at vi klikker mere ind på dem end vi vil gøre hvis de var “kedelige” i farverne. Personligt synes jeg at det er mega irriterende at se på, og det gør jo at jeg automatisk ikke vil være ret meget på telefonen, netop pga farverne, eller rettere sagt, de manglende farver.

  1. Orv det lyder spændende, det må jeg prøve. Og det er ikke kun baggrunden så? Altså sådan at alle app’s bliver sort/hvid? Tak for den idé. Knus Emily