Ugens Udfordring – sådan gik det med selvforkælelsen

Hovsa. Det var jeg altså ikke helt så god til, som først antaget. Det med at tage ca. 30 minutter om dagen, hvor jeg gjorde noget rart for mig selv. Men ok, det hedder jo trods alt også ugens UDFORDRING. Så det skal nu engang heller ikke være nemt altsammen. De fleste dage, var det noget, jeg måtte lave tid til og sørge for aktivt og det kom faktisk lidt bag på mig, at det ikke faldt mig så naturligt endda.

Jeg har en veninde, som jeg tilmed var så heldig at bo sammen med, da jeg var i slutningen af tyverne og hun var og er beundringsværdigt god til det. Til netop at tage den der halve time hist og her. Når hun trænger til den eller bare fordi. Ikke først når alle ærinder er nået, opvasken er taget og sidste punkt på to-do-listen er streget.

Til at koble til og fra, når hun har behov for det med andre ord. Og til at gøre de der små ting hver dag, der rent faktisk gør en glad og som har værdi for en. Om sidstnævnte så er at skære frisk frugt i mundrette stykker til morgenens yoghurt eller gå en lille omvej (kun for ens egen skyld) for at få den gode kaffe eller tage et bad om aftenen med vin og bog på badekarsskanten, når ungerne er lagt, er jo underordnet.

Herunder er planen, jeg postede i det oprindelige udfordringsindlæg i kursiv. Nedenunder står der hvordan det rent faktisk spændte af.

Tirsdag: Lave fodbad i en opvaskebalje og sidde og hygge mig med et gammelt afsnit af SATC.

Det blev ikke til SATC, men jeg lavede fodbad og så et afsnit af Chef’s Table i stedet, så den får et flueben. Jeg er besat af det program og Nikolaj gider det ikke, så det er ‘min’ serie, jeg har for mig selv.

Onsdag: Tage en omvej, så jeg kan cykle forbi det gode kaffested og drikke min yndlingskaffe. Noget jeg aldrig gør, men jeg er det værd. I alle tilfælde denne uge.

Ahem det lykkedes så ikke helt. Mit alleryndlingskaffested er Original Coffee på Nordre Frihavnsgade. Ved godt kæden ligger flere steder, men der er noget særligt over den. Måske også fordi jeg aldrig kommer på Østerbro og det i sig selv er lidt eksotisk. Men det gav slet ikke mening at tage derud i onsdags (jeg giver vejret skylden), så lavede et kompromis og drak (også meget god) kaffe på Sonnys. Og sad ned og drak den og nød den. Ikke noget to go. Så ikke så slemt endda.

Torsdag: Sætte mig ned og læse et blad. Jeg er typen, der gladeligt køber magasiner, men oftest kun får bladret dem sporadisk igennem.

Ups. Det skete ikke. Glemte alt om udfordring, pauser og at hygge om mig selv og kørte på fra morgen til aften, til jeg segnede om i sofaen. Magasiner stadig ulæste.

Fredag: Købe lige den kage (eller de kager), jeg har lyst til i bageren. Eller lave en issandwich i en croissant (har ikke kunnet slippe tanken siden jeg så det her billede). Har ikke besluttet mig endnu. 

Det blev hverken eller. Men tæt på. Jeg købte den lækreste chokoladecroissant hos Bagt. Og jeg er normalt ellers ikke til Pain au Chocolat, men det havde jeg altså lyst til i fredags. Dejligt.

Lørdag: Stå op, blot for at lave en kop kaffe og så drible i seng igen og ligge og læse i en halv time. Det er noget af det allerbedste jeg ved. 

Mission accomplished :) Det kunne godt blive fast lørdagstradition.

Søndag: Køre i skoven eller Benstorffparken med Penny. Har altid lyst til det og gør det alt for sjældent. Tager suverænt mere end 30 minutter, men når det er kombineret med Penny-tid går det nok. Måske det er fint vejr, så vi kan sidde lidt på en bænk eller stub og nyde solen.

Der var ingen bil at låne, så det blev altså ‘bare’ en lang løbetur. Hvilket ikke helt havde den tilsigtede effekt, men det kan også være vejret skyld. Til gengæld sneg jeg mig til et karbad hjemme hos mine forældre om aftenen inklusiv en kop te på kanten og med lydbog i ørerne. Helt perfekt.

Mandag: Meditere. Synes det er scary, at være alene med mine egne tanker på den måde, men også vildt dejligt. Det fungerer helt klar bedst for mig med en guidet meditation.

Mediteret fik jeg, men må være ærlig at sige, at det ikke var på eget initiativ. For der var indlagt en meditations-session på den pressetur jeg var på i Norge. Uanset hvad var det så dejligt og det, samt helt rolige yogaformer à la yin yoga, er noget jeg gerne vil udforske mere og have med i min dagligdag. Også ‘bare’ til hjemmebrug.

Det gik altså nogenlunde. Men synes ikke jeg skal have topkarakter… Der er plads til forbedringer. Til gengæld vil jeg gerne øve mig fortsat og gøre det til noget, jeg også husker at lægge ind i den mentale kalender. Så kan det jo være, at det kommer til at falde mig mere naturligt efterhånden.

Hvordan gik det mon for de af jer, der legede med? Var det hyggeligt og rart eller besværligt at finde tid til og rent faktisk få gjort? Er det noget I vil gøre mere eller mindre af fremover?

(Visited 2.455 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

16 Kommentarer

 1. Det lyder så rart – virkelig en god udfordring! Jeg vil også rigtig gerne høre, hvor din fine bluse er fra? :-)

  1. Ja det var det virkelig også, rart altså. Kan varmt anbefales :) Blusen er fra Munthe og er virkelig en favorit for tiden :) Klem E

 2. Hvis du godt kan lide Chef’s Table, så skal du også prøve at se Ugly Delicious på Netflix. Den handler ikke om fine dining, men almindelige hverdagsspiser som pizza og dumplings krydret med masser af kultur, historie og interessante fakta. Kæmpe fan!

  1. Uh tak for anbefalingen, har godt luret lidt på hvad det var for noget, men nu er jeg solgt. Det må prøves. Kram E

  1. Av, det ved jeg ikke, det er ikke hjemme hos mig. Men kan lige prøve at spørge. Knus fra mig

 3. Det er svært – for når man sætter sig for at en bestemt ting skal gøres fx fodbad eller lignende, så bliver det nemt endnu et punkt på listen. Og det er jo ikke meningen, at det skal være en stressfaktor, at det skal gøres, omend det kan være en rar ting der skal udføres.
  Jeg synes nu det lyder til du har gjort det godt denne uge :-) omend ikke fuldstændig efter din første plan. Jeg fik en ansigtsmaske, og en dag med middagslur. Har været ramt af det månedlige event denne uge, så udfordringen faldt lige på rette tidspunkt i forhold til, hvordan min krop har været på overarbejde og trængt til pauser.

  1. Nej der har du helt ret haha… Men ja, måske det skal være et punkt på listen/optage tid i kalenderen, for at man får det gjort. I alle tilfælde til en start… Hmm…

   Men lyder nu dejligt, det du fik gjort og tilmed belejligt. Jeg bliver også så træt deromkring. Knus og god weekend

 4. Jeg glemte alt om det, så jeg må siges at have dumpet denne udfordring. Heldigvis er jeg okay god til, at slappe af på andre måder, om det så er at lave hjemmelavet mad i køkkenet eller se en god serie eller tv-program, så får jeg hver dag trukket vejret lidt ekstra ned i maven. Det tæller vel også? ;)

 5. Jeg synes egentlig, at jeg gjorde det ret godt.
  Selvom nogle planer blev lavet om undervejs, især dem som indeholdt andre mennesker eller vejret.

  Lykkedes:
  Jeg fik holdt helt fri onsdag og mediteret.Og lånt en del biblioteksbøger.
  Jeg fik hørt podcast, men jeg kørte i bus til fyn og vil faktisk sige, at den tur blev til en nydelse, pga. fokusset på at jeg bare kunne fokuserer på mig selv og nyde.
  Min veninde aftale blev flyttet en halv uge, men blev afholdt og var fantastisk!

  Lykkedes ikke:
  Min aften med min mor, blev anderledes, da mine brødre pludselig også ville være med. Hyggeligt, men også lidt træls. Man vil gerne være alenebarn nogle gange, selvom man er voksen. Husk det til dem med børn derude.

  Gåture blev ikke til det helt store, da det regnede hver gang jeg kiggede ud.

  Tror jeg har lært, at man i hvert fald skal kigge på sin kalender, når man planlægger det, og så få det ind i planerne, så det ikke føles som noget man skal gøre en ekstra indsats for, men i stedet kan være noget, som gør det man alligevel skal, bedre.

  1. Hvor er du god Cecilie. Og dejligt med togturen, er helt med på hvad du mener, så dejligt når man kan sætte den af til ‘bare’ at hygge sig, i stedet for altid at have 100 planer.

   Jeg vil nyde lidt ekstra at være enebarn, næste gang jeg er sammen med mine forældre og sende dig en kærlig tanke :)

   Og er helt på dit hold ift. det med at få det i kalenderen/planerne.
   Klem fra mig

 6. Jeg failede ret voldsomt på denne. Men det har givet mig lidt stof til eftertanke – jeg havde som dig troet det ville blive en walk-over :)

  Jeg gjorde nemlig som dig, med planlagt “forkælelse” i kalenderen for ugen der kom. Men, hvis man på forhånd planlægger aktiviteten og så bagefter slår sig selv oven i hovedet fordi man ikke gjorde lige præcis det man havde planlagt, men i stedet en anden ting der på tidspunktet gav mening og ro?

  Er det jeg havde lagt i kalenderen OG det jeg fik gjort så egentlig selvforkælelse eller blot et nyt punkt på to-do-listen?

  Jeg blev nemlig helt stresset af både at skulle nå min planlagte forkælelse og det at det ikke alle dage lykkedes. Resultatet blev egentlig mere pres end en blot almindelig uge, hvor man kører sit program og med fuldfart i hverdagens trummerum.

  Det har virkelig gjort mig opmærksom på hvor vigtigt det er at man generelt bliver bedre til at mærke efter. Ikke at lægge forkælelse i kalenderen, men mærke hverdag hvad man har brug for og lyst til.

  Fed udfordring!

  1. Det kan jeg kun nikke genkendede til. Det var svært når det blev ‘tvungent’, men samtidig blev jeg også opmærksom på, hvor meget jeg bare kører på igennem dagen. Hmm… ja lidt af et dilemma. Skal selvfølgelig ikke give dårlig samvittighed, men omvendt vil jeg gerne ‘give’ mig selv den tid. Så måske det skal handle mere om at afsætte noget tid og rum, til det man har brug for og så ikke præcisere hvad det skal være?

   Dejligt at du legede med og kom men en update.

   Klem E

 7. Nu er meditation jo ikke at være alene med egne tanker, men at netop slippe tankerne og lade sindet få ro. At bare være.

  Når tankerne opstår skal man slippe dem, som om de bare er skyer på en himmel.

  Prøv med en guidet meditation næste gang :)

  1. Oh yes, men netop det kan jo være svært nok ;) Men ja, helt enig, det hjælper gevaldigt med en guidet meditation. Knus Emily