Ugens Udfordring – Op på træningshesten

Nå de damer, så er det op på hesten igen. Træningshesten i denne sammenhæng. Hvis I har lyst selvfølgelig. Jeg skal I alle tilfælde, ovenpå måneders pause grundet en skade og måske I vil følge trop?

Om det er den kommende bikinisæson, der er motivationen eller slet og ret velbefindende og generel sundhed, skal jeg ikke blande mig i. For mig handler det mest om det sidste og om at have energi, overskud og kræfter ikke mindst, til det jeg gerne vil.

Jeg henter nemlig så meget energi og ikke mindst glæde i at være fysisk aktiv, men det er ikke nødvendigvis ens betydende med, at jeg altid synes, det er nemt, at få det gjort. Slet ikke efter en lang pause, der til sidst blev lidt for magelig, ahem. For selv da håndleddet var ok igen, så var det ligesom svært at komme tilbage i rutinerne.

Så jeg tænkte, at jeg ville dele mine tips og tricks til at komme i gang med at træne (igen) og i samme åndedrag give jer (og mig selv selvfølgelig) en lille udfordring, der kan fungere som et kærligt skub til at komme i gang med at røre sig. Så kan vi starte op sammen :)

8 tips til at komme i gang med at træne

 • Sæt dig selv op til succes. Der findes hundredvis af måder at træne på og ting man kan gå til, men en ting er sikker; det er kun den træning, man rent faktisk laver, der virker. Så selvom man har forkromede intentioner om at gå til zumba eller spinning 4 gange om ugen eller synes HIIT er det sejeste, så skal man afsted, før det har en effekt. Og hvis man aldrig kommer det, så var det måske bedre at gå lange ture og/eller lave 20-minutters træningsprogrammer hjemme et par gange om ugen og rent faktisk lykkes med det. Så kan man bygge på derfra.
 • Når det er sagt, så synes jeg selv at holdtræning er alletiders. Og har jeg først meldt mig på et hold i fitnesscentret eller mit yogastudie, så ser jeg det som en bindende aftale.
 • Skriv din træning i kalenderen. Både så der er sat tid af, men igen også for at sørge for, at du selv ser det som en aftale. Og noget at se frem til ;)
 • Træn tidligt. Det synes jeg virkelig virker. I alle tilfælde når man skal i gang. Så er det ‘overstået’ (jeg ser det nu altså ikke som en sur pligt) og man kommer ikke til at udskyde det hele dagen og værre endnu, slå sig selv oven i hovedet med det.
 • Lav en aftale med en veninde. Jeg mødes ofte med veninder og træner og har også en fast løbemakker, som jeg løber med hver weekend. Det er ikke bare hyggeligt, men det forpligter også og gør det nemmere at komme ud af døren.
 • Pak tasken og læg tøjet frem dagen inden. Det gælder især, hvis du skal træne om morgenen. Og hop så i træningstøjet med det samme om morgenen/eftermiddagen/når du skal afsted. Også selvom du ikke gider. Når først man har fået tights på og snøret skoene, så virker det dumt ikke at komme ud.
 • Husk at man bliver øm og at det ER hårdt og ubekvemt i opstarten. Men at det bliver bedre og bedre. En rigtig god grund til at fortsætte.
 • Lad være med at overdrive. Det hænger igen sammen med første punkt. Men se på hvad der realistisk for dig. Og sæt ambitionerne derefter. Ja faktisk kan det være fint at sigte lidt lavt til en start, netop for rent faktisk at lykkes med det. Er det at træne på hold eller løbe eller svømme eller hvad der nu er din foretrukne måde, at røre dig på.

Har I andre tricks, så del dem gerne med mig og hinanden.

Ugens Udfordring – Op på træningshesten

2 gåture, 2 gange styrke-/konditionstræning, 2 hviledag og så lidt leg fordelt på en uge. Så burde alle kunne være med.

 • Onsdag – Gå eller jog en tur på 30-40 minutter.
 • Torsdag – Hviledag.
 • Fredag – Tag en holdtime i fitnesscentret. Gerne noget der kombinerer styrke- og konditionstræning. Stram Op, Bodypump, Cross Fit eller lignende. Meld dig til allerede nu :) Træner du hjemme og er ikke så erfaren, så er apps som SWEAT eller sites som KIC gode for træningsprogrammer, man kan lave hjemme uden udstyr.
 • Lørdag – Hviledag.
 • Søndag – Sunday Funday. Løb på skøjter, stå på skateboard eller ski eller tag i svømmeren med ungerne (eller dig selv) eller ud at surfe, klatre eller ro kajak. Eller noget helt andet, måske vild dans i stuerne? Bare det er skægt (for dig) og aktivt. Har du hund, så er det oplagt med en lang søndagstur.
 • Mandag – Tag en holdtime i fitnesscentret. Gerne noget der kombinerer styrke- og konditionstræning. Stram Op, Bodypump, Cross Fit eller lav noget tilsvarende hjemme i min. 30 minutter.
 • Tirsdag – Gå eller jog en tur på 30-40 minutter.

Er det alt for lavt sat, så gør gåturen til en løbetur og smut til yoga på hviledagen. Og er det for højt sat, så træk lidt fra i forhold til hvad der er realistisk for dig.

Og man mikser selvfølgelig bare rundt i dagene, efter hvad der passer ind i ens kalender.

Rigtig god træningslyst :)
(Visited 4.341 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

23 Kommentarer

 1. Jeg lokker nogle gange mig selv afsted med et løfte om, at jeg kun skal løbe 3 km, og godt må gå. Når jeg først står nede på gaden i træningstøj, bliver det alligevel for fjollet, og når først jeg løber bliver det altid til 5 km eller mere. Stykket fra sofaen til fortovet det suverænt sværeste ;-)

  En træningsmakker er også et af mine bedste tips til at komme afsted, hvis man ved nogen venter søndag kl. 10 forpligter det!

  1. Dét er så smart og kender det godt. Af og til når jeg ikke gider løbe, fortæller jeg mig selv, at jeg bare kan gå så meget jeg vil af turen og så ender jeg på en eller anden måde alligevel med at løbe hele vejen :) Klem

 2. Sjovt, jeg har det lige omvendt ift. morgen- vs. eftermiddags/aftentræning. Jeg kommer aldrig af sted om morgenen (i hvert fald ikke “morgen-morgen”), men hvis det er sen eftermiddag eller tidlig aften, fungerer det for mig, fordi jeg så kan tage direkte dertil efter arbejde og bruge det som en “nu er min arbejdsdag slut, og jeg skal ikke åbne computern mere”. Jeg styrer så også selv mine arbejdstider, så det har selvfølgelig noget at sige, men måske særligt derfor virker det som en rigtig god bagkant for mig, så jeg ikke ender med at arbejde til langt ud på aftenen (eller gå for tidligt hjem ;) ). På den måde virker træningen også lidt som en belønning, fordi jeg meget naturligt forbinder det med, at nu har jeg fri og kan lægge hjernen til side indtil næste dage :)

  1. Det kan jeg snildt sætte mig ind i Maria og man skal netop finde den rytme, der passer en bedst. Og kan også selv bedst lide at løbe om eftermiddagen/aftenen. Men når man skal i gang (igen) synes jeg det kan være fedt at kunne krydse det af tidligt på dagen :) Men ja, hvad end der rent faktisk virker er et hit. Klem Emily

 3. Sikke da en god ide. Jeg skal (helt bogstavelig talt) op på hesten igen i dag. Jeg har givet en tennisalbue ro i to uger, men i dag vil jeg skridte en lang tur på min hest med lange tøjler, så vi kan hygge os lidt sammen, få nogle km i benene (hendes, host) og uden at belaste den albue :-)

 4. Hej er på!
  Jeg skal til min første bokse-time i FW i aften. Er lidt nervøs, men har heldigvis allieret mig med en god veninde :-)

 5. Jeg er med ?? Startede igen, igen i mandags. Træner hjemme med Tracy Campoli, som har et fantastisk, smittende humør. Meget amerikansk, så det skal man kunne holde ud ? Har et medlemskab, men man kan finde mange af hendes videoer på YouTube. Og det virker ☺️ Bare fandens, at man (jeg) kommer ud af rytmen fra tid til anden ?

 6. Jeg har manglet inspiration til at få gang i min træning igen og jeg har det på samme måde som dig, at være aktiv giver mere energi? jeg er med! Det er lige en træningsplan som passer til mit temperament ?

 7. Den her må jeg med på. Jeg har allerede planer om zumba i aften, og så må jeg da vidst hellere se hvad der er af holdtimer i weekenden. Jeg vil SÅ gerne i gang med træningen igen, og nu vi går en masse fridage i møde, må det kunne lykkedes :D

 8. Kan rigtig godt lide koncept sunday-funday ? god reminder om at bevægelse også kan være leg, selvom man er voksen ?? Det bedste “trick” jeg kender er lidt i samme dur. Det skal være sjovt at være sund! Personligt har det aldrig været nemmere at komme ud af døren, ja faktisk svært at holde sig væk fra træningen, efter jeg begyndte at dyrke polefitness – og fællesskabet inden for sporten er vildt godt! Så en anbefaling herfra – hvis man får lyst at udfordre sig selv ?

  1. Uh det har jeg aldrig prøvet, men det var da bestemt et godt bud til en funday :D Kram E

 9. Min motivation holdes op ved at jeg tildeler mig selv dage, hvor jeg meget enkelt SKAL holde fri fra træning. Hvis jeg i en periode har fundet et nyt trænings-drive, bliver jeg tilbøjelig til at gå all-in og piske mig selv med træning (eller dårlig samvittighed over ikke at træne) hver dag. Af ren og skær udmattelse kommer jeg derefter ind i usund stime uden nogen form for træning. De nyopdagede fridage har dog en effekt ala omvendt psykologi, hvor træning bliver en treat jeg kan se frem til, fremfor en pligt jeg skal udføre. Derudover læste jeg forleden noget klogt (tror det var Nina Q, Hverdagssund) om at man bør bruge termet ‘bevægelse’ frem for ‘træning’. Træning har (for mig i hvert fald) en lidt (socialt konstrueret) negativ klang, hvorimod bevægelse er en type menneskeret – mennesker er skabt til at bevæge sig! Med det in mente bliver min “træning” (jeg øver mig stadig i at lave om) en hyldest til, hvad min krop kan udrette, fremfor en reminder om, hvad jeg ikke kan eller skal “træne” mig op til :)

  1. Det synes jeg virkelig var nogle fine tanker omkring træning/bevægelse Marie-Louise <3 Og kan også godt selv falde lidt i den der træning-hver-dag-stime. Og den er der heller ikke noget sundt i (altså lidt afhængig af hvad det er selvfølgelig). Kram E

 10. Sikken en god udfordring! Jeg begyndte også på træningen igen for tre uger siden. Doctor’s orders. Efter flere års pause er det lidt hårdt at starte! I den første uge var jeg afsted tre gange, men i uge to blev det til 0 gange træning. I sidste uge nåede jeg det faktisk to gange, og havde det så meget bedre i kroppen – og mere mentalt overskud. Men nu er jeg så i sommerhus og har glemt mit træningstøj. Åh gru! Ferien er ellers et godt tidspunkt til virkelig at komme i gang igen. Jeg må lige se, hvad jeg kan gøre for at være aktiv alligevel – godt, det også tæller i din plan :-)