Sådan mediterer jeg

Jeg mediterer stort set dagligt og det er I flere, der har bemærket og spurgt ind til. Og det forstår jeg godt. For sådan noget meditation kan virke noget abstrakt og urtet, hvis ikke man lige selv har prøvet. Og måske endda svært og utilnærmeligt.

Det behøver det dog slet ikke at være. For mig er det alletiders måde at starte dagen på. Med lige at tune ind og bare være. Så i stedet for at tjekke ind med hvordan andre har det (på Instagram eksempelvis, host host), så starter jeg lige med mig selv. Det er virkelig en rar måde at vågne på og det er som om det sætter en god tone for resten af min dag. Jeg er ikke frelst eller noget, jeg tjekker skam også Instagram/mail/avis m.m. om morgenen, men det føles virkelig fedt at give de første 5-10 minutter (det er sjældent, jeg mediterer længere tid) til mig selv og til bare at være til stede i nuet.

For det er det, meditation handler om. At være lige nu og her. Ikke om ud-af-kroppen-oplevelser og hallucinationer (selvom det kan være vildt fedt og helt magisk når/hvis man af og til oplever det), men bare om at være, trække vejret og tune ind. Eller nulstille om man vil. Det føles lidt som at få støvsuget hjernen. På en god måde.

Ps. Mit indlæg om 5 apps til mindfullness og meditation.

 

Der findes alle mulige måder at meditere på. Mit bedste tip til at komme i gang er at eksperimentere lidt. For nogle er visualiserings- eller fantasirejser lige sagen. For andre er det rart udelukkende at fokusere på åndedrættet. Og så er der særlige former for meditation som fokusmeditation (hvor man eksempelvis sidder og kigger ind i flammen på et stearinlys) eller mantrameditation (hvor man gentager et mantra eller ord igen og igen).

Selv er jeg vildt glad for guidede meditationer fra app’s. Jeg bruger henholdsvis Calm og Headspace og hvor jeg før var gladest for førstnævnte er jeg nu mest begejstret for sidste. Men bruger dem altså stadig lidt i flæng. Mht. Headspace er der kun én stemme, der guider en, så hvis ikke man kan lide den, så er man lidt på den (jeg elsker den, meget rolig, britisk mandestemme) og så er Calm måske federe. Begge app’s har alt fra begynderprogrammer til nye, daglige meditationer og man kan således både øve sig, avancere og ikke mindst blive inspirereret. Og så har de også begge nogle ret fine søvnmeditationer og godnathistorier, hvis man har brug for at koble af inden sengetid.

Af og til mediterer jeg også bare på egen hånd, men bruger ofte noget af det, jeg har med i rygsækken fra Calm og Headspace. Som skrevet tidligere mediterer jeg oftest om morgenen, men jeg kan også finde på at nappe et par minutter midt på dagen, hvis det hele kører lidt for stærkt og jeg kan mærke, at jeg ikke helt har åndedrættet med mig. Så er det vidunderligt lige at nulstille. Også selvom det i et travlt øjeblik kan virke som det sidste, man har tid til.

Meditation er nemt, det er rart, det er (alt afhængig af værktøjer) gratis og det behøver kun tage et par minutter af din dag. Man kan meditere for at blive mere motiveret eller få mere energi. Eller slet og ret for at få det rart oveni hovedet og give sig selv en lille pause til blot at være ♥

(Visited 2.637 times, 2 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

  1. Er det rigtigt? Så smart. Men jeg elsker nu min ‘gode britiske mandeven’, bliver helt afslappet så snart, jeg hører hans stemme ;) Klem

 1. Hej E,
  Spændende indlæg. Jeg bruger selv calm og har aldrig prøvet headspace. Hvad foretrækker du ved headspace?
  Ps. brugte faktisk meget det med at søge ind i mig selv, da jeg fødte. Sagde ikke en lyd, men fokuserede bare på at ride bølgerne, en ve ad gangen. Jeg tror det var derfor jeg først blev “presset” i pressefasen ;)

  1. Kan godt lide, at det er så nemt at ‘customize’ alt efter hvor meget (eller lidt) tid man har. Og kan jeg også virkelig, virkelig godt lide Mr. Headspace’s stemme, den får mig øjeblikkeligt helt ned i gear.
   Sejt ift. fødslen, håber at få en lignende oplevelse.
   Kram
   E

 2. Hvor forklarer du bare fint hvad meditation er? let og konkret.
  Jeg anbefaler altid app’en Insight Timer. Tusindevis af meditationer og nu også kurser, dog mod betaling. Også nogle på dansk.

  1. Tusind, tusind tak, det er jeg glad for at høre og tusind tak for anbefalingen <3 Klem Emily