5 apps til mindfulness og meditation

Selvom ens telefon kan virke som roden til al stress, jag og manglende fokus, så er det faktisk også via den, at jeg kommer helt ned i gear. Jeg er så glad for meditions- og mindfullness-apps, at jeg bruger dem dagligt, ligesom jeg også er begejstret og flittig bruger af en app, der belønner mig for at være til stede. Herunder har jeg samlet mine favoritter.

Bruger i app’s på den måde? Og synes I at den slags er spændende? Jeg har bl.a. også en menstruations-app, en trænings-app og en håndfuld opskrift-apps, som jeg er glad for, så anbefaler gerne, hvis det har interesse.

Stop, Breathe & Think
Hvis du har brug for at lære.

Denne meditationsapp er god til begyndere, da den indeholder en sektion hvor man kan lære, hvordan man mediterer samt få viden om hvorfor meditation er sundt. Du kan vælge imellem forskellige længer og temaer af meditationer. En side over din udvikling viser hvor mange minutter du har mediteret og du kan også optjene søde klistermærker. Sidstnævnte virker vitterligt forstærkende på mig. Men ok, jeg var også det barn, der gladeligt fik boret og sat fyldninger i stort set samtlige mælketænder mod et klistermærke og en plastikdims.

Calm
Tag en pause fra hverdagen.

Min egen favorit. Bruger den sporadisk i perioder, men tager også af og til deres ‘challenges’. Lige nu er jeg således i gang med 21 days of Calm og laver en lille, guidet meditation dagligt. Generelt bliver alt hevet ned i øjenhøjde og den afmystificerer fint meditationens verden og taler mere om mindfullness og at være til stede. Den er også meget tilgivende omkring det tankemylder, de fleste af os render rundt med og italesætter det og siger at det er naturligt. Det er faktisk rigtigt rart. Jeg har lidt en tendens til at blive mere stresset, hvis jeg bare får at vide, at jeg skal “tømme mit hovede og lade være med at tænke på noget”. Udover de mange forskellige programmer og challenges er der også musik, søvnmeditation og en ny, 10-minutters mindfullness-øvelse hver dag. I går handlede den eksempelvis om accept, et rigtigt fint tema i en verden, der ofte kan handle om hvor man skal/vil/er på vej hen.

Insight Timer
Meditér alene, men med andre – bliv en del af et meditationsfællesskabet.

En af verdens mest kendte og successfulde meditationsapps. Du kan vælge mellem 4000 forskellige guidede meditationer med forskellige emner eller vælge en mere stille meditation med klokker eller blot en timer. I appen kan du se hvor mange der mediterer samtidig med dig og når du har færdiggjort en meditiation, får at at vide hvor mange der har mediteret “sammen med dig”.

Forest
Vær fokuseret og til stede i nuet.

Forest er ikke en meditations-app, men en rigtig god hjælp til hvis man har lidt svært ved at holde poterne fra telefonen. Hvad end det er når man burde arbejde eller være sammen med andre (og være til stede i det) ;) For selvom jeg af og til decideret sletter app’s for en aften eller en dag, for at styre min afhængighed (jeg kigger på dig, Instagram), så er Forest god til at sørge for at man slet ikke dimser med telefonen overhovedet i en periode, man selv vælger. Overholder man det, planter man et virtuelt træ og er man dygtig over tid, ender man således med at have en hel, lille skov. Bryder man telefonfasten inden tiden er gået, så dør ens træ, men først efter man er blevet spurgt om man virkelig allerede vil stoppe. Hvilket virker så afskrækkende på mig, at jeg kun en gang har slået et lille træ ihjel.

Headspace
Træd ind i meditationens verden eller meditér med en ven. 

I Headspace starter du med 10 x 10 minutters øvelser der er tilpasset begyndere. Appen er desiget så du hurtigt får indblik i meditationens verden og lærer hvordan du gør. I Headspace er der også en personlig udviklingsside og en smart feature med et ‘buddy-system’ så du kan tracke dine venners meditation.

 

(Visited 6.577 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

19 Kommentarer

 1. Gode anbefalinger! Har selv prøvet kræfter med Calm og Headspace, og den sidste var virkelig god, synes jeg. Lige nu har jeg Simple Habit på telefonen, som har hjulpet mig igennem stressede eksamensperioder, migræner, søvnproblemer og generelt bare hjulpet til mere fokus og at komme ned i gear. Har også app’en Tide, der ikke er guidede meditationer, men mere lyde, der er rare, når jeg skal slappe helt af. Forest har jeg også haft på telefonen, men lærte aldrig at holde helt af den – måske jeg dræbte træet for ofte ? Det kan være den skal have et forsøg til.

 2. Meget gerne flere indlæg med anmeldelser af Apps ? Og evt. lidt om, hvad man skal være opmærksom på, inden man downloader sådan en f.eks. pris, udbyder, adgang til data på mobilen m.m.

  KH Anne W.

 3. Jeg er super glad for Insight Timer som har mange muligheder og samtidig er som du siger gratis. Ret hyggeligt at se alle dem der mediterer samtidig med mig rundt omkring på kloden.

 4. Jeg har også Calm og bruger den gerne dagligt. Men jeg skal lidt huske mig selv på at bruge den, synes nemt jeg kan komme ind i en dårlig vane med ikke at prioritere den.
  Jeg plejer at sætte en “humidifier” med olier i på og så lytte til Calm. En af mine døtre (6 år) lytter også gerne med på nogle af afslapnings øvelserne, det er ret hyggeligt.

  Og så bruger jeg Clue, synes det er rart at holde øje med min cyklus på den måde.

 5. Sejt indlæg! Jeg bruger Learn to meditate : heartfulness, jeg er selv instruktør så helt klart biased men jeg syns det virker godt at man ikke kun ser ind og finder ro ( som jo i sig selv er fantastisk) men får tilført energi ved en gammel yoga teknik.
  God weekend!

 6. Jeg vil mega gerne høre om dine andre apps, Emily! :)

  Jeg er selv ret glad for meditiationsøvelser og bruger selv time2be.dk , som også er ret fantastisk med 20 guidede øvelser :) Synes det er fantastisk til at komme ned i gear :)

 7. Jeg har aldrig prøvet meditationsapps og har heller aldrig overvejet det (før nu) ;) Jeg plejer at hækle (hej mormor), når jeg skal slå hovedet fra og slappe af.
  Måske jeg skulle prøve at udvide repetoiret

 8. Og faktisk, hvis man får tilpas mange træer i forest så planter de et træ i virkeligheden. Så man kan både holde sig fra telefonen og samtidig hjælpe lidt til med miljøet – det er ret smart :)

 9. Jeg har prøvet Calm, men jeg synes det var meget stresende med alle de valgmuligheder der var. Jeg vidste slet ikke hvor jeg skulle starte. Hvordan vil du Emily eller andre foreslå jeg bruger den? Hvilken en skal jeg starte med?

  1. Hej Christina, det kan jeg måske egentlig godt forstå. Jeg synes det er godt at starte med ‘meditations’ og så vælge ‘7 days of Calm’. Når du har gjort den færdig kan du vælge ’21 days of Calm’. Og så derfra måske udforske lidt. Den daglige meditation, de forskellige søvnmeditationer osv. :) Kram E

 10. Jeg har prøvet dem alle ? For mig virker Insight Timer bedst. Men i sidste uge downloadede jeg Pause. Den kan virkelig noget :D Man bruger fingeren til meget langsomt st glide rundt på skærmen, så danner den noget mediterende musik. Det er virkelig godt til at få fokus.

 11. Ja tak til flere tips om forskellige apps – jeg elsker at afprøve nye apps og få ny inspiration :D