Ugens Udfordring – sådan gik det med de skærmfri måltider

Croissanter smager (endnu) bedre, når de har ens fulde opmærksomhed ♥

Det lykkedes. Næsten i alle tilfælde. En hel uge uden hverken tv, telefon eller iPad til måltiderne, pånær ét enkelt. Søndag aften måtte jeg kaste håndklædet i ringen, da vi efter en hel dag til konfirmation var ret klar på sofa, serier og aftensmad som cocktail. Så sådan blev det.

Men et enkelt fail ud af 21 kan jeg også godt leve med. For sidste uges udfordring havde den tilsigtede effekt på mig. Jeg blev (pinligt) opmærksom på, hvor automatisk jeg rækker ud efter telefon eller anden skærmsutteklud, når jeg skal spise. Især når jeg er alene.

Måske det faktisk var halvandet fail. For ret skal være ret. Fredag aften forevigede jeg en tre-retters menu ude på restaurant. Men brugte kun telefonen som kamera og lagde først herligheden på Stories, efter vi havde spist, så kan ikke helt finde ud af om det tæller ;)

For mig blev udfordringen under alle omstændigheder virkelig en øjenåbner, men også en aha-oplevelse, da jeg først var kommet mig over ‘abstinenserne’ og havde indstillet mig på at spise mere mindful’dt. For det var faktisk rigtigt dejligt for alvor at koncentrere mig om, hvad jeg spiste. Smage det, se det, tygge det. Og som bonus blev jeg hurtigere mæt og var generelt ikke så sulten mellem måltiderne, som jeg ellers plejer. Måske fordi jeg rent faktisk registrerede (med hele sanseapparatet), at jeg spiste?

Jeg kommer helt bestemt både til at se tv og scrolle lidt på telefonen under fremtidige måltider. Jeg duer slet ikke til forbud og fanatisme og tv-dinner er nu engang hyggeligt  (tror også jeg bliver upopulær i mit ægteskab, hvis jeg afskaffer). Men kun af og til og ikke bare på autopilot. For jeg bliver gladere og gladere for at gøre én ting ad gangen.

Også ‘kun’ at spise, når jeg spiser. Det var rart, fredeligt, afslappende og tilmed hyggeligt, når det var i godt selskab. Ja, det var faktisk for det meste også ganske hyggeligt, når det bare var mig selv. Slet ikke kedeligt. I alle tilfælde ikke på en dårlig måde.

Hvordan gik det hos jer? Var det et hit eller tumpet? Noget I vil fortsætte med i en eller anden grad?

Min frokost en af dagene i selskab med ‘Journalisten’, som jeg først åbnede bagefter jeg havde spist, for prøvede til de fleste måltider, at lade være med at lave andet overhovedet, mens jeg spiste. Ret rart og noget jeg vil tage med fremover. Måske ikke altid, men oftere om ikke andet. Og ja, jeg spiser mærkelig frokost af og til. Her er det ristet pumpernickel med hhv. rødbedehummus, avocado og mandelsmør, et par fiskedeller og en grønkålssalat med pære og avocado.

Morgenmad på Grød med en veninde. Jeg snappede et billede inden vi spiste og så pakkede vi ellers begge telefonerne væk. Out of sight out of mind :)

Smoothie-bowl-morgen for to, men ikke for telefoner eller tv. Til gengæld hørte vi Mads & Monopolet, så der var altså lidt underholdning. Det er nu engang vores lørdagstradition (og vi er vist ikke alene ;)), men jeg er har virkelig fået øjnene op for også at spise helt uden forstyrrelser af og til.

(Visited 2.524 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

8 Kommentarer

 1. Godt klaret! Din frokosttallerken nr. 1 ser virkelig lækker ud. Rødbedehummus – er det en du selv laver? Eller køber du den et sted.

  1. Det er bare at blende en kogt eller dampet rødbede eller to med i ens sædvanlige hummus :) Kram E

  1. Frosne hindbær og blåbær, en halv banan, dampet, frossen blomkål, proteinpulver og måske også lidt spinat. Kan ikke helt huske. Laver næsten hver dag med lidt variation. Kram E

 2. Det har virkelig været en (skræmmende?) svær udfordring. Ikke så meget at spise uden skærmen foran sig, men mere at huske at lade den ligge. Det sker nærmest på autopilot for mig, at jeg lige hiver telefonen frem. Men hvor har det været sundt at blive opmærksom på.
  Jeg kommer heller ikke til at droppe tv-dinners, eller et afsnit af yndlingsserien til morgenmaden af og til, men jeg er helt sikkert blevet mere bevidst om det ubevidste, og det er nu engang fremskridt :)

  1. Ja, var det ikke lidt vildt? Havde helt samme oplevelse. Altså det er ok, når man selv vælger det til, men når det bare sker uden man tænker over det, så er det ikke fedt.
   Det lyder som en god plan for fremtiden. Klem Emily

 3. Jeg er lige lidt sent med her :-) Jeg synes det er så fin en udfordring. Hjemme hos min kæreste og jeg spiser vi altid aftensmad sammen ved spisebordet uden telefoner, pånær hvis vi tager et aktivt valg om sofahygge og en god film. Og så selvfølgelig de dage hvor vi ikke spiser aftensmad sammen. Det er bare så rart lige at få samlet lidt op på dagen i en halv times nærvær i nogle ellers ofte tæt pakkede kalendere, hvor vi kan glemme det. Når det er sagt, er jeg totalt dårlig til at lægge alt elektronik fra mig ved alle andre måltider! Måske skal jeg øve mig på nærvær med mig selv også – tak for at minde mig om det :-)

  1. Det var bestemt så lidt og dejligt at høre at I er gode til at værne om middagene :) Kram