Floral Affair

Invitér naturen indenfor ♥

Blomster på spisebordet, i stuen, en lille buket på badeværelset og også gerne en dusk eller et hold grene i soveværelset. Nuvel, det er når bølgerne går højt, men jeg er unægteligt begejstret for de små farverige vækster og der er nærmest intet, der gør mig så glad som at omgive mig med planter og friske blomster. Ok, det skulle lige være dyr og gode mennesker, men det er en helt anden historie.

I skrivende stund har jeg tilmed blomster på neglene. Småbitte, tørrede blomster, sat på med præcision på en neglesalon i SoHo inden jeg gik helt nedenom og hjem med mit maveonde.

Billederne her tog jeg imidlertid frisk og rask derhjemme i sidste uge som en hyldest til de smukke Aalto-vaser fra Iittala, der sender mig på et nostalgisk trip direkte tilbage til min barndom og til alle de smukke blomster og grene, der er at finde i naturen netop nu. En blomstrende kærlighedserklæring.

For blomster behøver ikke være en kostbar affære eller forbeholdt, dem der kan binde buketter. Ofte synes jeg, at ‘jo vildere jo bedre’ holder og det gælder både blomsterne og måden man arrangerer dem på.

Jeg synes det er smukt at have flere forskellige vaser og gerne i forskellige størrelser og højder sammen, for på den måde at kunne skabe dimension og ikke mindst at kunne give husly til blomster og grene i alle størrelser.

Eneste man skal have for øje, når man høster blomster, grene og siv i naturen, er at det ikke er nogens. Så ikke noget med at gå på rov med saksen i andres haver vel ;)

Det kan også se fint ud at kombinere et par vilde grene, strå eller siv med yndlingsblomsterne fra blomsterhandleren og på den måde skabe ens egen perfekte, uperfekte buket.

Vaserne fra Iittala er jo uomtvistelige designklassikere og jeg er henrykt over især de røgfarverede og mosgrønne varianter. Kan godt lide hvordan farverne passer til det mundblæste glas’ organiske former og hvordan vaserne giver mulighed for at lege med bukettens udtryk, netop pga. de uregelmæssige former.

Og så er den altså den perfekte gave til alle anledninger. Jeg spår at vi kommer til at forære mindst en til et af sommerens bryllupper.

Iittalas vaser fås bl.a. hos Magasin og på magasin.dk samt i Illums Bolighus og på illumsbolighus.dk og så selvfølgelig hos Iittala selv.

(Visited 2.502 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Hej Emily

    Lige et spørgsmål, der ikke har så meget med hverken blomster eller vaser at gøre.
    Jeg kan huske, at du har været på surfcamp i Marokko, og da jeg og en veninde er ved at planlægge en lignende tur til Taghazout meget snart (dog ikke med Lapoint men selv-arrangeret), vil jeg lige høre dig ad omkring kulturen i byen. Det er jo et muslimsk land, men er det acceptabelt for kvinder at have bikini og andet badetøj på, når man befinder sig på stranden? Og hvordan og hvorledes når man går ud og spiser om aftenen – skal man være helt tildækket, eller kan man gå i kjole til knæene?

    På forhånd tak for svar! :)

    1. Helt ok med badetøj på stranden og ingen problemer mht kjole osv. En god tommelfingerregel er at dække skuldre og knæ (så en t-shirt og lang nederdel/shorts), men mindre kan også gøre det i Marokko og især i områderne med surf. God tur, knus E

  2. Hej Emily, JA blomster er fantastiske at have omkring sig ?? Et tip herfra, Flora D er et nyt brand, som tilføjer de originale Flora Danica tegninger til tørklæder – så fint (https://www.flora-d.dk).