Tørrede blomster

Det kommer nok ikke bag på nogen i dette forum, at jeg er svært glad for blomster. På træer, marken, buske og i potter, men i særdeleshed også den afskårne slags. I mange, mange år har jeg foræret mig selv en dusk blomster omtrent en gang om ugen. Virkelig noget der bringer mig hverdagsglæde.

Men i min rejse mod at leve lidt mere bæredygtigt, er jeg blevet opmærksom på, at de der friske, afskårne blomster, der ofte kommer langvejs fra og tilmed er sprøjtet med alverdens dårligdomme, måske ikke er helt så grønne – i overført betydning – som jeg kunne ønske mig.

Jeg kan lige så godt sige det, som det er: Jeg kommer ikke til at stoppe med at købe blomster. Det bringer mig slet og ret SÅ meget glæde. Til gengæld prøver jeg at strække de blomster, jeg køber. Både ved at passe dem efter alle kunstens regler, mens de er friske (det må blive et indlæg for sig), men også ved at tørre dem, når de lakker mod enden. Det har jeg gjort med de sidste par buketter, jeg har haft og det er lettere end man skulle tro og jeg er VILD med resultatet.

I kan se buketten her i indlægget, da den var frisk her. Kan endda næsten bedre lide farverne, når den er tørret.

Har man en løs og luftig buket som denne (og en vase med god plads), med blomster der tørrer nemt, så kan man blot fjerne vandet, når blomsterne begynder at nikke med hovederne og så lade dem tørre af sig selv.

Har man en mere tæt buket og blomster der indeholder meget vand i hoveder eller stængler, så kræver det lidt mere arbejde og tid, men er stadig ret overskueligt. Skil buketten ad og læg blomsterne enkeltvis på eksempelvis en gammel avis. Eller endnu bedre: Hæng dem op på en snor eller en bøjle (brug eksempelvis køkkenelastikker til at sætte blomsterne sammen to og to og så hænge dem på bøjlen) med hovederne nedad til de er tørrede. Det er bedst, hvis de ikke hænger for lyst (så bevarer de farverne bedre) og i et tørt rum med god cirkulation. Spray evt. med hårlak når de er helt tørre, så ser de fine ud længere.

Som bonusinfo kan jeg også fortælle at vi så et hav af smarte interiør- og blomsterforretninger i Paris i weekenden, der solgte velkomponerede, tørrede blomsterbuketter i herlige, douce farver.

Udover at tørre mine buketter, så er jeg også begyndt at blive mere opmærksom på, hvor blomsterne kommer fra. Om de er i sæson så at sige. Og hvor mange kilometer de har rejst. Lige nu går vi heldigvis ind i en sæson, hvor det er nemt, at plukke selv og vælge blomster, der ikke har været på langfart.

Men lad være med at skyde mig, hvis I ser mig med et bundt roser under armen til vinter, det kommer nok til at ske, men om ikke andet sjældnere.

Små skridt tæller også ♥

(Visited 10.654 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

12 Kommentarer

 1. Hej Emily. Tak for en god blog, som jeg læser ofte som et dejligt afbræk :-)

  Jeg vil gerne, i en god tone, kommentere lidt på det større fokus du ligger på bæredygtighed. Jeg synes det er så fint at vi hver især tænker over, hvad vi kan og vil gøre for at bidrage til planetens fremtidige overlevelse så at sige. Jeg er også helt med på, at alle kan gøre lidt og ingen kan gøre alt i tråd med Signe Wenneberg.

  Men jeg synes også vi skal passe på med, at bilde os selv ind at vi gør mere end vi rent faktisk gør. Jeg vil næsten hellere, at vi indrømmer at vi ikke er villige til at ændre vores livsstil for at være miljøbevidste fremfor at vi prøver at bilde os selv og andre ind, at vi gør en forskel. Hvis vi vælger at smide “små skridt”- og “ingen kan gøre alt”-kortet hver gang miljøbevidstheden kræver at vi ændrer vores livsstil, så bliver det lidt hult rungende i mine ører. Og det synes jeg, det er begyndt at gøre her på bloggen: jeg synes ikke, at weekly wanted og flyrejser flere gange om måneden kan leve samme sted som gentagne henvisninger til bæredygtighed og miljøet.

  Jeg kommenterer fordi jeg ofte finder mig selv i samme dobbelthed og vil gerne høre dine tanker om det.

  Blot en (nok lidt negativ) tanke herfra.

  1. Tak for dit input, det er dejligt for mig at høre hvad I tænker :)

   Men må altså erklære mig lodret uenig. For det er netop i de små tiltag, at folk bliver mere bevidste om det større billede, det er i alle tilfælde min erfaring. Små, overskuelige step til en start. En plastikflaske mindre, en to go-kop mindre, en bøf mindre, en flyrejse mindre, en miljøbelastende creme mindre osv. osv. osv.

   Jeg synes det er VILDT ærgerligt, hvis jeg ikke må have et mere ‘grønt’ fokus på dagligdagen, mad, makeup, hudpleje, tøj og blomster, fordi jeg rejser mere end gennemsnittet. Noget jeg i øvrigt har skåret gevaldigt ned på og er begyndt at gøre lidt smartere (kombinere arbejds- og fornøjelsesrejser, være længere hvert sted m.m.).

   Jeg talte med en af pigerne bag Sustain Daily og deres syn på sagen er, at ALT man gør bare lidt mere bæredygtigt, hører til på positivkontoen. Hvert eneste valg i den rigtige retning tæller. Stort som småt. Den tanke kan jeg godt lide. I stedet for at man hele tiden gør det op med “nå men jeg flyver jo også x antal gange om året og så kan det hele være lige meget”. Hvis det bliver ræsonnementet har vi tabt på forhånd, synes jeg.

   Ellers bliver det også (for mig og for mange andre), et alt for uoverskueligt projekt overhovedet at starte på.
   For mig er det en rejse over tid. Som jeg gerne vil have jer med på :) En rejse med færre flyrejser (jeg har haft én og satser på at ‘nøjes’ med 4 i alt i år, langt bedre end sidste og forrige år og måske jeg endda kan gøre det endnu bedre næste år). Jeg vil hellere inspirere mange til at overveje de små ting (og så måske selv se det i et større perspektiv), end de få til at stoppe alt forbrug. Mest fordi jeg tror på, at det er mere realistisk :)

   Jeg er jo kun lige startet, men det er virkelig noget, der optager mig og som jeg meget gerne vil dele med jer <3

   Mht Weekly Wanted så har jeg siden årsskiftet forsøgt at lave dem i temaer, så det netop ikke 'bare' var 15 random ting, men snarere eksempelvis striktrøjer, så 'opfordringen' var at købe én lækker strik, i stedet for alle mulige ting.

   Man kan altid finde nogen der er både 'værre' og 'bedre' end en selv. Så jeg tror det allerbedste er ikke at sammenligne sig med andre end sig selv.

   For min del har jeg sorteret gevaldigt i hvad jeg vil bruge af makeup, hudpleje og rengøringsmilder, er blevet vegetar (pescetar) med undtagelse af når jeg er ude hos andre, bruger menstruationskop i stedet for tamponer/bind, har halveret mine årlige flyrejser, skåret engangsemballage ned til en femtedel og genbruger alt hvad hvad jeg kan. Jeg smider ikke mad ud (og beder om doggybag på restauranter), cykler til stort set alt og så køber jeg max et stykke tøj pr. måned. Og jo, ret skal være ret, jeg har oftere nyt tøj på, for jeg låner også en del, men det er netop også en del af mit job :)

   Hvis jeg sammenligner mig med Calina fra Neohippie (som jeg synes er SÅ sej og inspirerende), så er jeg stadig det vildeste miljøsvin. Men sammenligner jeg mig med en gennemsnitsdansker, så gør jeg det ret godt.

   Det synes jeg er en god start og jeg er virkelig glad og stolt over hvor jeg er nu, kontra for to år siden :)

   Kram Emily

 2. Jeg har også altid været god til at forære mig selv en buket med jævne mellemrum og har altid haft det lidt dårligt over at skulle smide dem ud efter en uges tid. Jeg vil helt sikkert i gang med at tørre mine buketter både af hensyn til min pengepung (det løber altså op) og af hensyn til miljøet. Så tak for tippet. <3

  1. Hej Nicoline, ja, det er altid så trist. Nogle blomster egner sig bedre til tørring end andre, men det er hyggeligt at eksperimentere med :) God fornøjelse. Kram E

 3. Georginer må du have på altanen, jo flere blomster du klipper ? jo flere blomster kommer der. Og så kan du så evighedsblomster, så fine og helt beregnet til at tørre ?️??

 4. Hej Anne og Emily :-)
  Jeg synes I begge har nogle pointer, i det I skriver.
  Jeg tror, at det der er problemet, eller udfordringen, er at finde en fælles referenceramme. Det svarer lidt til en situation, hvor man siger “Jeg har solgt 2 af mine biler, så nu har jeg kun én Range Rover tilbage og jeg er i øvrigt stoppet med at køre, men tager i stedet bussen hen til fitnesscenteret. #grønlivsstil”. Jeg ville nok himle med øjnene og tænke, at det ikke var et særligt ambitiøst skridt. Men omvendt, som I nævner, små skridt tæller også og i den forbindelse er det nok vigtigt at få med, hvad ens udgangspunkt var. Når du beskriver, Emily, alle de ændringer du har foretaget, står det jo tydeligt, at du har øget bevidstheden omkring en grønnere livsstil. Den bevidsthed er jo lige præcis kimen til et grønt og bæredygtigt liv. Gødet med handling om ambitioner, er vi godt på vej.

 5. Kære Emily

  Jeg syntes det er interessant og ikke mindst relevant at behandle bæredygtighed på en, som udgangspunkt tænker jeg, modeblog som din. Det er det netop fordi du inspirerer folk, som ellers ikke ville skænke det en tanke, at man køber roser fra Kenya.
  Jeg syntes selv det er en (for) stor mundfuld med blogs, hvor tingene bliver meget firkantede, enten/eller (bryder mig ikke om udtrykket “hellig”), men jeg syntes også som Anne skriver, at man skal være realistisk og ikke bilde sig selv ind, at man lever særlig bæredygtigt hvis man rejser med fly flere gange om året (tog kan f.eks. foreslås her :)).
  Det er selvfølgelig super sejt og vanvittigt godt for miljøet, verdens mest udsatte og de kommende generationer, at du har skruet meget på dit forbrug allerede! Bliv ved! :) Jeg er i den samme proces. Hvad der for nogle år siden virkede bæredygtigt, f.eks. økologiske madvarer, er i dag med det meget større fokus, som der er på bæredygtighed, bare en brøkdel af billedet.
  Jeg forsøger derfor også at udvide begrebet og finde nye veje til at leve mere bæredygtigt og min kæreste og jeg har bl.a. sat os det mål, ikke at købe nyt i 2018, med mindre det er bæredygtigt produceret eller genbrug. Og netop når man først sætter sit forbrug under lup ét sted, udvides ens horisont gradvist.

  Jeg håber det giver mening!?

  Til sidst vil jeg høre dig om du læser nogle bæredygtige blogs? Jeg har endnu ikke fundet nogle som jeg er faldet for. Kom gerne med inspiration!

  TAK!

  1. Selv tak og ikke mindst tak for at dele dit perspektiv <3 Min blog er nemlig ikke en bæredygtig blog/en blog om bæredygtighed. Men derfor vil jeg gerne give den et lidt grønnere twist og tage jer med på den rejse. Det er dejligt hvis det kan inspirere og ja, rette opmærksomheden mod at blomster kan komme langvejs fra og deslige.
   Og jeg synes netop også det er fair at belyse problemerne, også dem man ikke selv har løst 100% endnu (host, host flyrejser). Jeg synes Useless Wardrobe og så nogle af dem der ligger under Sustain Daily er ret gode, Emma Slebsager, Bedre Mode m. fl. Kram E

 6. En af de mange gode ting ved forårets (og snart sommerens, hurra!) komme er også, at der er mange fine blomster at plukke i grøftekanter og ude i naturen. Et glimrende supplement til købebuketter!

 7. Jeg står og skal bruge et parti Hvidt brudeslør og ca 100 roser i hvide og rosa nuancer…………begge skal være tørret.
  Er det noget du kan hjælpe med? Eller kender en der kan hjælpe.
  Annelise

  1. Nej desværre. Men prøv evt Poppykalas eller Blomsterskuret, hvis du bor i København. Kh. Emily