Små ting

{Fra mig til mig. Har sparet op længe og nu skulle det være. Har en lille smule lyst til at spise den. Ligner den blødeste nougat}

Bedste uge længe. Ved godt jeg har sagt akkurat det, de seneste mange uger, men når man har haft en virkelig dum og trist periode, bliver alting ligesom også sat i relief og jeg er simpelthen så grundglad for tiden og nyder det. Også selvom det ‘bare’ er hverdagens trummerum og der egentlig ikke sker det store. Der er ro og overskud til både at gøre hyggelige ting for og med andre, men også for mig selv og det føles godt og er samtidig herligt selvforstærkende.

På arbejdssiden har jeg af spændende sager forberedt lanceringsevent for ‘mine’ sko, lagt (næsten) sidste hånd på vores bryllupsbog, samt været på fotoskydning med to af mine favoritter. Ovre i privaten har jeg nusset utroligt meget om planter, spirer og frø på vores altan (man bliver altså helt bidt af det) og også en god del om mig selv med yoga, gode aftaler, en ansigtsbehandling og masser af læsetid både hjemme og i sommerhus. Sidstnævnte med verdens bedste hundeselskab.

Og så har vi altså også kigget lidt på huse. Mest for sjov, men derfor giver det stadig sommerfugle i maven og stof til drømme.

Den kommende uge står på hverdagsfavoritter som onsdags-datenight og madklub med ‘Pigerne fra Bryggen’ og fredag drager vi mod Esbjerg for at tilbringe weekenden der. Tips til gode steder (alt fra kaffespots til butikker) modtages med kyshånd.

Jeg håber, at I også får en strålende, ny uge ♥

{Vindersættet. Har sagt det før, men siger det gerne igen: Croissanten på Sanders er god. Virkelig god}

{Aftenture og magiske solnedgange over Amager Fælled hele ugen. Og måske også en lille aftenis på Ismageriet fra tid til anden}

{Smuglæser lidt i de her to og overvejer om en af dem, skal være en juni måneds bog i læseklubben}

{Uniformen det meste af tiden. Krus og yogatøj. Og så lader vi være med at tale om, hvor underlig min armhule ser ud}

{Torsdag holdt jeg en halv fridag og var både til akupunktur og siden til den dejligste behandling}

{Og så var der møde i Annes og min kageklub. Vi var hos Bojesen i Tårnet og kagerne var helt sublime…}

{… det var udsigten også!}

{Når både neglene og underlaget er on fleek}

{Fredag på job med hende her og hende her, mere end fornøjeligt}

{Udstillingen Vogue Like a Painting på Gl. Strand kan anbefales}

{Min mors surdejsboller}

{Vores ‘sommerhus’ er sat op og klar til sæsonen. Det er Penny og hendes ven tydeligvis også}

(Visited 5.961 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

39 Kommentarer

 1. I Esbjerg skal I prøve Posthuset, som er flere restauranter. Deres brunch er så lækker. Derudover har vi lige fået Street food, og der er lækkert. I forhold til butikker så vil jeg kigge ved butik emsig, coexist og Club B. Det er luksus butikker. Ellers har vi jo også alle kædebutikkerne ? og når I skal have en drink eller kaffe, så gå ind på Portlands?

  1. Ja, jeg synes også hun gør det godt og de smager fantastisk!!! Men hun er ikke tilfreds med udseendet ;)

   Kæmpe kram E

  1. Hvor er du rar <3 Og beklager det lidt sene svar.
   Tasken er købt i Paris, men har ladet mig fortælle at der findes lignende i en butik i Torvehallerne. Ballerinaerne er fra Flattered :) Kram

 2. I Esbjerg skal I helt bestemt prøve Rankin Park – den hyggeligste cafe med en masse lækre salater, de har også lidt til den søde tand, god kaffe og dejlig vin og drinks.
  Er du på shoppetur og trænger til et pit stop, så kik forbi Kaffesmeden, det er det hyggeligste lille sted, med alle mulige slags kaffe varianter og prøv også dagens grød til, det er fantastisk :-)
  Er det godt vejr, så kan det varmt anbefales at tage forbi Hav og Bøf på havnen til rejegilde, det er pil selv rejer, med virkelig lækre pomfritter til og den bedste aoli.
  Med et glas rose til, medens man sider uden for og kikker ud over vandet, så bliver det ikke ret meget bedre :-)
  Jeg kan også varmt anbefale at tage færgen til Fanø (på gåben) hvis der er tid til det, det tager kun 20 min. så er man i Nordby, der er fantastisk en stemning, det er super hyggeligt at drysse rundt, der er både shopping, kultur og små lækre spisesteder.
  Hvad angår shopping, så vil jeg anbefale at du kikker forbi: L’carda, Butik Emsig, Club B, Marie Lahn og Huset Ollie :-)

 3. Det kunne være skønt med er indlæg om jeres bryllupsbog :) Har brugt mange af dine andre tips flittigt i min egne bryllupsplanlægning ❤️

  1. Åh hvor spændende at du planlægger bryllup. Kan ikke løfte sløret alt for meget for bogen inden den udkommer til efteråret, men vil derimod gerne tage bryllupstafetten i almindelighed lidt op igen :) Kram E

 4. Åh jeg dør over kommentaren med armhulen! haha.
  De ser jo altid helt skæve og mærkelige ud, medmindre de er strakt ud i en eller anden modelpose og photoshoppede til guldmedalje.

 5. Hej Emily.
  Jeg bor i Esbjerg og har et par fif til steder I kan tage hen?
  Kaffesmeden i Smedegade laver den lækreste kop kaffe for ikke at nævne havregrøden. Alt er økologisk og stedet ligger i Lis` gårdhave. Bonusinfo – Lis ejer stedet og har lige fået en lille hvalp på 9 uger. Find dem evt på Instagram.
  Derudover har vi fået Street Food, der ligger i Kongensgade.
  Rankin Park, der ligger i Skolegade har de lækreste retter og så har Industrien Rock og Gastro Bar byens bedste sliders med sideorders.
  Rigtig god weekend?

 6. Gelato i Esbjerg ser ud til at være ret lækkert. Jeg har endnu til gode at prøve det, men på FB ser det ud til at være lækkert. Brunch-mæssigt ville jeg holde mig fra det meste – men det er hvis man som jeg mest er til Wulff & konstali- konceptet og ikke buffet, som mange steder er virkelig virkelig kedeligt og af dårlig kvalitet.

 7. Hvis i har tid, så er min bedste anbefaling at tage færgen fra Esbjerg til Fanø. Det tager kun 12 min, og der er SÅ dejligt…

 8. Esbjerg-tips: kaffe hos Kaffesmeden (der – ægte – laver verdens måske bedste kaffe!), mad hos Rankin Park, det er viiiiirkelig lækkert, is hos Gelato DI Natura, og så kan du købe virkelig meget virkelig pænt tøj hos Marie Lahn. Hvis du skal shoppe ting/interiør, så skal du i Incado☺️

 9. Fatter ikke, at man kan få så lækre kager på min arbejdsplads uden jeg ved det… må lokke kollegaer med asap. Og jeg synes i øvrigt, at armhulen ser fuldstændig normal ud – og maven og lår helt og aldeles misundelsesværdige!

  1. Do it!!!

   Haha… du er sød, jo mere jeg kiggede på den armhule, jo mere lignede det en (underlig) mund. Stort kram

 10. Huset Ollie i Esbjerg har så meget fint tøj. Madmæssigt er der et lille sted, der hedder Rankin, de serverer hver dag fem forskellige slags salat og den sindsygste humus!! Så lækkert, med en meget hyggelig lille gård ?

 11. Kaffested: helt klart Kaffesmeden i smedegade ved et byhus hvor det ligger i en privat gård. Hyggelig øko biks med lækker kaffe, morgenmad med skøn grød, mormor boller mm og kage. Alt er hjemmebagt af ejeren selv og der er så hyggeligt.
  Spisested: Street Food i det gamle teater i gågaden ellers prøv restauranten på Dronning Louise hvor især deres halloumi burger kan anbefales.
  Is: snup en italiensk is ved Gelato i gågaden eller kør til Hjerting og besøg Stryhns isbar.
  Og ja smut til Fanø og oplev de gamle og skønne gader. Der er desuden også en virkelig lækker slagter med lækre special varer.
  Har I meget tid så er Ribe virkelig også et besøg værd. Virkelig en smuk gammel by med masser af sjæl.
  God fornøjelse ?

 12. Hej Emily.

  Jeg vil bestemt anbefale Portlands til en kop kaffe, rankin park til frokost eller morgenmad og ligeledes er kaffesmeden også en sand perle med både morgenmad og kaffe på menuen.
  Jeg håber i får en dejlig tur til Esbjerg.

  1. Hej Emily,
   Er helt enig her.
   Rankin Park til frokost – sådanne ildsjæle skal man lede længe efter, Portlands, Spiseriget eller kaffesmedjen kan anbefales. Og intet besøg i Esbjerg uden en tur til de hvide mænd i Sædding og en tur på Strandpromenaden i Hjerting.
   Jill & Joy i Kongensgade er byens bedste shoppested. Både til kvinder og mænd. Deres udvalg og ikke mindst service er ?? ????

 13. Kaffesmeden i Smedegade eller Rankin Park (meget PCO venlig mad) i Skolegade kan klart anbefales.

  Tag færgen til Fanø og oplev den hyggeligste stemning i Nordby eller Sønderho❤️

 14. Mums, hvor ser den croissant fra Sanders bare lækker ud! Og udstillingen på Gl. Strand også – det vil jeg glæde mig til at tjekke ud :)

 15. Club B er absolut et besøg værd! Virkelig lækker butik!
  Fanø er et must når man er på disse kanter. Nordby og ikke mindst Sønderho.

 16. Vedrørende Esbjerg:
  – Det er simptelthen så hyggeligt på Fanø.
  – Jeg kan anbefale frokost på rankin park eller Spiseriget. Det er begge små cafeer med et godt sundt udvalg.
  – Hvis I er issultne, kan jeg anbefale Gelato i Kongensgade. Deres kokosis er dejlig.
  – I skal også et smut forbi De hvide mænd. Længere mod nord ligger Hjerting strand og Marbæk strand, som jeg også kan anbefale.

 17. Sikke en SKØN og (hvad der ligner en) veltilpas uge! Så rart med selvforkælelse og godt selskab! Jeg har selv spenderet ugen i New York, og er fuldstændig fyldt op med indtryk, gode oplevelser og store burgere ;) Så kan man nyde hverdagens trummerum igen

 18. De hvide mænd ved havet er et must når man er i Esbjerg. De er så smukke kulisser til fotos ved havet.
  En tur til Fanø er også skøn, som at komme til en helt anden tid og med hyggelige spisesteder og butikker.

 19. Mælk og honning er på Mofibo, ihvertfald som engelsk lydbog, så den får min stemme til læseklub (:

 20. Hvor hyggeligt med en tur til Esbjerg. Mine favoritter i Esbjerg er af tøjbutikker: Marie Lahn, L’Carda, Club B og Emsig. Steder I kan drikke kaffe er der Portlands, Kaffesmeden, Rankin Park og Spiseriget. Det er også muligt at spise på spiseriget som serverer salater, lækre sandwich, tapas og brunch. En af mine favoritter er Rankin Park som har fokus på økologi. Skal du have en god is, så skal du helt klart prøve Gelato.

  Håber du får en dejlig tur til Esbjerg.

 21. Jeg vil gerne anbefale dig at besøge tøj-butikken MARIE LAHN i Kongensgade 79. Synes selv de har skabt en god atmosfære i butikken, og der er altid god betjening. Og så er den italienske dessertcafe Gelato di Natura (kongensgade 9) et besøg værd! Deres lakrids-is er virkelig lækker. Hvis i er i bil, så kør ud til Marbæk og gå en tur ved stranden. I må have en god weekend i Esbjerg!

 22. Hej,

  Tænker, at cafeen Rankin Park vil falde i jeres (din) smag med fokus på økologi med lækre salater (med og uden kød), kager og kaffe.
  Kaffesmeden er også god til kaffe :)

  Ellers er Dronning Louise på Torvet en klassiker med salat, stjerneskud, tartat eller burger – især hvis vejret arter sig, så man kan sidde ude.

  Portlands er god til et glas vin eller en enkelt (eller 2) cocktails :)

 23. Vil klart anbefale en tur til Fanø, hvis vejret er godt, mens I er på Vestkysten. Frokost på Rudbecks og store vaffelis på Stoppestedet er et must!

 24. Lige som de andre, vil jeg anbefale Portlands til et glas vin og kortspil. De har en rigtig hyggelig stemning derinde!
  Styhns er stedet man får en god gammeldags is i Esbjerg. De ligger på pormenaden i Hjerting :)

  Og igen, tag et smut til Fanø! Jeg bor herover og der er altid dejlig stemning i hovedgaden, som ligger lige ved siden af færgelejet. Næsten ;) i Hovedgaden finder du Slagter Christiansen som har de lækreste ben, hvis i skal grille om aftenen. Butikken Salt har en masse lækre tøjmærker og nipsting.

 25. Aiaiai :D Hvor er I gode!!! Tak for alle Esbjerg og Fanø-tips, glæder mig helt vildt til weekenden nu! Og måske vi burde blive der en uge, med alle de gode tips. Kæmpe tak og kæmpe kram E

 26. Årh, nyd en dejlig weekend i skønne Esbjerg <3 Jeg vil klart anbefale jer at tage til Hjerting – ikke for isene på Stryhns men for den fine strandpromenade og brasseriet Ship Inn på det smukke, gamle og klassiske badehotel. Her kan i sidde på restaurantens terrasse med udsigt direkte til vandet. Hvis i er heldige og det blæser på Vestkysten (hvilket det meget ofte gør), kan i også spotte kite- og windsurfere foran badehotellet. Ha' en mægtig god tur.