Alternativt ferieparadis i Portugal

Mens jeg holdt blogfri, var Nikolaj og jeg en tur i Portugal. Min papirbryllupsgave til ham. Egentlig har vi først vores rigtige sommerferie nu, men vi stak af til Fonte da Telha syd for Lissabon i en lille uges tid i juli.

Men inden vi kommer tilbage til den dejlige surftur i noget nær pastelhimmelen, kan vi så lige tale om hvor morsomt/typisk/ironisk det er, at vi i skrivende stund er på vej på 14 dages camping (!) i Danmark i regnvejr?! Efter snart tre måneder med strålende solskin og hedebølge. Vi griner og græder (ok, ikke rigtigt, vi glæder os egentlig mest) mens vi pakker til al slags vejr og krydser fingre og tæer for, at det ikke bliver non-stop regn. For regn i sommerhus er ok hyggeligt synes jeg, men regn i campingvogn er altså ikke helt så spændende.

Men så kan vi da få spillet nogle spil (jeg skal lære at spille 500, kan INGEN kortspil og det irriterer mig) og få læst nogle (flere) bøger.

Men tilbage til Portugal. Vi var i Ericeira sidste år og blev helt forelskede i landet, bølgerne og kulturen. Så vi måtte tilbage, denne gang til Fonte da Telha. Egentlig er det bare en flække af en fiskerby, der oplever en opblomstring henover sommermånederne, men en flække af en fiskerby –  med muligheder for surf forstås – var lige akkurat vores definition på et ferieparadis skulle det vise sig. Der var perfekt lidt at se og lave og da vi til sidst var gennemafslappede på fjerdedagen tog vi ind til dejlige Lissabon (der ligger en halv times tid væk) en dag og fik tilfredsstillet storbyabstinenserne. Her havde vi fået et par gode anbefalinger med i kufferten af søde venner. Se dem her og se min mini-guide til Lissabon og omegn.

Ude i fiskerbyen boede vi på Petite Mira Mar, der er en lille bed & breakfast. Helt primitivt, nogle gange uden lys og varmt vand, men helt, helt rigtigt. Maden er efter et princip om, at bruge hvad der er og ikke lade noget gå til spilde og tilmed overvejende vegetarisk. Og så er der ikke spild med uendelig rengøring af værelserne eller vask af linned og håndklæder.

Spartansk men alligevel yndigt og med den mest udsøgte morgenmad. Det er min veninde Emilies kæreste, der har åbnet det lille hotel (her er bare to værelser) sammen med nogle venner og derfor er der også håndklæder og sengetøj fra hans linnedfirma, Tekla. Så pæne ting.

Blev helt forelsket i Petite Mira Mar og de får mine varmeste anbefalinger. Vi overvejer selv en tur derned igen til efteråret, når bølgerne er blevet større og strandene mere øde.

(Visited 5.580 times, 11 visits today)

Skriv en kommentar

20 Kommentarer

 1. Kjolen på 3. sidste billede – hvor mon den er fra ? :)
  Dejligt indlæg med info om Portugal, som jeg også ELSKER!

  1. Det er en gammel sag fra Faithfull, mener den har 3 år på bagen, men tror stadig de har samme model. Klem E

 2. Øv – jeg var lige så glad for, at du proklamerede 14-dages ferie i Danmark, fordi det er i så god harmoni med den grønne stil, du prøver at lægge for dagen her på bloggen fremover :-) og så krydres det med en flyrejse og måske endnu en flyrejse til efteråret, hmm..
  Men når det er sagt, så ser det jo rigtig skønt ud, dernede i Portugal, og det er nogle flotte billeder.

  1. Hold nu op. Emily har tidligere skrevet om, hvordan hun lever grønt, og at hun netop tillader sig selv et par flyrejser årligt. Køber du lige så lidt tøj som Emily? Lever du ligeså bæredygtigt i din hverdag? Sten og glashus, ik?

   1. Det kan jeg rent faktisk sige ja til, Heidi – at det gør jeg. Jeg synes dog at min kommentar har sin berettigelse alligevel. Må jeg kun skrive, “ej hvor ser det skønt ud, hvor er din kjole fra?”
    Det er jo netop det, der er hele brodden i den her omstilling til at leve mere ‘grønt’. Vi vil så gerne snakke om, at vi er miljø – og klimabevidste og at vi gør alverdens gode ting. Men når det kommer til stykket, er vi åbenbart ikke villige til at gå hele vejen. Det kan godt være, at vi skal bifalde de små skridt – men hvorfor ikke være ambitiøse? :-)
    Jeg har måske misforstået din mening med en blog med mere grønt fokus – og jeg håber selvfølgelig at du tager det op ved en given lejlighed. Du har ret i, at der er SÅ meget mere til det, end flyrejser. Men jeg tænkte bare, YES! En influenser, der tør gå den vej, at holde en ferie, der ikke kræver en flyrejse. Du har rent faktisk positionen og gennemslagskraften, til at inspirere andre til at gøre det samme.
    Mht. din sammenhæng med bloggen, så tror jeg det bliver ualmindeligt svært, for ikke at sige umuligt, at holde de to ting adskilt, da det jo i sin nuværende form er en personlig blog. Ligesom sundhedsguruen Chris MacDonald engang sagde, at han ikke længere kunne gå ind og købe en chokoladebar, efter hans tv-programmer, uden at det blev bemærket. Urimeligt, måske, men det er som cancer doktoren på lungemedicinsk afdeling, der går ud og ryger i sin frokostpause – en form for dobbeltmoralsk.
    Bedste hilsner herfra <3

  2. Tak skal du have :)
   Hmm… synes jo, som skrevet tidligere (men måske det skal have sit eget indlæg), at det er lidt trist, at det altid skal handle om flyrejser, når vi taler grønnere livsstil. Det er helt klart en del af det, men der er så meget mere til det. Jeg er med på, at jeg jo i en vis udstrækning hænger sammen med bloggen. Men jeg synes det er urimeligt, hvis man ikke må formidle og inspirere til at leve grønnere, hvis man selv begår ‘fejl’ af og til.

   For mig er det en rejse. En rejse jeg gerne vil dele med jer. Med fejl og mangler og ærlighed. Og skridt i den rigtige retning. Og jeg kommer ikke til at gøre alting 100% rigtigt og med helt neutralt CO2-aftryk fra start. Måske jeg aldrig når dertil. Men jeg kommer til hele tiden at efterstræbe at gøre det bedre og bedre. Jeg spiser mindre kød (det er klart det punkt det går bedst med indtil videre), rejser mindre med fly og køber mindre tøj. Det er mine tre fokuspunkter. Men jeg bruger også mindre engangsservice og emballage, køber stort set aldrig vand på flaske og to-go-kaffe, handler genbrug og emballagefrit og genanvender, sorterer og samler affald. Det er jo et skægt projekt, der er uendeligt forgrenet og når først man tænker lidt i den retning så spreder det sig <3
   Jeg kommer fortsat til at rejse. Det er noget af det jeg holder allermest af. Men det bliver mindre med fly langt væk og mere i Europa og Skandinavien. Allermest det sidste og gerne med bil og tog. Dér ligger mit fokus nu modsat før i tiden.
   Mange kram Emily

 3. Jeg er også SÅ dårlig til at spille kort! Det er som om, der ikke er plads i min hjerne. Er mit sommerforsæt (findes de?) at lære andet end Fisk og Røvhul.

  1. Haha… det er så meget mig det der. Jeg kan dog med glæde meddele at jeg nu kan spille Casino :D Kram E

 4. Emily, jeg synes det er trist, at et så fint og – ja! – grønt indlæg som dette skal føre til, at du føler et behov for at forsvare, at du rejser. Og på en eller anden måde er det et klassisk eksempel på, at folk i nogen, ærgerlige tilfælde bare SKAL finde noget at sætte en finger på. Som en anden nævner, så gør du så mange flere ting end mange, mange andre, og flyrejser eller ej, så bærer din blog og personlighed præg af en beundringsværdig miljømæssig samvittighed og etik – og jeg personligt bliver i hvert fald jævnligt inspireret af dine tiltag og din attitude. Det ville være fint, hvis folk kunne glæde sig over det ekstremt meget du gør i stedet for at sidde og køre fingeren rundt i noget du ikke gør. Det er sgu så dansk, altså. ?

  Nå, nok om det. Petite Mira Mar ser skønt ud, og dit indlæg giver al mulig lyst til at tjekke det ud. Mine forældre har del i en gammel farm (tidligere hippiekollektiv) i Sydportugal, og de gange jeg har været dernede, har jeg elsket det. Ro som nærmest ingen andre steder. Fuldstændig vidunderlige strande. Den lækreste mad. Portugal kan virkelig noget. ❤️

  Og så et helt apropos-ingenting-spørgsmål: holder du egentlig stadig fast i at løbe hveranden dag eller har du skåret ned i forbindelse med, at du har haft brug for lidt mere ro?

  1. Tak for din søde kommentar Julie <3

   Mht løberiet er det skåret ned til et par gange om ugen. Mest fordi jeg ikke helt kan få tiden til at række ellers, når jeg også gerne vil til yoga et par gange om ugen + til barre m.m. Og ja, netop for at bevare roen. Det kan jo også blive en stress-faktor at skulle 'nå' al motionen...

   Mange klem Emily

 5. Yeai! Læste i en kommentar til dit tidligere indlæg, at Silkeborg blev nævnt, som en af de byer I besøger.
  Betyder det, at vi provinspiger endelig får chancen for at komme med anbefalinger til gode caféer, kultursteder, butikker, hundeskove, skøn natur(det er der iøvrigt overalt)?
  I så fald er jeg klar med en laaang liste ;-)

  1. Hej Charlotte, overså helt din søde kommentar. Det er jeg ked af. Vi nåede desværre ikke Silkeborg i denne omgang, kæmpe æv. Vi fandt hurtigt ud af at en enkelt nat/dag pr. sted var for lidt og valgte at skrue tempoet lidt ned og dermed minimere antallet af destinationer. Men skal helt sikkert forbi en anden god gang og der vil jeg blive så uendeligt glad for gode tips og råd. Og hvor var det sødt af dig at tænke på mig <3 Kæmpe kram Emily

 6. Hej Emily og andre

  Det med flyrejser ER bare super svært. Jeg er selv kommet frem til, at det er noget af det, som jeg personligt vil have sværest ved at undvære. For andre vil det sikkert være røde bøffer, nye møbler eller at begrænse garderoben.

  Det er klart, at det bedste er at undgå at flyve. Men det næstbedste man kan gøre er at co2-kompensere. Det kan man gøre ved at købe sig ind i projekter, der “binder CO2” – f.eks. Bæredygtige energiprojekter i udviklingslande.

  På den måde kan man regne sit co2afrtryk ved flyrejser ud og købe, at en tilsvarende mængde co2 vil blive fjernet andre steder. Det synes jeg er et godt alternativ for os der gerne vil være nogenlunde grønne, men ikke kan undvære flyturen helt. Det er tilmeldt nemt. Jeg bruger selv:

  https://www.atmosfair.de/en/

  Bh Anne

  1. Det er helt sikkert også en mulighed, Anne :-) og selvom den mulighed af nogle møder den kritik, at det virker som en form for `at købe aflad`, så synes jeg stadig det er en udemærket idé og jeg ser det også som noget der kan lette samvittigheden. Klimaet er ligeglad med, hvad motivationen bag er, for det er den samlede belastning, der tæller.

   1. Hej Anna og Anne, det er nemlig smart og noget jeg allerede gør. Aflad eller ej tænker jeg det er bedre end ingenting. Kram til jer <3

    1. Ps. Men måske også en god idé til førnævnte indlæg. Måske mange ikke ved at man har den mulighed?