7 steder at besøge i og omkring Lissabon

Sidste efterår var vi på ferie i Ericeira i nærheden af Lissabon og jeg tænkte, at I måske var nogle, der er så heldige at skulle på sommerferie i eller i nærheden af den portugisiske hovedstad.

Vi kørte selv rundt på en masse dagsture efter både surf, kultur og små cremetærter.

Nedenfor finder du mine 7 favoritter i og i nærheden af Lissabon.

Ps. En lillebitte guide til Paris.

Pasteis de Belem

Inde i Lissabon ligger Pasteis de Belem, der (bl.a.) bager og serverer de karakteristiske, portugisiske pasteis de nata, små tærter fyldt med creme. Her får man dem serveret lune og kan så selv drysse med kanel og flormelis. Konditoriet er proppet og der er kø ud på gaden, men det er som regel til at finde en siddeplads, hvis man vil det, fortsæt bare ind i caféen, der strækker sig ind i bygningen som en uendelig labyrint.

 

Tuk tuk og sporvogn

I Lissabon skal man lade sig transportere med tuk tuk og sporvogn.

En sporvognstur med linje E28, der er den længste af de fem sporvognslinjer, tager en rundt på en charmerende tur gennem byen og bydelene Baixa, Alfama, Graça og Estrela, man får således set en masse.

 

LX Factory

Masser af caféer, restauranter, butikker og gallerier samlet i selve Lissabon. Ret cool sted. Lidt à la streetfood, men med mere selvstændige enheder og mikset med forretninger. Her fik vi virkelig god mexicansk mad, mens vi kiggede på luchadors.

Timeout Market, der er et stort madmarked à la Torvehallerne er bestemt også et besøg værd.

 

Surf

Portugal byder på noget af Europas bedste surf, men vær varsom for bølgerne bliver (meget) store om efteråret. Se bare denne film. Ren gyser. Men ja, det er også de absolutte ekstremer.

Er man ikke så erfaren, er det derfor ideelt at tage afsted i foråret eller om sommeren. Er man afsted senere på sæsonen kan man (næsten) altid finde en strand med mindre bølger, hvis man spørger sig for hos de lokale og tjekker forecast’et, men vi måtte lidt på jagt, dér i oktober sidste år, men så kom der også lidt eventyr ud af det. Vi var primært på strandene ved Ericeira og Peniche, men der er masser af andre gode spots i umiddelbar nærhed af Lissabon.

 

Sintra

25 km fra Lissabon ligger et lille bjerg, der huser flere helt fortryllende slotte. Vi besøgte Quinta da Regaleira og Pena Palace. Førstnævnte er som taget ud af en Disney-film og har den smukkeste park med utrolige grotter og kilometerdybe brønde, mens Pena Palace der ligger højest oppe på bjerget ligner noget fra 1001-nats eventyr.

 

Cabo da Roca

Portugals vestligste punkt og dermed også Europas. Her kørte vi ud efter at have tilbragt dagen i Sintra og nød solnedgangen, monumentet og fyrtårnet.

Kunne også være alletiders picnic-spot!

 

Ericeira

Vi boede i Ericeira på Hotel Vila Gale, der er et charmerende gammelt badehotel, der desværre er blevet renoveret knapt så charmerende, men heldigvis er der stadig nogle gode detaljer bevaret og beliggenheden er genial.

Selve Ericeira by er noget så hyggelig og vrimler med gode steder at spise, få en is, sangria osv. Meget herlig lille surf- og fiskerby.

Se mere i mit Postkort fra Ericeira.

 

(Visited 5.009 times, 8 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

  1. Sikke nogle stemningsfyldte billeder – de emmer af sol og varmere grader. Man får helt lyst til at hoppe på flyveren med det samme ;)

    1. Tak skal du have Lina. Og ja, det kan varmt anbefales, der er rigtigt dejligt og så er det tilmed billigt at være der og alle vi mødte og talte med var så søde :) Knus

  2. Portugal er super skønt! Har været der flere gange, og har blandt andet boet på Villa Gale i Cascais (Lissabons svar på Hellerup ;-) )
    Folk er bare så søde og imødekommende, og jeg bliver overrasket over kvaliteten af maden hver gang. Sintra er et must-see, og udover pasties de nata, skal man også unde sig selv en queijadas de Sintra hos den lokale kagemester :)