Postkort fra dejlige Ericeira

At jeg blev fuldstændig bjergtaget af Portugal, har I nok allerede kunnet fornemme. Bare klimaet og de gode surfmuligheder, gør at jeg – sagt i ramme alvor – kunne overveje at købe et hus der engang, og når man så lægger til hvor venlige alle er, hvor dejlig mad man kan spise og hvor smukt og eksotisk (for mine små skandinavøjne) der er alle vegne, så kunne det godt gå hen at blive en tilbagevendende feriebegivenhed for vores vedkommende.

Vi boede i Ericeira, en kystby ca. 40 minutters kørsel fra Lissabon. Vi havde primært valgt at have base dér pga. de gode surfbølger, men også fordi det lå godt i forhold til hvad vi ellers ville køre til og opleve – altså andre surfstrande, Lissabon, WSL’s surf tour i Peniche, Sintra m.m. Alt det kommer der snart en guide til, vi var nemlig temmeligt vidt omkring og fik oplevet så mange gode ting, men her er først en lille hyldest til dejlige Ericeira, der havde det hele: Charmerende sydlandsk stemning med møder og snak på torvet, en travl, lille havn, fantastiske bølger, de smukkeste klinkebeklædte huse, søde mennesker og alt hvad hjertet/maven kunne begære helt fra acai-bowls over pinjekerneis (så godt!) til store bøffer.

I Ericeira boede vi på Hotel Vila Galé, der troner majestætisk helt ned til, ja nærmest ud i, Atlanterhavet. Et vanvittigt smukt, gammelt badehotel. Interiøret kan dog ikke helt følge med det smukke ydre og jeg mistænker, at man nok har ladet praktikaliteter, komfort og hensynet til de mange tyske pensionister, der også gæster hotellet, vinde lidt over det dekorative, sidste gang der har været fornyelsesrunde. Men beliggenheden og udsigten opvejer i tifold for det lidt kedelige interiør. Og så var det intet mindre end vidunderligt at falde i søvn (i gode senge btw) til lyden af de brusende bølger.

Det kunne jeg godt vænne mig til.

Ps. TAK for alle jeres gode Portugal-tips. Dem kan I tro vi havde stor glæde af ♡

(Visited 3.758 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

6 Kommentarer

 1. Hvor er det nogle gode billeder du deler med os.
  Stedet ser virkelig lækkert ud, måske man skulle se nærmer på landet som næste feriedestination.

  1. Det er jeg glad for at du synes Louise og ja, det kan altså virkelig anbefales :) Kram E

 2. Portugal er virkelig en overset feriedestination! Min mand og jeg har altid været rejselystne og svoret, at vi ALDRIG ville tage det samme sted hen 2 gange. Her efter 5. gang i Portugal (dog Algarvekysten) må vi nok bare erkende at vi har fundet vores match, og har også snakket om at købe hus dernede en dag (når der daler penge ned fra himlen!) Og netop af de selvsamme grunde som du nævner! Det er et skøøøønt land med et lækkert klima og en utrolig venlig befolkning; for slet ikke at tale om den fantastiske mad!

  Jeg hepper i kor!

 3. Sikke mange flotte billeder, Emily!

  Jeg er selv helt vild med at surfe og skal da helt sikkert til Portugal og fange bølger snart!
  Er der gode breaks i nærheden af byen eller er det nødvendigt at have en bil for at nå til god surf? Og er det nemt nok at leje boards eller ville du anbefale at tage det med hjemmefra?

  Jeg kan ikke huske om du har været i Taghazout i Marokko, men det kan helt klart også anbefales både i forhold til surf, kultur, mad og vildt hyggelige og flot indrettede riads. ?

  1. Der er vildt gode breaks i og lige ved Ericeira (du kan se et af dem på mine billeder, udsigten fra hotellet), men det var liiiiiidt stort her nu. Men bølgerne er mindre om sommeren, så afhænger lidt af tidspunkt, man tager dertil :)
   Jo der er så dejligt, det var dér jeg var på surf allerførste gang :) Kram Emily