En lillebitte guide til New York

Nuvel, så lille en guide er det trods alt heller ikke, men i forhold til alle de muligheder New York byder på, så er dette blot et meget, meget lille udpluk. Jeg har nemlig forsøgt at holde mig til steder og anbefalinger, vi blev positivt overraskede over, da vi var i New York i maj i år, samt – i en del af tilfældene – steder jeg ikke selv umiddelbart var stødt på inden.

På trods af, at jeg var syg halvdelen af turen, så havde vi en pragtfuld ferie og det var så herligt at kunne vise Nikolaj The Big Apple og ikke mindst føje en masse fælles favoritter og oplevelser til minderne fra den herligt, hektiske storby. For det er det, der er allermest magisk for mig ved New York: Den dér vibrerende, summende energi, som man ikke kan lade være at blive både draget og inspireret af.

Og så har vi også både venner og familie, der bor derovre, så det var fedt både at mødes med dem, men også at få deres insider-tips og lære steder at kende, vi måske ellers ikke lige var faldet over selv. Nogle af dem deler jeg nedenfor med jer :)

Ps. Se også min lillebitte shoppingguide til NYC og 3 steder at spise i New York (især Bo Ca Phé er jeg stadig kæmpe fan af).

Morgenmad og brunch

Mit absolutte yndlingsmåltid og mulighederne er heldigvis mange og gode i New York ♥

 • De Maria – her fik vi den bedste morgenmad og tilmed af de pæneste tallerkener, dog i isnende kulde grundet meget gavmild aircon. Så tjek lige temperaturen inden du slår dig ned indenfor. Ellers har de også borde ude. Bemærk at de kun har morgenåbent i weekenden. Til gengæld serverer de frokost og aftensmad hver dag.
 • The Butchers Daughter – kræver nok ikke nogen nærmere introduktion og jeg er (som så mange andre) også fan af den vegetariske insta-sensation. Men er der proppet og ikke til at få bord, så smut ind til naboen, De Maria (ovenfor). Især hvis du har en mand med, der gerne vil have en morgenmadsburger med kylling og bacon.
 • Mud – på retro-caféen i East Village følte vi os hensat til 70’erne på bedst tænkelige vis og kaffen og brunchen var god. Nok det hyggeligste af de steder jeg har listet her.
 • Sarabeth – her spiste jeg virkelig gode lemon ricotta pancakes og Nikolaj fik en herrebrunch med pandekager, bacon, pølser m.m.
 • Two Hands – alt hvad hjertet kan begære indenfor genren aussie breakkie, altså lækre smoothie bowls, avocadomadder, banana bread, fritter af søde kartofler, sandwich og god kaffe. Kæmpe hit.

Two Hands. Det der banana bread med mocca-creme… Yum!

Flat Iron Building skal man lige en tur forbi.

Til de firbenede

Jeg har tidligere tippet om Max-Bone i SoHo, men Love thy Beast i East Village er endnu bedre, når der skal shoppes souvenirs til vovsen derhjemme. Her købte jeg blomstret bandana og peanutbutter-godbidder til Penny. Havde hun ikke været sådan en, der splitter legetøj ad, havde hun også fået en hæklet hotdog og en filtet Oreo…

 

Ice ice baby

Sneakers-forretningen Kith, gav mig den bedste (og noget uventede) isoplevelse, da jeg skulle fordrive tiden mens nogen prøvede og shoppede sneakers til den store guldmedalje (jeg er SÅ meget manden i forholdet, når det kommer til shopping). I deres in-store isbar kan man få god (!) vanilleis blandet med diverse cereals og klassiske snacks à la Oreos. Og så var det pludselig en smal sag at fordrive ventetiden. De har både en forretning på Manhattan og i Brooklyn og der er isbar i dem begge.

Maxpoint for kunstnerisk udfoldelse går til gengæld til Taiyaki i China Town. Her kan man få is udfærdiget som enhjørninge, juletræer, kaniner m.m. Serveret i en nuttet vaffel formet som en fisk. Selve isen smager fint, men er ikke noget særligt, men vaflen derimod er ret god.

 

When in Rome

Man kan ikke være over there (jeg kan i alle tilfælde ikke) uden at spise mindst en donut og nogle af de bedste får man hos Doughnut Plant. Jeg foretrækker helt klar de klassiske yeast, men de har også fancy og mere kompakte kageversioner. Deres koldbryggede iskaffe er også glimrende, kan jeg fortælle.

 

Kulturella

Det vrimler med museer og gallerier i New York og vil man tage den nemme og sikre løsning er MoMA aldrig en dårlig idé. Guggenheim er også et dejligt museum og gider man ikke tage runden indenfor, så tag i det mindste bare op og nyd den fascinerende bygning og gå en tur i Central Park bagefter.

 

Markedsdag

Lørdag er der marked på Union Square og udover alskens lækkerier, grøntsager, frugter og smukke, friske blomster var der også en stor bod med tørrede blomster, hvor jeg i noget nær eufori brugte en god rum tid på at beundre og udvælge et par buketter at have med hjem.

 

Smukke, feminine kjoler

Jeg kendte ikke rigtigt mærket inden vi var derovre i maj, men Ulla Johnson laver de smukkeste kjoler m.m. i blomstret og blonde og jeg fortryder stadig bitterligt at jeg ikke købte kjolen yderst til venstre med hjem. Og blondetoppen…

 

Gode steder at få noget hurtigt at spise

– 4 steder at snuppe en hurtig bid to stay eller to go. De findes allesammen flere steder på Manhattan og en del af dem også i Brooklyn.

Ovre i Williamsburg

En af dagene var vi ovre at besøge Nikolajs fætter og hans kæreste, der bor i hyggelige Williamsburg. De inviterede os på Café Colette, hvor jeg fik dejlig, dejlig pasta med brunet smør og salvie og efterfølgende tog vi op på Wythe Hotels tagterrasse og drak drinks og kiggede over på Manhattan.

Inden vi var ude at spise shoppede vi (ok, mest mig) i Catbird og den store Vans flagship store.

Sweetwater skulle også være godt, hvis man er derovre.

 

Catbird og Café Colette.

Udsigten over mod Manhattan nydt fra taget på Wythe Hotel.

Grøn juice og fried chicken

Uanset om man vil have en sund, frisk juice fra Melvins Juice Box eller caribisk soul food eller begge dele, så kan man få sine ønsker opfyldt hos Miss Lily’s. Her er en herlig, afslappet stemning, lækker mad og lidt som at være på Jamaica.

 

Elote con queso

La Esquina er lidt af en New York-institution og hvad end man har været ude i god tid og bestilt bord til restauranten nedenunder, tager en hurtig snack i lugen eller spiser frokost inde ved siden af, så må man forbi når man er i New York. Vi spiste frokost der og gode (og stærke) margaritas. Jeg fik et par af mine livretter, elotes con queso (majskolbe med ost) og quesadillas.

 

Klassisk diner

Hos EJ’s Luncheonette på Upper East Side er det lidt som at være med i en amerikansk film eller serie. Maden er helt i orden og det er mulighederne for people watching også. Og lidt til, her er alle typer og dineren bliver gæstet af alt fra milkshake-drikkende, sladrende skolepiger til travle mænd i skræddersyede jakkesæt. Vi spiste aftensmad der, men de skulle efter sigende også have virkelig gode pandekager. Og pandekagesirup.

 

(Visited 13.481 times, 18 visits today)

Skriv en kommentar

10 Kommentarer

 1. Bare lige en helt off-topic kommentar – men når jeg klikker på linket “X kommentarer” lige under et blogpost på din forside, så kommer jeg altid hen på det foregående indlæg. Jeg kan kun komme på det rigtige indlæg hvis jeg klikker på overskriften. Jeg tænker det er en fejl (og jeg begår den ofte tsk tsk :-)) men måske du slet ikke ved det, nu er du gjort opmærksom på det.
  Tak for et spændende indlæg om NY – jeg må vist snart tilbage og besøge the big apple.

 2. Tak for fantastisk guide! ?
  Min søns julegave (han er 15) blir en tur til NY med mig og vi skal helt sikkert ud og udforske nogle af de steder du anbefaler. Har aldrig været derovre før og vil høre om du kan anbefale et hotel der er til at betale. Og hvad dine tanker er om hvor man skal bo? Tak for en fantastisk blog som jeg har fulgt i over 10 år ❤️

  1. Hej Hanne, jeg har ‘desværre’ kun boet på meget dyre hoteller i NY, når jeg har været der på presseture, så er ikke så stærk i prisvenlige hoteller. Men da jeg var der med min mand i foråret lejede vi en Airbnb-lejlighed og det var helt perfekt synes jeg. Jeg kan anbefale at I bor i East Village eller Soho, det synes jeg er hyggeligt, men så er i stadig på Manhattan og tæt på alt. Rigtig god tur :)
   Åh SÅ hyggeligt at høre <3 Hav den bedste jul. Kram Emily