Ud på eventur

Eventyr + tur = eventur.

Ja, jeg er en kæmpe nørd…

For en måneds tid siden smuttede Nikolaj og jeg forbi Faxe Kalkbrud og gik tur på vejen hjem fra en dejlig weekend hos hans familie i Vordingborg. Det havde vi det så mægtigt med, at vi straks besluttede, at det måtte vi gøre noget oftere. Tage på eventyr i weekenden rundt omkring på Sjælland og opdage nogle af alle de dejlige pletter der findes.

Jeg bliver nemlig mere og mere lun på at lege turist og gå på opdagelse i egen nærhed. Hvad end det er sommerferie i Jylland, weekendture i Sverige eller som her bare et par timer lørdag eller søndag med lidt luftforandring. Det er altså virkelig rart.

 

Vi går næsten altid en lang tur eller to med Penny i weekenden. Og oftest tager vi de samme steder hen: I Hareskoven eller på Damhusengen. Der er også dejligt, men nu er vi også begyndt at søge lidt ud, for at få set noget mere af den sjællandske natur (det er vitterligt pinligt ,så få steder jeg har været) og ditto seværdigheder.

 

Således har vi for nylig være i Karlstrup Kalkgrav ved Solrød og senest ved Vallø Slot, hvor billederne her er fra og hvor der både er en fin lille hundeskov foruden en virkelig smuk og stor slotspark (nærmere en skov), hvor man kan gå tur. Vi har begge kæmpe optur over det nye tiltag og har termokande og madpakke med og hygger os virkelig med det. Penny klager heller ikke.

Nu glæder jeg mig bare til næste tur ♥

Tror det bliver til Stevns Klint.

Jeg har allerede fået mange fine forslag på instagram, men hvis du kender et herligt, måske hemmeligt, sted, vi bør besøge, så pip endelig op. Dog helst på Sjælland, da vi skal kunne nå ud og hjem på en søndag, hvor der også skal være tid til pandekagespisning og andre vigtigheder.

Jeg tænker, at jeg vil samle alle de steder, vi har besøgt og kan anbefale som udflugtsmål, i en lille guide en gang i det nye år.

Ps. Jeg er en snegl til at få svaret på kommentarer for tiden, men nu er jeg i alle tilfælde helt up to date, når det kommer til indlægget om at få hundehvalp, så hvis I har spurgt om noget dér, er der svar nu ♥

 

Reklamelinks

Dunjakke | 66 North
Strik | By Malene Birger
Sneakers | New Balance
Hue | Soulland
Taske | Douchebags

 

(Visited 3.040 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

21 Kommentarer

 1. I burde tage en tur til slotsparken i Fredensborg og gå en dejlig tur hvor I runder både slottet og Esrum sø. Og så må I ikke glemme en kop kaffe hos Kaffestuen i Sørup og et stykke af én af deres helt fantastiske kager! Man kan nemt tilpasse turen, så man går forbi både slot, sø og kaffestue! :-) Men jeg må hellere lige nævne, at kaffestuen kun har åbent til og med december.

 2. Vil endnu en gang slå et slag for Odsherred♥️ Så meget smukt natur! Korevlerne ved Ellinge Lyng, eller sandflugtsplantagen og Dybesø i Rørvig?

 3. Jeg glæder mig til at læse din guide i det nye år! Har du evt. mulighed for ultra kort at anbefale nogle udflugtssteder inden da? Min mor har fødselsdag i december og ønsker sig en udflugt :-)

  1. De tre steder jeg nævner her i indlægget er dejlige. Både Faxe Kalkbrud og Vallø Slot(spark) er virkelig en udflugt værd. Og ellers er Møns klint også smukt. Og sikke et godt (og bæredygtigt) ønske fra din mor <3 Tillykke med hende. Kram E

 4. Gilleleje er jo altid dejligt. Eller Frilandsmuseet og Brede. Faktisk også Frederiksværk.

 5. Jeg ved ikke hvor Penny venligt mit forslag er, men jeg venter på at Camp Adventure tårnet ved Gissemfeld Gods bliver færdigt. Et stort projekt med gangsti og snoet tårn midt i skoven, som vist skulle åbne her i efteråret.. og så er der også en klatrepark, hvis I trænger til flere udfordringer.

 6. Lyder som en helt vidunderlig tur :-)

  Du kan bruge det interaktive kort på http://www.smutturen.dk – der er et par ture på Sjælland, men også i resten af Danmark, hvis I skulle være så heldige at komme andre steder rundt i landet.

  Stevns Klint er blandt andet en af dem.

  Vh Luna

 7. Ej. Det bor jeg – Vallø Slot :)
  Og vores Institut er det lange gule hus lige ved siden af slottet.

  Der er en stor hundeskov lige ved siden af – håber I så den. Der kan vindende løbe frit.

  1. Dét er et dejligt sted, du bor. Kan være jeg banker på, hvis jeg kommer forbi igen ;) Knus Emily

 8. Hej Emily.

  I skal uden tvivl tage en tur til Herstedhøje, som hører sig til vestskoven. (Albertslund) Her skal I bestige Herstedhøje bjerget. Meget autentisk oplevelse og et sikkert hit for hundevennen ?

 9. So alternativ til klassikeren Møns Klint kan Fanefjord Skov på Møns sydspids anbefales. Den er også lidt mere hundevenlig end alle trapperne på klinten :-)
  Og så et skud kultur i Fanefjord kirke, som har de fineste og klare kalkmalerier.

 10. Det er simpelthen noget af det bedste ved de firbenede – de får én ud at gå i al slags vejr. Jeg kan anbefale Camilla Plums øko-julemarked i Gribskov. Det er på en gård med mange andre dyr (og børn) og en masse forskellige “boder” med alskens knas, godter, glögg og lign. Paradis for både mennesker og hunde. De første to weekender i december.

 11. Ledreborg Slot både slotsparken men også skovene omkring er fuldstændige fantastiske til en udflugt

 12. Det er jo mine “lokale” steder du har besøgt – jeg gik i folkeskolen i Faxe og hunden kommer tit en tur til Vallø, når jeg besøger min mor :)

 13. Det lyder som lidt en anden type bog end jeg plejer at læse, og jeg vil derfor elske at få lov at kaste mig over sene her!

 14. “When I was a child, when I was an adolescent, books saved me from despair: that convinced me that culture was the highest of values.” -Simone de Beauvoir (‘The woman destroyed’ – et læs værd).

 15. Jeg vil bestemt anbefale jer en tur til Gavnø Slot. Et utrolig smukt sted som er kendt for sine flotte tulipaner.
  Hvis man kommer forbi når sæsonen slutter, kan man få lov til selv at samle løgene op af jorden og plante dem derhjemme. :-)