Op og ned

HAPPINESS IS HOMEMADE

Selvom man er en jahat og prøver at tage det meste muntert, så betyder det jo ikke, at alting altid er fuldstændig fjong. Ugens op- og nedture.

Op:

Nyt design her på bloggen. Velkommen til. Her er blevet lidt mere clean. Og lidt grønnere ;) Der er stadig et par småting, der skal rettes til, men jeg er SÅ glad. Brug søgefeltet, menubaren og den menu, der ligner en lagkage øverst til højre, hvis I skal finde noget.

Perfekt, moden avocado til frokost i går.

At holde vores bryllupsbog i hænderne for første gang. Mange timers arbejde over snart et år fuldbragt. Og resultatet er så smukt. Den udkommer d. 30. november.

Når luften bliver kold, klar, sprød og varsler om vinter.

Gåture med min søde, søde Penny. Intet gør mig i bedre humør.

Et job jeg er rigtig, rigtig glad for. Føler jeg er landet på helt rette hylde. Og må indrømme at jeg er svært glad for 9-17. I alle tilfælde for nu.

Uldundertøj.

Pandehår. Det skulle jeg have gjort noget før.

Ned:

Black Friday. Eller International mærkedag for overforbrug som Copenhagen Wilderness så fint døbte den i går.

Pandehår. Man ved aldrig helt hvordan det sidder, når man kommer frem efter en cykeltur og hiver huen af.

Når der igen bliver fundet en død hval fuld af plastik. Det gør mig både vred og ulykkelig. At tænke sig hvor det stakkels dyr har lidt og at tænke på hvor ualmindeligt dårligt, vi passer på vores fine verden og oceanerne. Når den tid vi lever i, der kan virke som om den kun handler om (økonomisk) vækst og “mere, mere, mere” en gang er slut, så kan overleverne sidde i en gold, overophedet verden fuld af bjerge af plastic i det der engang var naturen og havet. Er det dér vi gerne vil hen? Er det dét vi drømmer om for vores børnebørn?

At spilde en hel pose hørfrø ud over køkkengulvet en tidlig morgen. Har støvsuget mange gange, men det ligner stadig, at vores hjem har fået lopper.

(Visited 6.205 times, 1 visits today)

Skriv en kommentar

60 Kommentarer

 1. Dejligt design! Sådan lidt ‘back to basic’ på den bedste måde. Matcher bloggens nye indhold perfekt ??

 2. Jeg får en popuplogin besked, når jeg er på din nye side. Kan bare taste annuller, men det bliver alligevel lidt træls i længden…

 3. Tillykke med det nye design – meget smukt – også fra mobil version! Som Mette også har skrevet, møder man en popup med login, når man kommer ind på sitet – ligeledes når man skal skrive en kommentar. Jeg læser i øvrigt fra min iPhone.
  Tak for en rar blog – du skriver så fint.
  Dbh en webudvikler :-)

  1. Åh tusind tak Camilla ♡ Og tak for at gøre opmærksom på det, det skulle meget gerne være fikset nu! Sig endelig til, hvis det fortsætter. Kram Emily

 4. Mægtig flot side og den grønne farve er virkelig dejlig at se på.
  Hvem er det, der tegner den fine illustration øverst med at det, der repræsenterer dig? :-)

 5. Op: har bestilt uldundertøj på din “opfodring” med din rabatkode og glæder mig så meget, til det kommer! Som et KÆMPE plus er Dillings “Black Friday” at de donerer 20% af ens køb til kræftramte børn ? så fint altså!

  Ned: bliver simpelthen også så ked og deprimeret, når jeg tænker på klimaet. Har fået anbefalet Kristian Leths bog “Håb” i den forbindelse – måske det også er noget for dig?

  Rigtigt god weekend. Knus ❤️

  1. Ja, det er nemlig så sejt gået af dem <3 Håber du blive glad for det.

   Den vil jeg kigge nærmere på, mange tak for tippet!

   Kram
   E

 6. Emily ✨?Hvor er her bare blevet FLOT! Mit smil gik op til begge ører, da jeg klikkede ind her hos dig i dag – sååå pænt og dejligt for øjet og sjælen. Og passer perfekt til din nye profil ????

   1. Se på Emilys Instagram… og ja til den 30/11 og den hedder EmilySalomon, har nemlig selv købt dejligt uld?

 7. Bloggens nye design er da så godt – roligt og rart.
  Jeg deler i øvrigt din frustration mht. både overforbrugsfest og død hval. Jeg mener, hvornår kan vi alle blive enige om, at vi er nødt til at foretage nogle radikale ændringer?

  1. Mange tak Kathrine. Ja, det er bare så svært og komplekst. Endda bare at tale om det, se evt. kommentarerne nedenfor. Vil så gerne pippe lidt op i den retning, men så står man også nemt for skud. Hmm… Det er et svært emne og en svær balance synes jeg. Mange kram E

   1. Jeg synes, du gør det godt. Du inspirerer i hvert tilfælde mig til at ændre mine vaner, hvor/når jeg kan.
    Jeg synes ikke helt, kritikken af dig er berettiget, for jeg synes faktisk, det fremgår meget tydeligt her på bloggen, at du ikke nøjes med at bekymre dig, men at du rent faktisk også ‘handler’. I mine øjne virker du meget troværdig. Igen, jeg synes sgu, du gør det godt.
    God mandag til dig ☺️

    1. Tusind tak Katrine, det er jeg virkelig glad for at læse. Dejligt at du opfatter det sådan og ikke mindst at du tilmed bliver inspireret ♡
     Kram E

 8. Du er bare simpelthen så pisse lækker på det billede der! ( selvom du nu også er det i al almindelighed?) kram

 9. Hvor er her dejligt meget ro! Det er blevet så fint. Jeg er helt vild med det – og med dit lettere ændrede fokus, selvom jeg nu altid har fundet meget glæde ved at kigge ind forbi dit univers. Tak for det og god weekend!

 10. Jeg deler klart også din bekymring ift overforbrug og jeg synes Mette Marie skrev et ret nuanceret indlæg om det igår. For hvordan forholder man sig egentlig til det, når man på den ene side tagger alt tøj, deler rabatkoder og laver måned musthave og på den anden side forholder sig kritisk til Black friday og overforbrug? Jeg tænker vores forbrugsvaner er ret så komplicerede og langt mindre sort/hvide end de bliver gjort til.

  1. Er meget, meget enig i at det er helt vildt kompliceret. Når det er sagt, så forholder jeg mig (meget) kritisk til hvem jeg indgår samarbejder med. Køber selv mine ting og laver netop (også) samarbejder der handler om andet og mere end at købe ting. Klem E

 11. Jeg syntes også der bør være en bedre balance mellem at være blogger og så overforbrug. For det er jo det bloggere lever af og konstant opfordrer os til. Både via rabat koder, altid at have det nyeste ganni tøj på på instragram, mange rejser der om noget forurener.. Det hele klinger så hult. Men om ikke andet er det super godt at plante tanken hos læserne for jeg får også ondt i maven over hvilken verden vi giver videre til mine børn og næste generation. Syntes bare at bloggere i den grad er med til at lokke til forbrugsfest. Hvor mange her på siden har ikke købt nyt uldundertøj?
  God dag, klem

  1. Kære Sanne! Jeg er een af dem, der har købt uldundertøj , og jeg glæder mig til at gå ned og hente det idag?Det er til gengæld mit eneste Black Friday køb, som jo egentlig slet ikke var Black Friday, da Dilling Underwear også har valgt fra og til, ved at donere til kræftramte børn i stedet . Vi vælger selv til og fra… Bloggere vælger også til og fra, og jeg synes at man på disse blogsider har valgt en meget moderat , nærmest spartansk, holdning til forbrugsfesten til Black Friday og den næste store, julen, sammenlignet med andre blogs med 50+ links til “fantastiske” tilbud hele ugen. Og vi må kravle før vi kan gå. Synes faktisk at 2018 er året hvor mange, mange flere er begyndt at reflektere over hvad vi gør på så mange områder.

   1. Hej Mille, tak for et fint modspark. Og herligt at du oplever at flere tænker over, hvordan deres handlinger kan påvirke. Klem E

  2. Men er det rimeligt at skære alle bloggere over én kam? Jeg lever ikke længere af det, ligesom jeg bestemt ikke synes jeg konstant opfordrer jer til det. Mine emner er bredt meget mere ud og handler mere og mere om oplevelser, sundhed og meget andet. Jeg er virkelig kritisk ift. hvem jeg vil indgå samarbejder med, jeg vil netop gerne lede jeres øjne i en anden og mere bæredygtig retning. Og ja, jeg vil gerne plante en tanke om at tiltag som black friday er en kedelig trend. Det vil jeg gerne have lov til og stå ved. Mange kram E

 12. Jeg kritiserer heller ikke at i har købt uldtøj og skrive kram og god dag for at vise at min kommentar ikke er spids eller grimt ment. Jeg er selv på ingen måde hellig eller frelst.
  Jeg syntes bare at det klinger så hult på den ene måde at sætte fokus på at black friday er en forfærdelig forbrugsfest og på den anden side at leve af at opfordre og få folk til at købe
  Det er en levevis der for mig ikke hænger sammen, og jeg ville ønske at bloggere tog mere ansvar på sig omhvor meget de påvirker – særligt de unge.
  Hver gang en af de nye ganni kjoler er på instragram er der 10 der spørger hvor er din kjole fra. Og nogle af dem køber den da, og det er vel også meningen med det. Kjolen er jo sikkert givet til bloggeren gratis for netop det. Det er for mig bare hult altid at have de nyeste tøjkollektioner på og samtidig sætte fokus på forbrugsstop. Så stop selv med at lokke folk til at bidrage til forbrugsfesten.
  Men igen det er bare min venlige ærlige mening og ikke et surt opstød.

  1. Hej Sanne, jeg sætter så stor pris på den fine tone. Men jeg lever netop ikke af det. Da jeg valgte vitterligt at sadle om til en ‘grønnere’ stil i starten af 2018 tog jeg netop et aktivt valg om, at det ikke var foreneligt med at ‘leve af at få folk til at forbruge’ og derfor har jeg et helt almindeligt job (hos Rudolph Care, en pissesej, bæredygtig virksomhed) ved siden af. Bloggen er altså ‘bare’ en fritidsbeskæftigelse for mig nu.
   Derfor synes jeg også netop, at jeg tager ansvar og gør akkurat det du siger; tænker over hvordan jeg kan være med til at påvirke. Jeg er mere til ‘show it’, ‘don’t tell it’ og det synes jeg gradvist, jeg har gjort det seneste år. Jeg er ikke perfekt og det er en rejse for mig, men jeg har ferieret i Danmark og Sverige og rejst med tog og bil i stedet for fly. Jeg har skåret mit forbrug ned til maks 1 stykke tøj pr. måned, jeg har skåret kød og mejeriprodukter stort set ud af min kost, jeg har interviewet spændende, bæredygtige profiler og delt dem med jer på bloggen, ligesom jeg har delt mine tanker om førnævnte tiltag. Mine ‘weekly wanted’ er skåret ned til ‘monthly wanted’ og disse har fokus på kvalitet, bæredygtige produktioner og genbrug. Jeg har stort set droppet ‘dagens outfit’ indlæg og når de optræder har jeg gerne det samme på flere gange, netop fordi det er sådan virkeligheden ser ud (i modsætning til på blogs/instagram). Jeg forstår både din kritik og bekymring, men jeg synes måske ikke helt den er berettiget her. Klem E

 13. Ærlig talt så bliver jeg sådan lidt fortørnet når du skriver Black Friday på “ned” listen og samtidig jævnligt reklamerer for diverse brands og deler rabatkoder ud. Læs evt. Mette Maries indlæg fra i fredags. Det gør mig lidt træt at læse reprimander om Black Friday fra folk, der lever af at få deres følgere til at købe ting.
  Jeg har uden skam brugt Black Friday på at købe et par julegaver og en smule tøj til mig selv, der kan rumme min gravide mave. Og det skammer jeg mig sgu ikke over. Jeg arbejder i en institution og min indkomst er lavere end de flestes, så hvis jeg kan spare lidt på ting jeg alligevel skal have, så hvorfor ikke?

  1. Helt enig. Jeg læste en artikel med at det er så nemt for dem med mange penge eller specielle butikker at se sig vrede over Black friday – specielt når de butikker ingen problemer har med at holde udsalg eller lagersalg andre dage. men for alle os der har en lav indkomst gør det en kæmpe forskel at kunne spare dér hvor der er behov. Jeg køber aldrig ting til fuld pris – jeg synes det er mega rart at det er en dag med procenter og jeg kan købe det jeg mangler – og dem der så køber unødvendige ting – de kan jo heldigvis stadig returnere hvis de fortryder deres køb. Er så træt af folks holdning til Black friday. Hvis du ik har behov for at få procenter på nogen ting, så lad vær med at køb noget – men glæd dig over at dem med færre midler så kan. :-)

   1. Det var på ingen måde ment sådan ♡ Der er blevet læst meget ind i det, som ikke står for min regning. Og det var slet, slet ikke for at shame velovervejede køb eller de, der har stor glæde af at tingene er sat ned ♡ Kram

  2. Hej Laura
   Se evt mit svar til Sanne. Jeg lever ikke af det og jeg synes der er meget stor forskel på bloggere og hvordan og for hvem de reklamerer.
   Det kan jeg godt forstå og hvis man bruger et godt tilbud, til at købe noget man mangler, så er det da kun herligt.
   Det der sker (i det store billede), er at folk køber rigtig mange ting de ikke mangler, kun fordi de er billige. Jeg tror dette bliver misforstået lidt, for det er ikke forbrugeren, der står for skud her, men snarere et marked, der er stukket helt af. Butikkerne kæmper for at overleve og holder vildere og vildere udsalg, for at få det til at løbe rundt alt imens de graver deres egen grav.
   Og tillykke med din graviditet <3
   Kram Emily

   1. Jeg synes bare stadig det er problematisk at fordømme BF i et indlæg og samtidig uddele rabatkode til Dilling og reklamere for Gustav eller Zalando osv. Firmaerne betaler dig for at reklamere for noget som dine følgere så gerne skulle købe. Det er jo det reklamer og rabatkoder kan. Og ja, det er voldsomt når folk går amok på BF og køber ting de ikke har brug for, men mon ikke der ligeledes er følgere, der har købt noget de ikke har brug for pga en rabatkode?
    Som Nat skriver så er det altså nemt at være velhavende og sidde på den høje klimahest og prædike få, men bæredygtige (og noget dyrere) køb. Dermed ikke sagt at man ikke har et ansvar bare fordi man ikke har så mange penge. Men jeg skammer mig efterhånden næsten, hvis jeg køber en strik i H&M…. Vi skal alle som individer sadle om til en grønnere livsstil, men jeg er også overbevist om, at politikerne og industrien er nødt til at foretage nogle drastiske ændringer mod en mere klimavenlig verden.
    Rodet kommentar – håber du forstår min hensigt :) Og tusind tak <3

    1. Dét gør jeg og vi er for så vidt enige :) Og du skal da bestemt ikke have dårlig samvittighed, det lyder som om du tænker super meget over det og gør det så godt du kan. Det er i alle tilfælde ikke det, der er min agenda. Her eller nogen andre steder.
     BF-kommentaren er ikke mere end det; en kommmentar, det er i den mening, jeg har skrevet det. Jeg fordømmer det ikke og jeg er ikke ude på at shame nogen, der er glade for at kunne købe ting med rabat eller være hyklerisk. Jeg er ked af, at det er blevet opfattet sådan, af så mange af jer og må tage på min kappe (og måske Mette Maries indlæg, heller ikke ligefrem har hjulpet mig, haha), at der kunne læses meget mere ind i det, end det, der var min umiddelbare tanke: At jeg gerne ville opfordre til velovervejet forbrug og linke til Copenhagen Wilderness, der havde et fint og sejt alternativ til BF. Kram

 14. Det nye design er super fint! Tillykke med det.
  Det føles også næsten helt hjemmeligt, da jeg har kørt med en grøn i nogle år, der ligner den næsten på en prik.. har dog lige skiftet ud med en blå, hæhæ.

  Super smuk illustration med Rudolph Care produkter? ;)

 15. Altså det der med at have den politisk korrekte holdning til Black Friday når man er blogger med reklame for det ene og det andet, holder bare ikke. Det klinger, netop som en anden har sagt, helt utrolig hult. Ellers en god blog du har ?

 16. Hvor jeg glad for at se, at der er nogle skarpe og kritiske læsere som her på bloggen, som stiller ? ved om den nye, grønne profil nu også passer til det, der nogle gange virker som et overforbrug af tøj, hudplejeprodukter og nye møbler, affliate links og rabatkoder. Jeg er ældre end de fleste læsere her (snart 50) og har aldrig kommenteret eller anvendt rabatter, men brugt opskrifter og nydt den ærlige, selvkritiske/selvironiske tone. Jeg har også glædet mig over at få indblik i en anden generation end min egen. Men nu er det som om der er uovereenstemmelse mellem etik/tone og forbrug og for første gang har jeg faktisk lyst til at kommentere. Forbrug er forbrug og en vare påvirker ikke miljøet mindre, bare fordi den ikke er købt på Black Friday. Jer forstår, at man ændre fokus undervejs, og at det er virkelig svært at orientere sig i forbrugsjunglen og hvad der er grønt og det tager tid at finde nye fodtrin. Men jeg savner en bevidst og kritisk reflektion over, hvad man køber, hvor tit og hvor meget, for at jeg kan tage den grønne profil alvorligt. Og jeg tænker at de nok er i pipelinen…..de bedste hilsner. Karen

  1. Hej Karen, du har helt ret i, at det tager tid at finde nye fodtrin. Det er en rejse og noget jeg udforsker. Åbent og sammen med jer. Måske jeg også træder ved siden af. Det gør jeg helt sikker og det kommer også fortsat til. Jeg har ingen intention om at være perfekt og jeg bikser mindst lige så meget med at finde en balance mellem umiddelbare behov/vaner og visioner.
   Jeg synes dog netop, jeg det seneste år har skrevet ikke så lidt, om det du efterspørger: Om hvad, hvor meget og hvor ofte jeg køber.
   Derudover ved jeg ikke helt hvor den med overforbrug af tøj, nye møbler og hudplejeprodukter kommer fra. Jeg har ikke købt nye møbler i over tre år (det ved jeg godt ikke er en pragtpræstation, men i disse tider kan det næsten føles sådan), jeg køber maks 1 stykke tøj om måneden og aldrig trend-pieces/fast fashion fra eksempelvis Zara. Mht hudpleje så køber og bruger jeg ikke over evne. Så den kritik føles lidt uberettiget og jeg forstår nok ikke helt, hvor den kommer fra. Knus Emily

 17. Lovprisning af avokadoen på nordlige breddegrader efterfulgt af klimaopsang klinger liiiiiidt hult, spøger du mig….

  1. Nu tror jeg at både ‘lovprisning’ og ‘opsang’ er noget du læser ind i det. Ja, jeg spiser avokadoer af og til. Og ja, jeg fik en der var helt perfekt og det gjorde mig glad :) I øvrigt er avokadoer noget rod på alle breddegrader. Det er det store vandforbrug, der især er noget skidt, ved de små fætre. Ligesom mandler i øvrigt.

   Har ikke skrevet nogen klimaopsang. Har skrevet, helt kort, at Black Friday ikke er min kop te og at havpattedyr fulde af plastikaffald gør mig ked af det og sætter nogle tanker i gang hos mig. Kram E

 18. Jeg kan sådan set godt forstå synspunkterne i Black Friday-debatten, men vil gerne bidrage med en anden type kommentar.

  Jeg synes, at der er kommet en ærgerlig tendens til, at folk med gode intentioner eller budskaber ofte møder kritik af deres eget liv, hvis de ikke selv lever 100 % perfekt inden for det område, som de udtaler sig om. Og så kommer det desværre til at handle om den enkeltes persons valg og liv frem for det oprindelige budskab. At omlægge sit liv til at være klimavenligt er utroligt omfattende. Og ikke mindst svært, fordi man hele tiden skal tage stilling til, at avokado fx kan være et dejligt alternativ til kød, men at dets vandforbrug ikke er klimavenligt. Eller at det kommer frem, at stofposer måske ikke er så klimavenlige alligevel, fordi produktionen af bomuld er styg, og at nettet ikke nødvendigvis kan holde resten af livet. Eller hvordan man samsætter sin kost uden kød og mejeriprodukter og kun følger årstiderne. Der er SÅ mange ting at tage stilling til. Min vej frem mod en klimavenliglivsstil har ikke bestået af kolde tyrkere. Det har været gradvist at gå fra at være en, der virkelig godt kan lide kød, til at være en, der kun laver vegetarisk hjemme og kun spiser kød engang imellem, når det bliver serveret ude. Og til at gå fra at synes at det er sjovt at købe tøj til kun at må købe 12 stykker tøj/sko om året (minus under- og træningstøj). Idealistisk set synes jeg stadig ikke, at jeg er i mål – jeg vil gerne blive 100 % vegetar (og begrænse mit mejeriforbrug endnu mere), og jeg synes også stadig, at 12 stykker tøj er for meget, når jeg nu har en masse hængende i forvejen. For ikke at tale om alle de andre områder, hvor klimaet bliver påvirket af min livsstil. Men det har virket for mig at ændre min livsstil gradvist, og jeg er stolt af, hvor langt jeg er kommet i dag, og det motiverer mig til at tage fat på andre områder af mit liv. Det skal ikke forstås som en undskyldning eller sovepude for ikke at gøre mere, men jeg tror, at det er mere holdbart for mig at udskifte vanerne i et roligere tempo, fordi det ikke bliver et stort uoverskueligt projekt. Jeg lever langt fra godt nok (endnu) i forhold til at være klimavenlig, men derfor synes jeg ikke, at jeg ikke må have lov til at inspirere andre til at begynde attræffe mere klimavenlige valg. Jeg fortæller for eksempel hjertens gerne om at skifte til en bank med grønne/bæredygtige investeringer eller til et elselskab med klimavenlig el, hvis folk giver udtryk for, at de ikke kan overskue, hvordan de begynder på en klimavenlig livsstil. Eller hvordan jeg begyndte at spise mere grøn mad. Også selv om jeg stadig ikke selv lever en “klimaperfekt” livsstil.

  Og jeg tror, at der er brug for folk som dig i et blogforum, der ofte er præget af overforbrug, fordi du kan vise en anden vej. Specielt til dem, der tror, at klimavenlige mennesker kun kan gå i batikfarvet bomuld og spise kedelig smagsløs mad. Jeg kunne da pege fingre af flere områder, hvor jeg ikke synes, at du handler klimavenligt nok, men jeg vil hellere klappe af og heppe på de områder, hvor du gør en masse og inspirerer andre. For jeg tror på – det oplever i hvert fald selv – at den anerkendelse bidrager til at tage det næste skridt mod en endnu mere ideel livsstil. Så hep på dig og tak for dit fokus på en grøn omstilling! Alt godt herfra :-)

  PS. Jeg synes i øvrigt kun, at det er fedt, at der er engagerede kritiske læsere, der vil tage en diskussion op. Ville bare lige også bidrage med et andet syn.

  1. Tak for modvægt/for at se det fra en anden vinkel.

   Jeg forstår den også godt og kan sagtens se, hvorfor folk reagerer. Fra min side var det en lille (ærligt, uigennemtænkt) bisætning i et indlæg, der egentlig primært handler om mange andre ting, men jeg kan sagtens se dilemmaet. Det var utilsigtet, men timingen var uheldig og der blev nok også læst lidt mere ind i den bisætning, end jeg nogensinde mente med den.

   Men jeg er så glad for dit bidrag, for jeg oplever ofte, at lige så snart jeg eller andre handler og begynder at gøre noget i en mere klimavenlig retning (omend babysteps), så bliver man straks stillet til regnskab for alt hvad man gør. Og dét er en kedelig og voldsomt demotiverende tendens.

   Og ja, ros, hep og anerkendelser er HELT klart meget mere motiverende, så tak ♡

   Det modsatte får mig faktisk snarere til at tænke, hvorfor jeg nogensinde ‘tog springet’ og hvor meget nemmere, det havde været, blot at fortsætte ved det gamle.

   Klem Emily

   1. Jeg vil godt lige understrege, at jeg synes, at du virker megasej. Og at jeg ikke håber, at min sætning om muligheden for at kunne pege fingre virker demotiverende på dig – man kan også pege fingre af mig og de fleste andre, der gør meget godt for klimaet, og det er det, der var min pointe. Jeg tror virkelig, at du inspirerer mange ved at dele uden at være moraliserende, og der derfor sidder folk derude, der også tager sine første skridt på grund af dig. Det er da en ret vild tanke og så sejt. Så jeg håber virkelig, at du vil fortsætte med at inspirere andre :-)

 19. Sikke mange spændende holdninger, dit indlæg har motiveret til;-) Dejligt når man får debatterne frem i lyset.

  Og tillykke med både dit nye blogdesign men vigtigere med din beslutning om en grønnere og mere bæredygtig livsstil??

  Et spørgsmål fra en gammel læser – måske har du skrevet om det, men har vi hørt om dit nye job (aætså ved godt, hvor du arbejder) – hvad jobbet går ud på, er det fuldtid elelr kombineret med bloggen osv. Det kunne være spændende at høre mere om det og om din nye hverdag med job.

  Gode hilsner

  Susanne

   1. Tak for svar;-)

    Har du lyst til at fortælle lidt om, hvad dit job går ud på (titlerne kan jo spænde vidt omkring?)?

    Tillykke med din nye vej!

    Gode hilsner

    Susanne

    1. Tak skal du have Susanne. Ja, måske ved lejlighed, men har ikke helt gjort op med mig selv, hvor meget (og om det skal fylde på bloggen) endnu <3 Kram E

 20. Hej igen,
  Jeg er helt udemærket med på, at du er rigtig opmærksom på det – virkelig. Jeg synes bare, at det er et rigtig godt indlæg hos Mette Marie om emnet – det netop nuancerer lidt mere end bare for/imod Black friday. Jeg har egentlig tænkt over, hvorfor jeg kommenterer her og jeg tror det er fordi, at jeg læser noget fordømmelse ud af din kommentar. Det er så ikke det der har været hensigten (den har jeg fanget), men jeg tror at det vat det der ‘fik mig til tasterne’. For min pointe var egentlig bare, at jeg tænker at alt er mere gråzonet end at shopping Black friday er lig med at man er ligeglad med hvalerne.

  1. Er glad for du har forstået min hensigt, for nej, der skulle slet ikke være lighedstegn mellem Black Friday og hvalerne. Det er bare en liste over ting, jeg – helt subjektivt – synes kan være nedtur, eller der har gået mig på. Og husk at der på samme liste er pandehår (der også er på op-listen) og spildte hørfrø ;) Men når I er så mange, der har læst det sådan, så må det stå for min regning, at det nemt kan opfattes helt anderledes end tilsigtet. Det beklager jeg virkelig <3

   Jeg har nu læst Mette Maries indlæg og synes det er super godt (og i tillæg super dårlig timing for mig, haha, det fik vist en meget lille Black Friday kommentar til at blive til 50 Black Friday høns;)). Det er både morsomt og alvorligt og nuancerer netop problematikken fint. Når det er sagt så blogger hun og jeg på meget forskellige måder og har forskellige tilgange til alt fra samarbejder, emner vi skriver om til hvordan vi forbruger (og hurra for den forskellighed). Så det er nok ikke direkte sammenligneligt, men jeg forstår 100% tanken med at tingene er komplekse og hænger sammen. Kram E

 21. Bare et lille motiverende pip herfra – du inspirerer mig helt vildt meget til at tænke over mine og vores valg i hverdagen. Jeg snuppede Yosa produkter i Netto i sidste uge og sendte dig en tanke, vi har langt flere faste kødfri dage nu end tidligere, jeg tænker mere over emballageforbrug og kæmpede mig i dag gennem Lyngby Storcenter med sager i armene, fordi jeg nægtede at købe poser. Kunne jeg gøre det bedre? Absolutely! Men bevidstheden er voksende, og for mig er du en af dem, der sætter fokus på de her ting på den fineste måde uden at pege fingre af andre, der vælger anderledes. Det er virkelig en kunst, så stor ros til dig <3

  1. Tusind, tusind tak <3 Det bliver jeg virkelig glad over at læse! Og hvor er du sej. Kender kun alt for godt den med at være for stædig til at købe en pose (når nu man har glemt at tage en med) og ende med at balancere med et læs af varer i armene. Og lidt i lommerne og håndtasken. Stort kram E